Rocktail Beach Camp

Maputaland Coastal Forest Reserve, Zuid-Afrika

Kleinschalige lodge gelegen nabij een maagdelijk zandstrand

Rocktail Beach Camp is in het 'Maputaland Coastal Forest Reserve' gelegen op 40 kilometer ten zuiden van de grens met Mozambique in Zuid-Afrika. De kleinschalige lodge ligt in een kustwoud achter de duinen van een ontzettend mooi en lang zandstrand aan de Indische Oceaan. Het schitterende rif en het ongerepte zandstrand kun je binnen circa tien minuten wandelend of per shuttle transfer bereiken. In het juiste seizoen heb je hier bovendien grote kans te zien hoe de grootste schildpadden ter wereld hun eieren leggen, of dat de pas uitgebroede kleintjes de weg naar het water zoeken.

Meer informatie Meer informatie
Maagdelijk_strand

De kustlijn van KwaZulu Natal

Rocktail Beach Camp is gelegen nabij een maagdelijk zandstrand.

Meer informatie Meer informatie
Duiken_schildpad

Duiken

De prachtige onderwaterwereld bij Maputaland Marine Reserve.

Meer informatie Meer informatie
Quadbiken

Quadbiken

Een van de excursies georganiseerd vanuit Rocktail beach Camp.

Meer informatie Meer informatie
Uitzicht_bij_tent_(1)

Mooi uitzicht

Vanuit de lodge zijn er mooie uitzichten op het kustwoud.

Meer informatie Meer informatie
Vogels_spotten_met_kinderen

Geweldig voor kinderen

Er worden veel activiteiten georganiseerd voor kinderen, waaronder vogelspotten.

Meer informatie Meer informatie
Zwembad

Zwembad

Ontspannen bij het zwembad.

Meer informatie Meer informatie
Massage

Massage

Bij de lodge kun je genieten van een heerlijke massage.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Rocktail Beach Camp

Verblijf op de mooiste plek van de Zuid-Afrikaanse kust

Rocktail Beach Camp telt 17 volledig ingerichte tenten midden in de natuur. Ze zijn allemaal gebouwd op een houten dek, ingericht met veel verschillende houttinten en voorzien van ensuite faciliteiten. De muren zijn van canvas en kunnen open geritst worden waardoor je écht middenin de bush bent. Zeven van de tenten functioneren als familiesuites; deze bestaan ieder uit twee slaapkamers en een badkamer en zijn zodoende ideaal voor twee volwassenen en twee kinderen. Tevens is er een 'Honeymoon' suite die hoger op de heuvel is gelegen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de oceaan en het woud.

7._veranda2
2._suite

Faciliteiten en activiteiten van Rocktail Beach Camp, Zuid-Afrika

Restaurant

Het kamp beschikt over een centrale eetruimte en bar die worden omringd door een grote veranda waar het diner wordt geserveerd. In de lounge kun je ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een goede wijn uit eigen wijnkelder.

Zwembad

Wanneer je op zoek bent naar verkoeling kun je een duik nemen in het zwembad.

Spa / wellness

Je kunt genieten van een ontspannende massage. Hiervoor dien je wel een meerprijs te betalen.

Watersport

Vanuit Rocktail Beach Camp zijn er diverse activiteiten te ondernemen. Watersporten staan centraal vanwege de ligging dichtbij het Maputaland Marine Reserve. Met een beetje geluk heb je de unieke ervaring om als enige duiker in dit uitgestrekte reservaat aanwezig te zijn. Op verschillende momenten in het jaar duik je hier tussen bijzondere waterdieren zoals walvishaaien en bultrug walvissen. Uiteraard kun je hier ook geweldig snorkelen, vissen en zwemmen en tref je hier diverse ongerepte, verlaten stranden. Inbegrepen bij het verblijf is een begeleide snorkelexcursie bij het strand Lala Nek.

Begeleide wandelingen

Je kunt prachtige boswandelingen maken (zowel begeleid als op eigen gelegenheid) of een excursie maken naar bijvoorbeeld de gefossiliseerde duinen 'Black Rock'. Ook kun je in de omgeving paardrijden en quadbiken.

Culturele excursies

Bezoek een 'Sangoma' (traditionele genezer), woon een traditionele Zulu-dans bij of breng een bezoek aan het Gugulesizwe Cultural Village in de buurt.

Duikcentrum

Er is een officieel PADI-duikcentrum waar je tegen betaling verschillende duikcursussen kunt volgen. Het duikmateriaal kan hier ook gehuurd worden.

Safari

Vanuit Rocktail Beach Camp worden er leuke en leerzame zeesafari's gemaakt waarbij je op zoek gaat naar bultrugdolfijnen, schildpadden, haaien en walvissen ook kan er een bezoek worden gebracht aan het Tembe Olifanten Park. Inbegrepen bij het verblijf is een begeleide excursie naar Lake Sibaya waar je krokodillen en nijlpaarden kunt spotten.

Kindvriendelijk

Er wordt er veel aandacht besteed aan de kinderen. Zo is er een aparte speelkamer met bordspellen en worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven