Selinda, Linyanti, Savute en Kwando

Botswana

De exclusieve reservaten Kwando, Selinda, Linyanti en Savuti zijn minder toeristisch dan Chobe National Park en bieden hoge concentraties wild. Wij brengen je graag naar de beste locaties om het wild te spotten!

Exlusief op safari naar Selinda, Linyanti, Savute en Kwando

Selinda, Linyanti, Savute (Savuti) en Kwando zijn particuliere reservaten in de regio Chobe, ten noorden van de Okavango Delta. Ze staan bekend als de wildrijkste, ruigste en minst toeristische regio's van Botswana. Exclusiever bestaat gewoon niet! De rijkdom aan wild in Selinda, Savuti, Linyanti en Kwando is vooral te danken aan de rivier die, afhankelijk van de plaats, bekend staat als de Kwando, Linyanti en Chobe rivier om vervolgens in Zimbabwe uit te monden in de Zambezi rivier.

Voorbeeldreizen in deze regio

Savuti024
Centrale Kalahari | Selinda & Kwando | Victoria watervallen
Bekijk voorbeeldreis

Gezinsvakantie in Botswana inclusief kano safari

15-daagse luxe safari vanaf € 11.800,- per persoon

Nxai_-_Baines_Boababs
Kalahari | Nxai Pan | Boomhut in de Okavango | Wildrijk Kwando
Bekijk voorbeeldreis

Luxe safari door minder bekend Botswana

15-daagse safari vanaf € 8.000,- per persoon

Jao051.
Helikoptervlucht over de Okavango Delta | Selinda | Victoria watervallen
Bekijk voorbeeldreis

Luxe safari naar Botswana incl. helikoptervlucht

14-daagse rondreis vanaf €13.400,- per persoon

Wat maakt Selinda, Linyanti, Savute en Kwando zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
Zarafa Camp in Selinda reservaat

Wild spotten vanuit je lodge

Zoals deze olifant bij Zarafa Camp

Meer informatie Meer informatie
Zib118

Geweldige safari's

Gamedrives, wandelingen en boottochten

Meer informatie Meer informatie
uitzicht_privé_terras_-_kopie
Meer informatie Meer informatie
IMG_Crossing_from_Namibia_To_Botswana.by_Alex_Mazunga_at_Kings_Pool_in_Linyanti_Area.

Wild bij de Linyanti rivier

Meer informatie Meer informatie
selinda_explorers_camp

Kano safari in Selinda

Genieten van de natuur en prachtige zonsondergangen

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Savuti024

Kano expeditie in Selinda

Selinda (1350 km2) ligt aan weerszijden van de Selinda Spillway (ofwel Magweqana), een droge rivier die de Okavango Delta verbindt met Linyanti en Kwando moerassen en alleen vloeit in jaren van grote regenval. Selinda is een van de weinige regio's in Botswana waar je (onder begeleiding) kunt wandelen of een kano expeditie kunt ondernemen.

In Selinda komen veel zebra's en impala's voor. Ze worden achternagezeten door cheeta's en andere roofdieren. Dit levert spectaculaire taferelen op, die je bewust maken van de kern van het bestaan. De aanblik van een cheeta naast de impala die zij net heeft gedood, doet je gegarandeerd alle westerse beslommeringen vergeten.

Gamedrives en wandelingen in Linyanti

Boven de Okavango Delta ligt het moerasachtige Linyanti (1250 km2). Dit reservaat wordt in het oosten begrensd door de Chobe rivier en in het noorden door de Linyanti rivier. Dwars door Linyanti voert het zogeheten Savute (Savuti) kanaal. Enkele jaren geleden was dit nog een rivier; nu is het een open grasvlakte dat grazend wild aantrekt, waaronder roan- en sabelantilopen. Hier komen veel roofdieren op af, waaronder leeuwen, luipaarden en wilde honden. Verder zijn er nijlpaarden, maar vooral de concentratie olifanten is er groot. Ook giraffen en impala's komen hier in groten getale voor. Linyanti is een van de weinige regio's in Botswana waar je meerdaagse wandelexcursies kunt ondernemen.

Linyanti_2013-07-20 WS
Botswana | Savute | Safari | Savute-leeuw

Het ruige Savute

Savute (Savuti) ligt ten westen van Chobe National Park op het randje van de Kalahari woestijn. Hier worden veel wilddocumentaires opgenomen. Ooit was Savute een reusachtig meer dat opdroogde toen de platen in de aardkost verschoven. In de droge tijd leven hier grote kuddes mannetjesolifanten, maar ook wrattenzwijnen, koedoes, impala's, zebra's en wildebeesten. Ze trekken onbedoeld leeuwen en hyena's aan. In de regentijd komen hier wel 450 verschillende vogelsoorten voor. De regio kenmerkt zich door de Savute-leeuw, die op olifanten jaagt, en door een jaarlijkse trek van zebra's en roofdieren, waaronder leeuwen, hyena's en soms cheeta's. Samen met Linyanti is deze privéconcessie een van de ruigste gebieden in de regio Chobe.

Serieus op safari in Kwando

Ten westen van Chobe National Park ligt ook Kwando (2.320 km2, met 80 kilometer rivieroever). Dit is de meest afgelegen en minst bezochte van de vier reservaten. In de droge tijd zijn hier tijdens gamedrives (in open landrover) grote kuddes olifanten en buffels te zien, maar ook verschillende antiloopsoorten en roofdieren, waaronder cheeta's, hyena's en leeuwen. Ook worden er bootexcursies georganiseerd om het wild vanaf het water te bekijken. Nergens in Afrika maak je meer kans om wilde honden te zien dan hier.

Botswana | Kwando | Lunchen op een unieke locatie
Botswana | Kwando | Safari | Wilde honden

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven