Tsodilo Hills

Botswana

Cultuur snuiven bij Tsodilo in Botswana. Als Afrika specialist brengen wij je graag naar het onbekendere Botswana.

Eén van de weinige heuvels van Botswana

Voor de ervaren Afrika-bezoeker biedt Botswana de Tsodilo Hills, ten noordwesten van de Okavango Delta. Deze heuvels zijn omgeven door mysterie. Beleef een spirituele reis door de tijd tussen de 3.500 rotstekeningen van de San bosjesmannen. Sommige tekeningen zijn naar verluidt wel 20.000 jaar oud.

Wat maakt Tsodilo Hills zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Afrika | Botswana | Tsodilo Hills

'The Hill'

Meer informatie Meer informatie
Rock_Paintings_0

Bijzondere rotstekeningen

Van wel 20.000 jaar oud

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

De vier rotsen van Tsodilo

Het woord Tsodilo is afgeleid van het Hambukushu woord 'sorile' , wat 'steil' betekent. Iedereen die de Tsodilo Hills bezoekt, begrijpt meteen waarom: de vier rotsformaties rijzen steil en abrupt op uit de droge, woestijnachtige omgeving. Deze regio is al 30.000 jaar de thuishaven van de San bosjesmannen. Zij geloven dat de Schepping hier is begonnen.

Volgens de San is de grootste rots de 'man', de op één na grootste de 'vrouw' en de kleinste het 'kind'. De vierde rots zou de eerste vrouw van de man zijn, die hij verliet voor een jongere vrouw en die nu op de loer ligt. Voor de San gelden de Tsodilo Hills als een gewijde plaats. Zij geloven dat het de rustplaats is van de doden en dat hun goden over de wereld heersen vanuit grotten in de 'vrouwenrots'. De heiligste plaats is echter de top van de 'mannenrots'. Hier zou de eerste geest hebben gebeden toen hij de wereld had geschapen. Dat kun je nog zien aan de afdruk van zijn knieën in de rots.

A_View_from_a_Hill_0
Botswana safari | Tsodilo Hills | rotstekeningen

Rotstekeningen bij Tsodilo Hills

De Tsodilo Hills zijn een van de meest belangrijke historische vindplaatsen van rotstekeningen ter wereld. Sommige rotstekeningen zouden maar liefst 20.000 jaar oud zijn. Er zijn verschillende routes uitgestippeld naar in totaal 350 vindplaatsen van rotstekeningen en het is echt de moeite waard hier de tijd voor te nemen. Er zijn tekeningen, zoals die van pinguïns en walvissen, die erop wijzen dat de San contacten hadden met andere volken. Andere opmerkelijke tekeningen laten een menigte seksueel opgewonden mannen zien.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven