Susuwe Island Lodge

Bwabwata National Park, Namibië

Kleinschalige lodge in de Caprivi strook

Susuwe Island Lodge ligt op een eiland in de Kwando rivier in het Bwabwata National Park in het noordoosten van Namibië. De bijzondere lodge ligt midden in de ongerepte natuur en de meanderende rivier vormt een levensader voor het lokale ecosysteem. Bij de bouw is zo veel mogelijk rekening gehouden met de kwetsbare natuur en hierdoor smelt Susuwe Island Lodge naadloos samen met de omgeving. Susuwe Island Lodge ligt verstopt onder het verkoelende bladerdak van imposante bomen en biedt onovertroffen uitzichten op de omliggende draslanden. Susuwe Island Lodge is een bijzondere en luxe basis waar je het Afrikaanse wild van dichtbij kunt leren kennen.

Meer informatie Meer informatie
cruise_over_kwando_rivier

Cruisen over de Kwando rivier

Er komt veel wild af op de Kwando rivier om hun dorst te lessen. Met een bootsafari krijg je een unieke kijk op deze dieren!

Meer informatie Meer informatie
kampvuur_knip

Sundowners rond het kampvuur

Samen met de andere gasten kun je genieten van een sundowner bij het kampvuur onder de sterrenhemel.

Meer informatie Meer informatie
diner_(2)

Romantisch dineren

Kies voor een romantisch diner op jouw veranda waarbij je niet alleen van de heerlijke maaltijden genieten, maar ook van de schitterende omgeving.

Meer informatie Meer informatie
ligstoelen

Ultiem ontspannen

Vanaf jouw veranda kun je heerlijk relaxen.

Voorbeeldreis met deze accommodatie

safari_C_John_van_Helvert
Natuur & Cultuur | Bosjesmannen | Kaokoland | Damaraland
Bekijk voorbeeldreis

Bijzondere rondreis door Namibië

24 daagse reis vanaf € 6.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Susuwe Island Lodge

Volledig tot rust komen in een ruime suite

Susuwe Island Lodge beschikt over zes ruime suites. De suites zijn stijlvol ingericht met houten meubilair en allerlei inheemse kunstvoorwerpen. De aardse tinten die zijn gebruikt passen perfect bij de zandkleurige muren, en het geheel zorgt voor een zeer rustgevende sfeer. Je beschikt over een loungegedeelte en een ensuite badkamer. Op jouw privéveranda kun je eindeloos over de savanne staren, of lekker afkoelen in jouw eigen plunge pool.

lodge
slaapkamer

Faciliteiten en activiteiten van Susuwe Island Lodge, Namibië

Restaurant

Het restaurant van Susuwe Island Lodge bevindt zich in de open lucht, waardoor je tijdens de heerlijke gerechten volop kunt genieten van het uitzicht en de geluiden van de Afrikaanse natuur. Maar je kunt ook dineren onder een baobab boom, bij kaarslicht op een zandbank aan de rivier, of in de intieme setting van jouw eigen veranda. De heerlijke gerechten worden aangevuld door de beste Zuid-Afrikaanse wijnen. Na afloop van het diner geniet je na rondom de vuurplaats terwijl de sterren een voor een tevoorschijn komen.

Het hoofdgebouw van Susuwe Island Lodge beschikt over een dek van verschillende niveaus. Op de begane grond vind je, behalve het restaurant, een comfortabele loungeruimte, een bar waar u verkoelende drankjes kunt bestellen, een bibliotheek met informatie over de omgeving en een souvenirwinkeltje. Het middelste dek is uitermate geschikt voor een high tea of een ontspannend drankje in de namiddag en vanaf het bovenste dek heb je schitterend uitzicht op de rivier en de omliggende draslanden.

Safari

Zowel ‘s nachts als overdag kun je het Bwabwata National Park verkennen tijdens een safari tocht in een 4x4-voertuig. De Kwando rivier is een drinkplaats voor allerlei diersoorten in de omgeving, en met wat geluk spot je een groep badende olifanten. Ook vogels zijn talrijk rondom het water.

Met een boot kun je vanuit Susuwe Island Lodge een safari tocht maken over de meanderende rivier en het wild spotten aan de oever.

Begeleide wandelingen

Je kunt te voet het Bwabwata National Park verkennen, uiteraard onder begeleiding van een ervaren gids. En wanneer je trek krijgt van al de activiteiten, picknick je op een van de afgelegen plekken in het natuurpark.

Watersport

Visliefhebbers hebben de mogelijkheid allerlei soorten vis uit de Kwando rivier te vissen, zoals verschillende soorten tilapia en snoeken.

Avondsafari

Je kunt zowel overdag als 's nachts een safaritocht ondernemen.

Privé plungepool

Alle suites beschikken over een eigen plungepool waar je heerlijk in kunt ontspannen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven