Centrale regio

Vietnam

Centraal Vietnam staat bekend om zijn historische steden en mooie stranden. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Reizen op maat naar Hue, Hoi An en My Son

Laat je verrassen door de fascinerende cultuur in de voormalige keizerlijke hoofdstad Hue, de historische gebouwen in Hoi An en de vele tempels in My Son. Deze werelderfgoederen in het oosten van Vietnam liggen op korte afstand van elkaar en hebben een ideale ligging om uitstapjes te maken en daarnaast te combineren met een paar dagen aan het strand.

Voorbeeldreizen in deze regio

(Laura)_IMG_4343_-_Sapa
Hanoi | Bergstammen in het Noorden | Halong Bay | Hoi An | Hue | Saigon | Mekong Delta | Angkor tempels
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis met privégids door Vietnam & Cambodja

22 dagen vanaf € 4.600,- per persoon

Halong_Bay_(Laura)_IMG_4289
Sapa | bergstammen | Halong Bay | Hanoi | Werelderfgoed Phong Nha Ke Bang | Hoi An | Saigon en Mekong Delta
Bekijk voorbeeldreis

Uitgebreide luxe rondreis door Vietnam

20 dagen vanaf € 4.900,- per persoon

Wat maakt Centrale regio zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
MB538_Hue_-_Khai_Dinh_Tombe

Khai Dinh Tombe in Hue

Meer informatie Meer informatie
MB699_Hoi_An_markt

Kleurrijke markten in Hoi An

Meer informatie Meer informatie
MB93_My_Son_dansvoorstelling

Culturele dansvoorstellingen

My Son

Meer informatie Meer informatie
corracle_fishermen_vietnam

interactie met locale vissers

Meer informatie Meer informatie
MB706_Hoi_An

Authentieke taferelen

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
citadel__hue_vietnam

De voormalige hoofdstad: Hue

Hue was tussen 1802 en 1945 de hoofdstad van Vietnam en was niet alleen het politieke maar ook het culturele en religieuze centrum onder de Nguyen dynastie. Tijdens de Vietnamoorlog werd een groot gedeelte van deze keizerlijke stad verwoest, waardoor Hue tegenwoordig opgesplitst is in twee delen. Aan de Noordwestoever van de Huong Giang rivier, ook wel de ‘Perfume' rivier genoemd, ligt het oude centrum en aan de Zuidwestoever bevindt zich het gedeelte van de stad dat meer Frans georiënteerd is. Hue kent een rijke geschiedenis en vele mooie bezienswaardigheden en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In het oude centrum van Hue is het en must om de oude Citadel, dat de Keizerlijke Stad en de Verboden Stad herbergt te bezoeken; een uitgestrekt complex van paleizen, tempels, paviljoens en galerijen. Maak een fietstocht door de kleine straatjes en bezoek de fascinerende graven van Khai Dinh en Minh Mang; de voormalige leiders van de Nguyen dynastie.

Lang Co Beach en Cham museum

Lang Co Beach, bekend om zijn oesters en heerlijke sauzen, is gelegen aan een prachtige lagune in het centrale gedeelte van Vietnam. Het is de ideale plek voor een lunchstop nadat je vanaf de Hai Van bergpas van de adembenemende uitzichten over de lagune en Lang Co hebt genoten. Aangekomen in Danang is het een must om het zogenaamde Cham museum te bezoeken. Hier vindt je een bijzondere verzameling van terracota en zandsteen sculpturen uit de periode tussen de 4e en 14e eeuw.

MB569_Lang_Co_Beach_oestervissers
MB_Danang__Cham_Museum
MB_Hoi_An__dansvoorstelling
Laos_en_Vietnam_653

Historisch Hoi An

Hoi An was tussen de 15e en 19e eeuw een belangrijke havenstad langs de ‘Zijde route'. Het is een leuk en pittoresk stadje met een geweldige mix van koloniale en lokale gebouwen. Net als Hue staat ook Hoi An op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het autovrije, historische centrum is een waar openluchtmuseum met veel gebouwen die voornamelijk tussen de 18e en 19e eeuw gebouwd zijn. Geniet van de bijzondere sfeer en de heerlijke wierook die je overal ruikt, wanneer je door de rustige en soms met lantaarns verlichte straatjes wandelt.

Tempels in My Son

Op anderhalf uur rijden vanaf Hoi An ligt een ander werelderfgoed: het tempelcomplex van My Son. Hier vindt je het belangrijkste religieuze centrum uit de Cham dynastie. De Cham beheersten het gebied in centraal Vietnam vanaf de tweede tot de tiende eeuw. Door de handel die de Cham voerden met volken uit onder andere Indonesië, werden zij al snel beïnvloed door andere culturen en religies. Het hindoeïsme werd uiteindelijk de belangrijkste inspiratiebron voor de indrukwekkende beeldhouwkunst dat de Cham maakten. Het complex van tempels en torens in My Son is omringt door een tropische jungle. Oorspronkelijk bestond het complex uit een houten tempel, dat in de 16e eeuw door een brand verwoest is. Voor meer kunstwerken uit de Cham dynastie is een bezoek aan het Cham museum in het nabij gelegen Danang een aanrader.

MB20_My_Son
Thieng_Duong_grotten_7km

Phong Nha National Park en Dong Hoi

In Phong Nha ligt het Ke Bang National Park, dat de oudste karstformatie van heel Azië is. Dit werelderfgoed bevat kalksteenbergen, valleien, bossen en grotten. Het park is vernoemd naar de Phong Na grot; een van de meest indrukwekkende grotten van Vietnam. In deze grot van 250 miljoen jaar oud, liggen vele ondergrondse gangen en ziet u mooie stalactieten en stalagmieten.

Op ongeveer 50 kilometer van Phong Nha ligt de rustige stad Dong Hoi. Het centrum van Dong Hoi wordt door de Nhat Le rivier gescheiden van een prachtig wit zandstrand. Niet alleen is Dong Hoi geschikt voor een ontspannen verblijf aan dit uitgestrekte strand, maar het is ook de ideale uitvalsbasis om de vele grotten in onder andere het Phong Nha National Park te bewonderen.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven