Bird Island Lodge

Bird Island, Seychellen

Paradijs voor vogelliefhebbers

Bird Island Lodge ligt op Bird Island, het meest noordelijke eiland van de Seychellen, op zo'n 100 km van het hoofdeiland Mahé. Bird Island is een privé natuurreservaat en tevens een koraaleiland met prachtig witte stranden. Het vogelleven is hier uitbundig en Bird Island Lodge biedt de natuurliefhebber een prettig verblijf. Luxe is bewust gemeden in de pretentieloze Bird Island Lodge. Hier heerst een gemoedelijke sfeer zonder het vijf-sterren gevoel. Ben je op zoek naar een afgelegen bounty eiland en stel je geen hoge eisen aan luxe, dan is Bird Island dé bestemming voor jou.

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Img1 port glaud waterfall
voor vogel- en natuurliefhebbers
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Seychellen rustiek en ongerept

12 dagen vanaf € 3.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Bird Island Lodge

Comfortabele bungalows

Bird Island Lodge bestaat uit 24 eenvoudige maar comfortabele bungalows die gelegen zijn tussen de kokospalmen. Elke bungalow is voorzien van een kingsize bed, een grote douche, een lounge-gedeelte en een ruime patio vanwaar je uitkijkt over de prachtig aangelegde tuin en de oceaan. De bungalows liggen aan de andere kant van het broedgedeelte van het eiland, zodat je zelf kunt bepalen of en wanneer je de vogelkolonies wilt bezoeken.

Chalet_Interior.ii_-_Bird_Island

Faciliteiten en activiteiten van Bird Island Lodge, Seychellen

Restaurant

Het restaurant serveert overheerlijke lokale gerechten waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van op het eiland geteelde groenten en vers gevangen vis. Ook vegetarische gerechten worden geserveerd.

Activiteiten

Je gaat vooral naar Bird Island Lodge om te genieten van rust en de prachtige natuur. Je kunt hier dan ook geweldige natuurwandelingen maken. Vogelaars en liefhebbers van schildpadden komen hier niets tekort. Natuurlijk kan je hier ook genieten van zon, zee en strand. Er is geen zwembad, maar op het gedeelte van het eiland waar de bungalows staan, kan je zwemmen en snorkelen in de oceaan. Daarnaast kan je biljarten of een potje poole spelen, maar ook tafeltennis, kayakken en strandvolleybal behoren tot de mogelijkheden. Boottochten worden eveneens aangeboden. Tegen betaling kan je gaan diepzeevissen.

Duurzaam

Bird Island onderscheidt zich door het ecotoerisme hoog in het vaandel te hebben staan en zich in te zetten voor behoud van de natuur. Het is dan ook niet vreemd dat nergens anders op de Seychellen zulke enorme vogelconcentraties aangetroffen worden als hier: een ornithologisch wonder. Verder vind je hier twee schildpad soorten, waaronder de Hawksbill, die jaarlijks hier aan wal komen om hun eieren te leggen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven