Avontuurlijke individuele rondreis door Ecuador

18 dagen Vanaf €.... per persoon

Contrastrijke rondreis door het binnenland van Ecuador

Tijdens deze 18-daagse rondreis maak je kennis met een aantal bijzondere gebieden in Ecuador. Je verblijft hierbij in kleinschalige accommodaties en maakt een aantal leuke excursies. De reis begint in de hoofdstad Quito, waar je de stad beter leert kennen en ook op de plek zal staan waar de evenaar precies loopt. Hierna vlieg je door naar het natuurreservaat Cuyabeno, in het Amazonegebied. Hierna vertrek je naar het nevelwoud, Masphi. Vervolgens ga je door naar Otavalo, waar je de bekende markt zult bezoeken, waarna je doorrijdt naar de warmwaterbronnen van Baños. Je zult een tussenstop maken in Riobamba, vanwaar je doorrijdt naar de prachtige stad Cuenca. Onderweg bezoek je Ingapirca. Je eindigt de reis in Guayaquil, een leuke plek aan de kust.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Route arrow Quito

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Quito

Dag 2-3
Iglesia de gu%c3%a1pulo

Ervaar de hoofdstad Quito

Na aankomst op de luchthaven van Quito word je welkom geheten door onze agent en volgt er een transfer naar het hotel Casa Gangotena. Hier verblijf je komende twee nachten in een ‘Luxury’ kamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf maak je een leuke excursie.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 3
14814049039 0e51b29d85 o

Ontdek de plek waar de evenaar door Ecuador loopt

Vandaag maak je een leuke stadstour met een privégids door Quito. Je wordt bij je hotel opgehaald door de gids. Je begint de dag met het bezoeken van een aantal interessante kerken, waaronder de ‘La Basilica’ kerk en de ‘La Compañia’ kerk. Daarnaast zul je ook de lokale sfeer opsnuiven op de marktjes en de vele winkels. De tour wordt vervolgd met een bezoek aan ‘El Panecillo’, de heuvel in het centrum van de stad. Boven op de heuvel vind je het beeld van ‘De maagd van Quito’. Mocht het helder weer zijn, dan kan je in de verte de met sneeuw bedekte vulkanen rondom Quito bewonderen. Na de lunch bezoek je de ‘Mitad del Mundo’, hier staat het monument voor de evenaar. Dit is de exacte locatie waar de evenaar recht door Ecuador loopt. Na dit bezoek word je weer teruggebracht naar je hotel.

Dag 4-6
Img 6811 3

Verken het Amazone-gebied

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven van Quito, vanwaar je naar Lago Agrio vliegt. Hier word je op gehaald door de bus van Siona Lodge. Je rijdt ongeveer 1,5 uur naar het oosten richting de grens van het Cuyabeno-reservaat. Onderweg kun je de mooie omgeving van dit tropische gebied bewonderen. De busrit stopt op de ‘puente’, de brug. Hier zul je gaan lunchen in een klein, lokaal restaurant. Hierna vertrek je met de kano de wildernis in, waar je de kans heb om kleine anaconda's en verschillende soorten apen. Ook kun je hier veel vogelsoorten spotten. Je komt aan bij Siona Lodge, waar je komende drie nachten zult verblijven op basis van volpension. Tijdens je verblijf zul je een aantal leuke excursies maken.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 5
9410505162 36b160d17e o

Wandelen in de jungle

Vandaag ga je de hele dag de jungle in. Hier maak je een zeer spannende wandeling in de jungle en ga je zeilen langs de mooie lagunes, waarbij je dieren in het wild kunt spotten en genieten van het prachtige landschap. ’s Middags kun je gaan vissen op piranha’s en op zoek gaan naar roze rivierdolfijnen. Bij zonsondergang kun je zwemmen in de lagune. Na het avondeten maak je een nachtwandeling in de jungle, waarbij je het enge nachtleven zal ontdekken.

Lunch
Dag 6
Amazon%c3%8da orellana %c3%89tnias 022

Leer de lokale bevolking kennen

Na het ontbijt ga je op pad om de lokale Siona-gemeenschap te bezoeken. Met een mooie, lange kanotocht kom je aan bij de lokale bevolking, waar zij het land bewerken en vissen vangen. Hier bezoek je een lokale familie die je laat zie hoe je yuca-brood kan maken en geven hierbij een idee over hoe zij daar leven. Indien het mogelijk is zal er een bezoek gebracht worden aan de plaatselijke sjamaan. Na de picknick-lunch zul je via een kanotocht weer terugkeren naar de lodge, waar je onderweg onder andere dolfijnen, papegaaien en apen kunt spotten.

Lunch
Dag 7-8
32212886017 830a8307b4 o

Verblijf in het nevelwoud

Vandaag heb je na het ontbijt een zowel een kano- als bus transfer terug naar de luchthaven van Lago Agrio. Hiervandaan vlieg je naar Quito, waarvandaan er een transfer naar Mashpi Lodge volgt. Hier verblijf je komende twee nachten in een 'Yaku' suite op basis van volpension. Onderweg bezoek je nog de chocoladefabriek en indien er nog voldoende tijd is zul je ook een bezoek brengen aan een orchideeënboerderij. Tijdens je verblijf in Mashpi Lodge zul je leuke excursies maken.

Na aankomst bij de lodge zul je een wandeling door de jungle maken met een uitstekende gids. Na het diner heb je nog de kans om een nachtelijke wandeling te maken, waarbij je veel nachtleven kunt spotten zoals kleine kikkers en insecten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 8
35996243833 5b584b9b21 o

Op avontuur in het nevelwoud

De dag begint met het bewonderen van de zonsopgang op het panoramische terras, waar je ook verschillende vogelsoorten kunt spotten. Hierna keer je terug naar de lodge, waar je heerlijk gaat ontbijten. Na het ontbijt ga je wandelen naar de 'Hummingbird Garden', oftewel de tuin met kolibries. Na de lunch volgt er een spectaculaire activiteit. Je gaat met de 'Sky Bike' over het natuurreservaat 'fietsen'. Vervolgens volgt er een beklimming van de uitkijktoren om het reservaat in zijn geheel te bewonderen. 's Avonds heb je de mogelijkheid om verschillende lezingen te volgen, over verschillende projecten in de omgeving.

Dag 9-10
11481665845 80eb415b03 o

Het kleurrijke Otavalo

Na het ontbijt volgt er een transfer naar Otavalo stad, hier zul je komende twee nachten in Hacienda Cusin in een 'Duenã’s' suite op basis van logies en ontbijt verblijven. Tijdens de rit kun je verschillende klimaten bewonderen, relatief droge gebieden die worden veroorzaakt door de ‘regenschaduw’ van de vulkanen en het weelderige gebied Otavalo. De vallei is ontzettend mooi, omringd door vulkanen en meren.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 10
8258504190 def07e34e0 o

Bezoek de markt van Otavalo

Vandaag breng je ‘s ochtends een bezoek aan de Otavalo-markt, waar je allerlei souvenirs vindt. Het is ook erg interessant om hier de lokale bevolking aan het werk te zien en te observeren hoe zij leven.

Dag 11-12
14068931944 d4bb24de8f o

De groene omgeving van Baños

Na het ontbijt reis je in 4,5 uur door naar Baños. Hier verblijf je de komende twee nachten in Hacienda Manteles in een standaardkamer op basis van logies en ontbijt. Onderweg kun je verschillende vulkanen spotten en genieten van het prachtige landschap. Baños staat bekend om de warmwaterbronnen, welke je tijdens je verblijf ook zult bezoeken.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 12
6093266160 2ab303c71c o

Kom tot rust in de warmwaterbronnen

Vandaag maak je een halve dag excursie naar de warmwaterbronnen van Baños, Luna Runtun. Hier kun je even heerlijk ontspannen tijdens de reis.

Tip: Mocht je avontuurlijk ingesteld zijn, dan is het een aanrader om met de zipline over het mooie landschap van Baños te vliegen en vanaf daar een mooie wandeling naar de waterval te maken.

Dag 13
Vista del volc%c3%a1n chimborazo desde riobamba

Een tussenstop in het mooie Riobamba

Na het ontbijt vertrek je om door te rijden richting Riobamba, hier verblijf je komende nacht in Hacienda Abraspungo in een standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 14-15
Azuay cuenca centro de la ciudad tour virtual cuenca lejos copia

Verken het mooie Cuenca

Vandaag volgt er een transfer naar de prachtige stad Cuenca. Hier zul je komende twee nachten verblijven in Hotel Mansion Alcazar in een standaardkamer op basis van logies en ontbijt. Onderweg bezoek je Ingapirca, waar je verschillende Incaruïnes vindt. Hier vind je onder andere de Tempel van de Zon, waar ze ceremonies en rituelen hielden. Tijdens je verblijf in Cuenca maak je nog een leuke excursie.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 15
46433461632 a00339fd6a o

Ontdek het koloniale Cuenca

Vandaag maak je een leuke stadswandeling in Cuenca. De wandeling begint in het koloniale gedeelte, wat rijk is aan geschiedenis. Eén van de belangrijkste attracties is de Tomebamba-rivier met oude huizen erboven. Vanaf hier loop je door naar het centrale plein

Dag 16-17
45633781581 9e40d4d473 o

Ontspannen aan de kust

Vandaag vertrek je naar het ontbijt richting Guayaquil, aan de kust van Ecuador. Hier verblijf je komende twee nachten in Hotel Oro Verde in een 'Deluxe' kamer op basis van logies en ontbijt. Onderweg breng je nog een bezoek aan het Cajas nationaal park. Hier vind je vele meren en als je geluk heb kun je ook nog een lama in het wild spotten.

In Guayaquil kun je nog vele gebouwen en kenmerken zien uit de koloniale tijd. Een aanrader om te bezoeken is de wijk Las Peñas hier vind je veel gekleurde huizen. In Parque Histórico Guayaquil kun je meer leren over de geschiedenis van de stad.

Ontbijt
Dag 18

Guayaquil Route arrow Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan deze mooie rondreis door Ecuador. Er volgt een transfer naar de luchthaven, vanwaar je met KLM in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 18

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale en binnenlandse vluchten in de economy class
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Genoemde transfers en excursies
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak
Naar boven