Bijzondere rondreis door Namibië

24 dagen vanaf € 6.800,- per persoon

Verkort reisprogramma van deze voorbeeldreis

Tijdens deze 24-daagse combinatie van een individuele autorondreis met een groepsreis in klein gezelschap door Namibië onderneem je een aantal zeer bijzondere excursies. Naast de bekende hoogtepunten zoals de Sossusvlei zandduinen, Swakopmund en Etosha neem je deel aan een zevendaagse safari in een klein gezelschap. Hierbij bezoek je de nauwelijks toegankelijke skelettenkust en een Himba-nederzetting. Onderweg heb je de kans om zeldzame wildsoorten zoals de woestijnolifant en de zwarte neushoorn te spotten. Ook maak je kennis met de leefwijze van de bosjesmannen en leer je tijdens een mooie wandeling hoe zij jagen en overleven. In de Caprivistrook bezoek je twee prachtige wildreservaten met als afsluiter de indrukwekkende Victoria watervallen. Je verblijft afwisselend in exclusieve en middenklasse accommodaties.

Wat maakt deze voorbeeldreis zo speciaal?

Meer informatie Meer informatie
gudigwa-bushmen-hunting

Jagen met de bosjesmannen

Ga op jacht met de Ju'hoan jagers in Bushmanland

Meer informatie Meer informatie
Namibië | Skelettenkust | schip

Skeleton Coast

Ontdek de normaliter niet te bereiken Skeleton Coast

Meer informatie Meer informatie
Namibië | Damaraland | woestijnolifanten

De woestijnolifant

Spot de woestijn olifant in Damaraland

Meer informatie Meer informatie
Zimbabwe | Ilala Lodge | Victoria watervallen

De Victoria watervallen

Ontdek het prachtige natuurschoon van de Victoria watervallen

Meer informatie Meer informatie

's Werelds grootste zandduinen

Wandel over 's werelds grootste zandduinen in Sossusvlei

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Windhoek

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Windhoek.

Dag 2
oe10

Een nacht uitrusten in Windhoek

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Vervolgens haal je de 4x4 huurauto op en rijd je naar Olive Grove Guesthouse, waar je de komende nacht verblijft.

Ontbijt
Dag 3+4
Rondreis Namibië | Kulala Desert Lodge | ballonvaart over Sossusvlei

's Werelds hoogste zandduinen in het Namib Naukluft Park

Na het ontbijt rijd je in ongeveer vijf uur naar het Namib Naukluft Park. Je verblijft twee nachten in de Kulala Desert Lodge. De eerste nacht is op basis van halfpension en de tweede nacht inclusief activiteiten. Onder begeleiding ontdek je 's werelds hoogste zandduinen en geniet je van de prachtige flora en fauna tijdens een wandeling of een 4x4 tocht. Een ballonvaart over deze afwisselende omgeving behoort ook tot de mogelijkheden (niet inbegrepen).

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 5+6

Catamaran excursie bij het kustplaatsje Swakopmund

Na het ontbijt rijd je in ongeveer vijf uur naar Swakopmund, waar je twee nachten verblijft in Villa Margherita en inclusief een catamaranexcursie. Swakopmund is een Duits aandoend stadje aan de kust en is een prima onderbreking op weg naar het noorden. Tijdens de bootexcursie kun je onder andere uitkijken naar de vele zeehonden en dolfijnen.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 7-11

Zevendaagse safari in klein gezelschap

Vandaag begint jouw zevendaagse begeleide safari door Damaraland en Kaokoland. Deze "off the beaten track" beleving is een aanrader bij elke reis door Namibië en zal je zeker altijd bijblijven. Onder begeleiding van de beste gidsen verken je de regio's die je normaliter niet kunt bereiken. Tijdens deze zevendaagse excursie verblijf je drie nachten in tweepersoonstenten met opvouwbedden en goede matrassen en geniet je van voedzame maaltijden. Voertuigen zijn landrovers of landcruisers, waarbij een raamplaats gegarandeerd is.

Dag 7+8
Namibië | de kust | Skeleton Coast

Verken de Uniab rivierdelta en de Skeleton Coast

Vandaag maak je kennis met je gids en rijd je via Henties Bay en Cape Cross, de thuishaven van meer dan 80.000 zeehonden, naar de Skelettenkust, waar je de komende twee nachten verblijft in de bungalows van Terrace Bay Resort. Je verkent tijdens dit verblijf de spectaculaire Uniab rivierdelta en de Skeleton Coast. Het hoogtepunt van deze dagen is dat je een volledige dag per 4x4 langs de kust naar Möwe Bay zult rijden en bij terugkomst de gelegenheid hebt om te vissen vanaf de rotsen bij het strand!

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 9+10
Damaraland_2012-01-092_wilderness

Ga opzoek naar de zwarte neushoorn in Damaraland

Op de derde dag van deze excursie verlaat je de Skeleton Coast en rijd je door het woestijnlandschap van Damaraland. Damaraland staat bekend om zijn grillige rotsformaties en de barre, droge omstandigheden waaronder flora en fauna overleven. Je treft hier planten aan die overleven van de mist van de oceaan en ook de woestijnolifant heeft zich hier aangepast, door zijn langere slurf en poten.

Het kamp wordt opgezet in een 5000 vierkante kilometer privéconcessie waarvandaan je te voet en per landrover op zoek gaat naar onder andere de zwarte neushoorn en de woestijnolifant.
De andere wildsoorten die je kunt tegenkomen zijn hyena's, leeuwen, luipaarden en diverse antiloopsoorten. De omgeving kent prachtige berggebieden en de Hoanib rivier. Deze droge rivierbedding is dicht begroeid met acacia's, die als voedsel dienen voor de woestijnolifant.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 11
Dag_11

Breng een bezoek aan de Himbas in Purros

Vandaag vertrek je in noordelijke richting langs de grens met de "Skeleton Coast" naar de Hoarusib rivier. Je hebt hier een grote kans antilopen en wederom de woestijn olifant tegen te komen. Het kamp wordt 's middags opgezet bij de Purros gemeenschap. Je brengt hierbij een bezoek aan een traditioneel Himba dorp, waarbij je geniet van een zonsondergang excursie in de droge bedding van de Hoarusib rivier.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 12
das-fort-von-der-ruckseite

Bezoek fort Sesfontein in Damaraland

Vandaag vertrekt de excursie in oostelijke richting naar de Grootberg Lodge, waarbij je onderweg wild tegenkomt. Je brengt een kort bezoek aan de zes fonteinen Sesfontein, met een fort uit de voormalige koloniale tijd. In de middag geniet je van een picknick lunch met een verfrissende duik in het zwembad van de warm water bron bij Ongongo. Je overnacht bij de Grootberg Lodge.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 13+14
Namibië | Etosha National Park | safari

Prachtige safari's door Etosha National Park

Vandaag vertrek je via de Brandberg, de hoogste berg van Namibie richting Twyfelfontein, om daar de rotstekeningen te bekijken. 's Middags neem je afscheid van je gids en de groep en vlieg je naar het Etosha wildreservaat waar je de volgende twee nachten verblijft in het aangrenzende 30.000 hectare Ongava prive wildreservaat in de Ongava Lodge. In beide deze reservaten zijn safaris en begeleide wandelsafari's inbegrepen. Op dag 14 wordt de volgende huurauto afgeleverd.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 15
cave-guide_marita-600x285

Verken de Ghaub grotten in Grootfontein

Na een laatste safari rijd je door het Etosha National Park in ongeveer vier uur naar de omgeving van Grootfontein. Hier verblijf je een nacht in de Ghaub Nature Resort and Farm op basis van halfpension. Indien de tijd het toelaat is het zeker de moeite waard om de Ghaub grotten te verkennen.

Ontbijt
Dinner
Dag 16+17
Namibië | Bushmanland | bosjesmannen

Op jacht met de Ju'hoan jagers in Bushmanland

Via Grootfontein rijd je naar Bushmanland, waar je twee nachten in de Nhoma Safari Camp verblijft. Je wordt geïntroduceerd in het dagelijkse leven van het dorp en zal deelnemen aan traditionele spellen en het voorbereiden van de jacht. Ook zal je 's avonds een traditionele, helende dans bijwonen.

De volgende dag maak je een dagexcursie waarbij je een wandeling door de ruige omgeving maakt en gaat jagen met de bosjesmannen. Je gaat mee met de Ju'hoan jagers die jou onderweg laten zien welk voedsel je kunt verzamelen, zoals bessen, knollen, honing en kleine dieren. Tijdens de wandeling word je gewezen op traditionele geneesmiddelen en worden diverse survivaltechnieken gedemonstreerd, zoals het knopen van touwen, het maken van vuur en het opzetten van vallen.
Indien je in het hoogseizoen verblijft (juni - oktober) raden wij het aan om drie nachten te verblijven in Nhoma Safari Lodge. Je kunt dan namelijk nog een mooie dagexcursie maken naar het Khaudum wildreservaat.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 18
Hakusembe-River-Lodge04-High-Res

Overnachten aan de oevers van de Okavango Delta

Voordat je de Caprivi strook bereikt, overnacht je één nacht bij Rundu, gelegen aan de oevers van de Okavango rivier. Je verblijft een nacht in de prachtig gelegen Hakusembe River Lodge.

Ontbijt
Dinner
Dag 19+20
bush_diner_en_boottocht_Susuwe

Wild spotten in Bwabwata National Park

De volgende bestemming wordt Susuwe Island Lodge, gelegen op een eiland in de Kwando rivier in het Bwabwata National Park. Susuwe Island Lodge is een bijzondere basis waar je het Afrikaanse wild van dichtbij kunt leren kennen. De Kwando rivier is een drinkplaats voor allerlei diersoorten in de omgeving, en met wat geluk spot je een groep badende olifanten. Ook vogels zijn talrijk rondom het water. Met een boot kun je vanuit Susuwe Island Lodge een safari tocht maken over de meanderende rivier en het wild spotten aan de oever.

Ontbijt
Dinner
Dag 21+22
Namibië | Impalia Island Lodge | vliegvissen

Heerlijke boottochten vanaf Impalila Island

Via Katima Mulilo rijd je naar Kasane, waar je de huurauto inlevert. Er volgt een transfer per boot naar jouw "hideaway" op Impalila Island, waar je de komende twee nachten verblijft in Kaza Safari Lodge. De ligging is uniek: de landen Namibië, Zimbabwe, Zambia en Botswana ontmoeten elkaar hier. Een waar paradijs voor de waterliefhebber met als activiteiten boottochten, begeleide wandelingen, vliegvissen en culturele excursies.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 23

Bezoek het spectakel van de Victoria watervallen

Vanaf Impalila Island volgt er een transfer naar Victoria Falls. Hier overnacht je nog één nacht in Ilala Lodge. Dit is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de prachtige Victoria watervallen.

Ontbijt
Dag 24

Victoria watervallen Blank Amsterdam

Vandaag vlieg je terug naar Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale, binnenlandse en regionale vluchten, in de economy class
 • Luchthavenbelasting en toeslagen ( onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Autohuur: categorie L (4x4), inclusief Super Cover verzekering, airconditioning en ongelimiteerde kilometers
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum Zimbabwe
 • Extra's autohuur zoals: benzine, extra bestuurder etc.
 • One way fee, drop off kosten en grenskosten (ca. € 1000,- ter plaatse te betalen)

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak

Gerelateerde voorbeeldreizen

_DSC1192def
Africat stichting | Etosha uitgebreid | Kamperen in Damaraland & Kaokoland | Swakopmund | Sossusvlei
Bekijk voorbeeldreis

Avontuurlijke rondreis Namibië in klein gezelschap

19 dagen vanaf € 4.000,- per persoon

Damaraland_2012-01-080
Kaokoland | kamperen | Zanduinen bij Sossusvlei | Fish River Canyon | Spookstadjes | Kalahari
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis naar het uiterste noorden en zuiden van Namibië

23 dagen vanaf € 7.600,- per persoon bij 4 personen

view-onto-the-flood-plain-sundowners_hi-res_(2)
Kleinschalige lodges & slapen onder de sterren | Chobe | Savuti | Delta
Bekijk voorbeeldreis

Vliegsafari Botswana inclusief Victoria Falls

13-daagse luxe rondreis vanaf €9.100,- per persoon

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak
Naar boven