Combinatie vasteland Ecuador met de Galapagos-eilanden

16 dagen vanaf €... per persoon

Ontdek de cultuur en natuur van Ecuador en de Galapagos-eilanden

Tijdens deze 16-daagse afwisselende rondreis maak je kennis met de cultuur en natuur van Ecuador en de bijzondere Galapagos-eilanden. Je verblijft hier in middenklasse accommodaties en maakt enkele unieke excursies.

Je begint de reis in de hoofdstad Quito, waar je de stad beter zal leren kennen. Ook bezoek je één van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Cotopaxi. Het gelijknamige natuurpark zal je verkennen ter paard. Vervolgens zul je de jungle bij Coca in gaan, waar je kennis maakt met de omgeving en de lokale bevolking. Na een logistieke overnachting in Quito zul je de Galapagos-eilanden bezoeken. Deze mooie reis sluit je af met een ontspannen verblijf aan de kust, in het stadje Guayaquil.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Quito

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Quito.

Dag 2-5
La_Ronda_(1)

Ervaar de hoofdstad en de mooie omgeving

Na aankomst op de luchthaven van Quito word je welkom geheten door onze agent en volgt er een transfer naar het Hotel Casa El Eden. Hier verblijf je komende vier nachten in een standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf zul je een aantal leuke excursies maken.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 3
6971569230_56d29671cd_o

Fietsen door Quito

Na het ontbijt word je opgehaald voor een leuke fietstocht door de stad. Tijdens deze fietstocht zal je de binnenstad van Quito beter leren kennen en zal je ontdekken waarom deze op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Ook fiets je door Parque Metropolitano, een mooi groen park in Quito. Hier kun je onder andere lama’s spotten.

Dag 4
Volván_Cotopaxi

Bezoek één van de meest actieve vulkanen ter wereld

Vandaag breng je een bezoek één van ‘s werelds hoogste actieve vulkaan, Cotopaxi. Het is ook één van de beroemdste vulkanen in Zuid-Amerika. Deze vulkaan ligt op 5.897 meter boven zeeniveau. In het gelijknamige nationale park zul je te paard de omgeving verkennen. Na de lunch aan de voet van de vulkaan, zul je nog het Limpiopungo-meer bezoeken. Dit is een beschermde bosrijke omgeving, wat de thuisbasis is van verschillende boomsoorten.

Lunch
Dag 5
Papallacta

Een dag vol ontspanning

Vandaag kan je de hele dag genieten van ontspanning. De dag begint met een bezoek aan de lagune van Papallacta, waar je het prachtige landschap kunt bewonderen. Hier maak je ook een mooie wandeling om meer kennis op te doen over de flora en fauna van de omgeving. Vervolgens kun je ontspannen in de magische warmwaterbronnen van de spa, met vulkanisch water. Je kunt hier op eigen gelegenheid lunchen en aan het einde van de middag keer je terug naar Quito.

Dag 6-8
17258840415_ae8c871f6a_o

Verken de jungle

Na het ontbijt word je opgehaald door een privétransfer en word je naar de luchthaven gebracht. Vanaf hier vlieg je naar Puerto Francisco de Orellanana, ook wel bekend als Coca. Hier staat je gids op je te wachten en zul je met een overdekte gemotoriseerde kano voor twee uur naar La Selva Jungle Lodge varen. Hier verblijf je komende drie nachten in een 'Scenic' suite op basis van volpension. Tijdens de boottocht kun je verschillende vogelsoorten spotten. Ook zul je naar het Pilchicocha-meer varen, een zwart-water meer.

Bij aankomst bij de lodge zul je gelijk door middel van een wandeling de jungle leren kennen. Er gaan uitstekende gidsen mee die je alles over de flora en fauna van de jungle kunnen vertellen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 7
37910092652_c4c8db037c_o

Wandelen in de jungle

In de vroege ochtend zul je een wandeling maken, waar je de zonsopgang en de vele verschillende soorten gekleurde vogels zult bewonderen. Ook breng je een bezoek aan het Igapo-bos, waar de gidsen je meer zullen vertellen over de verschillende soorten geneeskrachtige planten die al honderden jaren gebruikt worden. Na de lunch kun je een wandeling maken langs de Napo-rivier of een spannende wandeling maken om de duistere titi-aap te spotten.

Dag 8
14318118277_c74297bd7b_o

Leer de lokale bevolking kennen

Na het ontbijt ga je op bezoek bij de lokale Kichua bevolking. Je bezoekt eerst de papegaai clay lick, waar je honderden papegaaien in de meest bijzondere kleuren kunt aanschouwen. Hierna breng je een bezoek aan de Kichua bevolking. Hier leer je meer over de lokale bevolking en hoe zij hier in de Amazone leven.

Na de lunch ga je nog een wandeling maken langs één van de mooiste lagunes in de Ecuadoraanse Amazone, de Garzacocha lagune. Hier kun je de kleinste apen ter wereld spotten, de doodshoofdaapjes.

Dag 9

Een logistieke overnachting in Quito

Vanochtend vroeg maak je nog een leuke wandeling door de jungle, om voor de laatste keer de apen te zien. Hierna vertrek je weer met de kano terug naar Coca, waarvandaan je terugvliegt naar Quito. Hier verblijf je komende nacht in Hotel Casa El Eden in een standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 10-14
3277271171_d078066b45_o

Ontdek de biodiversiteit van de Galapagos-eilanden

Vandaag volgt er een transfer naar de luchthaven van Quito, waarvandaan je naar de Galapagos eilanden vliegt. Hier zul je komende vier nachten in Galapagos Safari Camp in een 'Luxury' tent op basis van volpension verblijven. Tijdens je verblijf maak je elke dag bijzondere excursies.

Op de luchthaven van Baltra wordt je ontvangen door een gids, waarmee je gelijk de hooglanden van het eiland Santa Cruz gaat verkennen. Hier zal je op een boerderij een heerlijk, lokaal geproduceerde lunch nuttigen. In het Tortoise Reserve zul je wat tijd doorbrengen met de gigantische schildpadden, waar je ook goed vogels kunt spotten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 11-12
GALÁPAGOS_AVENTURA_BUCEO156

Verken de omliggende eilanden

Komende twee dagen zul je met een motorboot de omliggende eilanden North Seymour, Bartolomé, Plazas en Santa Fé verkennen. Elk van deze eilanden heeft weer een andere biodiversiteit. Je kunt tijdens deze excursies ook goed snorkelen of duiken en dit wordt dan ook zeer aangeraden om te doen. Zodra de data bekend is, zal er een passende route met deze vier eilanden gemaakt worden.

Lunch
Dag 13
45450467265_e32ecd167e_o

Ontdek de oostkant van het eiland

Vandaag ga je na het ontbijt de oost kant van het eiland verkennen. Hier vindt je op 490 meter hoogte het Cerro Mesa Reserva, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de grootste krater van het eiland. Na de lunch ga je door naar Garrapatero strand, waar je verschillende mooie contrasten vind: de mangroves, het zwarte lava, het witte zandstrand en het turquoise water.

Optioneel kun je nog kajakken of mountainbiken.

Lunch
Dag 14-16
46128458005_74c28d7012_o

Ontspannen aan de kust

Vroeg in de ochtend kun je genieten van de mooie zonsopgang. Hierna vertrek je naar de luchthaven Baltra, vanwaar je naar Guayaquil vliegt. Hier verblijf je komende twee nachten in Mansion del Rio in een 'Deluxe' tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 17

Guayaquil Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan deze mooie rondreis door Ecuador. Er volgt een transfer naar de luchthaven, vanwaar je met KLM in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 17

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale en binnenlandse vluchten in de economy class
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Genoemde transfers en excursies
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak
Naar boven