Ontdek de diversiteit van de Galapagos-eilanden

17 dagen vanaf €... per persoon

Ontdek de diversiteit van de Galapagos-eilanden

Tijdens deze 15-daagse cruise maak je kennis met de bijzondere en unieke natuur van de Galapagos-eilanden. Je verblijft op een kleinschalig cruisejacht en maakt elke dag leuke excursies.

De reis begint in de hoofdstad Quito, waar je een logistieke overnachting zult hebben. Hierna vlieg je door naar de Galapagos-eilanden. Hier bezoek je 15 dagen lang elke dag verschillende eilanden, zodat je het archipel goed leert kennen.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Quito

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Quito.

Dag 2

Een logistieke overnachting in Quito

Na aankomst op de luchthaven van Quito word je welkom geheten door onze agent en volgt er een transfer naar het Hotel Casa El Eden. Hier verblijf je komende nacht in een standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 3

Quito Blank Baltra

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven van Quito, waarvandaan je naar de Galapagos-eilanden vliegt.

Dag 3 - 17
24213439343_c3404f329f_o

Ontdek de biodiversiteit van de Galapagos-eilanden

Op de luchthaven van Baltra wordt je opgewacht door de gids. Je brengt eerst een bezoek aan Ranch Manzanillo, Hier leven grote schildpadden in hun natuurlijke habitat. Je zult hier ook een heerlijke picknick-lunch nuttigen. Na het bezoek aan de schildpadden zul je naar de Seaman Journey jacht gebracht worden. Hier verblijf je komende veertien nachten in een tweepersoonshut op basis van volpension. Tijdens je verblijf op het schip zul je elke dag leuke excursies maken.

's Middags zul je de hooglanden van Santa Cruz bewonderen, waar je meer leert over de verscheidenheid aan leven en geologie van het eiland. Santa Cruz is een goede plek voor vogelspotters, hier komen veel vogelsoorten voor. Ook kun je op het eiland goed de Galapagos-schildpadden observeren.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 4
8756501556_1f398122de_o

Verken Fernandina Island en Isabela Island

Na het ontbijt breng je een bezoek aan Mangle Point op het eiland Fernandina. Dit is het jongste eiland van alle eilanden. Mangle Point is een uitstekende plek om te snorkelen of om met een bootje door het mangrovebos te varen. Tijdens de boottocht kun je zeeleeuwen, schildpadden, pelikanen en roggen spotten. Hier kan je ook een mooie wandeling maken.

's Middags breng je een bezoek aan Punta Moreno, op het eiland Isabela. Deze plek ligt tussen twee vulkanen in en hier kun je lopen langs de lavastroom Pahohoe, dit is gestolde lava in de vorm van een accordeon.

Dag 5
7511741790_4f2d27b11f_o

Ontdek Isabela Island

Deze ochtend zul je een bezoek brengen aan Urbina Bay. Deze plek ligt aan de voet van de Alcedo vulkaan en is een goede plek om te snorkelen. Hier loopt ook een pad van ongeveer 3200 meter en bestaat uit zand, puimsteen, lava, koraal en vegetatie, waar je de leguaan kan spotten. Ook is dit de ideale plek om rode en blauwe kreeften te zien. In Bahia Urbina kun je de darwinvinken zien.

's Middags breng je een bezoek aan Tagus Cove, in het westen van de Darwin vulkaan. Vroeger was dit het favoriete plekje van piraten en walvisvaarders. Aan het begin van het pad zie je een kleine grot, waar je inscripties kunt vinden die dateren uit de 19e eeuw.

Dag 6
GALÁPAGOS_GALÁPAGOS_SAN_CRISTÓBAL_FAUNA_0012

Observeer grote kolonies van zeeleguanen

's Ochtends bezoek je Espinoza Point, een beroemde plek bekend om zijn grote kolonies van zeeleguanen en het leefgebied van unieke soorten dieren zoals de Galapagos-aalscholver, de Galapagos-pinguïn, de Galapagos-havik en de Galapagos-slang.

Na de lunch bezoek je Punta Vicente Roca, één van de meest indrukwekkende en spectaculaire plaatsen op de Galapagos-eilanden. Deze grote baai heeft een spectaculair zeeleven. Hier vind je zeepaardjes, zeeschildpadden en de maanvis. Je kunt hier fantastisch snorkelen.

Dag 7
7303057694_76fed8335b_o

Verken het eiland Santiago

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het Espumilla strand, wat gelegen is aan de noordelijke kust in James Bay. De belangrijkste attracties zijn het Palo Santo bos, het heilige hout uit Ecuador, en het nestelen van babyschildpadden.

's Middags bezoek je de westkant van het eiland, waar het zwarte strand Puerto Egas ligt. Door de vulkanische uitbarstingen is het strand zwart gekleurd.

Dag 8
44

Breng een bezoek aan twee kleine eilanden

Je brengt deze ochtend een bezoek aan het eiland Rábida. Dit eiland is uniek vanwege de rode kleur dat alle rotsen en het zand kleurt. Een korte wandeling leidt je naar een lagune waar je veel landvogels kunt spotten. Bij de lagune vindt je ook een kolonie flamingo's.

's Middags breng je een bezoek aan een klein eilandje, die de vorm heeft van een Chinese hoed. Hier kun je goed de lavabuizen en lavastromen bewonderen. Het landschap is bedekt met kolonies zeeleeuwen, zee-leguanen en Galapagos-pinguïns.

Dag 9
41777138104_478425fe1f_o

De vulkanen van Santiago eiland

's ochtends bezoek je het eiland Santiago. Santiago is gelegen in het westen van de Galapagos-eilanden. Het is het op vier na grootste in het archipel. Ook is het eiland vulkanisch actief, met veel lavastromen. Deze vulkanen zijn zelfs te zien van de top van de Darwin vulkaan en zelfs vanuit de ruimte.

Na de lunch bezoek je Bartolomé eiland. Dit eiland heeft één van de mooiste landschappen van de Galapagos-eilanden, zoals vulkanische kegels, maanachtige kraters en lava-velden. Er is weinig vegetatie op dit eiland.

Dag 10
8188216093_d8070b7704_o

Spot verschillende soorten vogels

Deze ochtend breng je een bezoek aan het Bachas strand, dit ligt ten weste van Turtle Cove. Het zand hier is wit en zacht, waardoor het een favoriete nestplaats is voor zeeschildpadden. Ook kun je hier flamingo's en andere kustvogels spotten. Het langere strand heeft twee oude gestrande schepen.

's Middags bezoek je het North Seymour eiland, wat bezaaid is met keien. Hier kan je de grote Fregatvogels spotten.

Dag 11
02-A

Het mooie Genovesa eiland

Vandaag breng je een bezoek aan Genovesa eiland. Na het ontbijt ga je een wandeling naar het bezoekersplaats van El Barranco maken. Het pad is uit vulkanisch rots gehakt en is ongeveer 1,5 km lang. Deze wandeling zal ongeveer twee uur duren. Hier wonen de Noordelijke Stormvogeltjes, die zich nestelen in de gaten in het lava. Je maakt ook een boottocht langs de bijzondere kliffen van het eiland.

's Middags breng je een bezoek aan de Darwin baai, wat zijn oorsprong heeft toen de krater instortte in de zee. Er is een prachtig wit koraal-zandstrand. Je maakt hier een wandeling over de randen van de klif, waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten. Aan het einde van het pad heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Dag 12
36236653430_40157cee25_o

Bijzondere dier- en plantsoorten

Deze ochtend bezoek je Plazas in het oosten van Santa Cruz eiland. Hier kun je, ondanks het kleine oppervlakte, bijzondere diersoorten zien, zoals bijvoorbeeld The Plazas land-leguanen. Ook kun je hier verschillende vogelsoorten spotten, zoals de Fregatvogels.

's Middags bezoek je het Santa Fé eiland, gelegen in het zuidoostelijke deel van de Galapagos. Er zijn enkele theorieën dat dit het oudste eiland in de archipel zou kunnen zijn. Hier vind je ook weer bijzondere diersoorten, maar ook bijzondere vijgcactussen.

Dag 13
GALÁPAGOS_GALÁPAGOS_SAN_CRISTÓBAL_CANOAS_0166

Leer meer over het meest oostelijke eiland

Deze ochtend bezoek je het verzorgingscentrum voor jonge schildpadden, hier worden ze gefokt en grootgebracht. Hier zal je meer kennis op doen over waarom ze dit centrum hebben opgericht en wat ze er precies doen.

's Middags breng je een bezoek aan een informatiecentrum over het ontstaan van de eilanden en de ontdekking/ontwikkeling van San Cristobal. Dit is het oudste natuurhistorisch museum op de Galapagos-eilanden.

Dag 14
32672126674_9b81f8895d_o

Snorkelen in kristalhelder water

De dag begint met een bezoek aan Galapaguera, een goede plek om Galapagos-schildpadden in hun natuurlijke habitat te observeren. Het strand is erg groot en is de ideale nestzone voor zeeschildpadden.

Vanmiddag breng je een bezoek aan Cerro Brujo, een prachtig wit koraalstrand. Hier kun je heerlijk zwemmen en snorkelen. Dit is de eerste kust waar Charles Darwin in 1835 liep in het prachtige lava-landschap. Tijdens het zwemmen kun je veel zeevogels spotten.

Dag 15
2787883882_b8e698ce11_o

Ontspannen aan een mooi strand

Vandaag breng je een bezoek aan Española eiland. 's Ochtends bezoek je Gardner Bay. Een uitstekend strand om te ontspannen, te zwemmen en zelfs te kajakken. In het kristalheldere oceaanwater kun je zelfs haaien observeren. Hier kun je ook verschillende soorten Darwinvinken spotten.

's Middags breng je een bezoek aan het bekende Suarez Point. Hier leven onder andere veel albatrossen die de kliffen gebruiken om te vliegen. Deze plek staat bekend om het spuitgat, waar water zo'n 50 tot 75 meter hoog de lucht in gespoten wordt.

Dag 16
33324783372_55aec0bfdc_o

Bezoek de mooiste flamingo lagune

Na het ontbijt breng je een bezoek aan Cormorant Point op het Floreana eiland. Dit punt biedt de mooiste flamingo lagune.

In de middag bezoek je één van 's werelds eerste postkantoren. In Post Office Bay kom je meer te weten over hoe deze plek is ontstaan. Daarnaast bezoek je Baroness lookout, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht.

Dag 17
33353496581_b1f330f73f_o

Leer meer over het behoud van de eilanden

Deze ochtend breng je een bezoek aan het Charles Darwin Station, waar je meer kunt leren over het behouden en waarderen van de natuurlijke wonderen van de eilanden. Er wordt uitgelegd hoe de eilanden worden beschermd en hoe de eilanden bewaard gebleven worden.

Na het bezoek volgt er een transfer naar de luchthaven van Baltra.

Dag 18

Guayaquil Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan deze mooie rondreis langs de Galapagos-eilanden. Je vliegt van Baltra naar Guayaquil, vanwaar je met KLM in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 18

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale en binnenlandse vluchten in de economy class
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Genoemde transfers en excursies
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak
Naar boven