Isaan regio

Thailand

De Isaan regio, gelegen in het oosten van Thailand, staat bekend om de prachtige landschappen, de nationale parken, zoals Khao Yai en het pittige eten! Ervaar hier het authentieke Thailand.

Authentieke Thaise gastvrijheid in de Isaan regio

De Isaan regio is gelegen op een uitgestrekt plateau in het noordoosten van Thailand. Als je op zoek bent naar echte Thaise gastvrijheid hoef je niet verder te zoeken. De oude charme van de Isaan regio en de vriendelijke bevolking laten je het authentieke Thailand zien. Ook de levenswijze, de cultuur en de keuken is anders dan in de rest van het land. Het stelt lokale ambachten ten toon, zoals de zijde-industrie. Daarnaast staat de regio onder meer bekend om de overheerlijke "straat" keuken, die erg pittig kan zijn!

Voorbeeldreizen naar Isaan regio

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

sukhothai-in-depth-picture
Isaan regio | Golfen in Khao Yai Sukhotai | Bergstammen | Duurzaam Olifantenproject
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Thailand | Bangkok en Khao Yai National Park

Rondreis Thailand weg van de massa

17-daagse rondreis vanaf € 5.600,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Isaan regio

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

uitzicht
Fijn villa resort bij Khao Yai National Park
Bekijk accommodatie
omgeving_(2)
Rustiek eco resort bij Dan Sai
Bekijk accommodatie
Banyan_Terrace_1
Mooi gelegen kleinschalig resort bij Khon Kaen
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Isaan regio

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Isaan regio zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
khonkaen10

Zijde productie

De zeer vriendelijke bevolking staat bekend om de zijde productie en laat je graag haar lokale ambacht zien.

Meer informatie Meer informatie
TH-_Barbecue960

Pittig eten

Van de barbecues op de "street markets"

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op
IMG_9915960

Khon Kaen - het centrum van Isaan

Gelegen in het hart van de Isaan regio ligt het commerciële centrum Khon Kaen. Deze plaats hecht veel waarde aan het behouden van de lokale gebruiken en tradities. Op de lokale markt kun je heerlijke pittige hapjes proeven, die typisch zijn voor deze regio. Door de ligging van Khon Kaen is de plaats een ideale uitvalsbasis om de omgeving en ook de naastgelegen landen Laos en Cambodja te verkennen.

Khao Yai National Park

Het nationale park van Khao Yai is het oudste en meest populaire natuurreservaat van Thailand. Dit park met als hoogste punt de Khao Rom (1350 meter), is een UNESCO werelderfgoed waar nog olifanten in het wild leven. Khao Yai kent meer dan 2000 fauna species waarbij de aanwezigheid van primaten, diverse vogelsoorten, mooie wandelpaden en prachtige flora Khao Yai het bezoeken waard maken.

khao_Yai_960
phimai_isaan_BN

Ban Prasat en het tempelcomplex Phrasat Hin Phimai

Breng een bezoek aan het ‘Ban Prasat Archaeological Site' dat na Ban Chiang de grootste archeologische vindplaats is van Thailand. Hier zijn voorwerpen en tombes gevonden van wel meer dan 3000 jaar geleden. Dit openluchtmuseum geeft een goed inzicht in hoe mensen hier vroeger leefden.

In dezelfde regio vind je Phrasat Hin Phimai, het grootste Khmer-tempelcomplex in Thailand. De deels gerenoveerde tempels en ruïnes zijn gebouwd tussen de 12e en de 16e eeuw en zijn nog in goede staat.

Udon Thani: de schoonste stad en werelderfgoed Ban Chiang

Meer naar het noorden ligt Udon Thani, dat door velen wordt beschreven als de schoonste stad van Thailand. De gelijknamige provincie ligt op een plateau dat vooral bestaat uit heuvels, rijstvelden en bossen. Daarnaast liggen er hier verschillende nationale parken en vele oude archeologische vindplaatsen. Vanuit Udon Thani kun je een bezoek brengen aan het werelderfgoed Ban Chiang, waar voorwerpen gevonden zijn die dateren uit 2500 v. Chr. Ook de rijstverbouwingscultuur dateert hier al uit 3000 v. Chr.

Dan_Sai
Namtok_Heo_Narok__Khao_Yai_National_Park__Nakhon_Ratchasima

Het prachtige landschap van Ubon Ratchathani

Deze provincie in het oosten van het Thailand grenst aan Laos en Cambodja en kenmerkt zich door een beeldschoon, natuurlijk landschap. Je vindt hier vele wandelroutes door de jungle, indrukwekkende watervallen en ook de Mekong rivier stroomt door Ubon Ratchathani. De zeer vriendelijke bevolking staat bekend om de zijde productie en laat je graag haar lokale ambacht zien. Ook een bezoekje aan het Ubon Nationaal Museum en diverse tempels mag niet ontbreken tijdens je reis door deze provincie. Daarnaast is het een leuke ervaring om een traditionele Morlam voorstelling mee te maken. Morlam is een traditionele Thaise zangstijl, vaak te horen tijdens festivals en ceremonies, waarbij op een ritmische manier een verhaal verteld wordt.

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven