De atollen van de Malediven

Malediven

onderling behoorlijk verschillend

De atollen hebben unieke kenmerken

De zonovergoten archipel die de Malediven vormt, ligt in de warme Indische Oceaan ten zuidwesten van Sri Lanka en India. Deze eilandengroep bestaat uit 26 natuurlijke atollen met meer dan 1200 koraaleilanden verspreid over 180 kilometer. De atollen zijn overblijfselen van vulkanische eilanden en worden omringd door prachtige koraalriffen, wat het tot één van de meest paradijselijke plekken op aarde maakt.

De belangrijkste atollen zijn het Malé atol, het Baa atol en het Ari atol. Deze atollen zijn het meest ontwikkeld en beschikken over vele prachtige eilanden met luxe resorts en zeer veel privacy. Voor de meer prijs-bewuste reiziger zijn all-inclusive mogelijkheden relatief voordelig in deze resorts. Er zijn ook een aantal atollen waar slechts een aantal eilanden bewoond zijn en waar minder resorts zijn gelegen, zoals op het Laamu atol.

Voorbeeldreizen naar De atollen van de Malediven

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Nirvana_Family_1
Kindvriendelijke reis in het Ari en Malé atol
Bekijk voorbeeldreis

Familievakantie op de Malediven

11 daagse rondreis vanaf €6.800,- p.p. met twee volwassenen en twee kinderen

©Baros_Maldives_Sandbank_Wedding_HR
Combinatie van twee exclusieve accommodaties in het North Malé atoll
Bekijk voorbeeldreis

Huwelijksreis naar de Malediven

11 daagse rondreis vanaf €6.100,- per persoon

GLM_View_of_Water_Hammock_and_Jetty_3_(2)
Robinson Crusoe ervaring op de Malediven
Bekijk voorbeeldreis

Eilandhoppen op de Malediven

11 daagse rondreis vanaf €7.000,- per persoon

Lily_Beach
Afwisselende vakantie naar wereldstad en parelwitte stranden
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis authentiek Dubai en Malediven

11 daagse rondreis vanaf €6.300,- per persoon

MIE_092
Sublieme cruise met afsluiter in luxe resort op Malediven
Bekijk voorbeeldreis

Luxe Cruise Malediven

13 daagse rondreis vanaf €9.300,- per persoon

Ulagalla-1633-3
Exclusieve rondreis naar de meest bijzondere juweeltjes
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis crème de la crème Sri Lanka en Malediven

22-daagse rondreis vanaf €13.200,- per persoon

Bijzondere accommodaties in De atollen van de Malediven

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

PHUV_Dhoni_Aerial_01_G_A_H_(2)
Een bijzondere eilandervaring in een luxe resort
Bekijk accommodatie
DJI_0108_(2)
Een van de beste All Inclusive resorts op de Malediven
Bekijk accommodatie
_S4A7540
Barefoot Luxury in het Ari Atoll
Bekijk accommodatie
Six_Senses_Laamu_aerial_(2)
Een voortreffelijk resort in het Laamu atoll
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in De atollen van de Malediven

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt De atollen van de Malediven zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Aerial_Seaplane_1200x800

Per watervliegtuig vlieg je naar de verschillende atollen

Meer informatie Meer informatie
Whale_Shark_4_1200x800

Onvergetelijke ervaringen

Zoals walvishaaien spotten tijdens het snorkelen in het Ari atoll

Meer informatie Meer informatie
MV_009-SF-Sonu_Picnic_by_Richard_Waite

Ontdek zowel bewoonde als onbewoonde eilanden

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Leuke activiteiten in Malé atol

Het Malé atol wordt onderverdeeld in het Noord Malé atol en het Zuid Malé atol. Vooral het Noord Malé atol is erg goed ontwikkeld en staat bekend om zijn vele resorts, hotels en pensions. Je kunt hier een verscheidenheid aan leuke activiteiten ondernemen waaronder duiken en snorkelen door de schitterende koraalriffen en surfen langs de oostkust, waar naar verluidt de beste golven van de Malediven te vinden zijn.

Male-total
©Baros_Maldives_Male_Mosque_HR
©Baros_Maldives_Male_Fish_market_HR

De hoofdstad Malé

Malé, de hoofdstad en tevens aanvlieghaven van de Malediven, ligt in het zuiden van het Noord Malé atol. Deze stad dient ook als vervoersknooppunt naar de andere atollen, vanwege de internationale luchthaven die hier is gevestigd. Je vindt hier veel verassingen waarbij het één van de weinige plaatsen is waar je kennis kunt maken met de Maldivische cultuur. Tijdens een leuke excursie met een lokale gids kun je bijvoorbeeld de bruisende vismarkt en een aantal bijzondere moskeeën bezoeken.

Walvishaaien in het Ari atol

Het Ari atol (ook wel Alifu Dhaal atol) ligt op ongeveer een half uur vliegen per watervliegtuig van Malé en is onderverdeeld in het Noord en Zuid Ari atol met in totaal 105 eilanden. Dit atol staat onder andere bekend om zijn walvishaaien die het hele jaar het atol doorkruisen. Je kunt deze vriendelijke reuzen tegenkomen tijdens een snorkel- of duikexcursie vanaf één van de nabijgelegen resorts en pensions. Zwemmen met deze walvishaaien is een unieke ervaring die je zeker niet mag missen.

Whale_Shark_Top_View_1864x1242
manta

Baa atol - een UNESCO biosfeerreservaat

Het Baa atol ligt ten noordwesten van Malé en wordt gescheiden van de centrale atollen door de brede wateren van het Kaashidhoo kanaal. Het atol bestaat uit 75 eilanden, waarvan slechts 13 worden bewoond, en is per watervliegtuig of binnenlandse vlucht bereikbaar. Dit atol is als enige in de Malediven uitgeroepen tot biosfeerreservaat van UNESCO en is beroemd vanwege de vele mantaroggen en walvishaaien die hier samenkomen.

Het Baa atol wordt gekenmerkt door zijn fantastische zeeleven en prachtige koraalriffen die worden beschermd. Daarnaast vind je hier mooie natuur en vele ongerepte eilanden. Hanifaru Bay is het hoogtepunt als het gaat om de biodiversiteit van het Baa atol. Je hebt hier de beste kans om een groot aantal mantaroggen te spotten. Het Baa atol kent overigens 10 bewoonde visserseilanden met grofweg 10.000 inwoners.

Surfen in het Laamu atol

Het Laamu atol, ook bekend als Haddhummati atol, ligt in het zuiden van de Malediven. Het gebied is zeer afgelegen en toch goed bereikbaar met een binnenlandse vlucht van ongeveer 40 minuten vanaf Malé naar het eiland Kadhdhoo, waar de binnenlandse luchthaven van dit atol zich bevindt. Laamu is vooral bekend om zijn uitstekende surfomstandigheden en zijn unieke boeddhistische archeologische bezienswaardigheden, zoals kloosters en stoepa's die ooit werden gebruikt om te mediteren.

Surfing
Cheval_Blanc_-_boat-experiences-snorkelling

Ongerepte natuur in Noonu atol

Het ongerepte Noonu atol is gelegen in het noorden van de Malediven. Slechts 13 van de 71 eilanden die behoren tot het Noonu atol zijn bewoond, waardoor de natuur in dit atol grotendeels nog geheel intact is. De ongerepte onderwaterwereld kan ideaal ontdekt worden bij de mooie duik- en snorkelplekken. Hier geniet je van het prachtige koraal en heb je grote kans om zeeschildpadden te spotten. Noonu atol wil zichzelf ontwikkelen als ultra-luxe toeristische bestemming met prachtige resorts. Hiermee zijn ze heel goed op weg, echter zijn er ook nog voldoende betaalbare accommodaties te vinden.

Cultuur snuiven in Dhaalu atol

Dhaalu atol is sinds 1998 geopend voor toeristen waardoor het nog een relatief nieuwe bestemming is. Met een spectaculaire vlucht van ongeveer 40 minuten vanuit Malé, arriveer je op één van de 56 eilanden die behoren tot Dhaalu atol. Zeven eilanden hiervan zijn bewoond, waaronder Rinbudhoo en Hulhudheli. Deze eilanden zijn een bezoekje waard door de kunst en handgemaakte juwelen; een uniek inkijkje in het lokale leven op de Malediven en tevens een mooi souvenirs om mee naar huis te nemen. Uiteraard kan er in het Dhaalu atol ook genoten worden van de bijzondere onderwaterwereld. Zo zijn er verschillende kleurrijke vissen en kom je met een beetje geluk schildpadden en langsnuitdolfijnen tegen.

Aaaveee_MV_Dhaalu_atoll_VIK_2849
MV_SandBankDrone-2_copy_(2)

Diversiteit op Lhaviyani atol

Het mooie Lhaviyani atol bestaat uit 54 eilandjes waarvan er vijf bewoond worden door de lokale bevolking. Dit atol is nog wat minder door toeristen ontdekt en is erg divers. Op het hoofdeiland Naifaru maakt je kennis met de visserij, waarin de meeste bewoners werken. Daarnaast zijn hier veel handgemaakte souvenirs te krijgen. Rondom de paradijselijke eilanden vind je een mooie onderwaterwereld en surfers kunnen goed terecht bij het eiland Kuredu.

Hoogtepunten volgens onze Malediven reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven