Buenos Aires, Cordoba en de wijnregio

Argentinie

Buenos Aires en Mendoza

Het Parijs van Zuid-Amerika

Wat maakt Buenos Aires, Cordoba en de wijnregio zo bijzonder?

CR0ZPQgA

Romantisch Buenos Aires

Gelegen aan de Plato rivier staat deze hoofdstad van Argentinië, door velen omschreven als het Parijs van Latijns Amerika, bekend om zijn tango en onderling afwisselende wijken. Het chique Buenos Aires met zijn brede straten en boulevards is zonder twijfel de meest diverse stad van Zuid-Amerika en heeft voldoende te bieden om een meerdaags verblijf te rechtvaardigen. ´s Avonds mag een Milonga oftewel een Tango dansvoorstelling niet ontbreken tijden je bezoek aan deze romantische stad.

De pampas, het land van de Gaucho's

Op nog geen twee uur rijden buiten Buenos Aires vind je de zogenaamde pampas oftewel het platteland van Argentinie. Deze groene en vruchtbare omgeving met zijn vele Estancias en gaucho’s speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling en de welvaart van Argentinië. Hedendaags zijn veel Estancias omgebouwd naar authentieke verblijfsmogelijkheden waar je een paar dagen heerlijk kunt ontspannen voor of na een enerverende reis door Argentinië.

Een absolute must is het bezoeken van het traditioneel gaucho dorpje San Antonio de Areco. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Daarnaast met het bijwonen van een polowedstrijd niet ontbreken tijdens je verblijf in een Estancia op de Pampas.

Aliwen_Buenos_Aires_(1)
Los_Potreros_Cordoba_regio_riding_by_Tony_Clerkson_(10)
Los_Potreros_Cordoba_regio_by_Astrid_Harrisson_(13)

Estancias en golfbanen bij Cordoba

Ooit was Cordoba een belangrijk koloniaal dorp, maar inmiddels is deze stad uitgegroeid naar de op één na grootste stad van Argentinië. Hier hebben de jezuïeten begin zeventiende eeuw hun hoofdkwartier gevestigd en de eerste universiteit van Argentinie opgericht. Omgeven door bergen leent de omgeving van deze stad zich uitstekend om uit te rusten op een authentieke estancia waar je onder andere geweldig kunt paardrijden, golfen of bijvoorbeeld de Jezuïeten Estancias, een UNESCO-werelderfgoed kunt bezoeken.

Mendoza wijnregio

De Mendoza wijnregio, ooit een dor woestijnlandschap, is door het harde werk van migranten omgetoverd naar een vruchtbaar groen wijngebied. Hier worden de befaamde Malbec wijnen verbouwd. Bij een verblijf op één van de wijnlandgoeden kan je geweldig overnachten met uitzicht op de Andes bergen en genieten van een goed glas wijn en een heerlijke maaltijd. Leuk is een georganiseerde excursie met de fiets of te paard.

Casa_de_Uco_Mendoza_45
Casa_de_Uco_Mendoza_35
Naar boven