Beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten

Over het algemeen is het qua beste reistijd naar de Verenigde Arabische Emiraten raadzaam om de koelere maanden aan te houden voor een aangenamere vakantie-ervaring. We vertellen je graag meer!

Wat is de beste tijd om naar de V.A.E te reizen?

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een woestijnklimaat, wat resulteert in hete zomers en milde winters. Over het algemeen wordt de periode van november tot en met maart beschouwd als de beste tijd om de Verenigde Arabische Emiraten te bezoeken, inclusief vakantiebestemmingen zoals Dubai en Abu Dhabi. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenamer, met gemiddelde dagtemperaturen variërend van 20 tot 30 graden Celsius. Hieronder zullen we een uitgebreide toelichting geven qua beste reistijd naar de Emiraten, van periode tot periode.

Beste reistijd Weer FAQ
Beste reistijd Weer FAQ

Beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten, van periode tot periode

Januari – april

De maanden januari tot en met april markeren de wintermaanden in de Verenigde Arabische Emiraten en is daarmee de populairste tijd voor een reis naar het land. Gedurende deze maanden is het weer op haar aangenaamst met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Het is hierdoor ideaal om te shoppen in de winkelcentra van Dubai, een woestijnsafari te ondernemen of het ontdekken van Abu Dhabi.

DTCM_D01S07_Camel_C165_1

Mei – september

De periode mei tot en met september staan bekend om de heetste maanden in de Verenigde Arabische Emiraten dankzij de zomerperiode. De dagen kunnen extreem warm zijn met temperaturen tot wel 40 graden Celsius. Dankzij de hoge temperaturen zijn er weinig toeristen in het land en kun je genieten van lage prijzen. Hoewel het weer te warm is voor het ondernemen van buitenactiviteiten, zijn er genoeg binnen activiteiten om te ondernemen zoals een bezoek aan de indrukwekkende shopping malls in Abu Dhabi of Dubai.

DSF_Dubai_Mall_2019-11

Oktober

Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten in oktober is een goede keuze omdat het de overgang markeert van de extreem hete zomer naar aangename temperaturen. Hierdoor is het ideaal voor het verkennen van de steden Dubai of Abu Dhabi, ontspannen aan de prachtige stranden of een tripje naar de Arabische woestijn. In oktober zijn er nog weinig toeristen waardoor er heerlijk in alle rust een bezoek gebracht kan worden aan de hoogtepunten van het land.

DJI_0947

November – december

De maanden november en december zijn een populaire tijd om naar de Verenigde Arabische Emiraten af te reizen dankzij de winterperiode. De temperaturen variëren tussen de 20 en 30 graden Celsius en zijn daarmee ideaal voor het ondernemen van buitenactiviteiten zoals sandboarden door de woestijn of een wandeling door de historische stad Al Ain. November en december vallen binnen het hoogseizoen waardoor het druk kan zijn met toeristen, vooral rondom de feestdagen.

Fort_Al_Ain

Klimaat Verenigde Arabische Emiraten: temperatuur en neerslag

JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dubai
24°C
11mm
25°C
34mm
28°C
24mm
33°C
7mm
37°C
1mm
39°C
0mm
41°C
0mm
41°C
0mm
39°C
0mm
36°C
0mm
31°C
2mm
26°C
14mm
Abu Dhabi
24°C
7mm
25°C
21mm
28°C
15mm
33°C
6mm
38°C
1mm
39°C
0mm
41°C
0mm
41°C
1mm
39°C
0mm
35°C
0mm
30°C
0mm
26°C
6mm
Al Ain
23°C
9mm
25°C
29mm
29°C
25mm
35°C
12mm
39°C
4mm
42°C
0mm
43°C
0mm
42°C
1mm
40°C
0mm
36°C
1mm
31°C
3mm
25°C
10mm
Sharjah
24°C
12mm
25°C
35mm
28°C
28mm
33°C
8mm
38°C
1mm
40°C
0mm
41°C
0mm
41°C
0mm
39°C
0mm
36°C
0mm
31°C
4mm
26°C
16mm

Veelgestelde vragen over de beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten

De maanden juli en augustus zijn over het algemeen de warmste maanden in de Verenigde Arabische Emiraten, met temperaturen die regelmatig boven 40 graden Celsius kunnen uitkomen. Dit kan een punt van aandacht zijn bij het bepalen van de beste reistijd.

In de Verenigde Arabische Emiraten is het doorgaans 3 uur later dan in Nederland. Houd er rekening mee dat dit tijdsverschil kan variëren afhankelijk van de zomer- of wintertijd.

 • De Burj Khalifa in Dubai, 's werelds hoogste gebouw.
 • Het Palm Jumeirah-eiland in Dubai.
 • De Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi.
 • Winkelen in de vele luxe winkelcentra.
 • Woestijnsafari's en kamelenritten.
 • Skiën in het overdekte skiresort Ski Dubai.
 • Bezoek aan de historische wijk Al Fahidi in Dubai.

De vliegtijd van Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten varieert afhankelijk van de specifieke steden van vertrek en aankomst. Over het algemeen duurt een directe vlucht 6 tot 8 uur.

Hoewel sommige grote winkelcentra en hotels mogelijk Euro's accepteren, wordt over het algemeen de lokale valuta, de Verenigde Arabische Emiraten dirham (AED), gebruikt.

Nee hoor, orkanen zijn zeldzaam in de Verenigde Arabische Emiraten. Je hoeft hier dus geen rekening mee te houden als je de beste reistijd wilt bepalen. Het klimaat wordt voornamelijk gekenmerkt door hete temperaturen en weinig neerslag. De regio kan echter worden beïnvloed door stof- en zandstormen.

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten:

Waarom naar de Verenigde Arabische Emiraten met All Over Tours?

Onze jarenlange (reis)ervaring, samen met de kennis van onze lokale partners, is je garantie voor een prachtige rondreis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen. Geheel weg van de massa zal je overweldigd raken door indrukwekkende belevenissen waar je nog lang op terug zal kijken.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe jouw individuele luxe reis of stedentrip naar de Verenigde Arabische Emiraten er uit kan zien? Vraag dan een reisvoorstel aan en we laten je graag de verschillende mogelijkheden zien.

 • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
 • Concurrerende prijzen: mét SGR en ANVR-zekerheid
 • De beste lokale gidsen: zij kennen de regio door en door
 • Maatwerk is onze specialiteit: rekening houdend met jouw interesse
 • Onafhankelijk en onpartijdig: objectief accommodatie advies
 • Reizen is onze passie: Die delen wij graag met je
 • Wij nemen de tijd voor je: geen vraag is voor ons te veel
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven