Lisu Lodge

Chiang Mai, Thailand

Traditionele bergstam-lodge in een idyllisch landschap

Lisu Lodge is een kleinschalige accommodatie in de omgeving van Chiang Mai, in het noorden van Thailand. De lodge is vernoemd naar de Lisu bergstam die in de bergachtige omgevingen van Thailand woont en oorspronkelijk uit zuid China en Tibet komt. Bij aankomst word je hartelijk ontvangen door de Lisu dorpelingen, wie de lodge runnen. De lodge is gebouwd in traditionele Lisu-stijl, met daaraan toegevoegd het westerse comfort. Lisu Lodge beschikt onder meer over een restaurant, een comfortabele lounge en een heerlijke Spa. Het comfortabele verblijf biedt uitzicht over de groene velden en heuvels in de vallei. Verder leent Lisu Lodge zich uitstekend als uitvalsbasis om de schitterende omgeving te ontdekken, bijvoorbeeld door middel van een wandeling, fietsexcursie of zelfs een avontuurlijke raft activiteit. De Lisu dorpelingen geven je graag een kijkje in hun levenswijze en leiden je rond in het bergdorp.

Meer informatie Meer informatie
Uitzicht vanaf loungegedeelte van Lisu Lodge in Chiang Mai, Thailand

Subliem uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Markt in Chiang Mai, Thailand

Lokale markt

Bezoek de lokale markt waar je bijzondere souvenirs kunt kopen.

Meer informatie Meer informatie
Raften in de bergen van Chiang Mai, Thailand, nabij Lisu Lodge

Spannende rafttochten

Meer informatie Meer informatie
Bovenaanzicht Lisu Lodge in Thailand

Lisu Lodge

De verschillende gebouwen van Lisu Lodge liggen verspreid over de weelderige omgeving.

Meer informatie Meer informatie
Lisu bergstam bij Lisu Lodge in Chiang Mai, Thailand

Ontmoet de Lisu bergstam

Meer informatie Meer informatie
eetgedeelte Lisu Lodge in Chiang Mai, Thailand

Eetgedeelte met uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Omgeving verkennen per fiets bij Lisu Lodge, Thailand

Fietsen langs de bergdorpjes

Een leuke manier om de prachtige omgeving te verkennen

Meer informatie Meer informatie
Verse traditionele thaise gerechten bij Lisu Lodge in Chian Mai, Thailand

Traditionele Thaise gerechten

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Markt in Chiang Mai, Thailand
Inclusief leuke privé excursies zoals een culinaire fietstocht en bezoek aan bergstammen
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis door centraal en noord Thailand

18-daagse reis vanaf € 4.200,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Lisu Lodge

Gastenkamer Lisu Lodge, Chiang Mai in Thailand
Uitzicht vanaf eigen veranda bij Lisu Lodge in Chiang Mai, Thailand

Overnachten in Lisu Lodge

Lisu Lodge bestaat uit vier gebouwen die elk over vijf kamers beschikken. De bouwstijl is geïnspireerd op de Lisu bergstammen van Thailand. Ze zijn gebouwd van natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en riet. Alle kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een en-suite badkamer. Daarbij kun je vanaf de grote veranda genieten van het schitterende uitzicht. Met alleen het geluid van de natuur op de achtergrond kom je hier volledig tot rust.

Faciliteiten en activiteiten van Lisu Lodge, Thailand

Restaurant

Elke dag worden de maaltijden vers bereid met lokale ingrediënten, bijvoorbeeld uit de eigen groentetuin en rijstvelden van Lisu Lodge. Ook tijdens de activiteiten die de lodge aanbiedt kun je een heerlijke lunch nuttigen.

Het is mogelijk om een kookworkshop te doen en de geheimen van de Thaise cuisine te leren. Tijdens de workshop krijg je tevens een rondleiding door de organische tuin van Lisu Lodge, waar je de verse ingrediënten voor je eigen maaltijd zult verzamelen.

Lounge

Na een actieve dag in de buitenlucht kun je bij Lisu Lodge met een drankje ontspannen op het mooi ingerichte, overdekte terras of bij de bar.

Spa / wellness

Bij Lisu Lodge kun je na een schitterende wandeling tot rust komen door middel van een Thaise massage, een kruidenbehandeling of door een stoombad te nemen in de spa.

Watersport

In de bergen rondom Chiang Mai kun je uitstekend raften op de rivier, omgeven door de groene wouden.

Activiteiten

In deze omgeving zijn veel avontuurlijke excursies zijn mogelijk. Zo kun je tegen een meerprijs een fietsexcursie of een natuurwandeling ondernemen onder begeleiding van een van de ervaren gidsen van Lisu Lodge. Ook is het mogelijk om te leren over het verbouwen van rijst en verschillende sporten te ondernemen zoals voetbal of jeu de boules.

Aan het einde van de dag kun je tot rust komen met een goed boek een heerlijk glas wijn.

Culturele excursies

Gezien de lodge wordt gerund door de lokale Lisu dorpelingen zul je veel leren over hun cultuur. Zo vindt er regelmatig 's avonds een traditionele dansvoorstelling plaats en begeleiden ze je tijdens een activiteit. Bovendien is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen dorp en zo inzicht te krijgen in hun leefwijze.

Kindvriendelijk

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij Lisu Lodge. Er zijn echter geen babybedjes aanwezig.

Familiekamers

Het is mogelijk om met maximaal twee volwassenen en twee kinderen in één kamer te verblijven.

Duurzaam

Lisu Lodge wordt gerund door leden van lokale Lisu bergstammen, wat hen van inkomen voorziet. Door te verblijven bij Lisu Lodge draag je automatisch bij aan het ondersteunen van de lokale dorpen op het gebied van onder andere gezondheidszorg, scholing en inkomen.

De gebouwen van Lisu Lodge zijn gebouwd met natuurlijke materialen en zijn ontworpen om het energie verbruik zo veel mogelijk te beperken. Enkele manieren om dit te realiseren zijn het gebruik van zonnepanelen, water hergebruiken, duurzaam groenten verbouwen in de eigen tuin van Lisu Lodge. Verder worden er activiteiten georganiseerd welke weinig energie behoevend zijn zoals fietsen, wandelen en raften.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven