Mandalay en de koningssteden

Myanmar

De laatste koninklijke stad van Birma

Mandalay is een fascinerende stad aan de Irrawaddy rivier in Myanmar en heeft een groot religieus en historisch karakter. Het is de laatste koninklijke stad van het voormalige Birma. Mandalay is nu het culturele hart van het land en biedt indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de het koninklijk paleis, de Kuthodaw pagode en de Mahamuni Boeddha. Daarbij is Mandalay een perfecte uitvalsbasis om de drie andere koninklijke steden Ava, Amarapura en Sagaing te bezoeken. Wat Mandalay nog meer bijzonder maakt, zijn de kloosters in de directe omgeving waar je honderden monniken zult tegenkomen.

Voorbeeldreizen in deze regio

Mb 612 inle
Zeer afwisselende reis van het zuiden tot het verre noorden
Bekijk voorbeeldreis

Actief op reis door Myanmar

21 dagen vanaf € 6.700,- per persoon

Rtm ext aye 10
''Gorges of the far North'' authentiek Myanmar vanaf de Ayeyarwady rivier
Bekijk voorbeeldreis

Luxe Riviercruise Road To Mandalay in Myanmar

15 dagen vanaf € 5.200,- per persoon

Bagan myanmar hot air balloon high
Inclusief meerdaagse cruise en ballontocht over Baganvlakte
Bekijk voorbeeldreis

Myanmar in stijl

16 dagen Vanaf € 4.800,- per persoon

Wat maakt Mandalay en de koningssteden zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie

Fantastische fotografische momenten

Meer informatie Meer informatie

Ideaal om vanaf het water te verkennen

Meer informatie Meer informatie

De grootste klok ter wereld

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
mandalay_hill

Mandalay Hill en de Kuthodaw Pagode - het grootste boek ter wereld

Het mooiste uitzicht over de stad en de omgeving heb je vanaf de top van Mandalay Hill, op 230 meter hoogte. Onderaan Mandalay Hill vindt je de Kuthodaw pagode, ook wel bekend als het ‘grootste boek ter wereld'. Het heeft 729 marmeren ‘bladzijden' waarin Boeddhistische geschriften gegraveerd staan.

Koninklijk Paleis

Eeuwenlang was Mandalay de hoofdstad van het koninkrijk van Birma en vandaag de dag zijn de invloeden daarvan nog steeds terug te vinden. Helaas is een groot deel van de stad verwoest tijdens de tweede wereldoorlog, waarbij ook het koninklijk paleis niet gespaard is gebleven. Het gouden koninklijk paleis dat je nu kunt bezichtigen is dan ook een replica van het oude paleis, maar zeker een niet te missen hoogtepunt van Mandalay.

sunset_at_mandalay_palace
bikers_on_u_bein_bridge

Koningssteden in de omgeving

Dicht bij Mandalay liggen drie historische koningssteden: Ava, Amarapura en Sagaing. Ava was vroeger de hoofdstad van het noordelijke rijk en is nu een ‘openlucht museum' waar je vele mooie tempels en pagodes kunt bezichtigen. De stad Amarapura staat bekend om de steenhouwers en de zijdewevers, maar vooral om 's werelds langste teakhouten brug: de U-Bein brug. Sagaing ligt aan de voet van de gelijknamige heuvel en is een belangrijk spiritueel centrum met honderden kloosters.

Shwe Nandaw klooster

Het Shwe Nandaw klooster is het enige overgebleven gedeelte van het legendarische koninklijke paleis en wordt nu bewoond door de meeste monniken uit heel Myanmar. Je zult sowieso zeer veel monniken in Mandalay zien, want de stad is met haar honderden kloosters en pagodes het belangrijkste religieuze centrum voor boeddhisten.

shwenandaw-monastery
two_novice_burmese_monks
monywa
Mingun

Monywa en Mingun

Op circa drie uur rijden van Mandalay vindt je het plaatsje Monywa. Hier kun je onder andere het Thanboddhay tempelcomplex bezoeken, waar meer dan een half miljoen Boeddhabeelden zich bevinden. Het stadje Mingun ligt aan de Irrawaddy rivier en is vanuit Mandalay gemakkelijk per boot te bereiken. Deze plaats staat vooral bekend om 's werelds grootste klok; een bronzen bel die wel 90 ton weegt! Verder vindt je hier ook de onafgebouwde Mingun pagode, dat ooit het hoogste gebouw ter wereld moest worden!

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven