Luxe Riviercruise Road To Mandalay in Myanmar

15 daagse rondreis vanaf € 5.200,- per persoon

Verkort reisprogramma van deze riviercruise

Een riviercruise over de Irrawaddy rivier geeft je op een unieke manier toegang tot de historische bezienswaardigheden, de prachtige landschappen en de meest gastvrije mensen in Myanmar. Beleef dit avontuur op het luxe riviercruiseschip Road To Mandalay. Het schip beschikt over vier dekken waar je in alle comfort van de sublieme uitzichten over Myanmar en de rivier kunt genieten. Er zijn verschillende routes en reisduren mogelijk, uiteraard verlengbaar met een landarrangement.

Deze voorbeeldreis beschrijft de 'Gorges of the far North' riviercruise, waarbij dit prachtige schip vanuit de koninklijke stad Mandalay vaart naar het met kloven doorkruiste bergachtige noorden en vervolgens zuidwaarts vaart naar de oude hoofdstad Bagan. Andere routes en combinatiemogelijkheden zijn op aanvraag beschikbaar.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
21.10.04_014

2000 pagodes en tempels in Bagan

Een van de oudste archeologische plaatsen in Zuidoost Azië met 2000 pagodes en tempels

Meer informatie Meer informatie
Myanmar | Inle meer | beenroeier

Bevolking

Leer tijdens de gehele cruise over de leefwijze van de bevolking van Myanmar

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Mandalay

Vandaag vlieg je met KLM via Bangkok naar Mandalay.

Dag 2
Myanmar | Mandalay | Mandalay Hill

Kennismaking met Mandalay

Na aankomst op de luchthaven van Mandalay word je verwelkomd en volgt er een transfer naar het Hotel by the Red Canal, waar je de komende nacht verblijft in een 'Kachin' kamer. 's Middags heb je de tijd om de stad te verkennen en de Mahamuni Pagode, Kuthodaw Pagode en Mandalay Hill te bezoeken.

Ontbijt
Dag 3
Pa_Htao_Daw_Gyi_(unfinished)_Pagoda_at_Mingun

Ga aan boord van je cruise en bezoek de Mingun Pagode

Na het ontbijt ga je aan boord van de Road to Mandalay en maak je kennis met al de faciliteiten die dit luxe schip te bieden heeft. Vervolgens vaar je in noordelijke richting naar Mingun, waar je de gelijknamige pagode en 's werelds grootste klok kunt aanschouwen. 's Avonds is er een welkomstdiner waar je kennis kunt maken met je reisgenoten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 4
nwe-nyein

Bezoek het pottenbakkersplaatsje Nwe Nyein

Het schip zet koers richting het pottenbakkersplaatsje Nwe Nyein, waar je van boord gaat voor een wandeling door de straten die bezaaid zijn met enorme stapels kleipotten. Daarna vaar je verder voorbij het vredige eilandje Thihadaw waarna je 's avonds geniet van een cocktailparty op het dek van het schip.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 5
Myanmar | The Road to Mandalay | cruise

Langs verschillende dorpjes verder naar het noorden

Na het ontbijt bezoek je het dorpje Kyan Hnyat, met zijn fascinerende markt waar je van alles kunt vinden en breng je een bezoek aan een lokale school. Vervolgens vaar je verder richting het Noorden, waar je langs verschillende kleine dorpjes aan de rivier vaart. Het schip zal met zonsondergang aankomen in de oude marktstad Katha.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 6
Myanmar | Cruise | The Road to Mandalay

Met een fietstaxi door de historische stad Katha

Vandaag heb je de gelegenheid om de historische stad Katha te verkennen. Tijdens een tocht in een fietstaxi heb je even het idee dat je, je in 1942 bevindt als je langs oude, Brits-koloniale teakhouten huizen en de beroemde tennisbaan van de vroegere Raj komt. 's Middags brengen kleine bootjes je naar de haven van Shwegu, waar je het leven van de Shan in hun dorpen met oude houten huizen kunt ervaren. Later vaart het schip naar het magische Shwe Paw eiland, met zijn zeer vereerde pagode, het klooster en goed onderhouden moestuintjes.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 7
RTM-EXT-BHA-06

Door de jungle richting Bhamo

Vandaag zet het schip in de vroege morgen koers richting Bhamo. Tijdens de tocht zul je merken dat het landschap steeds bergachtiger wordt met diepe ravijnen en jungle. De champagne wordt geserveerd wanneer iedereen zich verzamelt op het dek om de beroemde Parrot's Beak te aanschouwen; een geschilderde rots die dient als een navigatiehulp. Je stapt uit bij de Thein Pa Thaung Meditation Centre. Het uitzicht vanaf deze heuveltop is adembenemend. Aangekomen in Bhama is er volop gelegenheid om deze verzamelplaats van verschillende bergstammen te verkennen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 8
Myanmar | Kyaiktiyo | monnik

Het noordelijkste punt van de reis

Vroeg in de ochtend zal het schip aankomen op het pittoreske Shwe Paw eiland met zijn vele pagodes. Geniet van de bezienswaardigheden, de oude pagodes en de lokale bevolking. 's Middags bezoek je onderweg een dorpje langs de river waar je getuige bent van een traditionele Boeddhistische ceremonie. 's Avonds wordt het bereiken van het noordelijkste punt van de cruise gevierd.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 9
Katha

Treinreis door de jungle

Vandaag begint de weg terug in zuidelijke richting, waar je een tweede stop maakt in Katha. Deze keer rijd je per paardenkar naar het treinstation, waar je aan boord zal gaan van een privélocomotief. Je rijdt door een prachtig teak bos tot je in een afgelegen dorpje terecht komt, waar de lokale bewoners je vriendelijke ontvangen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 10
Laos | Het noorden | olifanten bij de rivier

Een rit per olifant door het teakbos bij Thabeikkyin

De volgende ochtend rijd jij op een kronkelende weg door het oerwoud bij Thabeikkyin, waar olifanten in het teakwoud ingezet worden bij de dagelijkse werkzaamheden. Er bestaat ook een mogelijkheid om een rit op de rug van de olifanten te maken, een onvergetelijke ervaring! Terug aan boord vaar je verder richting het zuiden, waar je met een cocktail op het dek kunt nagenieten van alle hoogtepunten van de cruise tot nu toe.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 11
Myanmar | Mandalay | koninklijk paleis

Terug in Mandalay

Vroeg in de ochtend bereikt het schip Mandalay waar je deelneemt aan een stadsexcursie inclusief lunch in een lokaal restaurant. Bezienswaardigheden zijn het koninklijk paleis, het Shwe Nandaw klooster en de Kuthodaw pagode. In de namiddag vaar je verder naar het schilderachtige dorpje Shwe Kyet, waar je getuige bent van een traditionele dans.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 12
MB_323_Bagan_culturele_voorstelling

Onderweg naar de pagodes van Bagan

De volgende dag vaart het schip naar Bagan, terwijl je kunt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. Rond zonsondergang kom je aan in deze historische stad, dat vooral bekend staat om zijn uitgestrekte, met duizenden pagodes bezaaide vlakte. 's Avonds geniet je van een traditionele Bagan voorstelling.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 13
Myanmar | rondreis | Mount Popa en Taung Kalat

Bezoek de omgeving van Bagan en Mount Popa

Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bagan te ontdekken met een deskundige gids. Optioneel kun je een bezoek brengen aan Mount Popa, bekend om zijn klooster bovenop een berg. 's Avonds kun je genieten van een cocktail party met traditionele dansen, de laatste van vele culturele shows die je hebt gezien aan boord tijdens de cruise. Tevens geniet je vanavond van een afscheidsdiner en neem je afscheid van de bemanning en reisgenoten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 14

Bagan Blank Amsterdam

Er volgt een transfer naar de luchthaven van Bagan, waarna je via Mandalay en Bangkok terug vliegt naar Amsterdam.

Dag 15

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met KLM, gebaseerd op economy class
 • Genoemde binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Vervoer over land per privé auto met airconditioning, incl. chauffeur en Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Visum Myanmar
 • Vertrekbelasting Myanmar
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

De eeuwenoude Bagan tempels in Myanmar
Bekende en minder bekende hoogtepunten
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Myanmar

Actieve rondreis door Myanmar

21 daagse rondreis vanaf €6.700,- per persoon

bagan-myanmar-hot-air-balloon_high
Inclusief meerdaagse cruise en ballontocht over Baganvlakte
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Myanmar | Yangon & Ngapali Beach

Luxe rondreis Myanmar in stijl

16 daagse individuele reis Vanaf €4.800,- per persoon

330_Noord_Laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Laos en Cambodja

Individuele rondreis Laos en Cambodja

22-daagse rondreis vanaf € 4.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven