Actieve rondreis door Myanmar

21 daagse rondreis vanaf €6.700,- per persoon

Een afwisselende reis inclusief het verre noorden

Deze 21-daagse individuele rondreis inclusief trektocht door Myanmar laat je op een avontuurlijke wijze dit prachtige land zien. Je verblijft in goede accommodaties, afgewisseld met een lokaal klooster en een prachtige eco-lodge in de bergen. Je bezoekt Birma's hoogtepunten, maar ook minder bekende plekken zoals de 'Gouden Rots', het landelijke Hpa An, Mount Popa en de authentieke regio rondom het noordelijk gelegen Putao.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo bijzonder?

Een allesomvattende rondreis met prive gids waarbij alle hoogtepunten inclusief het verre noorden wordt bezocht. Je verblijft in gemoedelijke middenklasse accommodaties. Deze reis zal een onvergetelijke indruk op je nalaten.

Meer informatie Meer informatie
Myanmar | Inle meer | beenroeier

Verblijf op het Inle meer

Bewonder de bijzondere techniek van de beenroeiers

Meer informatie Meer informatie
MB_205_Bagan_fiets

Fietsen door het schitterende Bagan gebied

Er zijn vele mogelijkheden om Bagan te verkennen

Meer informatie Meer informatie
Myanmar | Mandalay | Mahamuni Pagode

Mandalay, Mahalmuni Pagode

Bezoek de mooiste tempels van het land

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

dag 1

AmsterdamBlankYangon

Je vliegt vandaag met KLM van Amsterdam naar Yangon.

dag 2-3
Myanmar | Yangon | Shwedagon Pagode

Bezoek de Shwedagon Pagode in Yangon

Na aankomst in Yangon word je welkom geheten door je gids en rijd je met een boemeltreintje naar het centrum van de stad rijd. Hiervandaan volgt een transfer naar het Chatrium Hotel Royal Lake, waar je de komende twee nachten verblijft. De volgende dag vertrek je per veerboot over de Yangon rivier naar het plaatsje Dhala, waar je per trishaw de landelijke omgeving gaat verkennen. Je maakt ook een stop bij het plaatselijke klooster, waar je kunt leren over de culturele en spirituele overtuigingen van de mensen.

Terug in Yangon zul je het centrum van de stad gaan verkennen, waar je een schitterende mix van koloniale en Aziatische architectuur vindt. Je bezoekt bijvoorbeeld het koloniale postkantoor en andere iconische gebouwen. Ook de kleine zijstraatjes van de Indiaase en Chinese buurt zijn een bezoekje waard. In de namiddag bezoek je de Shwedagon Pagode, de meest vereerde boeddhistische tempel in Myanmar.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
dag 4-5
Myanmar | Hpa An | Taung Kalat Pagode

Karstgebergten en meren bij Hpa An

Na een vroeg ontbijt begint de prachtige rit naar Hpa An. Onderweg kom je langs verschillende, fascinerende plekken. Je luncht onderweg en bezoekt daarna de Ba Yin Nyi grot met twee warme en koude waterbronnen. Daarna bezoek je Kyauk Kalat, een pagode die bestaat uit lagen van natuurlijke rotsformaties. De omgeving bestaat uit karst gebergten en meren, kortom, een landschap dat gegarandeerd mooie foto's oplevert! 's Middags kom je aan in Hpa An, waar je zult verblijven in hotel Zwekabin.

De volgende dag maak je een trektocht naar de top van Mount Zwekabin, die 722 meter hoog is. Op deze heilige berg vind je enkele duizenden identieke Boeddhabeelden. Het uitzicht is adembenemend! De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt optioneel een boottocht over de rivier maken.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
dag 6
Myanmar | Omgeving Yangon | Gouden Rots

Geniet van het uitzicht bij de Gouden Rots

Na je ontbijt in het hotel vervolgt de reis zich naar de beroemde 'Gouden Rots' in de buurt van het plaatsje Kyaiktiyo. Na een geweldige tocht in een open 4x4 truck over steile haarspeldbochten en langs adembenemende uitzichten kom je aan bij het basiskamp, waarvandaan je het laatste stuk naar de Gouden Rots wandelt. De 'Golden Rock' is een enorm rotsblok bedekt met bladgoud, die balanceert op de rand van een klif. Het is een van Birma's belangrijkste bedevaartsoorden. Er wordt gezegd dat er in de pagode op de bovenkant van de rots een haar van Boeddha ligt, waardoor boeddhisten uit het hele land hier naartoe komen. Je overnacht in het Mountain Top Hotel.

Activiteiten
Ontbijt
dag 7-8
Myanmar | rondreis | Bagan

Verken de schitterende omgeving van Bagan met de fiets

Na het ontbijt vlieg je naar Bagan, waar je de komende drie nachten verblijft in Thazin Garden Hotel. De volgende dag maak je een fietsexcursie waarbij je onder andere een bezoek brengt aan een verhoogde tempel met panoramisch uitzicht over de prachtige Bagan vlakte. Je bezoekt ook de gouden Shwezigon Pagode, de nabijgelegen Wetkyi-In Gubyaukgyi; een grottempel met prachtige muurschilderingen en de elegante Htilominlo tempel bekend om zijn fijne houtsnijwerk en zandsteen decoraties.

's Middags breng je een bezoek aan een traditionele lakwerk workshop, waarbij je de productie van Myanmar's bekendste ambacht kunt observeren. Daarna ga je door naar de Ananda Tempel, met twee unieke Boeddha beelden waarvan de gezichtsuitdrukkingen lijken te veranderen, afhankelijk van de afstand van waaruit het beeld wordt bekeken. Vanaf hier, passeer je ook de Thatbyinnyu; de hoogste tempel in Bagan, de massieve Dhammayangyi Tempel; bekend om zijn opmerkelijke metselwerk en de Sulamani Tempel. Geniet van een onvergetelijke zonsondergang over de Baganvlakte vanaf het bovenste terras van een van de tempels.

Activiteiten
Ontbijt
dag 9
Myanmar | rondreis | Mount Popa en Taung Kalat

Bezoek Mount Popa en bewonder het uitzicht

De volgende dag bezoek je Mount Popa, een stratovulkaan van 1518 meter hoog en de naastgelegen Taung Kalat; een vulkanische plug van 737 meter hoog waar bovenop een klooster is gebouwd. Mount Popa en Taung Kalat spelen al sinds vroegere tijden een belangrijke rol in de cultuur, religie en geschiedenis van Myanmar. Je kunt met jouw gids de trap beklimmen naar de top. Het uitzicht vanaf hier is erg indrukwekkend!

Activiteiten
dag 10
Myanmar | Kalaw | landelijke omgeving

Overnachting in voormalig Brits bergstation Kalaw

Vandaag vlieg je naar Heho waar je chauffeur en gids je opwachten en de tocht naar Kalaw, een voormalig Brits bergstation begint. De prachtige rit, langs dennenbossen en over glooiende heuvels, brengt je naar het hart van de Shan staat. Bij aankomst in Kalaw zie je een mix van lokale en koloniale architectuur. De hogere ligging van het plaatsje zorgt ervoor dat de temperatuur hier aangenaam koel is. Nadat je bent ingecheckt in het Amara Mountain Resort, waar je de komende nacht verblijft, maak je een korte wandeling door het centrum. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Activiteiten
Ontbijt
dag 11
Myanmar | Shan regio | Kalaw

Tweedaagse trektocht door de Shan regio

Na het ontbijt bezoek je de ochtendmarkt van Kalaw, waar lokale bergstammen in traditionele kleding hun waren kopen en verkopen. Vervolgens rijd je naar het beginpunt van je trektocht, waarvandaan je in twee etappes, elk van circa twee uur, diverse dorpjes en landelijke gebieden passeert. Onderweg stop je voor een heerlijke lunch. De route wordt gevuld met panoramische uitzichten op het Shan gebergte en omgeven door ongerepte natuur. In de late namiddag bereik je Htee Tein, waar je overnacht in het lokale klooster.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
dag 12-13
Myanmar | Het noorden | kleurrijke bergstam

Kleurrijke markten en mooie boottochten op het Inle meer

Vandaag vervolg je je trektocht naar het Inle meer waar je rond het middaguur aankomt. Onderweg heb je de kans om kennis te maken met de Pa-O, Danu, Taung Yoe en Inthar stammen. Aangekomen bij Inle volgt een boottransfer naar het Inle Princess voor een verblijf van twee nachten.

De volgende dag breng je een bezoek aan een lokale markt waar veel omliggende kleurrijke bergstammen komen om hun waren te verkopen. Ook verken je het dorp Indein, waar je een lokale school bezoekt.

Tijdens een wandeling door de prachtige omgeving van Alaung Sitthou vind je vele oude stoepa's terwijl je tegelijkertijd van een mooi uitzicht op het meer kunt genieten. Ten slotte bezoek je de Phaung Daw Oo Pagode, het belangrijkste heiligdom van het meer, waar vijf heilige Boeddha beelden van bladgoud te vinden zijn.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
dag 14-15
Myanmar | Mandalay | koninklijk paleis

Mandalay en omgeving te voet en met paard en wagen

Vlucht naar Mandalay waar je twee nachten in het Rupar Mandalay Resort zult verblijven. 's Middags bezoek je de ruines van Ava, de hoofdstad van Birma van de 14e tot de 18e eeuw. Na een tocht met een veerboot bezoek je met paard en wagen vele kleine dorpjes en zul je een glimp van het lokale leven op het Birmese platteland opvangen. Ook bezoek je de houten Bagaya klooster en de overblijfselen van het koninklijk paleis. Na de lunch in Ava rijd je terug naar Mandalay, waar je een bezoek brengt aan het historische 'Golden Palace'.

De volgende ochtend bezoek je de dynamische 'Jade markt' in Mandalay. De rest van de dag zal in het teken staan van de overige koninklijke steden rondom Mandalay. Je begint met een bezoek aan de stad Sagaing, dat de thuisbasis is van 3000 monniken en vele pagodes, kloosters en meditatiecentra. Ook breng je hier een bezoek aan de lokale, typische Birmese markt en een kleine pottenbakkerij.

Na de lunch rijd je verder naar Amarapura; een voormalige hoofdstad waarvan de naam 'Stad van onsterfelijkheid' betekent . Hier bezoek je onder andere het Mahagandayon klooster en de bekende U-Bein brug. Geniet van een wandeling over deze 1,2 km. lange en 200 jaar oude teakhouten brug en de prachtige uitzichten op de omliggende boerderijen en rivieren, terwijl de zon langzaam ondergaat.

Ontbijt
Lunch
dag 16-18
Putao | Malikha Lodge | terras

Uitrusten in een heerlijke lodge in het noorden van Birma

Vandaag vlieg je naar Putao, gelegen in het noorden van Myanmar waar je drie nachten verblijft in Malikha Lodge, gelegen aan de Nam Lang rivier met uitzicht op het Himalaya gebergte in de verte. Naast de vele faciliteiten van je lodge en de prachtige omgeving kan je ook genieten van vele inbegrepen activiteiten zoals trektochten, raften, boottochten en olifantenexcursies.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
dag 19
Myanmar | Yangon | koloniale architectuur

Een laatste nacht in Yangon

Voor de vroege vogels is er nog de kans om een bezoek te brengen aan de markt van Putao. Hier kun je een dampende kom Shan noodle soep nuttigen als ontbijt en je onderhandelingsvaardigheden oefenen tijdens het zoeken naar leuke souvenirs. Vervolgens vlieg je naar Yangon waar er bij aankomst een transfer volgt naar het Chatrium Hotel Royal Lake, waar je de laatste nacht zult doorbrengen. De rest van de dag is ter vrij besteding.

Activiteiten
Ontbijt
dag 20

YangonBlankAmsterdam

Vandaag volgt er een transfer naar de luchthaven van Yangon, waarvandaan je terug vliegt naar Nederland

dag 21

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met KLM, gebaseerd op economy class
 • Genoemde binnenlandse vluchten
 • Genoemde boot- en trektochten
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Vervoer over land per privé auto met airconditioning, incl. chauffeur en Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Visum Myanmar
 • Vertrekbelasting Myanmar
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

CO_PE_huaraz_omgeving_001_ME7A2778Huaraz_(2)
Incl. Cordillera Blanca regio en kennismaking met de Moche cultuur
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis onbekende noorden Peru

Rondreis onbekende noorden van Peru

21 daagse rondreis vanaf €9.800,- per persoon

Ulagalla-2694
Ontdekkingstocht door het minder bekende Sri Lanka
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis door minder bekend Sri Lanka

Individuele rondreis door minder bekend Sri Lanka

18-daagse vakantie vanaf € 5.300,- per persoon

Ninh_Binh_Hang_Mua_Viewpoint_(Lisanne)_(2)
Kleinschalige accommodaties op de meest mooie en onbekende plekken
Bekijk voorbeeldreis

Exclusieve rondreis door minder bekend Vietnam

Rondreis door minder bekend Vietnam

22-daagse luxe rondreis vanaf € 6.100 per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven