Rondreis onbekende noorden van Peru

21 daagse rondreis vanaf €9.800,- per persoon

Schitterende berglandschappen en de Moche cultuur

Deze 21-daagse individuele rondreis met privé gids concentreert zich, naast de bekende hoogtepunten, op het relatief onbekende noorden van Peru. Met je gids zal je imposante bergen, nomadische sites, begraafplaatsen en antieke steden met een rijke historie ervaren. Je verblijft in kleinschalige, middenklasse accommodaties.

Deze individuele rondreis begint met een bezoek aan de bekende hoogtepunten in het zuiden van Peru, welke niet mogen ontbreken op een ontdekkingsreis door dit bijzondere land. Na zowel de hoofdstad Lima, als de Heilige vallei, Cusco en de verborgen Inca stad van Machu Picchu ervaren te hebben, vervolg je de reis naar het noorden van Peru. Hier maak je uitgebreid kennis met de omgeving van de Cordillera Blanca, naast de Himalayas de hoogste, tevens met sneeuw bedekte tropische bergketen ter wereld. De Huascaran is met een hoogte van 6.700 meter de hoogste piek van deze keten en daarmee ook van Peru. Daarnaast bezoek je minder bekende, geheel weg van de massa, archeologische en culturele hoogtepunten langs de zogenaamde Moche route. Door dit bezoek begrijp je de pre-Inca culturen (tot 3.000 v.C) van Sican, Moche en Chimu beter, mede door de uitstekende gidsen die je begeleiden.

NB: Deze voorbeeldreis is bewust volgepland, om te laten zien wat er allemaal in deze minder bekende regio van Peru te ontdekken is. Mocht je prefereren om in een rustiger tempo te reizen, of om alleen een paar van de opgenomen bezienswaardigheden aan te doen, dan kan uiteraard het reisprogramma geheel naar wens worden aangepast.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze actieve rondreis door het onbekende noorden van Peru zo bijzonder?

Naast de bekende hoogtepunten maak je kennis met de adembenemende, natuurlijke schoonheid van de Cordillera Blanca met zijn pittoreske dorpjes. Verder duik je diep in de eeuwenoude Moche cultuur, geheel weg van de massa.

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_PROMPERU_Huascaran-Huascaran_National_Reserve-Inigo_Maneiro-PROMPERU-032582

Besneeuwde bergtoppen van de Cordillera Blanca

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Mancora_strand_Arennas-Mancora-IMG4969

Geniet van een relaxte strandverlenging

Máncora beschikt over mooie zandstranden

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Sacsayhuaman_Cusco-ErickBaca-Grupo_Rusos-90

Ontdek het mysterie van Sacsayhuaman

Deze archeologische vindplaats behoort tot de UNESCO-werelderfgoedlijst

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Cusco-Chinchero-Tejedoras-MarcoNishiyama_kopie

Leer meer over de weeftechnieken

Eeuwenoude tradities kenmerken het cultuurrijke Chinchero

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Trujillo-Cao-David_Carranza-IMG_3529

De bijzondere Moche cultuur in Trujillo

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Caral

Het legendarische Caral

één van de oudste steden van Latijns-Amerika, behorend tot de UNESCO-werelderfgoedlijst

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Lima

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Lima.

Dag 1-3
PE_Barranco_plein_MG_2015

Acclimatiseren in de boheemse wijk van Lima

Na je internationale vlucht kom je aan in hoofdstad Lima, hier wordt je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt er een transfer naar Villa Barranco. Hier verblijf je de komende twee nachten in een 'Deluxe' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een dagexcursie door de stad. Lima heeft veel te bieden op onder andere culinair vlak, mode en historie dat terug is te vinden in het prachtige stadscentrum met vele koloniale gebouwen welke voor een uniek plaatje zorgen.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 2
CO_PE_Lima_LIMA-CasadeAliaga

Leuke kennismaking met Peru's hoofdstad

Vandaag wordt je opgehaald door je gids waarmee je Lima zult ontdekken. Tijdens de excursie zie je veel koloniale architectuur terug in onder andere het regeringspaleis, het centrale plein en het stadhuis. Ook de kathedraal van Lima heeft een unieke architectuur, welke je met de gids van binnen zult ontdekken. Hierna bezoek je 'Casa Aliaga', een 16e eeuws, koloniaal herenhuis dat nog steeds bewoond wordt. Vervolgens breng je een bezoek aan het Santo Domingo-klooster waar je prachtige schilderijen en relikwieën van Peruaanse heiligen kunt aanschouwen. Je sluit deze excursie af in het Larco Museum, waar je meer zult leren over de pre-columbiaanse geschiedenis van Peru en van een heerlijke lunch kunt genieten.

Lunch
Dag 3-5
EN_PE_heilige_vallei_zoutterassen_shutterstock_118132750

Ollantaytambo als basis voor de Heilige vallei

Na het ontbijt vlieg je naar Cusco waar je kennis maakt met een nieuwe gids voor een bezoek aan de Heilige vallei, inclusief een lunch in een lokaal restaurant. Onderweg bezoek je het dorp Chinchero, bekend om zijn hoogwaardige textiel en de traditionele, kleurrijke kleding van de lokale bevolking. Hier bezoek je het weversatelier van Nilda Callañaupa. Vervolgens vertrek je naar de zoutterrassen van Maras, welke sinds de Inca-tijd nog steeds worden gebruikt. Ook ontdek je de archeologische vindplaats Moray, een systeem van ronde terrassen gebouwd door de Inca's. Aan het einde van de middag arriveer je in Ollantaytambo, waar je de komende twee nachten verblijft in El Albergue in een 'Garden Superior' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een excursie naar de ruïnes van deze bijzondere stad.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dag 4
CO_PE_Pablo_Seminario_workshopkopie

De terrasvormige ruïnes van een voormalige Inca stad

Vandaag neem je deel aan een halve dagexcursie in Ollantaytambo. Deze plaats wordt sinds de Inca-tijd beschermd door een kolossaal fort. Samen met de gids wandel je over de archeologische vindplaats, de ruïnes van het dorp behoren tot de best bewaarde pre-Inca overblijfselen van Peru. Tevens heb je de mogelijkheid om het huis van een plaatselijk gezin te bezoeken, waar hun manier van leven duidelijk zichtbaar wordt. Na dit bezoek vertrek je naar de werkplaats van de beroemde keramiekkunstenaar Pablo Seminario. Deze kunstenaar kenmerkt zich door kunstwerken te maken van groot formaat, waarbij oude technieken uit de Peruaanse cultuur gebruikt worden. Hierna keer je terug naar het hotel, waarna je de rest van de middag ter vrije besteding hebt.

Dag 5-7
CO_PE_Machu_picchu_52_Machu_Picchu

Ontdek het adembenemende Machu Picchu

Deze ochtend reis je met de Vistadome trein richting Machu Picchu. Tijdens deze comfortabele treinrit geniet je van de meest spectaculaire vergezichten en uitstekende service aan boord. Eenmaal aangekomen in Aguas Calientes reis je per bus naar de citadel van Machu Picchu. Op deze bijzondere locatie ontvang je een rondleiding en ontdek je de architectonische schoonheid en de raadselachtige gebouwen. Na een verfijnde indruk van de verborgen Inca stad en een heerlijke lunch in Machu Picchu Sanctuary Lodge reis je met de Vistadome trein terug naar Cusco. Hier verblijf je de komende twee nachten in Casa Cartagena in een suite op basis van logies en ontbijt, inclusief een excursie door de stad.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dag 6
Een stadsplein in de hoofdstad Cusco van Peru.

De hoogtepunten van Cusco

Vandaag volgt er een verkenning van de historische stad. Cusco kent een bijzondere mix van koloniale en precolumbiaanse architectuur en is vooral bekend vanwege het prachtige, historische centrum. Je begint de excursie met een bezoek aan het fort van Sacsayhuamanm, een groot architectonisch bouwwerk met kolossale structuur. Vervolgens verken je de San Pedro-markt, de belangrijkste straatmarkt van Cusco, waar je overspoeld zal worden door aroma's en kleuren. Je vervolgt de excursie naar Plaza de Armas, het hoofdplein van de stad waar de koloniale charme nog goed bewaard is gebleven. Hier ontvang je een rondleiding door de kathedraal. Tot slot bezoek je de Boheemse wijk San Blas, de thuisbasis van beroemde artiesten.

Lunch
Dag 7-8
CO_PE_Caral

In Caral waan je je terug in de tijd

Deze ochtend sta je vroeg op voor je vlucht naar Lima, waar je kennis maakt met je nieuwe gids die je in grofweg vier uur brengt naar één van de oudste steden van Latijns-Amerika, Caral. Deze 5000 jaar oude stad beschikt over afgeknotte piramides, tempels en grote pleinen. Op deze archeologische vindplaats vind je tevens vele artefacten afkomstig uit de Inca tijd. Na dit indrukwekkende bezoek vertrek je naar Empedrada Lodge. Hier verblijf je de komende nacht in een standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 8-12
CO_PE_huaraz_027771

Pittoresk verblijf bij de Cordillera Blanca

Vandaag vervolg je je reis naar de omgeving van Huaraz. Onderweg zal je bij 'Paso de Conococha' stoppen, waar je de gelijknamige lagune en de bergketens 'Blanca' en 'Huayhuash' kunt aanschouwen. Via de vallei van de Santa rivier bereik je Huaraz waar je kunt genieten van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch ontvang je een transfer naar Cuesta Serena Boutique hotel. Hier zal je de komende vier nachten verblijven in een 'Deluxe' kamer op basis van logies en ontbijt.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dag 9
CO_PE_Chavin_de_Huantar_Promperu_New_Temple-Juan_Puelles-PROMPERU-031338

De tempels van Chavin de Huantar

Wederom een afwisselende dag waar onder andere de ceremoniële tempel van Chavin de Huantar, welke behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst op het programma staat. Via de 'Callejón de Huaylas' vallei en verschillende pittoreske dorpjes, bereik je het Querocoha-meer dat op circa vier kilometer boven zeeniveau ligt. Je doorkruist de 'Cordillera Blanca' om de Chavín de Huantar te bezoeken; de oudste en meest geavanceerde cultuur van Zuid-Amerika, welke circa 2000 jaar ouder is dan de Inca's. Hier ontdek je kolossale gebouwen, monumentale piramides en ceremoniële pleinen die onder andere middels kolossale, uitgehouwen stenen trap structuren met elkaar verbonden zijn. Na een spectaculaire rondleiding en een heerlijke lunch in een lokaal restaurant, bezoek je het plaatselijke museum waar je onder andere het bekende 'Tello Obelisk' sculptuur kunt aanschouwen.

Lunch
Dag 10
CO_PE_Chacas_PROMPERU_Mama_Ashu_Sanctuary-Chacas-Inigo_Maneiro-PROMPERU-032529

Pittoreske Andesdorpjes en spectaculaire bergketens

Vandaag bezoek je Chacas, een traditioneel dorpje gelegen in het hart van het Andesgebergte. Samen met de gids reis je langs de prachtige Callejón de Huaylas-vallei, gelegen tussen de indrukwekkende bergketens Cordillera Blanca en Cordillera Negra. Vanuit het pittoreske stadje Carhuaz vertrek je naar de prachtige 'Ulta Canyon'. Tijdens deze route kom je langs authentieke Andes-dorpjes en kun je genieten van de spectaculaire uitzichten op onder andere 'Chopicallqui', 'Ulta' en 'Contrahierbas'; enorme bergen met een hoogte tussen 5500 en 6700 meter. Via de 'Punta Olímpica-pas', daal je af langs een bochtige weg door het Andes-landschap en kom je aan in Chacas. In dit traditionele dorpje bezoek je onder andere de koloniale kathedraal.

Lunch
Dag 11
EN_PE_huaraz_gletsjers_shutterstock_145523437

De adembenemende Llanganuco meren

Vandaag staat wederom in het teken van een geweldige dag waarbij je de Llanganuco Canyon en het Huascaran nationaal park bezoekt. In de pittoreske stad Huaraz bezoek je Plaza de Armas met haar kleurrijke en authentieke markt. Hierna vertrek je meer richting het noorden en bereik je de stad Mancos, vanwaar je vertrekt naar het 'Huascaran' nationaal park. Hier bezoek je de 'Llanganuco' kloof met haar twee, felblauwe lagunes en maak je een schitterende wandeling waarbij je de diversiteit in het ecosysteem kunt aanschouwen. Je vindt hier cactussen, bossen en orchideeën die de rotswanden bedekken. Tot slot bezoek je het Orcococha meer en het uitzichtpunt 'Cebollapampa', vanwaar je een spectaculair zicht hebt op de omliggende bergen.

Lunch
Dag 12-14
CO_PE_trujillo_stad_plein_PAG_66.Trujillo-®Christopher_Plunkett-Promperu

Koloniaal pracht in Trujillo

Na een onvergetelijk verblijf in de Cordillera Blanca, vervolg je vandaag de reis naar Trujillo. Tijdens deze rit van circa zes uur, zal je onderweg een paar bijzondere plekken bezoeken. Je reist door de pittoreske steden Yungay en Caraz en bewondert het dramatische landschap van Andesterrassen en rotsachtige kloven met cactussen en vetplanten. Onderweg is een lunch in een lokaal restaurant inbegrepen. Via de woestijn en het dorre landschap bereik je aan het einde van de dag de koloniale stad Trujillo. Hier zal je de komende twee nachten verblijven in Wyndham Costa del Sol hotel in een 'Superior' kamer op basis van logies en ontbijt.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dag 13
CO_PE_trujillo_chan_chan_Trujillo-Chan-chan-foto-01-promperu

Chan Chan, het rijk van de Chimú

Vandaag bezoek je verschillende archeologische vindplaatsen. Je start met een bezoek aan de verbazingwekkende piramides van de zon en de maan, welke het centrum vormde tijdens het tijdperk van de Moche cultuur. Samen met de gids verken je deze bijzondere tempels en ga je op bezoek bij een traditionele familie die afstamt van de 'Mochica' bevolking. Hierna ontdek je de 'Arco Iris' tempel, welke afstamt uit het 'Chimu' tijdperk en aanschouw je lokale vissers op hun 'Caballitos de Totora', oftewel traditionele rietboten. Na een heerlijke lunch in Huanchaco vertrek je naar de oude stad Chan Chan waar je de archeologische overblijfselen met lemen stenen kunt ontdekken.

Lunch
Dag 14-17
CO_PE_Trujillo-Cao-David_Carranza-IMG_3529

Chiclayo, de bakermat van de Moche cultuur

In vier uur rijd je vandaag naar Chiclayo, met onderweg een bezoek aan de piramide van 'El Brujo'. Het complex beslaat een verzameling van tempels welke gebouwd zijn door de Moche die hier woonden tussen 100 v.C. tot 600 n.C. In de hoofdtempel 'Huaca Cao Viejo' vind je de mummie van 'Lady of Cao', de enige vrouwelijke heerser tijdens de Moche periode. De komende drie nachten verblijf je in Chiclayo in Casa Andina Select in een 'Superior' kamer op basis van logies en ontbijt. Deze avond maak je kennis met de stad, inclusief een bezoek aan het stadhuis en een verkenning van de 'Witch' markt, dat ook wel bekend staat als de kruidenmarkt.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 15
CO_PE_Chaparri_beren_CIX_-_Chaparri2

Wandelen in het Chaparri natuurreservaat

Vandaag wisselen we cultuur in voor natuur in het Chaparri natuur reservaat. Samen met de gids bezoek je één van de best beschermde bosgebieden welke tevens een thuisbasis biedt aan vele bedreigde diersoorten zoals de Andesbeer, Andescondor en wilde lama's. Het reservaat dankt haar naam aan de spectaculaire berg Chaparri welke als heilig werd ervaren door het Muchik-volk en nog steeds wordt vereerd door sjamanen in Peru. Tijdens dit bezoek krijg je meer te weten over het reservaat en haar oorsprong, het ecosysteem en het wildleven dat dit gebied rijk is. De gids helpt je wild te spotten welke je zelf niet zo snel zult ontdekken, zoals vossen, eekhoorns en condors. Na het bewandelen van de 'Oso Trail' bezoek je een opvangcentrum voor Andesberen.

Lunch
Dag 16
CO_PE_Chiclayo_museum_sipan_Chi.museo.Sipan.H.R.002

Aanschouw het graf van de heer van Sipán

Vandaag bezoek je de tempel Huaca Rajada en Túcume. In de Huaca Rajada werd in de vorige eeuw een ontdekking gedaan van het meest indrukwekkende graf in Amerika; het graf van de Heer van Sipán, een belangrijke heerser uit de pre-Inca periode. Hier vind je gouden sieraden en kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de oude Moche beschaving. Vervolgens breng je een bezoek aan Túcume, dat ook wel vallei van de piramides genoemd wordt. Dit gebied herbergt een grote verzameling piramides, verspreid in een woestijnlandschap. Tevens zal je hier het Tumbas Reales-museum, met meer dan 2000 gouden voorwerpen en vaak omschreven als één van de mooiste musea van het land, bezoeken.

Lunch
Dag 17-20
PE_villas_del_mar_buitenzitje_66411432

Geniet van een welverdiende strandverlenging in Máncora

Na een aantal indrukwekkende dagen aan historie en cultuur, is het tijd om te genieten van een welverdiende strandverlenging. Deze ochtend neem je afscheid van je gids en volgt er een gedeelde transfer van circa zes uur naar Máncora. Hier verblijf je de komende drie nachten in Villas del Mar in een 'Matrimonial' bungalow op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf heb je voldoende tijd om je te laten verrassen door hetgeen dat Máncora kenmerkt, de schitterende kustlijn, kunstzinnige dorpjes en geweldige restaurants.

Ontbijt
Dag 20

Máncora Blank Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan deze indrukwekkende rondreis. Er volgt een privétransfer van circa anderhalf uur naar de luchthaven van Talara, vanwaar je via Lima in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 21

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class
 • Binnenlandse vluchten in de economy class
 • Een stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde excursies en transfers
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

Twee personen zwemmen in het heldere water bij Heron Island, Queensland in Australië.
Veelzijdige natuur, oeroude cultuur en kleurrijke steden
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Australië | Sydney en Great Barrier Reef

Fly-drive door het oosten en rode hart van Australië

24-daagse auto rondreis vanaf € 6.800,-

PE_Gocta_Andes_Lodge_buiten_yayolopez_2108
Incl. meerdaagse Choquequirao trektocht en Chachapoyas regio
Bekijk voorbeeldreis

Privé rondreis best bewaarde geheim Peru

Rondreis best bewaarde geheim van Peru

22 daagse rondreis vanaf €11.320,- per persoon

ZA_MalaMala
Wildrijke reservaten | Spectaculaire landschappen | Culturele interactie
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Zuid-Afrika en Botswana

Safari Zuid-Afrika en Botswana inclusief panoramaroute

15-daagse rondreis vanaf € 6.200,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven