Het noorden van Peru incl. Lima

Peru

Een regio vol verrassingen. Historische steden, pre-Inca vindplaatsen, prachtige kustlijnen en ongerept Amazoneregenwoud. Wij adviseren je graag over het noorden van Peru!

Het onondekte en mystieke noorden van Peru

Waar menig reiziger vooral bekend is met het zuiden van Peru, is het mystieke en grandioze noorden nog weinig bezocht. Op veel plekken is hier het massatoerisme nog niet toeslagen terwijl het alle facetten biedt voor een afwisselende rondreis. De historische hoofdstad Lima wordt hierbij vaak als begin- of eindpunt gekozen. Wanneer je via de kustlijn in noordelijke richting van Peru reist bereik je de havenstad Trujillo, met vele archeologische vindplaatsen. Ook de stad Chiclayo is een perfect uitgangspunt voor tochten naar pre-Inca overblijfselen en woestijnlandschappen met oude piramides. Kuélap wordt ook wel gezien als de Machu Picchu van het noorden.

De jungle stad Iquitos wordt vaak aangedaan als startpunt voor ontdekkingsreizen naar de ongerepte Amazone met haar kenmerkende biodiversiteit. Vanuit Huaraz in het hoge Andesgebergte kun je prachtige trektochten langs imposante bergketens ondernemen.

Wat maakt Het noorden van Peru incl. Lima zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
PE_hotel_b_straat_01_-_HB_fachada_01

Prachtige koloniale panden

Zoals dit hotel in de artistieke wijk van Lima

Meer informatie Meer informatie
PE_delfin_cruise_3_amazone_culinair_gerecht_keuken_Cuisine_(16)

Laat je culinair verwennen

Proef de diversiteit van de Peruaanse keuken

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_jaguar_shutterstock_209804161

Verken de Amazone van noord Peru

Op zoek naar schitterende wildsoorten zoals deze jaguar

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_huaraz_gletsjers_shutterstock_145523437

Imposante bergtoppen en felblauwe meren

In het Nationaal Park Huascaran

Meer informatie Meer informatie
PE_delfin_cruise_3_amazone_excursie_grote_boom_regenwoud_excursion030

Georganiseerde jungletochten

Maak kennis met de schitterende, ongerepte regenwouden

Meer informatie Meer informatie
PE_delfin_cruise_3_amazone_vanuit_de_lucht_180609-DIII-Navegando-Drone-28

Aan boord van een kleinschalige rivierboot

Vaar mee door de wateren van het Pacaya-Samiria nationaal reservaat

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_kikker_shutterstock_121830145

Bijzondere amfibieën

Ontdek diersoorten in de jungle welke op geen andere plek ter wereld voorkomen

Meer informatie Meer informatie
PE_pumarinri_amazon_lodge_lokale_bevolking_PUMARINRI-GALLERY-13

Leer meer over de authentieke bevolking

Peru kent een prachtige, kleurrijke cultuur met bijzondere tradities

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Chachapoyas, Kuélap en Cajamarca

Chachapoyas is een kleine stad, midden tussen de bergen in het noorden van Peru. Deze stad wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt om de indrukwekkende Amazone te verkennen. Met Chachapoyas als startpunt wordt een groot scala aan activiteiten georganiseerd naar bijvoorbeeld de regenwouden of het fort van Kuélap. Het fort is een archeologische plek van voor het Inca tijdperk en is één van de grootste ruïnes van Amerika. Kuélap wordt ook wel het Machu Picchu van het noorden genoemd, mede door de vele ruïnes en andere overblijfselen van de Chachapoya cultuur. Het fort is een uitstekende plek voor wandelliefhebbers en nog niet zo druk bezocht als de bekende Machu Picchu. De historische stad Cajamarca is gelegen in een vallei van het Andesgebergte, in het noorden van Peru. De stad wordt omringd door majestueuze, groene bergen.

CO_PE_Kuelap_Portada_3
PE_pumarinri_amazon_lodge_boottocht_excursie_PUMARINRI-GALLERY-34
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_toekan_shutterstock_45483520

Iquitos en de Amazone

Iquitos is een kleine, jungle stad gelegen in de Amazone, welke enkel te bereiken is per vliegtuig of per boot. In de stad zelf kun je genieten van lokale restaurantjes, vele bars en sfeervolle muziek. Een bezoek aan de wijk Belén met haar drijvende markt vol specialiteiten is ook zeker aan te raden. Met een ligging aan de rivier de Amazone is Iquitos een perfect uitgangspunt voor het verkennen van de weelderige regenwouden middels meerdaagse riviercruises, welke vanuit de stad worden aangeboden.

De schitterende kustlijn van het noorden

Het ongerepte noorden van Peru is een stuk minder bekend dan het toeristische zuiden van het land. Echter, hier vind je de meest prachtige stranden en kunstzinnige dorpjes. Dankzij het klimaat in het noorden is deze regio het gehele jaar perfect voor een strandvakantie. De temperatuur is gemiddeld rond de 27 graden en er valt slechts weinig regen. Een groot deel van de kust bestaat uit woestijn, wat voor een bijzonder plaatje zorgt. Een aanrader is het strand van Máncora, waar kristalheldere golven, wit zand en heerlijke watertemperaturen aan de orde van de dag zijn. De golven zijn geliefd onder de surfers en in de maanden juli tot oktober laten walvissen zich ook graag zien.

EN_PE_noord_peru_surf_shutterstock_189051494
CO_PE_Chiclayo_museum_sipan_Chi.museo.Sipan.H.R.002

Chiclayo (graf van Sipán en Túcume)

Chiclayo is de hoofdstad van de regio Lambayeque, gelegen in het noordwesten van Peru. De stad wordt gezien als een zeer geschikte uitvalsbasis voor het ontdekken van archeologische vindplaatsen. De omgeving van Chiclayo staat bekend als de bakermat van de Moche cultuur. In de Huaca Rajada werd in de vorige eeuw een ontdekking gedaan van het meest indrukwekkende graf in Amerika. Dit was de ontdekking van het graf van de Heer van Sipán, een belangrijke heerser van de pre-Inca-cultuur. De overblijfselen van zijn graf zijn tegenwoordig te aanschouwen in het Museum van de Koninklijke graven van Sipán. Een andere archeologische vindplaats welke zeker een bezoek waard is, is Túcume, ook wel vallei van de piramides genoemd. Dit gebied op circa 30 kilometer ten noorden van Chiclayo, herbergt een grote groep oude piramides, verspreid in een woestijnlandschap.

Huaraz - paradijs voor hikers

Huaraz is een stad in het noordwesten van Peru, tussen de bergketens Cordillera Blanca en Cordillera Negra. Door de ligging in het Andesgebergte en een hoogte van meer dan drie kilometer, wordt de stad omringd door fenomenaal berglandschap. Vanuit de stad worden trektochten langs afgelegen bergdorpjes en blauwe meren ondernomen. Het Nationaal Park Huascaran, behorend tot de werelderfgoedlijst van UNESCO, biedt imposante bergtoppen van meer dan zes kilometer hoog en de thuisbasis van poema’s, jaguars en lama's.

EN_PE_huaraz_gletsjers_shutterstock_109371176
EN_PE_huaraz_gletsjers_shutterstock_119759014
CO_PE_Trujillo_chan_chan_Trujillo-Chan-chan-foto-02-promperu

Koloniaal Trujillo

De havenstad Trujillo kent een rijke historie. Trujillo is de hoofdstad van de veel bezochte regio La Libertad. In het historisch centrum van de stad vind je het vrijheidsmonument, de prachtige kathedraal en andere overweldigende gebouwen uit de koloniale tijd. De regio kent vele archeologische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van Chan Chan, welke afstammen uit het Chimú tijdperk. De uitgestrektheid van Chan Chan beslaat meerdere oude paleizen en graftombes van toenmalige koningen en behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder zijn er diverse musea en piramides te ontdekken. De piramide van de maan is een gigantisch lemen complex, bestaande uit meerdere piramides op elkaar gebouwd.

De historische hoofdstad Lima

Lima is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Peru. Het historische stadscentrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kenmerkt zich door de vele koloniale gebouwen rondom het centrale plein ‘Plaza Mayor’. Hier vind je onder andere de bekende fontein, het regeringspaleis, het stadhuis en de kathedraal. De San Cristobal berg is het hoogste punt van Lima, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over de stad. De exclusieve wijk Miraflores met luxe winkelgelegenheden en de artistieke wijk Barranco met felgekleurde huizen zijn zeker een bezoek waard.

EN_PE_lima_shutterstock_181523507
EN_PE_lima_skyline_shutterstock_128327462

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven