Rondreis best bewaarde geheim van Peru

22 daagse rondreis vanaf €11.320,- per persoon

Incl. 5-daagse Choquequirao trektocht en Chachapoyas

Tijdens deze 22-daagse individuele rondreis met privé gids ontdek je de veelal onontdekte parels van Peru, weg van het massatoerisme. Middels inbegrepen excursies en onder andere een vijfdaagse trektocht naar Machu Picchu, verken je op een actieve manier de minder bekende Chachapoyas region in het noorden van Peru. Hier ontdek je pre-Inca bouwwerken, oude culturen, ongerept regenwoud en bovenal spraakmakende historie. Je verblijft in goede hotels en lodges, en tijdens de trektocht in kwalitatief hoogwaardige tenten met comfortabele matrassen.

Je begint deze individuele rondreis met een bezoek aan de hoofdstad Lima, waar je warm onthaald zal worden met het nationale drankje van Peru. Vervolgens vlieg je door naar de zuidelijke Amazone en ontdek je middels vele inbegrepen activiteiten het ongerepte regenwoud met indrukwekkend wildleven. Na het verkennen van de Heilige vallei, is het tijd voor een vijfdaagse trektocht door een prachtige bergachtige omgeving waar je onder andere Choquequirao, het minder bekende Machu Picchu, zult ontdekken. In Cusco maak je kennis met de historie van deze koloniale stad, waarna je de reist voortzet naar het noordelijke deel van Peru. Hier bezoek je de Chachapoyas regio, welke vaak wordt omschreven als het best bewaarde geheim van Peru. Na een wandelexcursie naar de enorme Gocta waterval, sluit je deze onvergetelijke reis af in Leymebamba, waar je meer zult leren over de pre-Inca tijd en wederom archeologische vindplaatsen zult bezoeken.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze diverse rondreis naar Peru zo bijzonder?

Naast het bezoeken van de bekende hoogtepunten, neem je deel aan een meerdaagse, niet toeristische, Choquequirao trektocht naar Machu Picchu door één van de mooiste regio's in het zuiden van Peru. In het noorden maak je kennis met de pre-Inca Chachapoya cultuur en bezoek je grote archeologische bouwwerken zoals Kuelap, te midden van spectaculaire natuur. Kortom, een must voor de wandelliefhebbers die weg van de gebaande wegen willen reizen.

Meer informatie Meer informatie
PE_Gocta_Andes_Lodge_uitzicht_excursie__YLV2606

Ontdek adembenemende valleien

in het ruige noorden van Peru

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_terrassen_van_moray_Cusco-Moray-ErickBaca-20180307-127

De archeologische vindplaats Moray

Verken deze bijzondere pre-Inca overblijfselen

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Cusco_andegebergte_bevolking_Boys_in_the_Andes

Ontmoet de authentieke bevolking

En leer meer over hun bijzondere tradities

Meer informatie Meer informatie
PE_Gocta_Andes_Lodge_waterval_DSC_1546

De op twee na hoogste waterval ter wereld

De Gocta waterval wordt omgeven door schitterende vegetatie

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_jaguar_shutterstock_161805827

Op ontdekking door de jungle

De Amazone kent een indrukwekkende biodiversiteit

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Lima_tour_Lima-SanFrancisco-Promperu-GihanTubbeh-017946_300

Verken het koloniale Lima

Lima beschikt over prachtige, architectonische gebouwen

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_chachapoyas_Amazonas-Gocta-EnriqueVelasco-IN1A2529

Karajia sarcofagen in Chachapoyas

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_trektocht_Cusco-Choquequirao-Promperu-GihanTubbeh-0003

5-Daagse Choquequirao trektocht naar Machu Picchu

Waarbij je indrukwekkende pre-Inca overblijfselen zult ontdekken

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Lima

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Lima.

Dag 1-3
PE_belmond_miraflores_lima__uitzicht_over_de_stad_MPH-EXT-SCE-01_-_kopie

Acclimatiseren in Lima met uitzicht op zee

Na je internationale vlucht kom je aan in hoofdstad Lima, hier wordt je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt er een privétransfer naar Belmond Miraflores Park. Hier verblijf je de komende twee nachten in een 'Ocean View Junior' suite op basis van logies en ontbijt, inclusief een halve dagexcursie door de stad waarbij je de hoogtepunten van Lima zult ontdekken en de dag zult afsluiten met een leuke cocktailworkshop.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 2
CO_PE_Lima_drankje_pisco-sour

Kennismaking met het bruisende Lima

Vandaag wordt je opgehaald door je gids om het koloniale Lima te ontdekken. Tijdens de excursie zie je veel koloniale architectuur terug in onder andere het regeringspaleis, het centrale plein en het stadhuis. Ook de kathedraal van Lima heeft een unieke architectuur, welke je met de gids van binnen zult ontdekken. Vervolgens breng je een bezoek aan het Santo Domingo-klooster waar je prachtige schilderijen en relikwieën van Peruaanse heiligen kunt aanschouwen. Hierna bezoek je 'Casa Aliaga', een 16e eeuws, koloniaal herenhuis dat nog steeds bewoond wordt. Je sluit de excursie af bij Huaca Pucllana, een complex van oude piramides en ruïnes. Deze avond neem je deel aan een cocktail-workshop in Hotel B, waar je onder het genot van heerlijke tapas en cocktails meer leert over de unieke dranken van Peru.

Lunch
Dag 3-4
PE_amazone_rainforest_expeditions_RAINFOREST-9_kopie

Ongerept regenwoud in de zuidelijke Amazone

Deze ochtend laat je de stad achter je en vervolg je de reis naar de jungle van Peru. Je ontvangt een privétransfer naar de luchthaven van Lima, vanwaar je naar Puerto Maldonado vliegt. Na een spectaculaire boottocht van circa tweeënhalf uur door het regenwoud van Tambopata, waarbij tevens een heerlijke lunch aan boord is inbegrepen, bereik je Refugio Amazonas. Hier verblijf je de komende nacht in een 'Comfort' kamer op basis van volpension. Deze avond neem je deel aan een begeleide wandeling door het regenwoud waarbij je op zoek zult gaan naar verschillende amfibiën zoals kikkers.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 4-6
PE_Tambopata_Research_Center_entree_lobby_FOTO_DRONE_-_PAUL_BERTNER

Twee dagen nóg dieper in de jungle

Na een uitgebreid ontbijt bezoek je deze ochtend een observatieplatform, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt op de Tambopata-rivier en het bladerdak van het regenwoud. Houd je ogen open voor toekans, papegaaien en ara's. Na deze eerste kennismaking met de zuidelijke Amazone van Peru, reis je vandaag door naar de meest afgelegen jungle lodge van het land. Middels een spectaculaire boottocht van circa vierenhalf uur, kom je aan bij Tambopata Research Center. Hier verblijf je de komende twee nachten in een 'Comfort' kamer op basis van volpension, inclusief vele activiteiten. Voorafgaand aan het diner ontvang je een fascinerende lezing van de aanwezige wetenschappers waarin er verteld wordt over het 'Macaw' project, een initiatief voor het behoud van de prachtige papegaaien.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 5
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_klei_lik_papagaai_shutterstock_222282670

Klei likkende ara's en kleurrijke boottochten

Vandaag neem je deel aan verschillende excursies om de indrukwekkende jungle te ontdekken. Je start de dag met een bezoek aan de 'Ara Clay Lick', een plek waar tientallen ara's en honderden papegaaien zich verzamelen om zich te voeden met klei. Je zal verrast worden door dit spektakel aan kleuren en geluiden. Na dit fascinerende bezoek keer je terug naar de lodge waar je kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Vervolgens heb je een begeleide wandeling in het ondergestroomde woud en ga je op zoek naar diverse soorten apen, zoals de doodshoofd- en de kapucijnaap. Na een uitgebreide lunch vertrek je per boot naar een nabijgelegen meer, een perfecte plek om watervogels te spotten. Deze avond ga je onder begeleiding van een gids op zoek naar de nachtelijke fauna van de directe omgeving.

Dag 6-8
Een stadsplein in de hoofdstad Cusco van Peru.

Een gemoedelijk verblijf in Cusco

Deze ochtend reis je per boot terug naar Puerto Maldonado, vanwaar je naar Cusco vliegt. Eenmaal aangekomen ontvang je een transfer naar Antigua Casona San Blas. Hier verblijf je de komende twee nachten in een suite op basis van logies en ontbijt, inclusief een leuke halve dagexcursie op privé basis om de prachtige, koloniale stad te ontdekken. De rest van de middag heb je ter vrije besteding om te kunnen acclimatiseren voor je aankomende meerdaagse trektocht naar Machu Picchu.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 7
CO_PE_Sacsayhuaman

Ontdek de hoogtepunten van Cusco

Vandaag wordt je door je privé gids opgehaald voor een halve dagexcursie door de historische stad. Cusco kent een bijzondere mix van koloniale en precolumbiaanse architectuur en is vooral bekend vanwege het prachtige, historische centrum. Je begint de excursie met een bezoek aan het fort van Sacsayhuaman, een groot architectonisch bouwwerk met kolossale structuur. Vervolgens verken je de San Pedro-markt, de belangrijkste straatmarkt van Cusco, waar je overspoeld zal worden door aroma's en kleuren. Je vervolgt de excursie naar Plaza de Armas, het hoofdplein van de stad waar de koloniale charme nog goed bewaard is gebleven. Hier ontvang je een rondleiding door de kathedraal. Tot slot bezoek je de Boheemse wijk San Blas, de thuisbasis van beroemde artiesten. De rest van de middag kun je genieten van de faciliteiten van het hotel.

Dag 8-12
CO_PE_trektocht_Cusco-Choquequirao-Promperu-GihanTubbeh-0003

5-Daagse Choquequirao trektocht naar Machu Picchu

De komende vijf dagen neem je deel aan een indrukwekkende en uitdagende trektocht onder begeleiding van een professionele gids, waarbij je zult verblijven in een comfortabele, driepersoons tent (model VE-25) van The North Face, voorzien van een comfortabel, opblaasbaar matras en een slaapzak. Alle maaltijden zijn inbegrepen waarbij je gedurende de trektocht vergezeld wordt door pakezels die de bagage zullen dragen, een professionele gids en een chef gespecialiseerd in Andes gerechten zodat er elke avond een goed gevulde maaltijd op tafel staat. Je overnacht op campings waar je tevens de gelegenheid zult hebben om je op te frissen.


Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 8
EN_PE_arequipa_colca_condor_shutterstock_104506976

Bezoek pre-Inca archeologische overblijfselen

's Ochtends vroeg vertrek je voor je grofweg vier uur durende rit naar het plaatsje San Pedro de Cachora, het startpunt van de Choquequirao trektocht. Tijdens de wandeling vandaag aanschouw je de meest schitterende, met sneeuw bedekte bergtoppen, ontmoet je de lokale bevolking en bezoek je enkele pre-Inca archeologische overblijfselen. Tevens heb je vandaag de mogelijkheid om de reusachtige Condor vogel te spotten. Aan het einde van de middag bereik je Chiquisca op een hoogte van 1800 meter, waar je de komende nacht zal kamperen.

 • 6 - 7 uur wandelen over 17 kilometer
 • Hoogteverschil 1830 - 2900 meter
Dag 9
CO_PE_trektocht_Cusco-Promperu-Choquequirao_2

Het mysterieuze Choquequirao

Na het ontbijt begin je aan een afdaling van circa 45 minuten. Onderweg heb je de mogelijkheid om het prachtige landschap van de 'Apurimac Canyon' te aanschouwen, terwijl je over de hangbrug 'Apurimac River' wandelt. Hierna volgt een gematigde klim van circa drie uur naar Marampata op een hoogte van 2900 meter. Hier is er tijd om tijdens de lunch even uit te rusten en te genieten van het indrukwekkende landschap. Vervolgens kom je aan bij 'Choquequirao', één van de hoogtepunten van deze trektocht en het zusje van Machu Picchu dat enkel ter voet te bereiken is. Op deze mysterieuze plek zal je de zonsondergang aanschouwen, waarna je de reis vervolgt naar 'Raqaypata' waar een heerlijk diner en een welverdiende rust op je wacht.

 • 6 - 7 uur wandelen over 14 kilometer
 • Hoogteverschil 1500 - 3050 meter
Dag 10
CO_PE_trektocht_Cusco-Promperu-Choquequirao_4

Archeologische vindplaatsen en schitterende landschappen

Deze ochtend heb je de mogelijkheid om nogmaals de ruïnes van Choquequirao te verkennen, om vervolgens af te dalen naar de archeologische vindplaats Picha Uniyoc op circa 2500 meter hoogte. Na dit bezoek trek je verder naar Rio Blanco. Nadat je de rivier bent overgestoken, begin je aan een klim van tweeënhalf uur richting Maizal waar je de komende nacht zult verblijven.

 • 7 - 8 uur wandelen over 15 kilometer
 • Hoogteverschil 1900 - 3500 meter
Dag 11
CO_PE_Contrahierbas_snowcapped_mountain

Wandelen tussen dichte begroeiing

Vandaag start je de dag met een wandeling langs prachtige wegen vol vegetatie welke via een nevelwoud naar de Victoria-mijnen leiden. Bij aankomst op de Victoria-pas, op een hoogte van 4200 meter, kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de met sneeuw bedekte omliggende bergen. Na een heerlijke lunch vertrek je naar de Yanama-gemeenschap. Hier neem je afscheid van je ezels en begeleiders en volgt er een transfer over de spectaculaire, onverharde Totora-pas naar het kleine gehucht Lucmabmba. De komende nacht zal je hier kamperen.

 • 5 - 6 uur wandelen over 12 kilometer
 • Hoogteverschil 3550 - 4200 meter
Dag 12
CO_PE_Machu_picchu_Cusco-MachuPicchu-WalterWust-20101108

Aanschouw Machu Picchu vanuit ongebruikelijke hoek

Vandaag is de laatste dag van de trektocht. Na het ontbijt begin je aan een klim naar El Mirador of Abra Q'elloqasa op een hoogte van circa 2800 meter. Vanaf hier heb je een uitzonderlijk uitzicht op het legendarische Machu Picchu vanuit een ander perspectief. Hierna begin je aan een afdaling van twee uur richting de Aobamba-rivier. Via indrukwekkende bamboebossen, boomgaarden en koffieplantages bereik je de waterkrachtcentrale van Machu Picchu, vanwaar je de reis zult vervolgen middels een treinreis naar Aguas Calientes.

 • 6 - 7 uur wandelen over 12 kilometer
 • Hoogteverschil 1870 - 2700 meter
Dag 12-13
EN_PE_machu_picchu_shutterstock_163342040

Een fijn hotel bij legendarisch Machu Picchu

In Aguas Calientes eindigt je trektocht en neem je afscheid van je gids en de pakezels, en verblijf je de komende nacht in Sumaq hotel Machu Picchu in een 'Deluxe' kamer op basis van logies en ontbijt. De volgende dag bezoek je Machu Picchu.

Ontbijt
Dag 13-15
PE_andenia_hotel_heilige_vallei_omgeving_Andenia__94-2

Machu Picchu / Vistadome trein naar Heilige vallei

Na een heerlijke nachtrust in een goed hotel vertrek je vandaag met een shuttle bus via een mooie route naar de citadel van Machu Picchu. Hier ontvang je een rondleiding onder begeleiding van een professionele gids die je een uitgebreide uitleg zal geven over de mysterieuze Inca bouwwerken. In de middag reis je met Vistadome trein naar Ollantaytambo. Hiervandaan heb je een transfer naar het gemoedelijke Andenia waar je de komende twee nachten zult verblijven in een 'Superior' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een leuke excursie door de Heilige vallei.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 14
CO_PE_Zoutterassen_Cusco-Maras-MarcoNishiyama-1382

Maras zoutterrassen en Moray

Vandaag bezoek je de zoutterrassen van Maras en de archeologische vindplaats van Moray. Je start de dag met een bezoek aan de zoutmijnen welke sinds de Inca-tijden nog steeds in gebruik zijn. Het contrast tussen de witte zoutterrassen en de omliggende bergen zorgt voor een verbazingwekkend plaatje. Hierna zal je de archeologische vindplaats Moray met haar cirkelvormige terrassen ontdekken. Deze plek laat zien dat de Inca's uitblonken in het bouwen van meesterlijke constructies.

Dag 15-18
PE_Gocta_Andes_Lodge__uitzicht_Panorama

Schitterend gelegen verblijf bij de Gocta Falls

Na de afgelopen dagen uitgebreid het zuiden van Peru ontdekt te hebben vertrek je vandaag naar het noorden. Na een transfer van anderhalf uur na Cusco vlieg je via Lima naar Jaen. Hier wordt je opgewacht door je gids voor de volgende dagen en rijd je in ongeveer vier uur naar Gocta. Hier zal je de komende drie nachten verblijven in Gocta Natura Reserve in een standaard tweepersoonskamer op basis van volpension, inclusief indrukwekkende excursies.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 16
PE_Gocta_Andes_Lodge_waterval_rust_DSC_1647

Spectaculaire trektocht naar de watervallen

Na een stevig ontbijt begin je vandaag aan je begeleide wandelexcursie naar de Gocta watervallen. Deze waterval is de op twee na hoogste ter wereld en wordt omgeven door schitterende vegetatie. Na een wandeling van circa vijf kilometer door een dicht en kleurrijk regenwoud, bereik je de indrukwekkende waterval welke een hoogte heeft van 771 meter. Na een heerlijke picknick-lunch keer je terug naar het hotel, waarna je de rest van de middag ter vrije besteding hebt.

Lunch
Dag 17
CO_PE_Karajia_1

Indrukwekkende sarcofagen en bijzondere grotten

Na een heerlijk ontbijt wordt je opgehaald door je gids en vertrek je naar de sarcofagen van Karajia en de Quiocta grotten. Je begint de dag in de stad Cruzpata, waar je een bezoek zult brengen aan de sarcofagen van Karajia. Deze indrukwekkende figuren van twee meter hoog op een houten constructie zijn gemaakt van een mengsel van klei, stro en kiezelsteen. In de sarcofaag is een holle, peervormige ruimte dat diende om de zittende, in huiden omwikkelde, mummie bescherming te bieden. Na een picknick-lunch vervolg je de excursie naar de Quiocta grotten. Deze grotten bevinden zich tussen prachtige vegetatie en hebben opvallende stalactieten en stalagmieten.

Lunch
Dag 18-20
CO_PE_Kuelap_Portada_3

Historisch Kuelap en prachtig gelegen overnachting

Vandaag bezoek je het fort van Kuélap, het grootste stenen constructie van zuid-Amerika dat het de belangrijkste nederzetting uit de Chachapoya cultuur maakt. Het fort van Kuélap bestaat uit overblijfselen van honderden ronde huizen, omgeven door ceremoniële constructies en aquaducten. Hoewel Kuélap zestig jaar vóór Machu Picchu ontdekt werd, is het niet wereldwijd bekend. Na dit indrukwekkende bezoek en een heerlijke lunch in een lokaal restaurant, vervolg je de reis naar Leymebamba. Hier verblijf je de komende twee nachten in Kentitambo in een standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. De volgende dag is ter vrije besteding om deze prachtige regio op je in te laten werken.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 20-21
PE_Gocta_Andes_Lodge_excursie_museum__YLV3378

Een laatste overnachting bij de watervallen

Na een uitgebreid ontbijt zal je meer van deze indrukwekkende omgeving ontdekken. Je bezoekt het Leymebamba museum waar meer dan 200 mummies worden bewaard. Het museum kent een rijke en bijzondere verzameling van ornamenten welke in de omgeving gevonden zijn. Vervolgens bezoek je de mausoleums van Ravash, welke gebouwd zijn in de rotswand van hoge kliffen en dateren uit de late Chachapoyas cultuur. Ze lijken op woningen, maar zijn graftomben om de prestigieuze overledenen te begraven. Na een picknick-lunch en een goede indruk van deze overweldigende cultuur, keer je terug naar Chachapoyas. Hier verblijf je de komende nacht in Gocta Natura Reserve in een standaard tweepersoonskamer op basis van volpension.

Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 21

Leymebamba Blank Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan deze onvergetelijke rondreis. In de vroege ochtend vertrek je terug naar Jaen, vanwaar je terugvliegt naar Lima om vervolgens met KLM terug te vliegen naar Amsterdam.

Dag 22

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class
 • Binnenlandse vluchten in de economy class
 • Een stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde excursies en transfers
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

CO_PE_huaraz_omgeving_001_ME7A2778Huaraz_(2)
Incl. Cordillera Blanca regio en kennismaking met de Moche cultuur
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis onbekende noorden Peru

Rondreis onbekende noorden van Peru

21 daagse rondreis vanaf €9.800,- per persoon

taswalking_bof_forresters_beach_camp
Wandelen, prachtige natuur, boottochten en heerlijk eten
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Tasmanië Australië | Hobart en Cradle Mountain

Rondreis per huurauto door Tasmanië in Australië

18-daagse autorondreis vanaf € 5.200,- per persoon

Socompa_Los_Coloraditos_-_Seabstián_del_Val
Voor de liefhebber van extreme natuurcontrasten
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis noord Argentinië en Chili

Privé rondreis door noord Argentinië en Chili

24-daagse rondreis vanaf € 9.500,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven