Individuele rondreis hoogtepunten Peru

22 daagse rondreis vanaf €7.400,- per persoon

Rondreis kennismaking Peru

Tijdens deze 22-daagse exclusieve rondreis ontdek je de hoogtepunten in het diverse zuiden van Peru. Middels vele, onvergetelijke excursies zul je imposante bergen, diepe valleien, raadselachtige Inca bouwwerken en een kleurrijke cultuur ondervinden. Je verblijft in authentieke, middenklasse accommodaties.

Je begint deze reis in het bruisende Lima, waar je het historische centrum zult verkennen. Na een bezoek aan de hoofdstad van Peru, vlieg je naar Arequipa dat ook wel de 'witte stad' wordt genoemd. Na twee prachtige steden zul je het drukke leven achter je laten en op zoek gaan naar de natuur. Dit vind je in de Colca Canyon, waar schilderachtige dorpjes en valleien, kuddes alpaca's en reusachtige condors aan de orde van de dag zijn. Hierna reis je door naar het Titicacameer dat bekend staat om de drijvende, van riet gemaakte eilanden en haar kleurrijke bewoners. Na het ontdekken van eeuwenoude tradities vertrek je naar het koloniale Cusco waarna je vervolgens Heilige vallei bezoekt. Uiteraard zal een bezoek aan het adembenemende Machu Picchu niet ontbreken tijdens deze reis, waarna je per spectaculaire treinrit terugkeert naar Cusco. Hierna is het tijd om de tropische Amazone te ontdekken met haar bijzondere wildsoorten en vegetatie. Deze reis sluit je af met een welverdiende strandverlenging in Paracas, waar je onder andere de Nazca lijnen in vogelvlucht zult meemaken.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze diverse rondreis door Peru zo bijzonder?

De kleurrijke cultuur met eeuwenoude tradities, de schitterende natuur en overweldigende, historische plekken welke je middels onvergetelijke excursies zult ontdekken.

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_puno_titicaca_meer_bevolking_shutterstock_231388216

Ontmoet de kleurrijke bevolking met authentieke tradities

Het Titicacameer bevat honderden eigengemaakte eilanden van riet

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_arequipa_colca_lama_alpaca_shutterstock_164902562

Spot wilde kuddes alpaca's in de Colca Canyon

Meer informatie Meer informatie
MB_PE_Sacred_Valley_Amaru_gemeenschap_IMG_20191101_114027

Ontdek eeuwenoude tradities in de Heilige vallei

Deze gemeenschappen hanteren nog oude weeftechnieken welke bijzonder zijn om te zien

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Colca_canyon_vallei_peru-4181623

De uitgestrekte Colca Canyon

Prachtig landschap met sneeuw bedekte vulkaantoppen op de achtergrond

Meer informatie Meer informatie
PE_La_Hacienda_Bahia_Paracas_excursie_boottocht_IMG_0918

Ontdek de Nazca lijnen vanuit Paracas

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_machu_picchu_shutterstock_163342040

Ontdek het mysterieuze Machu Picchu

Tijdens een dagexcursie zul je dit wereldwonder van dichtbij aanschouwen

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_toekan_shutterstock_45483520

Op zoek naar bijzondere wildsoorten

Het tropisch regenwoud is de thuisbasis voor onder andere prachtige gekleurde toekans

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Lima

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Lima.

Dag 1-3
EN_PE_lima_shutterstock_128697974

Verken het bruisende Lima

Na je internationale vlucht kom je aan in hoofdstad Lima, hier wordt je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt er een transfer naar Villa Barranco. Hier verblijf je de komende twee nachten in een 'Deluxe' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een halve dagexcursie op privé basis door Lima. De historische hoofdstad van Peru heeft een prachtig stadscentrum met vele koloniale panden welke voor een uniek plaatje zorgen.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 2
CO_PE_Lima_tour_Lima-SanFrancisco-Promperu-GihanTubbeh-017946_300

Privé excursie door Peru's hoofdstad

Vandaag neem je deel aan een halve dagexcursie op privé basis om het koloniale Lima te ontdekken. In Lima is nog steeds veel koloniale architectuur aanwezig. Tijdens de excursie zie je dit terug in onder andere het regeringspaleis, de kathedraal, het centrale plein en het stadhuis. Vervolgens breng je een bezoek aan het Santo Domingo-klooster en het Larco Museum waar je meer zult leren over de pre-columbiaanse geschiedenis van Peru. Nadat je deze kant van Lima hebt ontdekt is het tijd voor de moderne kant van de stad. Samen met de gids verken je de traditionele woonwijken, het financiële district en Miraflores vanwaar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de Stille Oceaan.

Dag 3-5
De stad Arequipa met op de voorgrond palmbomen en op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Andes.

Ontdek de 'witte stad' Arequipa

Na je bezoek aan de hoofdstad van Peru, ontvang je een transfer naar het vliegveld en vlieg je in ongeveer anderhalf uur naar Arequipa, ook wel de 'witte stad' genoemd vanwege de vele de vele gebouwen gemaakt van zilverwit turfgesteente dat door de vulkaan Misti is uitgestoten. Eenmaal aangekomen ontvang je een transfer naar Hotel Katari at Plaza de Armas waar je de komende twee nachten verblijft in een 'Deluxe' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een halve dagexcursie door de stad onder begeleiding van een privé gids.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 4
EN_PE_arequipa_colca_shutterstock_170029271

Excursie door de historische stad

Vandaag wordt je bij het hotel opgehaald voor een halve dagexcursie door Arequipa. Onder begeleiding van een privé gids vertrek je naar het Santa Catalina-klooster. In dit klooster, welke in de 16e eeuw is opgericht, waan je je terug in de tijd wanneer je door de prachtige, gekleurde gebouwen wandelt. Je vervolgt de route naar Plaza de Armas, het centrale plein van Arequipa welke tot één van de mooiste pleinen van Peru wordt beschouwd. Na een uitgebreide verkenning van de omliggende, charmante gebouwen vertrek je naar Carmen Alto. Vanaf dit uitkijkpunt kun je genieten van een schitterend uitzicht op de Chili River Valley en de majestueuze vulkaan El Misti. Je sluit de excursie af met een bezoek aan de chique wijk Yanahuara, waar je prachtige herenhuizen met traditionele tuinen kunt aanschouwen.

Dag 5-7
PE_colca_lodge_buitenaanzicht_24

De adembenemende Colca Canyon

Vandaag verlaat je Arequipa vroeg in de ochtend en vertrek je richting de Colca Canyon. Onderweg wisselen diverse landschappen elkaar af, variërend van schilderachtige dorpjes tot sneeuw bedekte vulkanen. Eenmaal aangekomen in de Colca Canyon bezoek je het Aguada Blanca nationaal reservaat, waar ruige vlaktes de thuisbasis vormen voor enorme kuddes alpaca's. Via de krater van de Chucura-vulkaan bereik je Mirador de Los Andes, het uitkijkpunt van de Andes, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de verschillende vulkanen. Na een bezoek aan de stad Chivay kun je genieten van een inbegrepen lunch in een lokaal restaurant om vervolgens te vertrekken naar de Colca Lodge. Hier zul je de komende twee nachten verblijven in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een excursie door de Colca Canyon.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 6
CO_PE_Colca_canyon_vallei_Arequipa-Colca-JimmyHuaman-IMG_5190

Op zoek naar de reusachtige Condor

Vroeg in de ochtend vertrek je met je gids naar het uitkijkpunt 'Cruz del Condor'. Vanaf dit punt heb je een spectaculair zicht op één van de diepste kloven ter wereld, de Colca Canyon. Het is de perfecte plek om, met een beetje geluk, de reusachtige Condor te spotten. De Colca Canyon omvat een prachtige vallei met hellingen vol groene terrassen en pittoreske indianendorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Samen met de gids bezoek je de dorpen Pinchollo Maca, Achoma en Yanque. Op de terugweg richting Arequipa zul je op verschillende uitkijkpunten de prachtige omgeving aanschouwen en in een lokaal restaurant van een heerlijke lunch genieten om vervolgens terug te keren naar het hotel.

Lunch
Dag 7-9
EN_PE_puno_titicaca_meer_rieten_eiland_shutterstock_117008821

Het cultuurrijke Titicacameer

Na het ontbijt begin je aan een zeven uur durende reis richting Puno. Onderweg zul je een bezoek brengen aan Lagunillas, een groot meer in het Andesgebergte. Eenmaal aangekomen in Puno zul je de komende twee nachten verblijven in Casa Andina Premium Puno in een 'Superior' kamer met uitzicht op het Titicacameer op basis van logies en ontbijt, inclusief een dagexcursie om het bijzondere meer met haar vele eilanden te ontdekken.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dag 8
CO_PE_taquile_bevolking_cultuur_025431-pp

Dagexcursie op het Titicacameer

Vandaag geniet je van een dagexcursie welke in het teken staat van 's werelds hoogst bevaarbare meer, het Titicacameer. Onder begeleiding van een privé gids ga je aan boord van een boot om de legendarische plekken van dit meer te ontdekken. Je begint de excursie met een bezoek aan de drijvende eilanden van Uros. Deze bijzondere groep van circa 40 eilandjes zijn door de bevolking gemaakt van totora, een lokaal rietsoort. Ontmoet de vrolijke bevolking en leer meer over hun traditionele levensstijl. De route wordt vervolgd naar het pittoreske Taquile eiland, een rustige plek waar oude Quechua-tradities gecombineerd worden met moderniteit. Hier zul je verrast worden door prachtige Inca-terrassen en kleurrijke, handgemaakte stoffen. Na een heerlijke lunch in een lokaal restaurant keer je terug naar Puno.

Lunch
Dag 9-11
EN_PE_cusco_shutterstock_219825583

Bewonder het koloniale Cusco

Deze ochtend verlaat je het indrukwekkende Puno. Je hebt een privé transfer naar het busstation, waarna je per gedeelde bus vertrekt naar de historische stad Cusco. Langs deze fascinerende route van circa zes uur, zul je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. De eerste stop is bij het Pukara-museum, waar meer te leren valt over pre-Inca overblijfselen. Na een bezoek aan de Wiracocha-tempel en de stad Andahuaylillas, kom je vol nieuwe ontdekkingen aan in Cusco. Hier verblijf je de komende twee nachten in boutique hotel El Mercado in een 'Superior' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een halve dagexcursie door deze prachtige stad en een excursie door de Heilige vallei.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 10
CO_PE_Cusco_san_pedro_markt_Grupo_nissan_San_Pedro_Market_17-10-2018-76

Excursie naar de hoogtepunten van Cusco

Vandaag wordt je door je privé gids opgehaald voor een halve dagexcursie door de historische stad. Cusco kent een bijzondere mix van koloniale en precolumbiaanse architectuur en is vooral bekend vanwege het prachtige, historische centrum. Je begint de excursie met een bezoek aan het fort van Sacsayhuamanm, een groot architectonisch bouwwerk met kolossale structuur. Na een korte stop bij Cristo Blanco, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, is het tijd om de bekende San Pedro markt te verkennen. Vervolgens bezoek je de Qoricancha, een tempel gewijd aan de zonnegod, en sluit je de excursie af met een bezoek aan de kathedraal.

Dag 11
CO_PE_zoutterrassen_maras_1.Cusco_Maras_001

Dagexcursie door de Heilige vallei

Vandaag verlaat je Cusco en is het tijd om de reis voort te zetten naar de Heilige vallei, onder begeleiding van je privé gids. Onderweg bezoek je het dorp Chinchero, waar de lokale bevolking zich kleed in traditionele, kleurrijke outfits. De excursie wordt vervolgd bij de zoutterrassen van Maras, welke sinds de Inca-tijden nog steeds in gebruik zijn. Het contrast tussen de vele zoutterrassen en de omliggende bergen zorgt voor een verbazingwekkend plaatje. Hierna zul je de archeologische vindplaats Moray met haar cirkelvormige terrassen ontdekken. Deze plek laat zien dat de Inca's uitblonken in het bouwen van meesterlijke constructies. Aan het einde van de dag kom je aan bij het hotel in de Heilige vallei.

Lunch
Dag 11-13
EN_PE_heilige_vallei_shutterstock_211030579

De Heilige vallei van de Inca's

Na de indrukwekkende excursie door de Heilige vallei kom je aan bij Sonesta Posadas del Inca Yucay, een sfeervol boutique hotel gevestigd in een voormalig klooster. Hier zul je de komende twee nachten verblijven in een 'Superior' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een dagexcursie op privé basis naar het bekende Machu Picchu. Tijdens je verblijf heb je tevens een dag de tijd om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dag 13
CO_PE_Machu_picchu_(HG)Machu_Picchu

Laat je verrassen door het mystieke Machu Picchu

Vandaag heb je een privé excursie naar het historische heiligdom van Machu Picchu. ´s Ochtends wordt je door de gids opgehaald bij het hotel en ontvang je een transfer naar het opstappunt van de Vistadome trein. Tijdens een comfortabele treinrit naar Aguas Calientes kun je genieten van de spectaculaire vergezichten. Eenmaal aangekomen vertrek je per bus naar de citadel van Machu Picchu. Hier ontdek je waarom Machu Picchu behoort tot de zeven wereldwonderen en zul je verrast worden door de architectonische schoonheid, de schitterende omgeving en de raadselachtige energie die er heerst. Na een uitgebreide rondleiding en een inbegrepen lunch keer je terug naar Aguas Calientes. Hier verblijf je de komende nacht in El Mapi by Inkaterra in een 'Superior Deluxe' kamer op basis van halfpension.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 14
PE_Inca_Rail_machu_picchu_360_graden_Inca-Rail-360-Landscape

Spectaculaire treinrit naar Cusco

Deze ochtend heb je nog voldoende vrije tijd om te genieten van de geweldige faciliteiten in het hotel. In de middag keer je terug naar het treinstation van Aguas Calientes. Vanaf hier vertrek je met Inca Rail in de '360 ̊ ’ wagon naar Cusco, een pittoreske treinrit van circa vier uur welke je het indrukwekkende Andeslandschap vanuit een ander perspectief laat zien. Eenmaal aangekomen in Cusco ontvang je een privé transfer naar hotel El Mercado. Hier zul je de komende nacht verblijven in een 'Superior' kamer op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 15-18
PE_amazone_rainforest_expeditions_RAINFOREST-9_kopie

Maak kennis met de diverse Amazone

Vandaag vlieg je naar Puerto Maldonado, de aanvlieghaven voor het Tambopata nationaal reservaat, één van de meest ongerepte regio's van het Amazone regenwoud in Peru. Na een prachtige boottocht van circa een half uur over de Madre de Dios rivier, kom je aan bij Inkaterra Hacienda Concepcion. Hier zul je de komende drie nachten verblijven in een 'Cottage' op basis van volpension, inclusief activiteiten. Na een inbegrepen lunch in de lodge maak je een wandeling in de directe omgeving om meer te leren over het bos, de vegetatie en de veranderingen in het regenwoud.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 16
PE_amazone_rainforest_expeditions_Monkey_Searh_by_Frank_Pichardo

Brullende apen, kleurrijke ara's en tropische vegetatie

Vandaag staat in het teken van het ontdekken van de wonderen in de Amazone. In de ochtend maak je in een klein gezelschap onder begeleiding van een gids, een wandeling naar het Sandovalmeer in het Tambopata nationaal reservaat. Hier verken je de wateren per kano en ga je op zoek naar vele bedreigde diersoorten zoals rivierotters, rode brulapen en kleurrijke ara's. Na de lunch verken je het gebied vanaf zekere hoogte en verplaats je je over de observatieplatformen van het tropische regenwoud. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om kleurrijke toekans, spechten en luiaards te spotten.

Lunch
Dag 17
CO_PE_puerto_maldonado_excursie_PuertoMaldonado

Duurzaamheid in de Amazone

Na een vroeg ontbijt start je aan een excursie naar een lokale boerderij, waar je meer te weten zult komen over de landbouwtechnieken van de lokale bevolking. Ook is er tijd om eigengemaakte producten te proeven. Hierna bezoek je een botanische tuin waar vele soorten medicinale planten deel uitmaken van de 'natuurlijke apotheek' van de Amazone. In de middag maak je een kanotocht op het meer en kun je het omliggende landschap bewonderen. Aan het einde van de excursie bezoek je de stoomboot 'Fitzcarraldo' welke bekend is van de gelijknamige film.

Lunch
Dag 18-21
EN_PE_paracas_ballestas_strand_shutterstock_108283007

Een afwisselende strandverlenging in Paracas

Na een uitgebreid ontbijt keer je per boot over de Madre de Dios rivier terug naar Puerto Maldonado. Hier bezoek je het vlinderhuis waar je diverse vlindersoorten uit Peru kunt aanschouwen. Na dit bezoek vlieg je naar Lima en volgt er een gedeelde bus transfer van vier uur naar Paracas. Hier zul je de komende drie nachten verblijven in Hacienda Bahía Paracas in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een excursie naar de Nazca lijnen en de Ballestas eilanden. Na een actieve rondreis door Peru heb je hier de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen, te genieten van het strand en de voorzieningen van het hotel of de omgeving te verkennen.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 19
EN_PE_ica_nazca__lijnen_shutterstock_127750193

Ontdek de Nazca-lijnen vanuit vogelperspectief

Deze ochtend heb je een twee uur durende excursie naar de Ballestas eilanden voor de kust van Paracas. Je stapt aan boord van de boot waarmee je één van de mooiste baaien van Peru zult ontdekken. Kenmerkend voor deze regio is de uitzonderlijke biodiversiteit, waar je de mogelijkheid hebt om een grote groep zeevogels en zeeleeuwen te spotten. Je zult op zoek gaan naar deze bijzondere dieren terwijl ze de rotsachtige eilanden bezetten of in de golven om je heen dobberen. Na deze geweldige excursie ontvang je een transfer naar de luchthaven van Pisco. Hier zal je deelnemen aan een spectaculaire vlucht over de mysterieuze Nazca-lijnen. De vlucht neemt je mee over de Peruaanse woestijn en laat je vanuit vogelperspectief enorme ontwerpen zien in de vormen van verschillend dieren. Aan het einde van de vlucht heb je een transfer terug naar je hotel, waarna je in de middag kunt genieten van de faciliteiten ter plaatse.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 21

Lima Blank Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan deze bijzondere rondreis. Er volgt een transfer van circa vier uur naar de luchthaven van Lima, vanwaar je met KLM in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 22

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class
 • Binnenlandse vluchten in de economy class
 • Een stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde excursies en transfers
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

Socompa_Los_Coloraditos_-_Seabstián_del_Val
Voor de liefhebber van extreme natuurcontrasten
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis noord Argentinië en Chili

Privé rondreis door noord Argentinië en Chili

24-daagse rondreis vanaf € 9.500,- per persoon

N_Ibo_-_Ibo_Island_town_scene_12
Verlaten stranden, authentieke cultuur en indrukwekkende safari's
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Tanzania en Mozambique

Authentieke safari door Mozambique en Tanzania

15-daagse rondreis vanaf €6.300,- per persoon

330_Noord_Laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Laos en Cambodja

Individuele rondreis Laos en Cambodja

22-daagse rondreis vanaf € 4.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven