Luxe rondreis kennismaking met Peru

16 daagse rondreis vanaf €16.350,- per persoon

Perfecte mix naar het mooiste van Peru

Tijdens deze 16-daagse individuele rondreis met privé gids maak je op een rustige en comfortabele manier kennis met verschillende hoogtepunten in zowel het noorden als het zuiden van Peru. Middels diverse, onvergetelijke excursies zal je culinaire hoogstandjes, ongerept regenwoud, raadselachtige Inca bouwwerken en een kleurrijke cultuur ervaren. Je verblijft in unieke en exclusieve accommodaties op kleinschalig en intiem niveau.

Je begint deze reis in het bruisende Lima, waar je het historische centrum zult verkennen. Na een bezoek aan de hoofdstad van Peru, vlieg je naar de jungle stad Iquitos, voor een zeer bijzondere, vierdaagse riviercruise door de noordelijke Amazone van Peru. Met de Delfin III ontdek je spectaculaire natuurgebieden met bijzonder wildleven. Na deze jungle ervaring vlieg je door naar de Heilige vallei, waar je in een schitterend gelegen accommodatie zult verblijven en pittoreske dorpjes, zoutterrassen en het adembenemende Machu Picchu zult ontdekken. Daarnaast maak je twee zeer bijzondere treinreizen. In de koloniale stad Cusco leer je meer over de Peruaanse keuken en historie. Je sluit deze onvergetelijke rondreis af in een sublieme accommodatie bij het Titicaca meer, het hoogst bevaarbare meer van Zuid-Amerika.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze individuele luxe rondreis door Peru zo bijzonder?

De geweldige accommodaties, de luxe volledig verzorgde meerdaagse riviercruise door de Amazone en de culinaire hoogstandjes. Voeg daarbij begeleiding van een uitstekende gids, de bezoeken van koloniale steden, twee treinreizen op de befaamde Belmond Hiram Bingham trein en de Titicaca trein aan toe. De afsluiter in een geweldig all-inclusive hotel aan het Titicacameer maakt deze onvergetelijke kennismaking met de hoogtepunten van Peru compleet.

Meer informatie Meer informatie
PE_delfin_cruise_3_amazone_excursie_boottocht_romantisch_Toast_(1)

Ervaar ultiem comfort in de Amazone

Op deze kleinschalige rivierboot

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_machu_picchu_shutterstock_163342040

Aanschouw wereldberoemd Machu Picchu

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Cusco_bevolking_960x480(3)

Verken het historische Cusco

De authentieke bevolking kleurt de straten van deze koloniale stad

Meer informatie Meer informatie
PE_delfin_cruise_3_amazone_excursie_grote_boom_regenwoud_excursion030

De noordelijke Amazone

Het regenwoud met haar diversiteit aan flora en fauna

Meer informatie Meer informatie
CO_PE_Puno-UrosyLuquina-UrielMontufar-Foto00084

Mensgemaakte eilanden op het Titicacameer

Schitterende landschappen en eeuwen oude tradities

Meer informatie Meer informatie
PE_hotel_rio_sagrado_tuin_eten_RSG-REST-EXT-03

Een comfortabel verblijf in de Heilige vallei

Meer informatie Meer informatie
PE_titilaka_lodge_terras_met_uitzicht_TL_Terrace_Lake001_low_(1)
Meer informatie Meer informatie
CO_PE_trein_Belmond-HiramBinghamTrain-HRBPeruExt-0092

Doorkruis Andeslandschappen in deze nostalgische trein

Spectaculaire treinrit in stijl richting Machu Picchu

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Lima

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Lima.

Dag 1-3
CO_PE_Lima_san_francisco_convent

Acclimatiseren in Lima

Na je internationale vlucht kom je aan in hoofdstad Lima, hier wordt je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt er een transfer naar Atemporal. Hier verblijf je de komende twee nachten in een 'Deluxe' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een dagexcursie met privé gids door Lima. De historische hoofdstad van Peru heeft een prachtig stadscentrum met vele koloniale gebouwen welke voor een uniek plaatje zorgen.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 2
CO_PE_Lima_Museo_Larco_(1)

Privé excursie door Peru's hoofdstad

Vandaag neem je deel aan een excursie met privé gids om het koloniale Lima te ontdekken. In Lima is nog steeds veel koloniale architectuur aanwezig. Tijdens de excursie zie je dit terug in onder andere het regeringspaleis, het centrale plein en het stadhuis. Ook de kathedraal van Lima heeft een unieke architectuur, welke je met de gids van binnen zult ontdekken. Vervolgens breng je een bezoek aan het San Francisco-klooster en de oude ondergrondse begraafplaats 'Catacomben'. Na dit bezoek is het tijd voor een heerlijke lunch in de exclusieve wijk Miraflores. Met een voldaan gevoel sluit je deze excursie af in het Larco Museum, waar je meer zult leren over de pre-columbiaanse geschiedenis van Peru.

Lunch
Dag 3-7
PE_delfin_cruise_3_amazone_vanuit_de_lucht_180609-DIII-Navegando-Drone-03

Meerdaagse luxe Amazone cruise

Vandaag heb je een transfer naar de luchthaven van Lima, waarvandaan je naar Iquitos vliegt. Eenmaal aangekomen ontvang je een transfer naar de haven van Nauta waar je aan boord stapt van Delfin III, een kleinschalige rivierboot waarmee je in het Pacaya-Samiria nationaal reservaat kennis zult maken met de noordelijke Amazone van Peru. De komende vier nachten verblijf je in een ´Corner´ suite op basis van volpension, inclusief vele indrukwekkende activiteiten. Nadat je volledig bent geïnstalleerd in je prachtige suite, wordt je op het bovendek welkom geheten door de bemanning en ontvang je een briefing over het programma voor de komende dagen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 4
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_aap_shutterstock_189358991

Kleurrijke ara's en nieuwsgierige kapucijnaapjes

De vroege vogels maken vandaag voor het eerst kennis met de schoonheid van het Amazone-regenwoud; een prachtige zonsopkomst. Na een uitgebreid ontbijt vertrek je per dagboot naar de oevers van de Ucayali rivier. Dit gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van grote, oude palmbomen welke als thuisbasis dienen voor verschillende papegaaiensoorten. Vogelliefhebbers kijken hier hun ogen uit wanneer er een grote zwerm roodbuik ara's, spechten of roofvogels voorbijvliegt. Na het observeren en beluisteren van dit wildleven, keer je terug naar het schip om te genieten van een heerlijke lunch en de faciliteiten aan boord. 's Middags heb je een excursie per dagboot over de Dorado rivier, waar de Hoatzin vogel een paar meter boven water nestelt. Ook heb je de mogelijkheid om luiaards, kapucijnaapjes of ander kenmerkend wild te spotten. Aan het einde van de middag keer je terug naar het schip, waar een voortreffelijk diner op je wacht.

Dag 5
PE_delfin_cruise_3_amazone_excursie_boottocht_Skiff_(9)

Ongerepte lagunes met divers wildleven

Deze ochtend heb je een excursie per dagboot over de wateren van de Pacaya rivier in het hart van het Pacaya Samiria nationaal reservaat. Tijdens deze indrukwekkende tocht door het grootste beschermde wetlandreservaat ter wereld, laat de gids je kennismaken met de mooiste plekken van de regio. Je ontdekt onder andere palmmoerassen, overstroomd bos en prachtige, ongerepte Amazone-lagunes. In de middag brengt de gids je langs de kanalen van de Magdalena rivier, waar het dichte regenwoud grenst aan het water. Ook hier heb je kans om bijzondere vogelsoorten te spotten zoals de Aracari-toekan of de muisspecht. Je vervolgt de reis naar Flor de Castaña, waar roze dolfijnen soms met de boot meezwemmen. Aan het einde van de middag keer je weer terug naar Delfin III.

Dag 6
PE_delfin_cruise_3_amazone_lokale_bevolking_cultuur_Market_(2)

Ontmoet de lokale bevolking aan de Yarapa rivier

Deze ochtend verken je samen met de gids per dagboot de Yarapa rivier. Tijdens deze boottocht ontdek je de geluiden van de mysterieuze jungle, terwijl je dieper de Amazone in trekt richting verborgen lagunes. Gedurende deze excursie heb je niet alleen de mogelijkheid om de diversiteit aan wild te zien, ook zal je kennismaken met de lokale bevolking van een afgelegen dorpje. Na dit bezoek keer je terug naar het schip waarna je kunt genieten van een heerlijke lunch. In de middag neem je deel aan een indrukwekkende wandeling onder begeleiding van de gids. De Fundo Casual jungle trektocht neemt je mee diep het regenwoud in, waar de gids je wijst op de diversiteit aan fauna en vegetatie. Dit gedeelte van de Amazone herbergt een bijzondere groep wild. Houd je ogen open voor anaconda's, tarantula's en luiaards.

Dag 7-10
PE_hotel_rio_sagrado_lama_alpaca_tuin_RSG-EXT-GDN-24

Prachtig gelegen verblijf in de Heilige vallei

Na een geweldige verblijf aan boord van Delfin III is het tijd om deze ochtend terug te keren naar het vaste land. Vanuit de haven van Nauta wordt je teruggebracht naar Iquitos. Hier bezoek je het 'Rescue & Rehabilitation Centre of River Mammals', een opvangcentrum voor bedreigde dieren uit het Amazone gebied. Onder andere verzorgen ze hier lamantijnen (familie van de zeekoe), maar ook otters, vogels, schildpadden en apen. Na dit bezoek vlieg je via Lima naar Cusco. Hier wordt je opgewacht door je nieuwe gids die je in circa anderhalf uur naar het prachtig gelegen Belmond Hotel Rio Sagrado in de Heilige vallei brengt, waar je de komende drie nachten verblijft in een 'Deluxe Terrace' kamer op basis van logies en ontbijt.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 8
EN_PE_heilige_vallei_zoutterassen_shutterstock_244981177

Zoutterrassen van Maras en Moray

Na het ontbijt wordt je opgehaald en vertrek je naar het dorp Chinchero dat bekend staat om de kwaliteit van het textiel en de traditionele, kleurrijke kleding van de lokale bevolking. Vervolgens vertrek je naar de zoutterrassen van Maras, welke sinds de Inca-tijd nog steeds worden gebruikt. De vele, witte zoutpannen steken af naast de groene terrassen, dat voor een uniek plaatje zorgt. Ook ontdek je de archeologische vindplaats Moray, een systeem van ronde terrassen gebouwd door de Inca's. In het dorp van Maras kun je genieten van een exclusieve lunch in Iskay Maras House. De lunch bestaat uit ingrediënten afkomstig uit de velden en biologische moestuinen van het huis en zorgen voor een gastronomische ervaring.

Lunch
Dag 9
CO_PE_Ollantaytambo_Fortress

Een bezoek aan de Inca-stad Ollantaytambo

Deze ochtend wordt je opgehaald voor een halve dagexcursie naar het fort van Ollantaytambo en een kijkje in het leven van de lokale bevolking. Je start de dag met een bezoek aan één van de laatst overgebleven Inca-steden, Ollantaytambo, dat ooit werd bewaakt door een enorm fort. Hier ontdek je het indrukwekkende archeologische complex welke zo goed bewaard is gebleven dat je er een goed beeld krijgt van hoe de bevolking hier vroeger leefde. Hierna heb je de mogelijkheid om het huis te bezoeken van één van de dorpelingen, om te ervaren hoe zij leven. Tot slot bezoek je een huis waar je een typische Andes-traditie kunt aanschouwen; het brouwen van 'Chicha', een typisch drankje gemaakt van maïs.

Dag 10
CO_PE_trein_Belmond-HiramBinghamTrain-HRBPeruExt-0092

Exclusieve treinreis naar Machu Picchu en Cusco

Deze ochtend heb je een transfer naar het treinstation waar je aan boord stapt van de exclusieve Belmond Hiram Bingham trein, waarmee je op een zeer bijzondere wijze naar Aguas Calientes reist. Deze spectaculaire en zeer comfortabele treinrit ademt nostalgie terwijl je de adembenemende vergezichten op je in laat werken. Eenmaal aangekomen vertrek je per bus naar de citadel van het beroemde Machu Picchu. Hier ontdek je de architectonische schoonheid van de mysterieuze Inca bouwwerken. Treed in de voetsporen van de Inca's tijdens een uitgebreide rondleiding door één van de gidsen. Er is genoeg tijd om dit wereldwonder te verkennen. aan het einde van de middag keer je terug naar het treinstation en reis je met de Belmond Hiram Bingham trein naar Cusco.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 10-12
CO_PE_Machu_picchu_Cusco-MachuPicchu-0006299

Overnachten in prachtig herenhuis in Cusco

Nadat je met de nostalgische Belmond Hiram Bingham trein in Cusco bent aangekomen volgt er een privé transfer naar het Inkaterra La Casona waar je de komende twee nachten zult verblijven in een 'Balcony' kamer op basis van logies en ontbijt, inclusief een excursie door de stad.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 11
CO_PE_Cusco_excursie_Rooftop_kitchen_2

Een culinaire en historische beleving in Cusco

Vandaag beleef je zowel de culinaire als de historische kant van Cusco. Je start de dag met een typisch, Peruaanse kookles onder begeleiding van een professionele kok. Samen ontdek je de San Pedro markt, waar je de ingrediënten voor de lunch zult kopen. Na het aanschaffen van verse, regionale producten zoals quinoa, gele paprika en forel, vertrek je naar de 'Rooftop Kitchen' waar je samen een voorgerecht, hoofdgerecht en een pisco sour gaat bereiden. Tijdens de kookles kun je genieten van het spectaculaire uitzicht op de stad. Na de lunch verken je het historische centrum. Je bezoekt Plaza de Armas, het hoofdplein van de stad en de bijzondere kathedraal waar je een rondleiding ontvangt. Tot slot aanschouw je Qoricancha, een tempel gewijd aan de zonnegod, waarna je aan het einde van de dag terugkeert naar je hotel.

Lunch
Dag 12-15
CO_PE_titicacatrein_Perurail-TiticacaTrain-ANDPeruExt-0674

Treinreis naar zeer bijzonder verblijf aan het Titicaca meer

Deze ochtend heb je een transfer naar het treinstation van Cusco en stap je aan boord van de bijzondere Titicaca trein welke je via indrukwekkende landschappen naar het gelijknamige meer zal brengen. Tijdens deze spectaculaire rit van circa tien en een half uur geniet je van live muziek, heerlijke maaltijden en bovenal magische Andeslandschappen. Aan het einde van de dag bereik je het hoogste bevaarbare meer van Zuid-Amerika. Hier zal je de komende drie nachten verblijven in Titilaka Lodge in een ´Dusk´ kamer op basis van volpension, inclusief diverse activiteiten om de omgeving op een bijzondere manier te ontdekken.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 13
PE_titilaka_lodge__boot_traditioneel_TL_IslandLake001_(2)

Mensgemaakte drijvende Uros eilanden

Na een uitgebreid ontbijt bezoek je vandaag de verschillende eilanden van het meer. Een professionele gids neemt je per boot mee naar de beroemde drijvende eilanden van Uros. Hier ontmoet je het Uro-Aymara-volk, traditionele families welke nog steeds op deze unieke eilanden wonen. De mannen maken vakkundige vlotten van riet en de vrouwen zijn deskundige wevers. De weeftraditie aanschouw je op het eiland Taquile, waar je tevens zult genieten van een heerlijke picknick. Aan het einde van de middag keer je terug naar het hotel waar je wordt opgewacht door exotische cocktails en een uitstekend diner.

Dag 14
PE_titilaka_lodge_traditionele_cultuur_weven_TL_Aymara009_(2)

Bijzondere vergezichten tijdens de Aymara-route

Vandaag neem je deel aan een dagexcursie welke in het teken staat van de Aymara-route, een verkenning van prachtige landschappen, wild en authentieke dorpen. Je hebt de keuze om deze indrukwekkende route onder begeleiding van een gids, te voet, met de fiets of met de auto te volgen. De gids leert je tijdens deze excursie over de pre-Inca tijden en de intieme relatie welke de bevolking heeft met de natuur. De route doorkruist bochtige landpaden en de meest prachtige uitkijkpunten. Je hebt de kans om inheemse vogels en archeologische overblijfselen te ontdekken en de cultuurrijke bevolking te ontmoeten. Geniet van een picknick op een spectaculaire locatie.

Dag 15

Titicaca meer Blank Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan deze bijzondere rondreis. Er volgt een transfer naar de luchthaven van Juliaca, waarvandaan je via Lima met KLM terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class
 • Binnenlandse vluchten in de economy class
 • Een stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde excursies en transfers
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

Bootsafari bij Selinda Camp in Botswana
Exclusieve wildrijke vliegsafari naar Linyanti, Moremi en de Okavango Delta
Bekijk voorbeeldreis

Luxe Safari Botswana en watervallen

Luxe safari Botswana inclusief Victoria Falls

14-daagse rondreis vanaf €12.800,- per persoon

Geniet van een glas champagne tijdens een helikoptervlucht over Wanaka
Individuele reis inclusief strandverlenging Cook eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Nieuw Zeeland en Cook Eilanden

Koninklijke rondreis Nieuw-Zeeland en Cook eilanden

25-daagse rondreis vanaf €16.000,- per persoon

bangkok-restaurant-riverside-terrace-1
Sublieme combinatie Bangkok, Chiang Rai, Chiang Mai, Pai, Angkor en strand
Bekijk voorbeeldreis

Verwenvakantie Thailand en Cambodja

Luxe rondreis door Thailand en Cambodja

22-daagse rondreis vanaf € 11.600,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven