Rondreis door minder bekend Vietnam

22-daagse luxe rondreis vanaf € 6.100 per persoon

Verkort reisprogramma van deze voorbeeldreis

Deze individuele 22-daagse rondreis met privégids geeft je een uitgebreide indruk van de minder bekende plekken in Vietnam. Je verblijft in de meest bijzondere middenklasse accommodaties waarbij je per auto, trein en boot het land zal verkennen. Tijdens deze mooie reis neem je deel aan verschillende leuke excursies, waaronder een kookworkshop. Je begint in Hanoi, waar je de stad per jeep cabrio zult gaan verkennen. Vervolgens reis je per nachttrein naar het bergachtige Ha Giang, één van de meest indrukwekkende regio’s van Vietnam. Hier maak je een prachtige trekking langs de lokale, minder bekende bergdorpjes. Je reist verder naar het mooie Pu Luong natuurreservaat, waarna je verblijft in de omgeving van Ninh Binh, vergelijkbaar met Halong Bay vanwege de vele karstgebergten. Je bezoekt minder bekend werelderfgoed Phong Nha Ke Bang, bekend om zijn spectaculaire grotten. Het pittoreske Hue verken je per Vintage Vespa-scooter en je verblijft bij het historische stadje Hoi An in een boutique hotel aan het water. Tot slot bezoek je Saigon, waarna de reis eindigt met een boottocht over de Mekong Delta, waarbij je nog één nacht verblijft in het centrum van de Mekong Delta, Can Tho.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze prachtige rondreis door Vietnam zo bijzonder?

De bijzondere excursies en de prachtige, ook niet toeristische bestemmingen waar je kennis kunt maken met de vriendelijke bevolking. Je verblijft in goede middenklasse tot luxe accommodaties.

Meer informatie Meer informatie
person-riding-a-bicycle-cycling-on-road-720360

Maak kennis met de gebruiken van de lokale bevolking

Meer informatie Meer informatie
VN_Thanh_Lam_Puluong_retreat_Vietnam_landscape16

Heerlijk genieten tussen de rijstvelden

Pu Luong Retreat is een mooie ecolodge, gelegen op een schitterende locatie.

Meer informatie Meer informatie
VN Hoi An AN9F86_1

Geniet van heerlijke lekkernijen uit de Vietnamese keuken

Meer informatie Meer informatie
bassac_iii_in_the_floating_market_morgan

Meerdaagse cruise over de Mekong Delta

Tijdens de cruise bezoek je een drijvende markt.

Meer informatie Meer informatie
VHS_Sapa_Trekking

Wandelen door de prachtige natuur

In het noorden van Vietnam kun je mooie wandelingen maken door de bergen, rijstvelden en weelderige natuur.

Meer informatie Meer informatie
VN Hoi An AN8EAD_1

Heerlijk fietsen door Hoi An

Pak een fiets en verken de prachtige stad.

Meer informatie Meer informatie
ethnic_hilltribes_in_sapa

Kleurrijke bergstammen

Meer informatie Meer informatie
citadel__hue

Breng een bezoek aan de oude citadel in Hue

In Hue vind je veel oude paleizen en complexen met een rijke geschiedenis.

Meer informatie Meer informatie
Thieng_Duong_grotten_7km

De grotten van werelderfgoed Phong Na

In de grotten kun je prachtige stalagmieten en stalactieten bewonderen.

Meer informatie Meer informatie
Hanoi_streets_(Lisanne)

De Vietnamese hoofdstad Hanoi

Breng in Hanoi een bezoek aan een kleurrijke markt.

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Hanoi

Vandaag vlieg je met Air France en Vietnam Airlines in de economy class naar Hanoi.

Dag 2
Hanoi_spoorweg_(Lisanne)

Even bijkomen van de vlucht in Hanoi

Na aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt er een transfer naar het Silk Path Hotel, waar je verblijft in een Premium Deluxe kamer op basis van logies en ontbijt.

Om 18.00 uur word je opgehaald door je gids en rijd je door smalle straatjes richting een appartementencomplex welke na de bevrijding gebouwd is. Hier word je verwelkomd in het huis van een vriendelijke, lokale familie, welke met drie generaties in één huis wonen. Onder het genot van een kopje thee luister je naar de interessante levensverhalen van de gastheer, de assistent van een kruidengeneeskundige. Tijdens het traditionele diner kun je nog meer interessante verhalen aanhoren en heb je de tijd om alles te vragen wat je wilde weten over de oorlog en het leven in Vietnam. Neem afscheid na het diner en vertrek samen met de gids terug naar het hotel.

Activiteiten
Ontbijt
Diner
Dag 3
people-walking-in-front-of-buildings-1004122_Hanoi

Nachttrein naar het noorden

Deze ochtend maak je een leuke excursie, waarbij je met een jeep cabrio de meest bijzondere aspecten van Hanoi verkent. Je begint bij de St. Joseph kathedraal, een charmante kerk bedekt met mos. Vervolgens breng je een bezoek aan het Hoan Kiem-meer, dé plek waar men rust en sereniteit vindt. Bewonder onderweg het Hanoi Opera House met Franse architectuur en geniet bij een koffietentje van de lokale specialiteit. Na een korte stop rijdt je door naar de oudste boeddhistische tempel in Hanoi, de Tran Quoc-pagode die dateert uit de zesde eeuw en de Tempel van Literatuur. Tegen de middag keer je terug naar het hotel, waar je de middag ter vrije besteding hebt en tot 18.00 uur beschikking hebt over je kamer.

's Avonds vertrek je met de nachttrein vanuit Hanoi naar Lao Cai, in de buurt van Sapa. Je overnacht in de Victoria trein in een privécoupé.


Dag 4 - 5
Hagiang3

Verblijf in het hoge noorden bij Ha Giang

Na aankomst in Lao Cai ontmoet je je lokale gids en chauffeur en zul je ontbijten in een lokaal restaurant. Vervolgens begin je aan de schilderachtige rit door de mooie omgeving en reist verder naar Ha Giang, waar je komende twee nachten zult verblijven in Panhou Retreat in een standaardkamer op basis van halfpension. De volgende dag maak je een interessante excursie, waarbij je een bezoek brengt aan kleurrijke bergstammen.

Na aankomst in de lodge kun je even opfrissen, waarna je een mooie wandeling maakt door de rijstterrassen rondom de lodge.

Activiteiten
Ontbijt
Diner
Dag 5
Flower_Hmong_girls_Sapa

Breng een bezoek aan kleurrijke bergstammen

Na het ontbijt ga je op pad met een lokale gids en begin je aan een trektocht van circa vier uur door groene wouden, langs watervallen en rijstvelden naar het dorp Nam Hong. Onderweg kom je mensen van verschillende bergstammen tegen. 's Middags geniet je van een picknicklunch in Man Ta Pan, een gehuchtje bekend om zijn theeproductie. Na de lunch wordt de trekking vervolgd door een bamboewoud naar de Giang vallei. Hier bezoek je een Tay gemeenschap, bekend om zijn op houten palen gebouwde huizen. Rond 16.00 uur arriveer je weer bij de lodge.

Lunch
Dag 6
Lao_Cai_(noord_Vietnam)

Nachttrein naar Hanoi

Vandaag is ter vrije besteding, totdat je wordt opgehaald bij de lodge door de gids. Je kunt bijvoorbeeld nog een wandeling maken naar één van de omliggende dorpjes, waar je nog kennis kunt maken met de lokale bevolking. Vervolgens wordt je opgehaald en volgt er een transfer naar het treinstation van Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi. Je verblijft in een privécoupé.

Dag 7 - 8
Puluong_retreat_Vietnam_landscape17

Ervaar het Pu Luong natuurreservaat

Na aankomst in Hanoi ontmoet je de gids en volgt er een transfer naar een hotel, waar je even kunt uitrusten en opfrissen, voordat je doorrijdt naar het natuurreservaat Pu Luong. De route naar het reservaat is door een adembenemende bergpas met een prachtig panoramisch uitzicht over de groene valleien, waar je een korte stop kunt maken. Je zult komende twee nachten verblijven in Pu Luong Retreat in een Deluxe bungalow op basis van volpension. Bij aankomst in de lodge wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

In de namiddag maak je een wandeling langs de Cham-rivier, waar je een indruk krijgt van de opvallend vruchtbare landbouwgrond.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 8
VN_Thanh_Lam_Puluong_retreat_Vietnam_landscape14

Trekking door het onaangeraakte binnenland

Na het ontbijt begin je aan je trektocht van zeven uur over vijftien kilometer. Tijdens de wandeling bezoek je meerdere dorpen, waar je het vredige leven van de lokale bevolking kunt aanschouwen. Ook kun je kennis maken met de verschillende teelt- en oogsttechnieken en het maken van kleurrijk textiel. Na een korte stop, waarbij geniet je van een heerlijke picknicklunch, vervolg je de wandeling naar het dorp Hieu en de gelijknamige waterval. Hier kun je jezelf opfrissen in het koele water na een inspannende dag.

Lunch
Dag 9 - 10
Ninh_Binh_Hang_Mua_viewpoint_(Lisanne)

Ontdek de omgeving van Ninh Binh

Vandaag volgt er een transfer van ruim drie uur naar het oosten, waar je rond drie uur aankomt in Ninh Binh. Hier verblijf je komende twee nachten in Tam Coc Garden Resort in een Deluxe kamer op basis van logies en ontbijt.

In de late namiddag maak je een leuke wandeling met een gids door het dorpje.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 10
Ninh_Binh_uitzicht_(Lisanne)

Wandelen, varen en fietsen door de omgeving

Na het ontbijt vertrek je naar de eerste hoofdstad van Vietnam, Hoa Lu. Hier doe je meer kennis op over de Dinh (968 - 980) en Le (980 - 1009) dynastieën en over de geschiedenis van de regio. Je kunt hier de oude graven en ruïnes bewonderen van de ooit imposante citadel. Vervolgens onderneem je een ontspannen fietstocht door het dorp Tho Ha en andere vredige dorpjes en kun je genieten van het rustieke landschap. Je kunt meedoen met lokale praktijken, zoals vissen en groenten water geven. Na een heerlijke lunch volgt er een boottocht van anderhalf uur om vervolgens te voet de Galaxy grot te bereiken. Hier kun je spectaculaire stalactieten bewonderen.

Lunch
Dag 11 - 12
VN_Phong_Nha_DJI_0017

Phong Na, een werelderfgoed

Vandaag rijd je naar Hanoi waar je afscheid neemt van je gids en waarvandaan je naar Dong Hoi vliegt. Hier ontmoet je een nieuwe chauffeur en gids die je naar Phong Nha rijdt. Hier zul je de komende twee nachten verblijven in Victory Road Villas in een villa met één slaapkamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf maak je een bijzondere excursie naar het UNESCO-werelderfgoed Phong Nha Ke Bang.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 12
quang-hong-V_U_N62sz9U-unsplash

Fietsexcursie en een boottocht door kalksteen grotten

Na het ontbijt onderneem je een fietstocht van vier uur door rijstvelden en landelijke dorpjes naar de Bong Lai-vallei. Na een smakelijke lunch reis je door naar het Phong Na Park, waar je aan boord stapt van je privéboot voor een ontspannen boottocht van tweeënhalf kilometer over de Son-rivier naar de ingang van de grot. Met de boot betreed je de mystieke tunnels en kun je de gigantische stalactieten, stalagmieten en het kristalheldere water bewonderen. Phong Nha-Ke Bang National Park is één van 's werelds grootste kalksteenregio's en is de oudste karst in Azië.

Lunch
Dag 13 - 14
hanoi_fresh_spring_rolls

Diner excursie in Hue

Deze ochtend vertrek je vroeg richting het zuiden om naar Hue te gaan. De eerste stop is bij het traditionele houten huis van generaal Vo Nguyen Giap, die begin vorige eeuw onder Ho Chi Minh diende in twee oorlogen. Het is een prachtig traditioneel huis van hout in een charmante tuin. Vervolgens rijd je weer door naar de Vinh Moc tunnels, de ondergrondse tunnels die vroeger werden gebruikt om de bombardementen tijdens de oorlog te overleven. Hier woonden circa 300 mensen. Na de lunch rijd je door naar Hue, waar je komende twee nachten zult verblijven in Pilgrimage Village in een Deluxe kamer op basis van logies en ontbijt.

Deze avond verken je Hue met een vintage Vespa-scooter. Tijdens deze excursie zul je een aantal heerlijke specialiteiten proeven. Je maakt ook een korte wandeling over het terrein van de historische Citadel.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 14
Hue_Citadel_2_(Lisanne)

Bezoek de historische Citadel van Hue

Na het ontbijt wordt je opgehaald door de gids en rijd je naar de keizerlijke Citadel van Hue, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je dwalen over het uitgestrekte terrein en de prachtige gebouwen bewonderen uit de eens zo machtige Nguyen-dynastie. Daarna breng je een bezoek aan het privémuseum van Tran Dinh Son, waar je een verzameling van alledaagse voorwerpen van de koningen kunt bewonderen. Vervolgens reis je door naar het prachtige landschap van Hue, waar je het graf van Khai Dinh kunt bezoeken. Dit is een opmerkelijk complex, welke door het Vietnamese ontwerp met Europese accenten uniek is ten opzichte van andere graven in Hue. Op de terugreis kun je nog een bezoek brengen aan de Dong Ba-markt, waar je een glimp kunt opvangen van het dagelijks leven hier. Rond het middaguur wordt je teruggebracht naar het hotel.

Dag 15 - 17
Hoi_An_old_shop_houses

Verblijf in pittoresk Hoi An

Vandaag laat je Hue achter je en vertrek je via de prachtige Hai Van Pass naar het historische Hoi An, een must voor iedereen die Vietnam bezoekt. Onderweg passeer je het Non Nuoc strand, bekend om zijn oesters. Ook breng je een bezoek aan het Cham museum, dat één van de beste verzamelingen van Cham sculpturen huisvest. In Hoi An verblijf je komende drie nachten in Anantara Hoi An in een Deluxe Balcony kamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf in de stad maak je leuke excursies, waarbij je meer kennis opdoet over de stad en de gebruiken.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 16
Country_side_Hoi_An_(EXO)

Kookworkshop en lunch

Deze ochtend word je opgehaald bij het hotel voor een rit naar de biologische boerderij net buiten het stadscentrum. Gedurende deze dag leer je meer over de Vietnamese keuken. Eerst ga je met je kok het land op om de ingrediënten te plukken. Vervolgens ontvang je een uitleg en help je mee met het prepareren van maar liefst vijf gerechten, die je vervolgens tijdens de luncht zelf mag nuttigen.

De middag is vrij te besteden.

Lunch
Dag 17
VN Hoi An ANE2E5_1

Verken het charmante Hoi An

Deze ochtend breng je een bezoek aan de historische wonderen en de slaperige charme van Hoi An, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je brengt een halve dag door met een lokale gids, waarmee je de historische stad verkent, waaronder de overdekte Japanse brug. Dwaal door de smalle straatjes met traditionele huizen en bezoek de huizen van voormalige kooplieden. Je sluit de wandeling af in een gezellig huis, waar je een typisch dessert van de lokale bevolking kunt proeven.

Dag 18
MB204_Peoples_Comitee_building_Saigon

Stadsexcursie en schemercruise Saigon

Deze ochtend vertrek je naar de luchthaven van Hoi An, waarvandaan je naar Saigon vliegt. In Saigon verblijf je de komende nacht in An Lam Retreats Saigon River in een Deluxe suite op basis van logies en ontbijt. Nadat je bent ingecheckt wordt je opgehaald door de gids en breng je een bezoek aan het iconische postkantoor. Vervolgens loop je langs de Dong Khoi-straat, waar je een bezoek brengt aan het Giolong Palace - Ho Chi Minh City Museum, waar je kunt luisteren naar de geschiedenis door de tijd heen. Wandel vervolgens door de oude centrale markt en bewonder de 'Banque de l'Indochine', wat bekent staat om zijn prachtige en bijzondere architectuur. Vervolgens maak je een bijzondere cruise over de Saigon rivier, waarbij je de mooie zonsondergang kunt bewonderen. Je sluit de dag af met een heerlijk diner in het Villa Song Hotel.

Activiteiten
Ontbijt
Diner
Dag 19
mslewis.24

Tweedaagse luxe cruise over de Mekong Delta

Na je ontbijt wordt je opgehaald door je gids en volgt er een privétransfer van ongeveer twee uur naar Cai Be. Hier zul je aan boord gaan van de Bassac Cruise, waar je de komende nacht zult verblijven. Je vaart over de prachtige kanalen van de Mekong Delta.

De cruise begint met een bezoek aan een fabriek waar 'pop' rijst, rijstpapier en kokossnoepjes worden gemaakt. Vervolgens vaar je door naar Dong Hoa Hiep Island, waar je onderweg het landschap en het dagelijks leven van de lokale dorpelingen kunt bewonderen. De lunch wordt geserveerd in lokale Mekong-stijl met specialiteiten uit de omgeving. Je geniet 's avonds van het diner aan boord van het schip.

Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 20
can_tho_-_floating_market__mekong_delta

Can Tho, het centrum van de Mekong Delta

Na een heerlijk ontbijt bezoek je de drijvende markt van Cai Rang, waar je kunt genieten van traditionele bezienswaardigheden zoals rijstschepen, houten scheepswerven en het drogen van fruit langs de oevers van de Mekong. Na het bezoek aan de kleurrijke, drijvende markt ga je van boord van de cruise en vertrek je naar Can Tho, in het centrum van de Mekong Delta Hier verblijf je de komende nacht in het Victoria Can Tho Resort op basis van logies en ontbijt. Je kunt deze middag Can Tho op eigen gelegenheid verkennen.

Ontbijt
Dag 21

Saigon Blank Amsterdam

Vandaag volgt er een transfer van circa drieënhalf uur terug naar Saigon, waarvandaan je met Vietnam Airlines en Air France in de economy class terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 22

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met Air France, Vietnam Airlines, Singapore Airlines en KLM, gebaseerd op economy class
 • Genoemde binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Genoemde boottochten en excursies
 • Treinticket Hanoi - Lao Cai - Hanoi
 • Vervoer over land per privé auto met airconditioning, incl. chauffeur en Engels sprekende gids
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Entreegelden
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

sunset-2983614_1920
Prachtige accommodaties langs de mooiste routes
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele rondreis Vietnam | prive gids

Uitgebreide luxe rondreis door Vietnam

22-daagse rondreis vanaf € 8.700,- per persoon

De eeuwenoude Bagan tempels in Myanmar
Bekende en minder bekende hoogtepunten
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Myanmar

Actieve rondreis door Myanmar

21 daagse rondreis vanaf €6.700,- per persoon

sukhothai-in-depth-picture
Isaan regio | Golfen in Khao Yai Sukhotai | Bergstammen | Duurzaam Olifantenproject
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Thailand | Bangkok en Khao Yai National Park

Rondreis Thailand weg van de massa

17-daagse rondreis vanaf € 5.600,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven