Rondreis met privégids door Vietnam & Cambodja

22-daagse luxe rondreis vanaf € 8.300,- per persoon

Verkort reisprogramma van deze voorbeeldreis

Een 22-daagse individuele reis met privégids door Vietnam en Cambodja, waarbij je verblijft in uitstekende hotels en boten en deelneemt aan verschillende leuke excursies. Je begint in Hanoi, waar je de stad per fiets zult gaan verkennen. Na een geweldige tweedaagse cruise door Halong Bay, vervolg je je reis naar het bergachtige noorden, waar je een trekking maakt langs de lokale, minder bekende bergdorpjes. Vervolgens rijd je door naar de fascinerende stad Hue, bekend om zijn rijke historie, waarna je doorreist naar het pittoreske Hoi An, waar je de omgeving met een vintage Vespa verkend. Je vliegt daarna door naar Ho Chi Minh City, oftewel Saigon, waar je onder andere de beroemde Cu Chi tunnels bezoekt. Middels een luxe meerdaagse riviercruise vaar je via de Mekong Delta naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Je eindigt deze schitterende reis in Siem Reap bij de beroemde Angkor tempels en ruïnes.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze rondreis naar Vietnam en Cambodja zo speciaal?

De veelal kleinschalige accommodaties, bijzondere boten en de spectaculaire locaties. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten meegenomen zoals een vlucht met een watervliegtuig naar Halong Bay en een Vespa excursie bij Hoi An. In drukkere plaatsen zoals Angkor in Cambodja wordt van het ''crowd avoidance'' principe uitgegaan, om de massa zoveel mogelijk te mijden.

Meer informatie Meer informatie
IMG_4337_Sapa_Trekking_(Laura)

Heerlijk wandelen langs de groene rijstvelden

Tijdens een wandeling in het noorden van Vietnam loop je tussen de plantages en rijstvelden naar de cultuurrijke bergstammen.

Meer informatie Meer informatie
VNGING_1

Aan boord van een prachtig schip

Je maakt een prachtige cruise door het sprookjesachtige Lan Ha Bay

Meer informatie Meer informatie
AA_Ta_Prohm_-_Monks_and_Tree_roots

De Angkor tempels in Cambodja

Je bezoekt de indrukwekkende Angkor tempels, welke een rijke geschiedenis hebben over de Khmer.

Meer informatie Meer informatie
Lao_Cai_(noord_Vietnam)

Bergdorpjes

Je bezoekt bergdorpjes en de bergstammen in Sapa.

Meer informatie Meer informatie
MB143_Saigon_postkantoor

Het oude postkantoor in Saigon

In Saigon bezoek je tijdens een interessante excursie onder andere het oude postkantoor.

Meer informatie Meer informatie
can_tho_-_floating_market__mekong_delta

Bezoek de drijvende markten in de Mekong Delta

Tijdens deze reis vaar je over de Mekong Delta van Vietnam naar Cambodja.

Meer informatie Meer informatie
kids_on_cow__vietnam

Bezoek het platteland net buiten de stad Hoi An

En leer de vriendelijke bevolking beter kennen.

Meer informatie Meer informatie
MB_Hanoi__temple_of_literature

Hanoi

Tijdens een interessante fietstocht door Hanoi bezoek je onder meer de Tempel van de Literatuur.

Meer informatie Meer informatie
Hue_Citadel_(Lisanne)

Het pittoreske Hue

Hier kun je de bijzondere Citadel bewonderen.

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Hanoi

Je vliegt vandaag van Amsterdam naar Hanoi met Singapore Airlines in de economy class.

Dag 2
IMG_4453_Hanoi_(Laura)

Een middag fietsen door Hanoi

Na aankomst op de luchthaven word je ontvangen door je lokale gids en volgt er een transfer naar het Apricot Hotel, waar je de komende nacht zult verblijven in een Canvas kamer met uitzicht op het meer op basis van logies en ontbijt. 's Middags volgt er een stadsexcursie per fiets. Tijdens deze fietsexcursie fiets je langs de Tempel van de Literatuur, waar je meer kennis op kunt doen van de geschiedenis van de gebouwen en Vietnam. Daarnaast bezoek je het Ho Chi Minh-complex, vernoemd naar de 'vader' van het moderne Vietnam. Vervolgens geniet je van een fietstocht met een cyclo, een driewieler met chauffeur, door de oude wijk van Hanoi. Een gebied voor smalle straatjes en steegjes met veel kleine bedrijven en winkeltjes. Daarna keer je terug naar het hotel.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 3
VNGING_3

Bewonder Halong Bay met watervliegtuig en cruise

Na het ontbijt word je opgehaald voor een leuke excursie met een watervliegtuigje naar Halong Bay, waarna je nog 15 minuten over de schilderachtige omgeving van de baai zult vliegen. Hierna stap je aan boord van de Ginger Cruise, voor een tweedaagse cruise waarbij je in een Signature Suite verblijft op basis van volpension. Tijdens de cruise zul je voornamelijk de Lan Ha Bay regio bezoeken, dat minder druk bezocht is, en kan je deelnemen aan de georganiseerde activiteiten aan boord.

Nadat je aan boord bent gestapt, zul je kennis maken met de faciliteiten van het schip. Je geniet van een heerlijke lunch in het lichtovergoten restaurant met een panoramisch uitzicht op het voorbijtrekkende landschap. Tijdens de cruise kun je de honderd jaar oude, Franse vuurtoren bewonderen. Na enige tijd varen, bereikt het schip de baai van het dorp Viet Hai op Cat Ba Island. Hier zul je een mooie fietstocht maken naar een dorp in het vallei, waar je de lokale bewoners kunt ontmoeten.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 4
hanoi_street_vendor_with_yoke

Terug naar Hanoi

Vroeg in de ochtend kun je deelnemen aan een Tai Chi-sessie om goed te kunnen ontspannen met de eerste zonnestralen van de dag. Vervolgens zul je van boord gaan bij Tra Bau, een afgelegen plek die perfect is voor een leuke ochtendexcursie. Hier kun je in een kajak of een bamboeboot genieten van de prachtige omgeving. Terug aan boord wordt er een stevig ontbijt geserveerd, voordat de boot terugkeert naar de pier. Vervolgens reis je terug naar Hanoi, waar je komende nacht verblijft in het Apricot Hotel in een Canvas kamer met uitzicht op het meer op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 5 - 6
Rice_terraces_Sapa

Groene rijstvelden en hoge bergen bij Sapa

Deze ochtend word je opgehaald door de chauffeur en volgt er een transfer van circa vijf uur naar het stadje Sapa in het noorden van Vietnam. Hier verblijf je de komende twee nachten in Topas Ecolodge in een Premium Bungalow op basis van logies en ontbijt.

Deze middag maak je een fietstocht naar het dorp Lech, waar de Red Dao-minderheid leeft. Hier maak je kennis met een traditionele familie en kun je het vreedzame leven ervaren. In het dorp Moi kun je de beroemde borduurwerken bewonderen, welke vrouwen maken in de deuropening van hun woningen. Vanuit het dorp keer je weer terug naar de lodge.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 6
Profile_of_Hilltribe_woman_Sapa

Prachtige natuur en bergstammen

Vandaag bezoek je met een privégids de Muong Bo-vallei en het Nam Cang-dorp. Je zult meerdere kleurrijke bergstammen bezoeken en krijg je de kans om meer te leren over hun cultuur en levensstijl. De Muong Bo-vallei staat bekend om zijn prachtige rijstterrassen welke omgeven worden door hoge bergen. Vervolgens bezoek je het dorp Nam Cang, waar de lunch geserveerd wordt in de Topas Riverside Lodge, gelegen aan een mooie beek. Hier maak je ook kennis de kleurrijke Red Dao bergstam. Halverwege de middag word je teruggebracht naar de lodge.

Lunch
Dag 7 - 8
Hue_Citadel_2_(Lisanne)

Verblijf in het charmante Hue

Na het ontbijt volgt er een transfer terug naar de luchthaven van Hanoi, waarvandaan je naar Hue vliegt. Hier verblijf je komende twee nachten in Hue Azerai La Residence in een Deluxe kamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf in Hue maak je een leuke excursie, waarbij je de stad leert kennen per fiets.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 8
9561200530_ef83031dd4_o

Fietsen door de stad

Vandaag verken je met een privégids de oude stad per fiets. De excursie begint om 08.30 uur en duurt tot de late namiddag. Je begint de excursie met een bezoek aan de Dong Ba-markt, de perfecte plek om kennis te maken met de lokale cultuur van Hue. Vervolgens fiets je langs de noordelijke oevers van de Perfume River en breng je een bezoek aan de oude stad Bao Vinh. Hier vind je verschillende werkplaatsen waar ambachtslieden traditionele huisframes bouwen of papierproducten van bamboe maken. Hierna ga je fietsen over het prachtige platteland net buiten Hue. Je eindigt de fietstocht met een bezoek aan het UNESCO werelderfgoed de keizerlijke citadel van Hue, waar je zult genieten van een late lunch. Na het bezoek keer je terug naar het hotel.

Lunch
Dag 9 - 11
old_river_port__hoi_an

Ervaar het historische Hoi An

Na het ontbijt reis je in een paar uur naar de oude stad Hoi An, via de prachtige Hai Van Pass route. Onderweg breng je een bezoek aan het Cham-museum, bekend om zijn goed bewaarde Cham kunstvoorwerpen. In de stad verblijf je de komende drie nachten in het mooie Victoria Hoi An Beach Resort & Spa in een Deluxe kamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf maak je een bijzondere excursie, waarbij je het platteland per Vespa scooter zult bezoeken.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 10
image-21-818x474_(1)

Scooter excursie door het platteland van Hoi An

Vandaag maak je een prachtige privé-excursie, waarbij je het platteland van Hoi An zult verkennen met een vintage Vespa. Je begint de dag in een plaatselijk café, waar de gids de route van de dag in detail zal uitleggen. Vervolgens rijd je naar de bruisende vissershaven van Cam Kim Island, waar je stopt bij een traditionele botenbouwer. Hierna rijd je door naar het rustieke landschap van rijstvelden en landbouwgrond. Onderweg kun je stoppen en meer leren van lokale families en hun traditionele landbouwtechnieken. Je steekt de Cua Dai-brug over, waar een heerlijke lunch geserveerd wordt. Na de lunch rijd je weer terug naar het hotel.

Lunch
Dag 12 - 13
bikes__ho_chi_minh_city

Verken Saigon oftewel Ho Chi Minh City

Deze ochtend vlieg je naar Saigon, waar je twee nachten verblijft in The Reverie in een Deluxe kamer op basis van logies en ontbijt.

Deze middag krijg je een rondleiding door het bruisende Ho Chi Minh City, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Je begint de excursie met een bezoek aan het meest iconische gebouw van de stad; het Herenigingspaleis. Vervolgens breng je een bezoek aan het Opera House, het stadhuis en het oude postkantoor van Saigon. In het War Remnants Museum kun je tentoonstellingen bekijken van verschillende oorlogen en de militaire geschiedenis van Vietnam ontdekken. De excursie eindig je met een lekker kopje koffie in een lokaal café. De volgende dag maak je een interessante excursie naar de Cu Chi tunnels per speedboot.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 13
cu_chi

Halve dag Cu Chi tunnels per speedboot

Vandaag breng je in klein gezelschap een bezoek aan de Cu Chi tunnels, waar je per speedboot naartoe zult varen. De Cu Chi tunnels bestaan uit een ongelofelijk ondergronds tunnel netwerk. Dit ondergrondse netwerk van ongeveer 250 kilometer werd door de Vietnamese soldaten gebruikt tijdens de Vietnamoorlog (of de Amerikaanse oorlog, zoals het in Vietnam wordt genoemd). Het is erg indrukwekkend om deze tunnels in Cu Chi te bezoeken en zo meer te leren over de impact van deze oorlog. Tijdens deze excursie zie je onder andere de geheime deuren en ondergrondse woningen.

Dag 14 - 16
VN_Mekong_Delta_heritage-line---mekong---the-jahan---ship_49

Meerdaagse cruise naar Phnom Penh

Vandaag stap je aan boord van The Jahan, waarmee je de komende vier dagen over de Mekong rivier naar Phnom Penh zult varen. Tijdens deze geweldige riviercruise verblijf je in een Superior hut op basis van volpension. Je maakt tijdens de cruise verschillende leuke excursies.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 14
Mekong-Delta-sunrise

Over de Mekong Delta naar Cai Be

Nadat je aan boord komt van de cruise, volgt er een kennismaking met de bemanning. Vervolgens kun je genieten van een heerlijke lunch, terwijl het schip gestaag stroomopwaarts vaart. Deze middag kun je kennis maken met de faciliteiten van het schip, waaronder de high tea in de open lucht. Tijdens het diner bereikt het schip de charmante stad Cai Be, beroemd om zijn Franse kerk en de drijvende markt. Na het diner kun je een klassieke film bekijken in de bioscoop.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 15
1112-1160

Een dag vol cultuur in de Mekong Delta

Begin de dag goed met een verkwikkende Tai Chi-les op het zonnedek. Een uitgebreid ontbijt wordt geserveerd voor de eerste dag vol verkenning in de Mekong Delta. Je brengt een bezoek aan Cai Be, waar je nog goed de handel van lokale producten van boot naar boot kan zien. De gids legt je graag alle belangrijke aspecten van de handelscultuur uit. Je neemt tevens deel aan een workshop waar je leert hoe rijstpasta, rijstpapier, rijstkoekjes en rijstwijn wordt gemaakt. Met een lokale boot vaar je door het weelderige en groene kanaalnetwerk en kun je boeren in de velden zien werken. Deze middag breng je een bezoek aan het gebied Sa Dec en het Binh Thanh Island, waar je kennismaakt met de lokale bevolking.

De rest van de dag is ter vrije besteding aan boord.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 16
3

Varen door het platteland van Cambodja

Vandaag begin je de dag met een rondleiding door Tan Chau, een aangename stad, welke je in een 'xelois', een lokaal taxi, zult verkennen. Je stopt op de kleurrijke markt, waar je kennis kan maken met het leven van de lokale bevolking. Vervolgens vaar je per lokale boot langs drijvende huizen en een drijvende viskwekerij. Na het bezoek stap je weer aan boord en passeer je de Vietnamees-Cambodjaanse grens. Maak je klaar voor een fascinerende en ontspannen cruise door het Cambodjaanse platteland richting Phnom Penh. Vroeg in de avond meert de boot aan op de pier van Phnom Penh en kun je de stad voor het eerst verkennen. Deze nacht slaap je nog op het schip.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 17
AA_Phnom_Penh_-_Royal_Palace_(2)

Bezoek de bezienswaardigheden van Phnom Penh

Deze ochtend stap je van boord van het schip. Er volgt er een transfer naar Raffles Hotel Le Royal, waar je de komende nacht in een State kamer op basis van logies en ontbijt verblijft. Nadat je je spullen hebt afgeleverd in het hotel, volgt er een excursie naar de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in de stad. Eerst breng je een bezoek aan het Koninklijk Paleis uit 1866. Vervolgens bezoek je het Nationaal Museum, waar je een belangrijke verzameling aan oude artefacten kunt bewonderen. Je eindigt de excursie met een bezoek aan de Wat Phnom-tempel.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 18-20
De Angkor Thom tempel in Cambodja.

Verken de oude Khmer tempels van Angkor

Na het ontbijt volgt een binnenlandse vlucht naar Siem Reap. Hier verblijf je de komende drie nachten in hotel Shinta Mani Shack in een Poolview kamer op basis van logies en ontbijt. Na het inchecken in het hotel krijg je al een eerste glimp van Angkor. Je brengt een bezoek aan de Roluos tempels, de locatie van een oud centrum van de Khmer-beschaving. Het omliggende platteland met rijstvelden en suikerpalmen is heel typisch voor Cambodja, waar je goed kunt genieten van de natuurlijke schoonheid.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 19
AA_1_Without_Crowds_-_Ta_Prohm

Vrouwentempel, Citadel van de Monniken en Ta Prohm

Deze dag staat in het teken van geschiedenis en cultuur. Je bezoekt eerst een aantal mooie tempels in het Angkor-gebied. De zogenaamde "Citadel of the Women", ook wel bekend als de Banteay Srey, blijft de best bewaarde tempel in Cambodja en is uniek omdat het is gemaakt van roze zandsteen, dat nergens anders in Angkor te zien is. Op de terugweg naar Siem Reap heb je de mogelijkheid om te stoppen bij lokale gemeenschappen om meer te weten te komen over de manier van leven hier. 's Middag bezoek je onder andere de Ta Prohm tempel, welke grotendeels is gebleven zoals het werd gevonden: begroeid met bomen en struiken. Je bezoek omvat ook Banteay Kdei, een boeddhistisch klooster uit de late 12e eeuw.

Dag 20
MB_DSC_0373_Angkor_Wat

Angkor Wat als afsluiter

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de oude stad Angkor Thom, de laatste hoofdstad van het Grote Khmer-rijk. Deze stad is omgeven door een acht meter hoge muur die een perfect vierkant vormt. Betreed de stad via de oude South Gate, een indrukwekkende stenen poort uitgehouwen met olifanten en vier gigantische gezichten. Vanaf hier bezoek je de Bayon-tempel met het Terras van de Olifanten en het Terras van de Leprakoning.

In de late namiddag breng je een bezoek aan de prachtige Angkor Wat-tempel. In de tempel zijn de muren bedekt met stenen beelden en bas-reliëfs die de hindoeïstische mythologie uitbeelden. Tegenwoordig staat Angkor Wat op de nationale vlag van Cambodja, omdat de tempel de ziel van het Khmer-volk symboliseert. Tijdens zonsondergang wordt Angkor Wat minder bezocht, maar kun je wel goed genieten van prachtige uitzichten.

Dag 21

Siem Reap Blank Amsterdam

Vandaag komt er alweer een einde aan deze prachtige reis. Er volgt een transfer naar de luchthaven van Siem Reap, waarvandaan je met Singapore Airlines in de economy class via Singapore terugvliegt naar Amsterdam.

Ontbijt
Dag 22

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met Singapore Airlines, gebaseerd op economy class
 • Binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines en Cambodia Angkor Air
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Genoemde boottochten
 • Vervoer over land per privé auto met airconditioning, incl. chauffeur en Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Eventuele extra toeslagen voor het Angkor Historisch Park
 • Visum

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

bangkok-restaurant-riverside-terrace-1
Sublieme combinatie Bangkok, Chiang Rai, Chiang Mai, Pai, Angkor en strand
Bekijk voorbeeldreis

Verwenvakantie Thailand en Cambodja

Luxe rondreis door Thailand en Cambodja

22-daagse rondreis vanaf € 11.600,- per persoon

Ninh_Binh_Hang_Mua_Viewpoint_(Lisanne)_(2)
Kleinschalige accommodaties op de meest mooie en onbekende plekken
Bekijk voorbeeldreis

Exclusieve rondreis door minder bekend Vietnam

Rondreis door minder bekend Vietnam

22-daagse luxe rondreis vanaf € 6.100 per persoon

sunset-2983614_1920
Prachtige accommodaties langs de mooiste routes
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele rondreis Vietnam | prive gids

Uitgebreide luxe rondreis door Vietnam

22-daagse rondreis vanaf € 8.700,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven