Crème de la Crème rondreis Cambodja

15-daagse rondreis vanaf €8.200,- per persoon

Ultieme vakantie in de meest bijzondere locaties

Tijdens deze 15-daagse individuele luxe rondreis verken je een paar van de meest bijzondere plaatsen van Cambodja, waarbij je in de beste verwen accommodaties op prachtige locaties verblijft en afsluit met een zeer luxe strandverlenging. Tijdens de reis word je begeleid door de beste gidsen die de regio als geen ander kennen. Het reisprogramma van deze voorbeeldreis is dusdanig ontworpen dat er voldoende gelegenheid is om ook van de faciliteiten van de accommodaties te genieten.

Je begint deze exclusieve rondreis met een verblijf in Phnom Penh, waar je een mooie boottocht over de Mekong-rivier maakt en de keuken van Cambodja leert kennen. Vervolgens reis je door naar Siem Reap, waar je in een geweldige kleinschalige accommodatie zult verblijven. Hier bezoek je verschillende schitterende tempels, waaronder van Angkor Thom en Angkor Wat. Na de Angkor Wat tempels ontdekt te hebben reis je verder naar het Cardamom National Park, waar je in één van de meest bijzondere accommodaties van Azië zult verblijven. Je sluit deze mooie rondreis af op een prachtig resort op een eiland voor de kust van Sihanoukville in het zuiden.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze luxe rondreis door Cambodja zo bijzonder?

Een zeer gevarieerd programma waarbij je verblijft in een selectie van de meest bijzondere accommodaties in Cambodja en begeleid wordt door de best beschikbare gidsen. Je bezoekt de hoofdstad Phnom Penh, de tempels van Angkor Wat en het prachtige Cardamom National Park. Naast veel inbegrepen activiteiten, geniet je van culinaire hoogstandjes en sluit je de reis af in een prachtig strandresort op een klein eilandje voor de kust van Sihanoukville.

Meer informatie Meer informatie
CM_Shinta_Mani_Siem_Reap_helikopter_vlucht_excursie_helicopter-cambodia-1-w1400h1000

Bezoek afgelegen plaatsen in stijl

Meer informatie Meer informatie
CM_Shinta_Mani_Wild_Bensley_restaurant_eten_headquarters-details2x-w660h660_2x

Proef de smaken van Cambodja

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Phnom Penh

Vandaag vlieg je via Singapore met KLM en Jetstar in de economy class naar Phnom Penh.

Dag 2 - 3
AA_Royal_Palace_Phnom_Penh_2

De veelzijdige omgeving van Phnom Penh

Na aankomst op de luchthaven van Phnom Penh word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt er een transfer naar Rosewood. Hier verblijf je komende twee nachten in een 'Executive' kamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf leer je de hoofdstad van Cambodja beter kennen middels interessante excursies.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 3
EXO_24_Royal_Palace__Phnom_Penh

Het woelige verleden en het fijne heden

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids en breng je een bezoek aan het beruchte Tuol Sleng Genocide Museum, een voormalige middelbare school die de Rode Khmer in 1975 ombouwde tot een ondervragingscentrum en geschiedenis. Meer dan 17.000 mensen zijn hier gemarteld. De brute poging van Pol Pot om een samenleving zonder standen te creëren resulteerde in bijna 2 miljoen mensen die stierven door executie, honger of ziekte. Hierna bezoek je het Koninklijke Paleis van koning Norodom en de Zilveren Pagode en eindigt je excursie in het levendige gebied langs de rivier.

Na de indrukwekkende ochtend excursie wacht er vanmiddag een ontspannen boottocht naar de eilanden in de Mekong rivier. Tijdens het varen zie je hoe de omgeving van de stad langzaamaan verandert naar die van het platteland, varend langs traditionele vissersfamilies op hun woonboten tot je Koh Oknha Tei bereikt. Hier maak je een mooie mountainbiketocht over het eiland. Vervolgens vaar je door naar een Rotanak Villa, een prachtig traditioneel houten Khmer-huis. Je wordt hier opgewacht door de Nak, je gastvrouw en kok voor de avond. De rest van de middag kan je genieten van een drankje bij het zwembad of een verfrissende duik nemen. Het menu is een culinaire reis door de rijke geschiedenis van Cambodja. Na het smakelijke diner keer je weer terug naar het hotel.

Diner
Dag 4 - 7
CM_Shinta_Mani_Siem_Reap_excursie_tempels_bcsmsr-excursion2

Bijzonder verblijf in Siem Reap

Voordat je vandaag naar Siem Reap vertrekt, ervaar je hoe de locals ontbijten. Je begint met een bezoek aan een marktje buiten de toeristische hotspots, waarna je een andere versie van Phnom Penh ervaart wanneer je samen met de locals geniet van een selectie uit traditionele ontbijt lekkernijen.

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven van Phnom Penh, en vlieg je in de economy class naar Siem Reap. Na aankomst op de luchthaven volgt er een transfer naar Shinta Mani – Bensley Collection, waar je de komende vier nachten zult verblijven in een luxe villa op basis van logies en ontbijt.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 5
AA_Ta_Prohm_-_Monks_and_Tree_roots

De prachtige tempels van Angkor Thom

Deze ochtend breng je een bezoek aan Ta Prohm. Je zult al vroeg in de ochtend worden opgehaald door je chauffeur, zodat de kans groot is dat je de tempel van Ta Nei voor jezelf hebt om te verkennen. Hier kun je tevens genieten van een licht ontbijt, voordat je verder gaat. Je sluit je bezoek af bij de Ta Keo-tempel, bekend als de 'berg met bronzen pieken'. Je keert terug naar Siem Reap, waar je op eigen kosten kunt lunchen.

's Middags breng je een bezoek aan Angkor Thom, waar je het Terras van de Leprakoning kunt bewonderen. Onderweg passeer je Preah Palilay, Phimeanakas en het imposante Baphuon, om uiteindelijk de staatstempel van Jayavarman van Bayon in het centrum van de stad te bereiken. Je gids zult je wijzen op de meest interessante en gedetailleerde bas-reliëfs. Na het bezoek aan deze tempel volgt er een ontspannen boottocht over de grachten van Angkor Thom, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten onder het genot van een gin tonic. Na het bezoek keer je terug naar het hotel.

Dag 6
AA_Tonle_Sap_Kompong_Kleang

De drijvende dorpen van Tonle Sap

Deze middag volgt er een autorit van circa 45 minuten door het prachtige landschap naar de haven van Mechrey, een klein en zelden bezocht vissersdorpje aan de rand van het Tonle Sap meer. Hier stap je aan boord van de boot, waarmee je de bijzondere omgeving zult verkennen. Je vaart langs drijvende dorpen en ondergelopen bossen richting het authentieke dorp Prek Toal. Dit is een permanent drijvende nederzetting met een kerk, scholen en winkels, het is tevens het grootste drijvende dorp in de Tonle Sap omgeving. Vervolgens ga je van boord om kennis te maken met de lokale bevolking. Hierna keer je terug richting het hotel.

Dag 7
MB_DSC_0369_Angkor_Wat

Een schitterende zonsopgang bij Angkor Wat

Deze ochtend moet je vroeg uit de veren voor een prachtige zonsopgang achter de iconische torens van Angkor Wat. Het grootste tempelcomplex ter wereld is gebouwd tijdens het bewind van koning Suryavarman II. Verken het goed bewaarde complex en de gedetailleerde bas-reliëfs met scènes uit hindoeïstische mythologieën en veldslagen van het oude rijk. Na het bezoek keer je terug naar het hotel voor een laat ontbijt.

's Middags breng je een bezoek aan het platteland net buiten Siem Reap, waar je kennis opdoet over de hedendaagse Khmer-cultuur.

Je bezoekt een kleurrijke, hedendaagse pagode waar je meer te weten komt over het belang van het boeddhisme in plattelandsgemeenschappen. Ook geniet je van seizoensfruit, wat rechtstreeks uit de boom geplukt is, en maak je kennis met lokale families. Maak een bijzondere rit met een ossenkar door typische dorpjes, gevolgd door een wandeling naar de uitgestrekte West-Baray. Vanaf hier maak je een een boottocht naar Chandara. Hier geniet je van een schitterend uitzicht onder het genot van een drankje. Ook zal je hier genieten van een klassiek diner en muziekoptredens van lokale muzikanten. Na het diner volgt er een transfer naar het hotel.

Diner
Dag 8 - 10
CM_Shinta_Mani_Wild_Bensley_zipline_activiteit_zipline-header2

In stijl verblijven in het ongerepte oerwoud

Vandaag volgt er een transfer naar de luchthaven van Siem Reap, waarvandaan je in de economy naar Phnom Penh vliegt. Op de luchthaven van Phnom Penh maak je kennis met je privé chauffeur en volgt er een transfer naar Shinta Mani Wild in het Cardamom National Park. Hier verblijf je de komende drie nachten in een Wild tent op basis van volpension. Tijdens je verblijf zitten er verschillende activiteiten inbegrepen, waaronder een boottocht of een prachtige wandeling door het oerwoud.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 11 - 13
CM_sihanoukville_six_senses_krabey_island__surfen_Surf_ski1__8306-A4_

Sublieme afsluiter op een prachtig eiland

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de haven, waarvandaan je met een speedboot in circa vijftien minuten naar het Six Senses Krabey Island vaart. Je verblijft hier komende drie nachten in een 'Hideaway Pool Villa' suite op basis van volpension. Bij je verblijf zitten verschillende activiteiten inbegrepen, waaronder verschillende boottochten of wandelingen ondernemen. Tip! Mocht jouw budget het toelaten dan kun je ook genieten van een exclusief verblijf in Song Saa Island op basis van volpension inclusief activiteiten. Deze meerprijs is op aanvraag beschikbaar.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 14

Phnom Penh Blank Amsterdam

Er volgt een transfer naar de luchthaven van Phnom Pehn, waar je vervolgens via Singapore met KLM en Malaysia Airlines in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 15

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met KLM, Jetstar en Malaysia Airlines in de economy class
 • Binnenlandse vluchten in de economy class
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde transfers, overtochten en excursies
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

Bootexcursie_Sydney
inclusief meerdaagse cruise Kimberley | Outback | Sydney
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis Australië

Creme de la creme rondreis Australië

22 daagse rondreis vanaf €19.200,- per persoon

Patagonia_2
Exclusieve rondreis en expeditie cruise naar de meest bijzondere juweeltjes
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis naar het beste van Chili & Argentinië

Crème de la Crème van Chili en Argentinië

23-daagse individuele rondreis vanaf € 18.700,- per persoon

Ulagalla-1633-3
Exclusieve rondreis naar de meest bijzondere juweeltjes
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis door Sri Lanka & Malediven

Rondreis crème de la crème Sri Lanka en Malediven

22-daagse rondreis vanaf €13.200,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven