Bambu Battambang Hotel

Battambang, Cambodja

Charmant boutique hotel net buiten de stad

Bambu Battambang Hotel is een kleinschalig middenklasse hotel gelegen net buiten het centrum van Battambang. Het ontwerp bestaat uit een combinatie van plaatselijke Khmer en Frans koloniale architectuur, waarbij vooral gebruik is gemaakt van lokaal geproduceerde materialen. Na een actieve dag in de omgeving van Battambang kom je bij het Bambu Hotel weer helemaal tot rust. Hier kun je genieten van een frisse duik in het zwembad of een heerlijk, vers gerecht uit de keuken van het restaurant.

Meer informatie Meer informatie
CM_Battambang_Bambu_Hotel_terras_zwembad_DSC_6435

Dineren in de open lucht

Je hebt de mogelijkheid om heerlijk naast het zwembad te genieten van je maaltijd

Meer informatie Meer informatie
CM_Battambang_Bambu_Hotel_buitenaanzicht_DSC_6493

Omgeven door groen

In Bambu Battambang Hotel heb je het idee ver van de drukke wereld te zijn

Meer informatie Meer informatie
CM_Battambang_Bambu_Hotel_buiten_terras_DSC_6751_3_5

Exotische drankjes in de bar

Geniet van heerlijke cocktails of laat je verrassen door het aanbod aan wijn

Meer informatie Meer informatie
CM_Battambang_Bambu_Hotel_zwembad_terras_DSC_6430

Tijd voor een frisse duik in het zwembad

Of neem plaats op de ligbedden om even te relaxen

Meer informatie Meer informatie
CM_Battambang_Bambu_Hotel_dorp_DSC_3557_(Small)

Ontmoet de plaatselijke bevolking

Meer informatie Meer informatie
CM_Bambu_Hotel_Battambang_DSC_7263_(Small)

Geniet van zowel lokale als westerse gerechten

Meer informatie Meer informatie
CM_Bambu_Hotel_Battambang_countryside_rijstvleden_DSC_1848_(Small)

De provincie staat bekend als 'rijstkom'

Voorbeeldreis met deze accommodatie

CM_4_Rivers_Floating_Lodge_Cambodja_koe_children-playing-in-water-with-cow-at-koh-andet
Uitgebreide rondreis langs de hoogtepunten van Cambodja
Bekijk voorbeeldreis

Uitgebreide individuele rondreis Cambodja

18-daagse rondreis vanaf €6.100,- per persoon

Verblijfsmogelijkheden van Bambu Battambang Hotel

Bambu Battambang Hotel beschikt over 16 kamers die verspreid liggen in vier gebouwen. De kamers zijn onderverdeeld in drie types. Alle kamertypes beschikken over een en-suite badkamer en zijn ingericht met antieke Khmer aspecten.

Standaard kamers

De standaard kamers beschikken over een oppervlakte van 27 m² en zijn gelegen op de begane grond. Deze kamers zijn voorzien van een terras en een tuin met zitje. De standaard kamers beschikken over een tweepersoonsbed of twee enkele bedden.

CM_Battambang_Bambu_Hotel_slaapkamer_DSC_6385
CM_Battambang_Bambu_Hotel_slaapkamer_DSC_6848

'Superior' kamers

De zes ‘superior' kamers bieden een oppervlakte van 27 m2 en zijn gelegen boven de standaard kamers. De 'superior' kamers beschikken over een balkon met zitje en zijn voorzien van een tweepersoonsbed of twee enkele bedden.

Suites

Op de eerste verdieping van het hoofdgebouw liggen de ‘suites' welke een oppervlakte hebben van 32m2. De suites zijn voorzien van een ruim balkon met een tafel, stoelen en hangmatten.

CM_Battambang_Bambu_Hotel_slaapkamer_DSC_6197
CM_Battambang_hotel_Room_02_-_Suite_with_Balcony_1

Faciliteiten en activiteiten van Bambu Battambang Hotel, Cambodja

Restaurant

Het ‘Russey' restaurant, dat ‘bamboe' betekent in het Cambodjaans, serveert heerlijke lokale en internationale gerechten. Je kunt hier dagelijks terecht voor het ontbijt, de lunch en het diner. Het restaurant en de bar zijn voor zowel gasten van het hotel als voor andere bezoekers geopend. Afhankelijk van het weer heb je de mogelijkheid om te dineren in het restaurant, op het terras of aan de bar. De bar serveert een verscheidenheid aan heerlijke drankjes, zoals cocktails, verse sappen en andere frisdranken.

Zwembad

Bij het zoutwaterzwembad, dat alleen toegankelijk is voor hotelgasten, kun je ontspannen met een goed boek en een lekker drankje uit de bar. Rondom het zwembad zijn comfortabele ligbedden geplaatst met voldoende parasols.

Duurzaam

Het Bambu Battambang Hotel werd gebouwd met duurzaamheid in het achterhoofd. Bij de bouw is alleen gebruik gemaakt van lokale arbeiders en, waar mogelijk, lokale materialen. Daarbij maakt het hotel voor een groot gedeelte gebruik van zonne-energie en is er gekozen voor een zoutwaterzwembad, dus vrij van chemische stoffen. Alle medewerkers van het Bambu Battambang Hotel komen uit de plaatselijke omgeving. Het hotel steunt de lokale gemeenschap, waaronder een aantal lokale scholen en liefdadigheidsprojecten.

Activiteiten

De omgeving van Battambang leent zich perfect uit voor het ondernemen van verschillende activiteiten. De stad kent een prachtige Frans-koloniale architectuur dat goed te ontdekken is tijdens een stadswandeling. De regio staat daarnaast bekend als 'rijstkom'. Dit komt omdat veel van de rijstproductie en verwerking van rijst plaatsvindt in deze provincie. Een bezoek aan één van deze bedrijven is zeker een bezoek waard.

Accommodaties in de regio

Naar boven