Angkor en het noorden

Cambodja

De Angkor tempelcomplexen roepen om ontdekt te worden. Als specialist adviseren wij je graag met een voorstel waarbij de massa gemeden wordt!

Angkor, Siem Reap en Battambang

Angkor is het grootste tempelcomplex ter wereld, gelegen in een adembenemend mooie omgeving dat roept om ontdekt te worden. Met een verblijf in één van de heerlijke hotels ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring.

Voorbeeldreizen naar Angkor en het noorden

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

bangkok-restaurant-riverside-terrace-1
Sublieme combinatie Bangkok, Chiang Mai, Angkor en strand
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis door Thailand en Cambodja

18-daagse rondreis vanaf € 11.600,- per persoon

(Laura)_IMG_4343_-_Sapa
Mooie rondreis door de meest bijzondere locaties in Vietnam en Cambodja.
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis met privégids door Vietnam & Cambodja

22-daagse luxe rondreis vanaf € 8.300,- per persoon

330_Noord_Laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Laos en Cambodja

22-daagse rondreis vanaf € 4.800,- per persoon

CM_Song_Saa_private_island_spa_buiten_outdoor_spa_sala_1
Exclusieve reis door Cambodja met luxe strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Crème de la Crème rondreis Cambodja

15-daagse rondreis vanaf €8.200,- per persoon

CM_4_Rivers_Floating_Lodge_Cambodja_koe_children-playing-in-water-with-cow-at-koh-andet
Afwisselende vakantie langs de hoogtepunten van Cambodja
Bekijk voorbeeldreis

Uitgebreide individuele rondreis Cambodja

18-daagse rondreis vanaf €6.100,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Angkor en het noorden

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

CM_Siem_Reap_Amansara_zwembad_buiten_Amansara__Cambodia_-_Main_Swimming_Pool_High_Res_10077
Voormalig, koninklijke residentie nabij Angkor Wat
Bekijk accommodatie
CM_Battambang_Bambu_Hotel_zwembad_DSC_6444
Charmant boutique hotel net buiten centrum
Bekijk accommodatie
CM_Siem_Reap_Park_Hyatt_zwembad_Park-Hyatt-Siem-Reap-Freeform-Pool
Elegant hotel in groene oase
Bekijk accommodatie
Phum Baitang tuinen
Klasse resort net buiten Siem Reap
Bekijk accommodatie
CM_Shinta_mani_angkor_main-front-view
Kleinschalig boutique hotel in het centrum van Siem Reap
Bekijk accommodatie
CM_Shinta_Mani_Siem_Reap_villa_zwembad_hero-pool-villa-w1440h900
Luxe privé villa's in rustige oase van Siem Reap
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Angkor en het noorden

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Angkor en het noorden zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
AA_Tonle_Sap_Kompong_Phluk

Authentieke excursies

Meer informatie Meer informatie
AA_2_Without_Crowds_-_Ta_Prohm

Indrukwekkende tempelcomplexen

Meer informatie Meer informatie
apsara_dancers

Volop coleur locale

Meer informatie Meer informatie
Garden___Grounds_3

heerlijke hotels

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
EXO_800_Siem_Reap_view_of_town

Siem Reap - French Quarter en Old Market

Siem Reap heeft de charme van een klein stadje weten te behouden en is meer dan alleen een goede uitvalsbasis om Angkor te bezoeken. Ooit was het een klein boeren dorpje, maar de laatste jaren is Siem Reap uitgegroeid tot een grote plaats met pittoreske straatjes en veel leuke kunstwinkeltjes, drukke markten en eettentjes. Het is interessant om, voorafgaand aan een bezoek aan de tempels van Angkor, naar het Angkor National Museum te gaan. Hier krijg je een goed beeld van de geschiedenis van Angkor en kun je op uw eigen tempo de achtergrondinformatie van het tempelcomplex verkrijgen.

In de ‘French Quarter' staan veel oude Frans koloniale gebouwen langs boomrijke boulevards. De mooie hotels en goede restaurants liggen vooral in deze wijk, dat zeker in vergelijking met de ‘Old Market' een rustig gedeelte van de stad is. Het gebied rondom deze oude markt is het centrum van de stad, waar het merendeel van de eettentjes, cafés en winkels te vinden is. 's Avonds vindt je hier vele avondmarkten en zijn de cafés in de ‘Bar Street' tot in de late uurtjes geopend.

De tempels van Angkor

Ten noorden van Siem Reap ligt het Angkor tempelcomplex in een jungle-achtige omgeving dat zich uitstrekt over 400 vierkante kilometer. Dit werelderfgoed van UNESCO stamt uit de negende tot veertiende eeuw, toen Angkor het centrum van het Khmer koninkrijk was. Rondom de tempels werden de hoofdsteden gebouwd die met elkaar in verbinding stonden door wegen, kanalen en dijken. De tempels zijn door verschillende koningen gebouwd en vertonen onderling verschillen in Hindoeïstische en Boeddhistische bouwstijlen.

MB_DSC_0382_Angkor_Wat
MB_DSC_0373_Angkor_Wat

Angkor Wat

De bekendste tempel is de Angkor Wat; 's werelds grootste religieuze monument. Deze tempel is vroeg in de 12e eeuw gebouwd onder de heerschappij van koning Suryavarman II. Hij wijde de tempel aan de Hindoegod Vishnoe. Het is de grootste etagepiramide in Zuidoost Azië en wordt ook afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Op alle vier de zijden van de tempel staan verhalen uitgebeeld uit de geschiedenis van de Khmer. Ook zijn er meer dan 2000 traditionele Apsara dansers afgebeeld.

Angkor Thom

Angkor Thom is de laatste hoofdstad uit de Khmer dynastie. Deze antieke stad is omringd door een perfecte vierkante muur van acht meter hoog. De toegangspoort aan de zuidkant is bedekt met versieringen van olifanten en Hindoeïstische figuren en is indrukwekkend om te zien. Binnen de muren vindt je vele mooie tempels, waaronder Bayon in het midden. Bayon is een meesterwerk met 54 torens die de 54 provincies van het eens zo machtige Khmer rijk weerspiegelen.

MB_DSC_0223_Angkor_Thom
MB_DSC_0240_Angkor_Thom
AA_Banteay_Srei_2
AA_Banteay_Srei_1

Banteay Srei Tempel

De Banteay Srei tempel wordt gezien als een juweel van de Khmer kunst. De tempel bestaat voornamelijk uit rode zandsteen waarin decoratief muursnijwerk te bewonderen is. Banteay Srei betekent ‘Citadel van de Vrouw', want men beweert dat de kunstwerken op de muren zo precies en fijntjes gemaakt zijn, dat dit alleen door vrouwen gedaan kan zijn. Omdat de Banteay Srei Tempel niet echt op de route ligt van de bekende Angkor Wat, wordt deze tempel nog wat minder bezocht.

Beng Melea en Ta Prohm

Beng Melea ligt verder weg en is pas ontdekt in 1990. Het complex wordt nog nauwelijks bezocht waardoor je in alle rust kunt genieten van deze prachtige ‘verborgen' tempels. De plaats ligt midden in de jungle en in tegenstelling tot Angkor Wat, waar het erg heet kan worden, is Beng Melea koeler en schaduwrijk.

Ta Prohm werd tussen de twaalfde en de dertiende eeuw gebouwd en wordt nu omgeven door oerwoud. Uit de ruïnes van deze tempel rijzen hoge bomen met lange wortels.

AA_Beng_Mealea___Monks
MB_DSC_0511_Ta_Prohm
MB_SC_0451_Tonle_Sap
MB_DSC_0459_Tonle_Sap

Het Tonle Sap meer

Net buiten Siem Reap ligt het Tonle Sap meer, dat ook zeker een bezoekje waard is tijdens je reis door Cambodja. Het is een leuke excursie om door het platteland naar dit meer te rijden en tijdens een boottocht door de verschillende kanalen te varen die aan het meer grenzen. Kompong Kleang, een drijvend dorpje aan één van deze kanalen kenmerkt zich door de vele palen gebouwde huizen. Ook op het meer zelf vindt je verschillende drijvende huizen en restaurants, waar je eventueel je lunch kunt nuttigen.

Battambang en Phnom Sampeau

De op een na grootste stad van Cambodja, Battambang is lang van de buitenwereld afgesloten geweest vanwege activiteiten van de rode Khmer. Door deze isolatie heeft de ontwikkeling van de stad een lange tijd stil gestaan en daardoor bevinden zich hier enkele van de best bewaard gebleven Frans koloniale gebouwen.

Ten zuidwesten van Battambang ligt de heuvel Phnom Sampeau waarvandaan je van een schitterend uitzicht over de uitgestrekte vlakte en de rijstvelden kunt genieten.

Battambang
uitzicht_vanaf_phnom_sapeau

Hoogtepunten volgens onze Cambodja reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven