Uitgebreide individuele rondreis Cambodja

18-daagse rondreis vanaf €6.100,- per persoon

Afwisselende vakantie langs de hoogtepunten

Deze individuele 18-daagse rondreis geeft je een uitgebreide ervaring van de meest kenmerkende gebieden in Cambodja. Hierbij verblijf je in schitterend gelegen accommodaties met veel inbegrepen activiteiten om al het moois in de regio's te ontdekken. De reis wordt begeleid door goede gidsen die de omgeving als geen ander kennen.

Je begint deze reis in de stad Siem Reap, waar je onder andere de wereldberoemde Angkor Wat tempels zult bezoeken. Vervolgens reis je door naar het minder bekende en slaperige Battambang, waar je ook een bezoek brengt aan de Phnom Sampeau heuvel voor een schitterend uitzicht over de omgeving. De hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, leer je op verschillende manieren kennen, inclusief een culinair uitstapje. Vervolgens verblijf je in het ongerepte oerwoud van het Cardamom National Park , waar je in een bijzondere accommodatie verblijft. Je sluit deze bijzondere rondreis af op een fijn resort op Koh Rong eiland. Je kunt hier heerlijk ontspannen aan het witte zandstrand.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze individuele rondreis door Cambodja zo speciaal?

De onderlinge diversiteit van de verschillende regio's waarbij je de belangrijkste hoogtepunten van Cambodja bezoekt. Je verblijft in goede middenklasse accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien. Tijdens de reis onderneem je bijzondere excursies onder begeleiding van een goede gids en geniet je van de heerlijke Cambodjaanse keuken.

Meer informatie Meer informatie
AA_Ta_Prohm_-_Monks_and_Tree_roots

Zie de monniken in Ta Phrom

Meer informatie Meer informatie
CM_4_Rivers_Floating_Lodge_Cambodja_restaurant_fine-dining-with-prawns-and-tropical-drink

Maak kennis met de Cambodjaanse keuken

Meer informatie Meer informatie
MB_DSC_0452_Tonle_Sap

Varen over het Tonle Sap meer

Meer informatie Meer informatie
AA_view_from_phnom_sampeau_battambang

Het prachtige uitzicht vanaf Phnom Sampeau

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Siem Reap

Vandaag vlieg je via Singapore met Singapore Airlines en SilkAir in de economy class naar Siem Reap.

Dag 2 - 5
EXO_800_Siem_Reap_view_of_town

De bijzondere omgeving van Siem Reap

Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap word je welkom geheten door onze lokale agent en volgt er een privétransfer naar Sala Lodges. Hier verblijf je komende vier nachten in een traditionele Khmer huisje op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf onderneem je een aantal bijzondere excursies.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 3
AA_1_Without_Crowds_-_Ta_Prohm

Een bezoek aan Ta Prohm en Angkor Thom

Deze ochtend breng je een bezoek aan Ta Prohm. Je zult al vroeg in de ochtend worden opgehaald door je chauffeur, zodat de kans groot is dat je de tempel van Ta Nei voor jezelf hebt om te verkennen. Hier kun je tevens genieten van een licht ontbijt, voordat je verder gaat. Je sluit je bezoek af bij de Ta Keo-tempel, bekend als de 'berg met bronzen pieken'. Je keert terug naar Siem Reap, waar je op eigen kosten kunt lunchen.

's Middags breng je een bezoek aan Angkor Thom, waar je het Terras van de Leprakoning kunt bewonderen. Onderweg passeer je Preah Palilay, Phimeanakas en het imposante Baphuon, om uiteindelijk de staatstempel Bayon van Jayavarman in het centrum van de stad te bereiken. Je gids zult je wijzen op de meest interessante en gedetailleerde bas-reliëfs. Na het bezoek aan deze tempel volgt er een ontspannen boottocht over de grachten van Angkor Thom, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten onder het genot van een gin tonic. Na het bezoek keer je terug naar het hotel.

Ontbijt
Dag 4
AA_boat_tonle_sap_lake

Een mooie boottocht langs drijvende dorpen

Deze ochtend volgt er een autorit van circa 45 minuten door het prachtige landschap naar de haven van Mechrey, een klein en zelden bezocht vissersdorpje aan de rand van het Tonle Sap meer. Hier stap je aan boord van de boot, waarmee je de bijzondere omgeving zult verkennen. Je vaart langs drijvende dorpen en ondergelopen bossen richting het authentieke dorp Prek Toal. Dit is een permanent drijvende nederzetting met een kerk, scholen en winkels. Het is tevens het grootste drijvende dorp in de Tonle Sap omgeving. Vervolgens geniet je van een heerlijke picknicklunch, waarna je kennis kunt maken met de lokale bevolking. Na de lunch vertrek je weer richting het hotel.

Lunch
Dag 5
MB_DSC_0369_Angkor_Wat

Een schitterende zonsopgang bij de Angkor Wat tempels

Deze ochtend moet je vroeg uit de veren voor een prachtige zonsopgang achter de iconische torens van Angkor Wat. Het grootste tempelcomplex ter wereld is gebouwd tijdens het bewind van koning Suryavarman II. Verken het goed bewaarde complex en de gedetailleerde bas-reliëfs met scènes uit hindoeïstische mythologieën en veldslagen van het oude rijk. Na het bezoek keer je terug naar het hotel voor een laat ontbijt.

's Middags breng je een bezoek aan het platteland net buiten Siem Reap, waar je kennis opdoet over de hedendaagse Khmer-cultuur.

Je bezoekt een kleurrijke, hedendaagse pagode waar je meer te weten komt over het belang van het boeddhisme in plattelandsgemeenschappen. Ook geniet je van seizoensfruit, wat rechtstreeks uit de boom geplukt is, en maak je kennis met lokale families. Maak een bijzondere rit met een ossenkar door typische dorpjes, gevolgd door een wandeling naar de uitgestrekte West-Baray. Vanaf hier maak je een een boottocht naar Chandara. Hier geniet je van een schitterend uitzicht onder het genot van een drankje. Ook zal je hier genieten van een traditioneel diner en muziekoptredens van lokale muzikanten. Na het diner volgt er een transfer naar het hotel.

Diner
Dag 6 - 7
AA_IMG_1508_Quad_bik_in_country

Het platteland van Battambang

Na het ontbijt volgt er een transfer van circa drieënhalf uur naar Battambang, waar je de komende twee nachten zult verblijven in Bambu Hotel in een standaardkamer op basis van logies en ontbijt. Je maakt komende dagen interessante excursies. Tijdens het rijden kun je ervoor kiezen om te stoppen bij Preah Netpreah, waar je van lokale ambachtslieden meer kunt leren over steenhouwen. Je krijgt ook de mogelijkheid om op andere plekken te stoppen om bijvoorbeeld een markt te bezoeken.

Na het diner breng je een bezoek aan het energieke Battambang Circus, een geweldig spektakel van dynamische beeldende kunst, traditionele muziek, moderne dans, acrobatiek en zang. Breng een bezoek aan de kunstgalerie om meer kennis op te doen over deze niet-gouvernementele organisatie, een school waar kansarme jongeren worden getraind en opgeleid.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 7
uitzicht_vanaf_phnom_sapeau

Een dag vol cultuur rondom Battambang

Deze ochtend bezoek je de op één na grootste stad van Cambodja, Battambang. Bezoek de markt van Psa Nath in het centrum van de stad en ga vervolgens door naar Wat Ek Phnom. Hier vind je een enorm wit Boeddhabeeld van maar liefst 30 meter hoog. Onderweg heb je de kans om lokale rijstpapiermakers aan het werk te zien, waar rijstvellen worden bereid voor smakelijke loempia's en noedels. Je sluit deze excursie af met een bezoek aan een vispasta-markt, waar je de 'Cambodjaanse kaas' ook wel Prahok kunt proberen.

In de namiddag zul je Phnom Banan bezoeken, een Angkor ruïne met een schitterend uitzicht op landelijke dorpjes. Vervolgens verken je Phnom Sampeau, een kalkstenen heuvel met een panoramisch uitzicht over het landschap. Je vindt in de omgeving ook nog verschillende 'moordgrotten', een pijnlijke herinnering aan de tragische geschiedenis van Cambodja. Op de terugreis kun je ervoor kiezen om te stoppen bij de eerste wijnmakerij van Cambodja en hier genieten van een wijnproeverij.


Dag 8 - 9
EXO_24_Royal_Palace__Phnom_Penh

De hoofdstad van Cambodja

Vandaag volgt er een vijf uur durende transfer naar Phnom Penh, waarbij je verschillende tussenstops kunt maken in de dorpjes die je passeert. Hier kun je meer te weten komen over Khmer ambachten, zoals het pottenbakken. In Phnom Penh verblijf je de komende twee nachten in Baitong Hotel in een standaardkamer op basis van logies en ontbijt.

Deze avond ervaar je Phnom Penh op culinair gebied en ontdek je de schoonheid van de stad in het donker. Begin de avond met een heerlijke cocktail in het hoogste restaurant van de stad, om zo de zon achter de skyline van de hoofdstad te zien ondergaan. Vervolgens word je met de tuk-tuk naar een verborgen restaurant gebracht, waar je geniet van heerlijke gerechtjes. Het hoofdgerecht zul je nuttigen in een fantastisch culinair juweeltje, zeer geliefd bij de lokalen en expats. Sluit de avond af met een koffie en een dessert in een restaurant aan de rivier.

Activiteiten
Ontbijt
Diner
Dag 9
zilveren_pagode_phnom_penh

Ontdek de verborgen juwelen van Phnom Penh

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het beruchte Tuol Sleng Genocide Museum, een voormalige middelbare school die de Rode Khmer in 1975 ombouwde tot een ondervragingscentrum. Meer dan 17.000 mensen zijn hier gemarteld. De brute poging van Pol Pot om een samenleving zonder standen te creëren resulteerde in bijna 2 miljoen mensen die stierven door executie, honger of ziekte. Hierna bezoek je het Koninklijke Paleis van koning Norodom en de Zilveren Pagode. Eindig de excursie in het levendige Riverside-gebied.

Deze middag breng je een bezoek aan de kleurrijke straten van Phnom Penh. Bezoek de verborgen juweeltjes van de stad door middel van een traditioneel voertuig, de cyclo. Aanschouw waar het verleden en het heden samensmelten. De meeste gebouwen weerspiegelen drie basisgroepen in de stad: de Chinese winkelstijl, de Franse koloniale gebouwen en de 'Nieuwe Khmer-architectuur.

Dag 10 - 12
CM_4_Rivers_Floating_Lodge_Cambodja_woman-photographing-nature-in-jungle-while-trekking

Het ongerepte oerwoud van de Cardamom bergen

Vandaag volgt er een transfer van circa zes uur naar het Cardomom National Park waar je de volgende vier nachten in de afgelegen 4 Rivers Floating Lodge verblijft in een villatent op basis van logies en ontbijt. De lodge is gelegen aan een rivier, genesteld in het ongerepte oerwoud in de zuidelijke Cardamom bergen.

Naast verschillende activiteiten zul je hier ook van heerlijke lokale gerechten kunnen genieten.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 13 - 16
CM_The_Royal_Sands_SUP_(8)

Heerlijke afsluiter aan een wit zandstrand

In de ochtend vertrek je met een gedeelde transfer naar het in de omgeving van Sihanoukville gelegen Koh Rong eiland. Hier verblijf je de komende vier nachten in The Royal Sands in een 'Beachfront' villa op basis van logies en ontbijt.

Het resort is prachtig gelegen aan een lang wit zandstrand. Je kunt hier heerlijk bijkomen van de afgelopen actieve dagen. Ter plaatse zijn allerlei activiteiten te ondernemen, waaronder kajakken en suppen.

Ontbijt
Dag 17

Phnom Penh Blank Amsterdam

Er volgt een transfer naar de luchthaven van Phnom Penh, waar je vervolgens via Singapore met Singapore Airlines en SilkAir in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 18

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met Singapore Airlines en SilkAir in de economy class
 • Binnenlandse vluchten in de economy class
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde transfers, overtochten en excursies
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

DSC_2448_(2)
Voor vogel- en natuurliefhebbers
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele rondreis door Sri Lanka

Uitgebreide individuele rondreis door Sri Lanka

23-daagse vakantie vanaf € 9.100,- p.persoon ruim opgezette lodges | weg van de massa

Twee Vietnamese lokale bewoners die kijken naar een groot rijstvelden en twee rieten rugzakken dragen.
Mooie rondreis door de meest bijzondere locaties in Vietnam en Cambodja.
Bekijk voorbeeldreis

Luxe privé rondreis Vietnam en Cambodja

Rondreis met privégids door Vietnam & Cambodja

22-daagse luxe rondreis vanaf € 8.300,- per persoon

bagan-myanmar-hot-air-balloon_high
Inclusief meerdaagse cruise en ballontocht over Baganvlakte
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Myanmar | Yangon & Ngapali Beach

Luxe rondreis Myanmar in stijl

16 daagse individuele reis Vanaf €4.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven