Uitgebreide luxe rondreis door Vietnam

22 dagen vanaf € 8.700,- per persoon

Verkort reisprogramma van deze voorbeeldreis

Deze individuele 22-daagse rondreis met privégids geeft je een uitgebreide indruk van Vietnam. Je verblijft in de meest bijzondere accommodaties, waarbij je per auto en boot het land zal verkennen. Je bezoekt de meest mooie plekken en maakt een meerdaagse cruise door het indrukwekkende Lan Ha Bay. Je bezoekt de prachtige bergen van Yen Tu, verblijft goede accommodaties aan de kust en in bij het historische stadje Hoi An in een geweldig resort aan het strand. Tot slot bezoek je Saigon, waar je op een leuke manier de stad zult verkennen.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze luxe voorbeeldreis zo bijzonder?

De interessante excursies, prachtige cruise en bijzondere steden.

Meer informatie Meer informatie
VN Hoi An AN07E7_1

Breng een bezoek aan het terracotta dorp in Hoi An

Meer informatie Meer informatie
person-in-scooter-in-front-of-vegetables-2977435

Kleurrijke markten

Op de markten kun je van alles zien en kopen.

Meer informatie Meer informatie
agriculture-country-countryside-crop-572741

Rijstvelden in het noorden van Vietnam

Meer informatie Meer informatie
Hai_Van_Pass_2_(Lisanne)

Rijd via de prachtige Hai van Pass

Meer informatie Meer informatie
VN_Quy_Nhon_Zannier_Hotels_-_Bãi_San_Hô_19_-_Plage_rocher

Kom heerlijk tot rust op het strand

Meer informatie Meer informatie
49536051398_187de0e970_o

Geniet van de Vietnamese keuken

Meer informatie Meer informatie
image-23

Dwalen door de prachtige straten

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

AmsterdamBlankHanoi

Vandaag vlieg je met Air France en Vietnam Airlines in de economy class naar Hanoi.

Dag 2 - 3
Hanoi_streets_(Lisanne)

Verblijven in het historische Hanoi

Na aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt een transfer naar het legendarische Sofitel Legend Metropole, waar je de komende twee nachten zult verblijven in een 'Grand Premium' kamer op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf maak je een leuke streetfood tour door de stad.

's Avonds geniet je van een traditioneel diner bij een lokale familie. Je luistert naar de bijzondere verhalen van de gastheer, terwijl je geniet van de heerlijke maaltijd.

Activiteiten
Ontbijt
Dinner
Dag 3
Markt_Hanoi_2_(Lisanne)

Verken historische en culinair Hanoi

Om 08.30 uur word je door de privéchauffeur en gids opgehaald en begint de excursie,q waarbij je eerst langs het Ba Dinh-plein rijdt, waar de onafhankelijkheid van Vietnam in 1945 is uitgeroepen. Vervolgens rijd je door naar Lenin Garden, waar je goed het dagelijks leven van de lokale bevolking kunt aanschouwen. Ook een bezoek aan de oude Tempel van Literatuur kan niet ontbreken tijdens de excursie, dé plek waar je meer kennis opdoet over het verleden van het land. Aan het einde van deze excursie maak je een wandeling door de oude wijk van Hanoi, waar je stopt bij een huis voor een heerlijk kopje thee en het verhaal van het gezien.

Deze namiddag maak je een heerlijke culinaire wandeling door de stad, waar de gids je de geheimen van de gerechten zult vertellen en uitleg geeft over de Vietnamese maaltijden. De excursie eindigt in een kleine koffiebar, waar je kunt genieten van een zoete ijskoffie of een heerlijk kopje warme koffie.

Activiteiten
Lunch
Dag 4 - 5
VN_Ylang_Cruise_49536784017_4612c114dd_o

Driedaagse cruise door het prachtige Lan Ha Bay

Na het ontbijt reis je door naar Halong, waar je aan boord stapt van de exclusieve Ylang Cruise. Hier verblijf je de komende twee nachten in een Signature Suite op basis van volpension. Tijdens deze driedaagse cruise door het prachtige Lan Ha Bay, maak je diverse excursies en kun je genieten van de faciliteiten op het bijzondere schip.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 4
VN_Ylang_Cruise_49536040548_9f1156c96a_o

Kennismaking met het schip

Na een kennismaking in de lounge, volgt er een transfer met een speedboot naar het luxe cruiseschip. Hier kun je kennis maken met de faciliteiten van het schip, totdat de lunch geserveerd wordt. Na de lunch kom je aan op een kleine lagune van Cat Ba Island, waar je naar het dorpje Viet Hai fietst. Hier kun je in contact komen met de lokale bewoners, welke volledig zelfvoorzienend zijn. Je kunt meer leren over het verbouwen van groenten en fruit in de vallei, een glimp opvangen van de lokale huishoudens en zelfgemaakte likeuren proeven.

De rest van de dag en avond zijn ter vrije besteding.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 5
49535976993_16c1734eb8_o

Breng een bezoek aan het Cat Ba National Park

Begin de dag met een Tai Chi-sessie gevolgd door een stevig ontbijt. Het schip vaart naar het zuidelijke punt van Cat Ba Island, waar je van boord gaat en één van de weinig overgebleven drijvende vissersdorpjes bezoekt, genaamd Ben Beo. Hier krijg je een goed beeld van hoe de lokale bevolking leeft en werken op het water. Vervolgens breng je een bezoek aan het Cat Ba National Park, waar je een ontspannen wandeling kunt maken door het weelderige bos. Het nationale park herbergt meer dan 1.500 plantsoorten, 78 vogelsoorten, 20 reptielen en 32 zoogdiersoorten, waaronder herten, makaken en civetkatten. Tijdens de lunch vaart de boot naar het noordoosten, naar een afgelegen baai. Je bezoekt een heerlijk zandstrand, waar je kunt kajakken, zwemmen of deel kunt nemen aan een begeleide meditatiesessie.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 6 - 7
Yen_Tu1

Comfortabel verblijven in de bergen

Begin de dag weer goed met een sessie Tai Chi in de open lucht, voordat de boot terugkeert naar Halong Bay. Tussendoor zal de boot nog stoppen op een rustige plak om je de laatste kans te bieden om te gaan kajakken of een verfrissende duik te nemen. Terwijl het schip terug vaart naar de baai, wordt er voor de laatste keer een heerlijk ontbijt geserveerd en ga je van boord. Je reist verder naar Yen Tu. Hier verblijf je de komende twee nachten in Legacy Yen Tu MGallery in een Deluxe kamer met uitzicht op de bergen of op het dorp op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf maak je nog een leuke excursie.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 7
Yen_Tu

Prachtige zonsopgang vanaf de bergen

Deze ochtend maak je een korte wandeling naar de voet van de Yen Tu-bergen, waar je zult klimmen naar de top met een hoogte van 1068 meter boven de zeespiegel. Hiermee is de Yen Tu-piek de ideale plek voor een prachtige zonsopgang. Bovenop de top van de berg staat een bronzen pagode van drie meter hoog. Vanaf hier geniet je van een geweldig uitzicht, voordat je weer terugkeert naar het hotel.

Dag 8 - 10
VN_Lang_Co_40604842853_ec8ae1ba1f_o

Heerlijk genieten aan de kust

Vandaag volgt er een transfer naar de luchthaven Hanoi, waarvandaan je met Vietnam Airlines naar Hue vliegt. Hier ontmoet je je nieuwe chauffeur die je in circa één uur naar Lang Co rijdt, aan de zuid-centrale kust van Vietnam. Hier verblijf je komende drie nachten in het luxueuze Banyan Tree in een Beach Pool villa op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf maak je een aantal leuke excursies.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 9
citadel__hue_vietnam

Bezoek de Citadel in Hue

Na het ontbijt wordt je opgehaald door de gids en rijd je naar de keizerlijke Citadel van Hue, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je dwalen over het uitgestrekte terrein en de prachtige gebouwen bewonderen uit de eens zo machtige Nguyen-dynastie. Daarna breng je een bezoek aan het privémuseum van Tran Dinh Son, waar je een verzameling van alledaagse voorwerpen van de koningen kunt bewonderen. Vervolgens reis je door naar het prachtige landschap van Hue, waar je het graf van Khai Dinh kunt bezoeken. Dit is een opmerkelijk complex, welke door het Vietnamese ontwerp met Europese accenten uniek is ten opzichte van andere graven in Hue. Op de terugreis kun je nog een bezoek brengen aan de Dong Ba-markt, waar je een glimp kunt opvangen van het dagelijks leven hier.

Dag 10
9561233564_be8db48703_o

Wandelen door het Bach Ma National Park

Deze ochtend wordt je opgehaald en vertrek je naar het Bach Ma National Park, wat bekend staat om het prachtige landschap en de grote verscheidenheid aan planten en dieren. Bij aankomst zul je gelijk de top beklimmen, waarvandaan je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de vallei. Vervolgens loop je de berg weer af langs de rivier en passeer je een tropisch bos. Je komt vijf natuurlijke meren tegen onderweg met puur en helder water. Je kunt hier zwemmen in het verfrissende water. Je geniet van een picknicklunch bij één van de meren. Na de lunch ga je naar de top van de Rhododendron-waterval, waarvan je een spectaculair uitzicht hebt. Na een korte wandeling door het bos, keer je weer terug naar het hotel.

Lunch
Dag 11 - 14
MB569_Lang_Co_Beach_oestervissers

Lang Co, Hoi An en een heerlijk strandhotel

Vandaag word je opgehaald en breng je een bezoek aan het vredige vissersdorpje Lang Co. Je brengt een bezoek aan een lokaal huis, voordat je aan boord gaat van een lokale houten vissersboot. Je kunt hier de fijne kneepjes van het vak leren, door enkele traditionele vistechnieken te ervaren. Je stopt op een prachte plek om te duiken of snorkelen en hier krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij een oesterboerderij. Je geniet van een heerlijke lunch, waarna je vanuit Hue via de prachtige Hai Van Pass route naar Hoi An rijdt, een must voor iedere Vietnam bezoeker.

Aan de kust verblijf je komende vier nachten in één van de mooiste hotels van Vietnam: Four Seasons The Nam Hai in een villa met één slaapkamer op basis van logies en ontbijt. Een bezoek aan het Cham complex My Son staat op de agenda.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dag 12
MB20_My_Son

Dagexcursie My Son tempelcomplex en stadswandeling Hoi An

Vandaag breng je een bezoek aan het My Son tempelcomplex. De eerste stop onderweg is naar de oude stad Ma Chau, het beroemdste zijdedorp in Centraal-Vietnam met 500 jaar aan traditie en geschiedenis. Je brengt een bezoek aan één van de huishoudens die nog steeds zijde weeft, waar je onder het genot van een kopje thee naar de bijzondere verhalen kunt luisteren. Vervolgens breng je een bezoek aan het culturele hoogtepunt van Centraal-Vietnam, het tempelcomplex My Son. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en de serene sfeer voelen. Na de lunch breng je een bezoek aan de oude stad Hoi An, waar je de ongerepte verhalen van de prachtige stad zult ontdekken. Je eindigt de dag in een gezellig huis om een typisch dessert van de lokale bevolking te proeven, voordat je terugkeert naar het hotel.

Lunch
Dag 15 - 18
VN_Quy_Nhon_Zannier_Hotels_-_Bãi_San_Hô_1

Verblijf op het ongerepte Bay San Ho eiland

Vandaag volgt er een transfer naar de luchthaven van Hoi An, waarvandaan je naar het eiland Bay San Ho vliegt. Hier verblijf je komende vier nachten in het Zannier Hotel Bay San Ho in een Hill Pool villa op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
dag 19 - 20
MB181_Reunificagtion_palace_Saigon

Rondleiding door het bruisende Ho Chi Minh City

Vandaag volgt er een transfer terug naar de luchthaven en vlieg je naar Saigon, waar je twee nachten verblijft in het Park Hyatt op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf maak je een leuke halve dagexcursie met een Vespa scooter, waarbij je de stad op een leuke manier leert kennen.


Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dag 20
bikes__ho_chi_minh_city

Halve dagexcursie door Saigon met een vespa

Deze ochtend ga je op excursie door het moderne Saigon om de cultuur, architectuur, religieuze praktijken en fascinerende geschiedenis van deze stad te ontdekken. Je zult op verschillende plekken stoppen om de bijzondere verhalen te aanschouwen. Je begint de dag met een bezoek aan de beroemde Bird Lovers Club, waar je geniet van een heerlijke Vietnamese koffie. De volgende stop is bij het monument van Thich Quang Duc, een Vietnamese boeddhistische monnik die zichzelf in brand stak om te protesteren tegen de vervolging van boeddhisten. Breng een bezoek aan de kleurrijke bloemenmarkt Ho Thi Ky en via Chinatown rijd je door naar de Nhi Phu-tempel. Per fiets keer je terug naar district één, waar je het bijzondere postkantoor kunt bezoeken gevolgd door de kathedraal van Notre Dame. Je eindigt de excursie bij het opvallende Independence Palace, waar je kort meer leert over de geschiedenis van het gebouw.

Dag 21

Saigon Blank Amsterdam

Vandaag vlieg je vanaf Saigon met Vietnam Airlines en Air France in de economy class terug naar Amsterdam.

Dag 22

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten met Air France en Vietnam Airlines, gebaseerd op economy class
  • Binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Informatiepakket met reisboek
  • Vervoer over land per privé auto met airconditioning, incl. chauffeur en Engels sprekende gids
  • Entreegelden

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Visum

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

(Laura)_IMG_4343_-_Sapa
Mooie rondreis door de meest bijzondere locaties in Vietnam en Cambodja.
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis met privégids door Vietnam & Cambodja

22 dagen vanaf € 8.300,- per persoon

330_Noord_Laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven