Het noorden van Laos

Laos

Het pittoreske Luang Prabang en het groene noorden van Laos roept om ontdekt te worden. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Voorbeeldreizen naar Het noorden van Laos

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

330_Noord_Laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Laos en Cambodja

22-daagse rondreis vanaf € 4.800,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Het noorden van Laos

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

zitje
Traditionele lodge op idyllische locatie aan de Mekong
Bekijk accommodatie
338
Kleinschalig juweeltje in het noorden van Laos
Bekijk accommodatie
Knipsel17
Rustig gelegen lodge met prachtige uitzichten
Bekijk accommodatie
Villa-Maly-Laos-Exterior_(1)
Charmant boutique hotel in de historische omgeving van Luang Prabang
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Het noorden van Laos

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Het noorden van Laos zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
MB_047_straat_Luang_Prabang
AA_Luang_Prabang_Museum

Spiritueel Luang Prabang

De tijd heeft stil gestaan in Luang Prabang. De spirituele hoofdstad van Laos is gelegen aan de oevers van de samenvloeiing van de Mekong en de Nam Khan rivier, tussen een nevelachtig oerwoud en een mooi berglandschap. Luang Prabang is een rustig stadje en beschikt over tientallen glimmende tempels, Frans koloniale architectuur en brede, boomrijke boulevards. Door deze goed bewaarde mix van traditionele en koloniale architectuur is het een terecht UNESCO werelderfgoed.

Hotspots in Luang Prabang

Er zijn vele tempels te vinden in Luang Prabang, waarvan de Wat Mai een tempel is die bekend staat om zijn gouden bas-reliëf. Ook de Wat Sensoukarahm heeft een oogverblindende gouden gevel. De spectaculaire Wat Xieng Thong is de meest vereerde tempel in Luang Prabang. In het centrum vindt je de heuvel Mount Phousi. Wanneer je hier bij zonsondergang de 328 treden beklimt naar de Wat Chomsi stupa, heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad, de twee rivieren en de heuvelachtige omgeving.

MB_Luang_Prabang_uitzicht_op_Mekong_vanaf_Mt_Phousy
wat_xieng_thong__luang_prabang
MB_028_Luang_Prabang_Alms_offering
MB_037_Luang_Prabang_Museum_Ethnology

Ceremonie van de monniken

Tijdens de zonsopkomst verlaten lange rijen oranje geklede monniken hun tempels en lopen zij blootvoets door de straten van Luang Prabang om geschenken van het volk aan te nemen. Het is een prachtige, serene ceremonie die het spiritualisme van de mensen in Laos benadrukt. Voor nadere uitleg kan je het ‘Traditional Arts & Ethnology Centre' bezoeken. Traditionele kostuums, gereedschappen en kunstvoorwerpen worden tentoongesteld met uitgebreide beschrijvingen van de geschiedenis en gebruiken.

Pak Ou Caves & Kuang Si Falls

Op 32 kilometer buiten Luang Prabang liggen de Kuang Si watervallen. Verschillende kalksteenformaties creëren deze prachtige watervallen die in terrasniveaus gevormd zijn en beneden uitmonden in natuurlijke zwembaden.

Een andere aanrader is een boottocht over de Mekong rivier naar de Pak Ou grotten. De boottocht langs vissersdorpjes gelegen in een prachtige natuur is al een beleving op zich. De grotten bevatten vele Boeddhabeelden van honderden jaren oud.

AA_Kuang_Si_3
pak_ou_caves__laos
313_Noord_Laos

Op bezoek bij de Hmong en Ikhos

In de noordelijke provincies van Laos, tussen de bergen en de rijstvelden, leven verschillende bergstammen. Hieronder vallen ook de Hmong en de Ikhos. De Hmong dorpelingen komen oorspronkelijk uit de hooglanden van Tibet en de Ikhos komen uit Tibet en de Yunnan provincie in China. Ze leven in kleine dorpjes, in huizen gemaakt van hout en bamboe. Met een bezoek aan deze etnische groepen krijg je een goed inzicht in het dagelijkse leven van deze fascineerde mensen.

De provincie Oudomxay

Oudomxay is een goede uitvalbasis om diverse dichtbegroeide en beschermde gebieden te bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld het plaatsje Muang La en Muang Khua. Muang Khua is de voormalige hoofdstad van de Phonsaly provincie en ligt aan de Nam Ou rivier met prachtige uitzichten over het water. Een aanrader is om een boottocht te maken over de Nam Ou rivier naar Nong Khiaw. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste tochten in het land, waarbij je langs verschillende dorpjes en indrukwekkende kalksteenformaties komt.

331_Noord_Laos
AA_water_buffaloes
AA_Mekong_Luang_Prabang_1

Nong Khiaw

Gelegen langs de oevers van de Nam Ou rivier ligt Nong Khiaw. Dit plaatsje bevindt zich tussen tientallen kalkstenen karst formaties en ligt op loopafstand van enkele traditionele Hmong dorpjes. Je kunt hier mooie trektochten maken. Het berglandschap, de weelderige bossen en de watervallen creëren hier een schitterende omgeving. Met een combinatie van een bezoek aan Luang Prabang en Nong Khiaw krijg je de echte schoonheid van Laos te zien.

Overnachten bij Pakbeng

Pakbeng is een klein plaatsje gelegen aan de Mekong rivier tussen Houayxai en Luang Prabang. Het is een belangrijke handelspost, aangezien het de enige grote plaats is langs dit stuk van de rivier. Omdat er in het donker geen boten over de Mekong varen, wordt Pakbeng vaak gebruikt als overnachtingsplaats. Pakbeng kenmerkt zich door houten huisjes langs een steile weg, enkele mooie tempels en een dagelijkse markt, waar Hmong vrouwen hun inkopen doen.

hmong_village_in_northern_laos
LSL-terrace-3

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven