Het zuiden van Laos

Laos

Het zuiden van Laos is een nog nauwelijks bezochte regio die een bezoek meer dan waard is. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Karstgebergten, grotten en Khnmer invloeden

Voorbeeldreizen naar Het zuiden van Laos

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

330_Noord_Laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Laos en Cambodja

Individuele rondreis Laos en Cambodja

22-daagse rondreis vanaf € 4.800,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Het zuiden van Laos

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Mandalay_Villa009
Luxe villa op rustige locatie in Vientiane
Bekijk accommodatie
View_from_across_the_river_(2)
Leuk hotel in prachtige omgeving in Vang Vieng
Bekijk accommodatie
DSC_1477
Mooi gelegen aan de Mekong rivier
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Het zuiden van Laos

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Het zuiden van Laos zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
EXO_1075_Vientiane-_Buddha_Park

Buddhapark

Vientiane

Meer informatie Meer informatie
VPC-sunrise-5

Veel lokale vissers

Meer informatie Meer informatie
VPC-vat-phou-temple-1

Terrasvormige tempelcomplexen

Wat Phou

Meer informatie Meer informatie
VPC-Ban-Dua-Tae-6

Bezoek lokale scholen

Ban Dua Tae

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
EXO_1077_Patuxai_monument__Pakse
EXO_1070_Vendor__Laos

Hoofdstad Vientiane

De aan de Mekong rivier gelegen hoofdstad Vientiane doet door de vele koloniale gebouwen Frans aan. Deze kleinste hoofdstad van Azië leent zich uitstekend om te voet of op de fiets ontdekt te worden. Je vindt hier een mooie combinatie van vergulde tempels en Franse architectuur. De breede Lane Xang Avenue in het centrum is hetzelfde ontworpen als de Champs Elysees en heeft zelfs een eigen 'Arc de Triomphe', die hier Patuxay genoemd wordt. Vanaf dit monument heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Wat Phra Kaew en Wat Sisaket

Wat Sisaket, de oudste tempel van Vientiane, is de enige tempel die de Siamese (Thaise) invasie in 1827 heeft doorstaan. Het is een van de mooiste tempels van Vientiane waarvan de gangen van de tempel gevuld zijn met duizenden prachtige Boeddha beeldjes. Direct aan de overkant van de straat ligt de uit 1565 daterende Wat Phra Kaew. Ooit stond hier een smaragden Boeddhabeeld, die nu wordt vereerd in de gelijknamige tempel in Bangkok. Wat Phra Kaew doet tegenwoordig dienst als museum van Laotiaanse kunst.

AA_Wat_Si_Saket__Vientiane
EXO_51_Wat_Phra_Keo__Vientiane_Laos
EXO_1073_Viantiane_Pha_That_Luang
EXO_1071_Budha_Park__Vientiane

That Luang en Boeddhapark

Net buiten het centrum van Vientiane ligt That Luang. Deze prachtige, met bladgoud bedekte tempel, is het nationale symbool van Laos en is een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden. De tempel is in de 16e eeuw gebouwd door koning Setthathirat. Het Boeddha Park Xieng Khuan is in de jaren '50 gebouwd door een excentrieke, oude sjamaan. Je vindt er een bijzondere verzameling van honderden hindoeïstische en boeddhistische sculpturen, waaronder een liggende Boeddha van 40 meter.

Idyllisch gelegen Vang Vieng

Ten noorden van Vientiane ligt het kleine plaatsje Vang Vieng. Deze plaats ligt aan de oevers van de Nam Song rivier en wordt omringd door een adembenemend landschap van karstgebergten, grotten en een idyllisch platteland. Rondom Vang Vieng liggen authentieke Hmong dorpjes die je kunt bezoeken. Ook is deze omgeving perfect geschikt voor actieve sporten zoals raften, mountainbiken en trekkingen. Wie het wat rustiger aan wilt doen, kan middels een boottocht over de rivier van het prachtige uitzicht genieten.

AA_Vang_Vieng_2
AA_Vang_Vieng_1
EXO_1040_Pakse_Town_View
VPC-champasak-steet-life-2

Pakse en Champasak

De hoofdstad van Zuid-Laos Pakse kenmerkt zich door Frans koloniale architectuur uit de late 19e en vroege 20e eeuw, gemengd met Indochinese gebouwen. Ook in het kleinere en minder drukke Champasak zie je Engelse en Franse invloeden, waar je de gastvrijheid van Laos te zien krijgt. Beide plaatsjes zijn de perfecte uitvalsbasis voor verschillende excursies in de omgeving, zoals een trekking naar een traditioneel bergdorpje, een kajaktocht over de Mekong rivier of een bezoek aan de ruïnes van Wat Phou.

Het Bolaven Plateau

Tussen de Annamite bergen en de Mekong rivier ligt het Bolaven Plateau, vernoemd naar een van de stammen die hiervandaan komen; de Lavens. Dit prachtige groene landschap is zeker een bezoek waard. Hier zijn veel watervallen, waaronder de 120 meter hoge Tad Fane en de Tad Yuang watervallen. Daarnaast is het een zeer vruchtbare vlakte waar fruit, koffie en thee wordt verbouwd. Bezoek een koffieplantage en krijg uitleg hoe het proces van het koffie maken er aan toe gaat.

EXO_laos-g-4_south_laos_bolaven_falls
EXO_171_Wat_Phu__Southern_Laos
VPC-vat-phou-temple-18

Ruïnes van Wat Phou

Wat Phou is een pre-Angkoriaans tempelcomplex bevat ruïnes uit het Khmer-tijdperk die een Hindoeïstische visie op de natuur en de mensheid uitdrukken. De ruïnes zijn meer dan 1000 jaar oud en toch erg goed bewaard gebleven. Hierdoor is Wat Phou door UNESCO erkend als werelderfgoed. De ruïnes zijn gebouwd op drie niveaus die met elkaar verbonden zijn door een trap. Op de eerst twee terrassen staan de ruïnes van beelden en torens en op het hoogste niveau staat de daadwerkelijke tempel.

4000 eilanden: Sipandon

In het uiterste zuiden van Laos liggen, in de Mekong rivier, de 4000 eilanden van Don Khone, ook wel bekend als Sipandon. De rivier strekt zich hier uit over een breedte van 14 kilometer. Tussen de oevers liggen duizenden eilanden waarvan sommige met authentieke dorpjes. Naast het bezoeken van lokale dorpjes is het mogelijk om een kajaktocht te maken naar de grens met Cambodja, waarbij je de kans hebt om de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten!

VPC-boat-don-khone-1
Palmbomen op een rij in Don Det, het zuiden van Laos.
kong-lor-cave_south_laos
That_Ing_Hang_tempel_Savannakhet

Kong Lor grotten en Savannakhet

Kong Lor staat vooral bekend om de grotten die over een ondergrondse afstand van 7.5 kilometers strekken. De grootste grot is 90 meter breed en wel 100 meter hoog! Je kunt per boot een tocht maken van de grotten naar de vallei. Savannakhet staat bekend om zijn dinosaurusmuseum en de That Ing Hang tempel. Deze negen meter hoge stupa stamt uit de 16e eeuw en is prachtig gedecoreerd. 's Avonds zijn de straten van Savannakhet gevuld met eettentjes, leuk om samen met de lokale bevolking te eten!

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven