Het binnenland

La Reunion

Het ruige en afwisselend binnenland roept om ontdekt te worden en biedt voor ieder wat wils. Wij adviseren je graag.

Een van de meest spectaculaire landschappen ter wereld

Het geografische reliëf van La Réunion is nog continu in beweging. Al is de Piton Neige, de oudste vulkaan op het eiland al lang uitgedoofd, aan de kant van Piton de la Fournaise verandert het eiland nog jaar na jaar van uiterlijk. Niet alleen doordat de wegstromende lava het landschap ingrijpend verandert, ook doordat sommige delen instorten, zoals in april 2007 met de Dolomieu-krater gebeurde: de bodem zakte maar liefst 300 meter.

Wat maakt Het binnenland zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie

Mafatte

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
montagne_piton_des_neiges12_et_grand_benard_depuis_le_cratere_commerson_-_CREDIT_IRT_-_yabalex_dts_07_2017

La Piton Neige

Van bovenaf gezien lijkt het nog het meest op een klavertjedrie: in de uitgedoofde vulkaan Piton Neige (3069 meter) zijn door zware regenval, instortingen en landverschuivingen drie zogeheten keteldalen (ofwel cirques) ontstaan: de Cilaos, de Mafate en de Salazie. Een keteldal is een zeldzaam natuurverschijnsel. Het doet denken aan een natuurlijk amfitheater met hoge steile wanden. De bodem is onregelmatig en onderhevig aan erosie. Op de enkele platte stukken zijn gehuchtjes gevestigd, die ‘îlets' worden genoemd.

Ooit was het klavertjedrie een klavertjevier. Aan de oostkant van het eiland ontstond duizenden jaren geleden de Cirque de Bébour. Toen de Piton Neige een slordige twaalfduizend jaar geleden haar laatste adem uitblies, stroomde dit keteldal vol lava. De drie overgebleven keteldalen van de Piton Neige verschillen in vegetatie sterk van elkaar, mede dankzij het feit dat ze elk een eigen klimaat hebben.

Cirque de Cilaos

De Cirque de Cilaos ligt tussen steile kraterwanden en is de droogste van de drie. Er borrelen enkele warmwaterbronnen en er zijn diverse korte en langere wandelingen mogelijk. De route erheen is al een belevenis op zich: de weg telt tussen de 300 en 500 bochten. Cilaos heeft relatief grote vlakten, die je stroomafwaarts nergens tegenkomt. Op deze vlakten zijn dorpjes en gehuchten gebouwd: Bras-Sec, Cilaos Village en Ilet-à-Cordes. Vanaf de Roche Merveilleuse en Fenêtre heb je een schitterend uitzicht over de Cilaos en het dal ervoor. Behalve aan Cilaos zelf is het de moeite waard een bezoek te brengen aan Îlette a Cordes, een idyllisch bergplaatsje aan de andere kant van het dal. Vroeger liep er een kabelbaan naar Cilaos, nu kun je er alleen nog met de auto komen.

montagne_cilaos109_vente_de_vin_de__cilaos_-_CREDIT_IRT_-_guillaume_villegier_dts_08_2018

Cirque de Mafate

Er leiden geen wegen naar de Cirque de Mafate. Je kunt, net als de pakweg 700 inwoners, gaan lopen, of er per helikopter komen. Wat Mafate bijzonder maakt zijn de parallelle bergkammen die stroomafwaarts zijn uitgesleten. In het Cirque de Mafate zijn meerdaagse wandelingen mogelijk. Je kunt overnachten in eenvoudige, maar comfortabele gîtes. De minder energieken kunnen genieten van een schitterend uitzicht vanaf de Piton Maido, dat prima met de auto is te bereiken. Ook Cap Noir - eveneens bereikbaar per auto - biedt een prachtig uitzichtpunt.

PAYSAGE_MAFATE
cascade_langevin

Cirque de Salazie

De Cirque de Salazie, het grootste en het groenste keteldal van de drie, is het gemakkelijkst te bereiken vanuit Saint-Denis. De Cirque de Salazie heeft uiterst steile rotswanden en zeer veel schitterende watervallen. De Piton d'Anchain is een gigantisch rotsblok dat tijdens een grote landverschuiving vanuit het centraal gelegen Gros Morne in het keteldal is aangeschoven. Le Voile de la Mariette is een bezoek meer dan waard. Ook Cirque de Salazie leent zich prima voor wandeltochten en kent even pittoreske als charmante gehuchtjes. Hellbourg, bijvoorbeeld, dat volgens velen het mooiste dorpje van Frankrijk is, of Grand Îlet. Verder naar de kust ligt Saint-Benoit. In de buurt van Saint-Benoît ligt de Marsouins, een perfecte rivier om te raften. Er staat altijd water in en het landschap onderweg is schitterend. De route naar Le Bellier, ofwel de kraterwand die Salazie scheidt van Mafate, biedt een adembenemend mooi uitzicht over Mafate. Dankzij de vele watervallen doet het denken aan Doubtful Sound in Nieuw Zeeland. Het kan er wel nat zijn. Bij een bezoek aan de watervallen is een regenpak een aanrader.

Het zuidoosten van La Réunion

Het zuidoosten van La Réunion telt twee hoogplateaus: La Plaine des Caffres in het zuidwesten en La Plaine de Palmiste. La Plaine des Caffres is vooral een uitgangspunt om de Piton de la Fournaise te verkennen. Langs dezelfde route ligt - iets lager - la Plaine de Palmiste, wat het uitgangspunt is voor het Forêt de Bébour, een tropisch regenwoud. Dit woud geldt als een must om te bezoeken.

plaine_des_cafres06_arbre_mort_dans_les_paturages_-_CREDIT_IRT_-_yabalex_dts_07_2017
vegetation57_tamarins_de_la_foret_du_maido_-_CREDIT_IRT_-_yabalex_dts_07_2017
randonnee_pedestre84_-_CREDIT_IRT_-_lionel_ghighi_dts_07_2017
volcan114_eruption_piton_de_la_fournaise_02_2015_-_CREDIT_IRT_-_lionel_ghighi_dts_02_2017

De Piton de la Fournaise

De Piton de la Fournaise is de op één na meest actieve vulkaan ter wereld, en is een absolute must om te bezoeken. Deze vulkaan komt regelmatig tot uitbarsting, voor het laatst nog in 2015. Dankzij de Piton de la Fournaise wordt La Réunion steeds iets groter, als gevolg van de lavastromen die in zee terechtkomen. En Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als het er niet voor zorgde dat de kustweg na elke uitbarsting van een nieuwe laag asfalt werden voorzien.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze La Reunion reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven