Beste reistijd Il de La Réunion

Il de La Réunion is een prachtige bestemming. Wil je weten welke reistijd naar La Reunion voor jou het beste is? Bekijk dan onze aanbevelingen.

Wat is de beste tijd om naar Il de La Réunion te reizen?

Het eiland Il de La Réunion is het gehele jaar door geschikt om te bezoeken. De beste tijd om La Réunion te bezoeken is eigenlijk afhankelijk van je voorkeur en geplande activiteiten. Het eiland heeft een tropisch klimaat, maar de temperaturen variëren afhankelijk van de hoogte en het seizoen. Aan de kustgebieden is het warmer, terwijl het in de bergen koeler kan zijn. We vertellen je er graag iets meer over!

Beste reistijd Weer FAQ
Beste reistijd Weer FAQ

Beste reistijd Il de La Réunion, van periode tot periode

Mei - november

In de periode van mei tot oktober valt er weinig regen in Il de La Réunion en zijn de temperaturen erg aangenaam. Deze periode is erg geschikt voor het maken van wandelingen langs de Cirque de Mafate, Cirque de Cilaos of de Piton de la Fournaise. Dankzij de zonnige dagen en helderblauwe lucht is dit de ideale tijd voor fotografen om de prachtige flora en fauna van het eiland vast te leggen. Rond de periode van juni tot september kan het iets drukker zijn op het eiland vanwege het hoogseizoen. Over het algemeen is dit een goede tijd om het eiland te bezoeken.

Een wandelaar met een grote rugzak op die aan de rand staat van een afgrond met uitzicht over de Mafate in La Reunion.

December – april

In december gaat het regenseizoen van start in Il de La Réunion en dit duurt tot en met april. De temperaturen zijn over het algemeen hoger en de regenbuien houden langer aan. De vegetatie op het eiland bereikt haar groenste kleur en de watervallen stromen op hun hoogtepunt. Dankzij de gunstige wind die langs de kust raast is dit de beste periode voor kitesurfers en surfers. In de maanden januari tot maart is er een kans op het voorkomen van cyclonen.

De Cirque de Cilaos van bovenaf gefotografeerd met een dame die in het water ligt.

Klimaat La Reunion: Temperatuur en neerslag

JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Cilaos
26°C
385mm
26°C
324mm
26°C
335mm
25°C
199mm
24°C
120mm
22°C
84mm
21°C
72mm
21°C
60mm
22°C
45mm
23°C
58mm
24°C
120mm
26°C
167mm
Saint-Denis
27°C
436mm
28°C
411mm
27°C
433mm
26°C
263mm
25°C
161mm
23°C
103mm
23°C
75mm
23°C
75mm
23°C
57mm
25°C
82mm
26°C
162mm
27°C
199mm
Saint-Pierre
28°C
304mm
28°C
264mm
27°C
261mm
26°C
158mm
25°C
92mm
24°C
52mm
22°C
41mm
23°C
35mm
23°C
26mm
24°C
44mm
25°C
97mm
27°C
139mm

Veelgestelde vragen over de beste reistijd Il de La Réunion

De warmste maand op La Réunion is normaal gesproken januari. Dit komt omdat La Réunion zich in het zuidelijk halfrond bevindt en daarom de zomermaanden heeft van december tot en met februari. Tijdens de maand januari kunnen de temperaturen op het eiland aanzienlijk stijgen, met gemiddelde maximumtemperaturen die vaak boven de 30 graden Celsius (86 graden Fahrenheit) liggen, vooral aan de kustgebieden. Wellicht een punt om rekening mee te houden als je op zoek bent naar de beste reistijd voor La Reunion. Houd er echter rekening mee dat het klimaat op het eiland varieert afhankelijk van de hoogte boven zeeniveau. In de hoger gelegen delen van het eiland, zoals in de bergen, kunnen de temperaturen koeler zijn, zelfs in de zomermaanden.


Het eiland biedt een scala aan activiteiten, waaronder wandelen, canyoning, duiken en nog veel meer. Aan het begin van deze pagina, onder het kopje ‘beste reistijd La Reunion, van periode tot periode’ kun je precies zien welke activiteiten geschikt zijn in een bepaalde periode.

Jazeker! De munteenheid op La Réunion is de Euro (EUR). Zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt of gebruik creditcards, die over het algemeen geaccepteerd worden.


Ja, La Réunion ervaart een cyclonisch seizoen, vergelijkbaar met wat in andere delen van de Indische Oceaan een orkaanseizoen wordt genoemd. Het orkaanseizoen op La Réunion loopt officieel van december tot april, met piekactiviteit in januari en februari. Tijdens dit seizoen kunnen tropische cyclonen het eiland bedreigen met hevige regenval, sterke winden en overstromingen. De autoriteiten op La Réunion zijn goed voorbereid op dergelijke gebeurtenissen en waarschuwen de bevolking en toeristen tijdig wanneer er een dreiging is, zodat ze zich kunnen voorbereiden en evacueren indien nodig. Het eiland heeft ook robuuste infrastructuur en noodplannen om de impact van cyclonen te minimaliseren.

Waarom met All Over Tours naar La Réunion?

Na dit eiland veelvoudig bezocht te hebben kunnen wij je als geen ander voorzien van een objectief advies.

  • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
  • Concurrerende prijzen: mét SGR en ANVR-zekerheid
  • Duurzaam en verantwoord: wij respecteren de protocollen
  • Maatwerk is onze specialiteit: rekening houdend met jouw interesse
  • Originele kleinschalige accommodaties: elk met een eigen karakter
  • Reizen is onze passie: Die delen wij graag met je
  • Wij ontzorgen: en denken met je mee
  • Wij zijn zelf duikers: wij kennen de beste duiklocaties
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven