Betaalbare kennismaking Il de La Reunion

12 dagen vanaf € 2.100,- per persoon

Verkort reisprogramma

Tijdens deze 12-daagse individuele voorbeeldreis per huurauto maak je op betaalbare wijze kennis met alle highlights die het eiland La Reunion te bieden heeft. De reis trapt af in de hoofdstad, Saint-Denis, waarna je het grootste en groenste Salazie keteldal bezoekt, met haar steile rotswanden en watervallen. Vanuit Plaine des Cafres in het binnenland heb je gemakkelijke toegang tot de spectaculaire vulkaan Piton de la Fournaise. Je bezoekt tevens het keteldal Cilaos met honderden haarspeldbochten. Je verblijft in gezellige, maar eenvoudige accommodaties. Je sluit de reis af aan een heerlijk zandstrand in het noordwesten van het eiland, waarbij je verblijft in een middenklasse accommodatie.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo speciaal?

Meer informatie Meer informatie
vegetation57_tamarins_de_la_foret_du_maido_-_CREDIT_IRT_-_yabalex_dts_07_2017

Prachtig natuurschoon

La Reunion is een eiland met dichte begroeiing en natuurwonderen

Meer informatie Meer informatie
piton_de_la_fournaise

Piton de la Fournaise

Neem een kijkje bij dit enorme natuurwonder nabij de kust

Meer informatie Meer informatie
lagon_1_-_CREDIT_IRT_-_emmanuel_virin

Strandverlenging

Ontspan de laatste dagen in Saint Gilles les Bains aan het strand.

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank La Reunion

Vandaag vlieg je met Air France naar Saint Denis op La Reunion.

Dag 2
_W0A7905

Overnachten in het charmante stadje Saint Denis

Na aankomst word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt een transfer naar Hotel Central, waar je de komende nacht verblijft in een tweepersoonskamer. Saint Denis is de aanvlieghaven van La Reunion en tevens de hoofdstad. Je kunt hier tot rust komen na een lange vlucht, of een bezoek brengen aan de mooie koloniale gebouwen die dit charmante stadje rijk is.

Ontbijt
Dag 3
bassins_cascades80_bassin_carrosse_-_CREDIT_IRT_-_Frog974_dts_12_2017

Maak wandeltochten door het keteldal Cirque de Salazie

Na het ontbijt wordt de huurauto afgeleverd bij jouw hotel en rijd je naar Cirque de Salazie, waar je de komende nacht in Hell Bourg verblijft in Le Relais des Cimes in een tweepersoonskamer. Dit keteldal is het beste te bereiken vanuit Saint Denis en biedt spectaculaire rotswanden en watervallen. Je kunt hier wandeltochten maken of Hell Bourg verkennen, volgens de Fransen het mooiste dorpje van Frankrijk. In het binnenland kunnen vanaf de middag buien vallen, daarom is het aan te raden 's ochtends vroeg op pad te gaan.

Ontbijt
Dag 4+5
plaine_des_cafres08_vue_et_pitons_depuis_la_route_du_volcan_-_CREDIT_IRT_-_yabalex_dts_07_2017

Langs de kust en om de vulkaan naar Plaine des Cafres

De volgende dag rijd je na het ontbijt naar Plaine des Cafres. Je verblijft hier de komende twee nachten in Les Geraniums in een tweepersoonskamer. Aangezien je de gehele dag de tijd hebt, raden wij je aan om de langere route langs de kust te rijden. Je rijdt dan om de Piton de la Fournaise heen. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe het tropisch regenwoud her en der wordt onderbroken door jonge en oude - begroeide - lava. Je kunt onderweg stoppen bij Piton Saint Rose, dat miraculeus is gespaard bij de vulkaanuitbarsting in 1977, en Pointe la Table, wat een van de plekken is waar het eiland is doorgegroeid. Morgen maak je een spannende excursie!

Activiteiten
Ontbijt
Dag 5
volcan111_eruption_piton_de_la_fournaise_02_2015_-_CREDIT_IRT_-_lionel_ghighi_dts_02_2017

Excursie lavagrotten

Vandaag maak je een excursie naar een prachtige vulkaangrot in de omgeving. De excursie is in een kleine groep en wordt begeleidt door een enthousiaste gids die je alles zal vertellen over het vulkanisme en het ontstaan van de grotten. Tijdens de twee uur durende excursie zal je de grotten ingaan en de prachtige structuren bekijken die de lavastroom heeft achtergelaten.

Activiteiten
Dag 6+7
La Reunion | Cirque de Cilaos

Tussen steile kraterwanden in het keteldal Cirque de Cilaos

Na een eventueel bezoek aan Piton de la Fournaise rijd je naar Cirque de Cilaos, om deze nog voor de middag te kunnen aanschouwen. Je verblijft hier de komende twee nachten in Hotel Des Neiges in een tweepersoonskamer. Cirque de Cilaos ligt tussen steile kraterwanden en is de droogste van de drie keteldalen. Je treft hier enkele warmwaterbronnen en je kunt hier diverse korte en langere wandelingen maken. De route erheen is al een belevenis op zich: de weg telt tussen de 300 en 500 bochten. Morgen staat er een actieve dag op het programma.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 7
canyon-reunion-ricaric--fleur-jaune-6

Excursie abseilen in de canyon

Vandaag ga je de prachtige canyon in de omgeving verkennen door middel van een kano excursie. Tijdens deze tocht van 5 tot 8 uur zal je abseilen in een prachtige canyon. Zo zal je abseilen van een rotswand van ruim 55 meter hoog, wat een erg bijzondere ervaring is. Daarnaast zijn er nog zes andere kliffen waar je van zal abseilen. Daarnaast zal je nog een wandeling maken van ongeveer 1 uur. Tijdens deze wandeling zal de gids je meer vertellen over het landschap en de omgeving.

Activiteiten
Dag 8-10
La Reunion | Plage de Saint Gilles

Ontspannende strandverlenging in Saint Gilles les Bains

Na de afgelopen actieve dagen is het tijd voor ontspanning en rijd je na het ontbijt naar Saint Gilles les Bains in het noordwesten van het eiland. Je verblijft hier de komende drie nachten in Le Swalibo in een tweepersoons kamer. Tussen Boucan Canot en Saint-Leu vind je 25 kilometer koraalrif voor de kust. Ertussenin liggen plaatsjes als Saint-Gilles les Bains, met veel winkeltjes en restaurantjes. Hier vind je ook de mooiste duikplek op het eiland: bij Pointe au Sel valt het rif steil de oceaan in.

Ontbijt
Dag 11

La Reunion Blank Amsterdam

In de avond rijd je naar de luchthaven van Saint Denis en vlieg je met Air France naar Amsterdam.

Dag 12

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class met AirFrance
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Genoemde transfers en excursies
  • Autohuur: categorie A, inclusief ongelimiteerde kilometers
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Benzine, extra bestuurder, afleverkosten auto, contract fee, autobelasting

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven