het Noordereiland

Nieuw-Zeeland

Verken White Island per helikopter of maak een zeilexcursie door de Bay of Islands. Wij helpen je graag met een reisvoorstel op maat.

Heerlijk om per huurauto te verkennen

Wat wil je nog meer? Een dagje zeilen in de baai van Auckland en wakker worden in een leuke B&B pal aan het strand van het Coromandel schiereiland. Wandelen op het maanlandschap van White Island, de enige actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland of een dagje op stap gaan met een Maori gids in Rotorua en slapen in een geweldige lodge aan de kust bij Wellington waar regisseur Peter Jackson zijn inspiratie opdeed voor zijn Lord of the Rings trilogie.

Voorbeeldreizen naar het Noordereiland

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

ACD139-Cape-Kidnapers-Lodge-Hawkes-Bay-Cape-Kidnappers
Individuele reis inclusief strandverlenging Cook eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Koninklijke rondreis Nieuw-Zeeland en Cook eilanden

25-daagse rondreis vanaf €16.000,- per persoon

07-Cathedral-Cove-Coromandel-Graeme-Murray
Individuele rondreis door het Noordereiland van Nieuw-Zeeland
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Noordereiland Nieuw-Zeeland en Fiji eilanden

31-daagse rondreis vanaf € 9.900,- per persoon

Geniet van een glas champagne tijdens een helikoptervlucht over Wanaka
Individuele en exclusieve rondreis
Bekijk voorbeeldreis

Exclusieve luxe rondreis door Nieuw-Zeeland

29-daagse rondreis vanaf €20.100 per persoon

Bijzondere accommodaties in het Noordereiland

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

rahimo_16
Sublieme villa's aan de Bay of Islands
Bekijk accommodatie
McLennan_HelenaBay_17_034
Sublieme lodge bij Bay of Islands
Bekijk accommodatie
01-Huka-Lodge-river-and-bush_Rotator.635514735853442094
Koninklijke lodge van absolute topklasse
Bekijk accommodatie
Wharekahau_Photo_Grant_Sheehan_(7)
Royaal comfort aan een zeer ruige kust
Bekijk accommodatie
NZ_Auckland_Hilton__Hilton_Auckland_Exterior
Top hotel op een schitterende locatie
Bekijk accommodatie
The_Boatshed_Waiheke_Island
Fijn boutique hotel bij Auckland
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in het Noordereiland

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt het Noordereiland zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie

Vulkaanregio van Rotorua

Meer informatie Meer informatie

Vuurtorens tussen ongerepte natuur

Wairarapa

Meer informatie Meer informatie
5508_Auckland_City_Auckland_Matt_Crawford_-_May_2020

Paddle boarden

Auckland

Meer informatie Meer informatie

Schitterende kustlijnen

Cathedral Cove, Coromandel

Meer informatie Meer informatie

Golfbaan met uitzicht!

Kauri Cliffs

Meer informatie Meer informatie
c_-_Camilla-Rutherford-Tongariro-Alpine-Crossing-Ruapehu

Tongariro

Meer informatie Meer informatie

De Haka

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
U114-Auckland-City-New-Zealand-Chris-McLennan

Auckland - The city of sails

Auckland wordt wel de hoofdstad van Polynesië genoemd. Tijdens het landen vallen twee dingen op: de spreiding van de stad over de 48 uitgewerkte vulkanen en de talloze zeiljachten die over het water varen. Jawel, Auckland, City of Sails, is na het winnen van de Americas Cup in één klap bekend geworden om zijn vaarmogelijkheden. Dat is duidelijk te zien in de knusse haven, waar je tot de vroege uurtjes erg gezellig kunt uitgaan. De Hop on Hop off-bus is dé manier om de toeris- tische trekpleisters van deze stad te bezoeken.

Bay of Islands

De Bay of Islands is het warmste gedeelte van Nieuw Zeeland: een uitgestrekt gebied met een enorme baai waar veel eilandjes in liggen en waar golfliefhebbers zich kunnen uitleven. Cape Reinga is het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland. Onvergetelijk is een excursie met een vliegtuigje over Ninety Mile Beach. Bij de vuurtoren kijk je uit over de Stille Oceaan en de Tasmanzee. Ook zie je hier de beroemde pohutukawa-boom, waar de geesten van de Maori's hun reis naar hun laatste rustplaats beginnen.

MB_Cape_Reinga_-_90_mile_beach

Rotorua - de vulkaanregio

Rotorua is het gebied van de smeulende vulkanen, spuitende geisers en warme modderpoelen. Als je de vulkaanvallei van Waimangu bereikt, vergeet je de doordringende zwavelgeur gegarandeerd. Het is een indrukwekkende ervaring om tussen de zeven kraters door te lopen en de grootste warmwaterbron ter wereld te bezoeken. Bij het kratermeer van Rotomahana loop je langs gifgroene en bruin-oranje-paarse zwavelpoelen en langs oogverblindend groene en blauwe meren.

In Whakarewarewa, oftewel 'Waka', geeft het 'Maori Arts en Crafts Institute' inzicht in de traditionele leefwijze van de Maori's. Hier kun je een traditionele maaltijd, een hangi, nuttigen. Deze wordt bereid in een kuil in de grond.

Coromandel Peninsula

De uitgestrekte kustlijn van het Coromandel schiereiland is spectaculair. De westkust is een opeenvolging van stranden, inhammen en havens waar pohutukawa-bomen groeien. De eilanden voor de kust van Hahei Beach breken de golven, zodat je rustig kunt zwemmen, varen of vissen. Cathedral Cove is een reusachtige gewelfde spelonk tussen twee grotten die het hele strand iets majestueus geeft. Snorkelaars kunnen de aanduidingen onder water volgen tijdens hun ontdekkingstocht over dit zeereservaat.

MB_Coromandel
white_island_1

Lake Taupo en White Island

Lake Taupo is het grootste zoetwatermeer van Australazië. Een absolute must is een bezoek aan de Huka Falls, waar ruim 22.000 liter water per seconde de diepte in stort. In de hele regio vind je warmwaterbronnen en andere geothermische wonderen. Het vulkaaneilandje White Island voor de kust van Whakatane is ook al zo bijzonder. Dit geheel onbewoonde eiland heeft de enige nog actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland. In de hoofdkrater zie je van dichtbij hoe gassen en stoom uit de aardkorst worden geperst.

Mahia - Dover-achtige kliffen

Als je ook het minder toeristische Nieuw-Zeeland wilt bezoeken, is het schiereiland Mahia een aanrader. Hier heb je heel veel natuurpracht voor jezelf: Mahia is schitterend en ongerept, met lange zandstranden die afsteken tegen hoge Dover-achtige kliffen. Ook de uitzichten landinwaarts over het groene schiereiland zijn adembenemend. Op de meest oostelijke punt van het Noordereiland ligt Gisborne, de Chardonnay-hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De wijnranken hier krijgen elke dag als eerste zon, plus de meeste zonuren, en dat proef je! Na Marlborough en Hawke's Bay is Gisborne de grootste producent van wijndruiven in Nieuw-Zeeland. Uiteraard kun je hier (op afspraak) verschillende wijnhuizen bezoeken.

24-Craggy-Range-Hawkes-Bay-Aerial

Hawkes Bay en Napier

Hawkes Bay is een wijngebied met meer dan veertig wijnhuizen die open zijn voor het publiek. Daarnaast kent deze regio spectaculaire landschappen bij Cape Kidnappers, wederom geliefd bij golfliefhebbers. Als je door Napier loopt, krijg je het gevoel dat je op een filmset loopt. Nadat Napier in 1931 werd getroffen door een zware aardbeving, is het stadje opnieuw opgebouwd in art-decostijl, met Maori-motieven. Hier vind je veel gebouwen van Louis Hay, een groot bewonderaar van Frank Lloyd Wright.

Tongariro National Park

Het Tongariro National Park staat bekend om zijn landschappelijke variatie: drie vulkanen, hooggelegen steppen, maar ook dicht begroeide bossen en varens. De Tongariro Crossing wordt vaak omschreven als de beste dagwandeling van Nieuw-Zeeland. Deze voettocht is met name populair vanwege de diversiteit van de landschappen: je wandelt langs verschillende kraters, warmwaterbronnen en bijna lichtgevende turquoise meren. Er bestaat ook een kortere, minder intensieve wandelroute.

MB_Tongariro
NZ_Wellington

Wellington - gezellig!

Wellington is misschien wel de leukste stad van Nieuw Zeeland. Met zijn steile weggetjes en vele Victoriaanse gebouwen doet het denken aan San Francisco. Het is een gezellig stadje, waar op cultureel gebied veel te beleven is. Via een uitgestippelde wandelroute loop je de stad door. Het uitzicht vanaf Victoria Hill is een aanrader voor een 360º- panorama over heel Wellington. Ook een autotocht naar het artistieke schiereiland Miramar is bijzonder. Hier wonen veel kunstenaars en creatieven, onder anderen Peter Jackson, de regisseur van de trilogie Lord of the Rings.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven