Beste reistijd Fiji eilanden

Kies je voor het droge seizoen of het regenseizoen? De beste reistijd naar Fiji hangt vooral af van je voorkeuren en activiteiten. Wij vertellen je graag iets meer.

Wat is de beste tijd om naar Fiji te reizen?

De Fiji eilanden kennen een droog seizoen en een regenseizoen. De beste reistijd om de Fiji-eilanden te bezoeken is afhankelijk van je voorkeuren en plannen. Wil je lekker op het strand liggen? Kies dan voor het droge seizoen (juni tot september). Wil je genieten van prachtige wandelingen en watervallen? Dan is het regenseizoen (november tot april) wellicht meer geschikt. Een bezoek aan Fiji in de maand mei of oktober is ook de overweging waard. We vertellen je hieronder iets meer over de specifieke pluspunten en minpunten per periode.

Beste reistijd Weer FAQ
Beste reistijd Weer FAQ

November - april

De maanden november tot en met april staan bekend om een natte periode op de Fiji eilanden. Er is een grotere kans op regenbuien, maar deze zijn meestal van korte duur. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 25ºC en de zon zal zich zeker af en toe laten zien. Veel accommodaties bieden in deze periode korting aan op een verblijf, daarnaast is het eiland erg rustig. De maanden januari en februari zijn de warmste maanden van het jaar, waarin ook de meeste regen valt. Buiten deze maanden om, heeft een reis naar Fiji in het regenseizoen ook zijn voordelen.

13._Paddle_Boarding

Mei

Een reis naar Fiji in de maand mei valt precies tussen het laagseizoen en hoogseizoen in. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 26ºC en de zon laat vaak zijn gezicht zien. Het is de ideale tijd als je wilt genieten van een rustig eiland en gunstige accommodatie prijzen.

2._West_Beach_Aerial

Juni - september

Van juni tot en met september ervaar je het droge seizoen in Fiji met tropische temperaturen en weinig regenval. De oceaan is prachtig helder en is ideaal voor het ontdekken van één van de grootste koraalriffen van de wereld. Deze periode is het hoogseizoen op de Fiji eilanden waardoor het drukker kan zijn op de toeristische bestemmingen.

Een snorkelende vrouw bij het Kokomo Private Island Resort op de Fiji eilanden.

Oktober

Een reis naar Fiji in oktober bevindt zich precies tussen het droge seizoen en regenseizoen in. Gemiddeld liggen de temperaturen rond de 26ºC en schijnt de zon vaak. Het is de perfecte tijd als je wilt genieten van een rustig eiland en voordelige prijzen. Het is een goede maand om te leren surfen aangezien het water weer iets rustiger wordt.

Een lokale bewoner die aan het surfen is in Fiji.

JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Nadi (Viti Levu)
30°C
308mm
30°C
293mm
30°C
356mm
29°C
288mm
28°C
142mm
27°C
113mm
26°C
86mm
26°C
103mm
27°C
123mm
27°C
152mm
29°C
181mm
29°C
226mm
Taveuni
29°C
301mm
29°C
285mm
28°C
304mm
28°C
288mm
28°C
174mm
27°C
135mm
26°C
99mm
26°C
99mm
26°C
141mm
27°C
177mm
27°C
258mm
27°C
264mm
Vanua Levu
28°C
362mm
29°C
351mm
29°C
396mm
28°C
260mm
28°C
114mm
27°C
84mm
26°C
62mm
26°C
66mm
26°C
93mm
26°C
146mm
27°C
230mm
27°C
255mm
Yasawa en Mamanuca eilanden
31°C
269mm
31°C
264mm
30°C
312mm
30°C
199mm
29°C
91mm
28°C
74mm
27°C
66mm
27°C
73mm
28°C
81mm
29°C
100mm
30°C
124mm
31°C
174mm

Veelgestelde vragen over een reis naar de Fiji-eilanden

Fiji hanteert Fiji Standard Time (FST), dat is UTC+12. Tijdens de zomertijd in Fiji wordt Fiji Summer Time (FJST) gebruikt, wat UTC+13 is. Houd er rekening mee dat het tijdsverschil kan variëren, dus het is altijd raadzaam om de exacte tijd te controleren op het moment dat je van plan bent te reizen.

Fiji staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en diverse mogelijkheden voor watersporten zoals snorkelen, duiken, surfen en zeilen. Andere populaire activiteiten zijn wandelen in de weelderige binnenlanden, een bezoek aan traditionele Fijiaanse dorpen, genieten van Fiji's unieke cultuur en keuken, en ontspannen in luxe resorts. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Mamanuca-eilanden, de Yasawa-eilanden, de Coral Coast, de Garden of the Sleeping Giant, en de hoofdstad Suva.

De vliegtijd vanaf Schiphol (Amsterdam) in Nederland naar Fiji kan sterk variëren, afhankelijk van de vluchtroute, tussenstops en luchthavens die je onderweg gebruikt. Er zijn meestal geen rechtstreekse vluchten van Schiphol naar Fiji, dus je zult waarschijnlijk één of meer tussenstops maken.

Een typische vliegroute van Schiphol naar Fiji zou bijvoorbeeld een tussenstop in een Aziatische stad zoals Singapore, Hong Kong of Sydney kunnen omvatten voordat je naar Fiji vliegt. In dat geval zou de totale vliegtijd, inclusief tussenstops, over het algemeen ergens tussen de 20 en 30 uur kunnen liggen, afhankelijk van de duur van de tussenstops en de efficiëntie van de verbindingen.

De officiële munteenheid van Fiji is de Fiji-dollar (FJD). Hoewel sommige grote hotels en resorts mogelijk internationale valuta accepteren, is het raadzaam om de lokale valuta te gebruiken voor transacties. Je kunt geld wisselen bij banken en geldwisselkantoren in Fiji, en er zijn ook geldautomaten beschikbaar waar je Fiji-dollars kunt opnemen.

Ja, Fiji kent een orkaanseizoen dat loopt van november tot april. Tijdens deze periode kunnen tropische cyclonen en zware regenval voorkomen, wat overstromingen en verstoringen kan veroorzaken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je de beste reistijd naar Fiji bepaalt.

De warmste maanden in Fiji vallen over het algemeen tussen november en april, wat overeenkomt met het regenseizoen in het land. Tijdens deze maanden kunnen de temperaturen stijgen tot boven de 30°C (86°F) en soms zelfs hoger. De hoge luchtvochtigheid draagt bij aan het warme en vochtige klimaat. Het warmste weer wordt meestal ervaren in de maanden december, januari en februari. Tijdens deze maanden kunnen de temperaturen het hoogst zijn, maar het kan ook behoorlijk regenachtig zijn, aangezien dit het hoogtepunt van het regenseizoen is. Het is belangrijk om te weten dat de hoge luchtvochtigheid en frequente regenbuien tijdens deze periode van het jaar invloed kunnen hebben op je reisplannen en activiteiten. Dit is zeker een punt om rekening mee te houden als je de beste reistijd voor Fiji wilt bepalen.

Waarom een vakantie naar Fiji met All Over Tours?

Wij kennen Fiji door en door. Hierdoor kunnen wij jouw droomreis op maat samenstellen. Een bezoek aan de Fiji eilanden combineren we probleemloos met bijvoorbeeld een rondreis door Australië en/of een individuele rondreis Nieuw Zeeland, maar ook als bestemming op zich. De diversiteit van Fiji is namelijk groot genoeg om verschillende eilanden met elkaar te combineren.

  • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
  • Crowd avoidance: wij vermijden de massa zoveel mogelijk
  • Onafhankelijk en onpartijdig: objectief accommodatie advies
  • Trouwen op locatie: wij regelen het van A tot Z
  • Wij zijn zelf duikers: wij kennen de beste duiklocaties
  • Kindvriendelijk: wij weten waar je moet zijn
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven