Vanua Levu & Taveuni

Fiji eilanden

Authentiek Fiji: weg van de massa met overweldigende natuur en gemeende gastvrijheid. Wij adviseren je graag. Vraag reisvoorstel aan

Authentiek Fiji

Pas als je hoofdeiland Viti Levu achter je hebben gelaten, krijg je een idee van de kleinschaligheid en de pure schoonheid van de noordelijke Fiji Eilanden. Taveuni kan zich voorstaan op de beste duiklocaties ter wereld. Op Vanua Levu kun je door het ruige binnenland trekken.

Voorbeeldreizen naar Vanua Levu & Taveuni

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Een cruise schip van Blue Lagoon cruises aangelegd bij de Yasawa eilanden op Fiji.
Authentiek Taveuni en meerdaagse cruise naar de Yasawa's
Bekijk voorbeeldreis

Vakantie Fiji inclusief driedaagse cruise

Cruise en strandvakantie op de Fiji eilanden

14 daagse rondreis vanaf €5.900,- per persoon

Een helderblauwe zee met palmbonen en een wit strandpad met een ligbed bij Koro Sun Resort in Fiji.
Verken de noordelijke eilanden Vanua Levu & Taveuni
Bekijk voorbeeldreis

Eilandhoppen Fiji | Noordelijke Fiji eilanden

Eilandhoppen Fiji eilanden

13-daagse vakantie vanaf €4.600,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Vanua Levu & Taveuni

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

oceanfrontbure1
Heerlijk resort met top duikmogelijkheden op Vanua Levu
Bekijk accommodatie
Laucala hoofdzwembad
Ultra luxe resort op privé eiland tegenover Taveuni
Bekijk accommodatie
Matangi_Sunset
Authentiek familie resort tegenover Taveuni
Bekijk accommodatie
Nukubati_Island
Authentiek verblijf op Vanua Levu
Bekijk accommodatie
Paradise-taveuni-resort
Intiem boutique resort op afgelegen locatie
Bekijk accommodatie
SauBay2
Rustieke accommodatie op Vanua Levu
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Vanua Levu & Taveuni

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Vanua Levu & Taveuni zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Dive_(Cat_Holloway)

Fantastische onderwaterwereld

Meer informatie Meer informatie
Matangi_Oceanview_Bure_

Kleinschalige accommodaties

Meer informatie Meer informatie
Taveuni_Waterfalls_238

Ongerepte natuur in overvloed

Meer informatie Meer informatie
Matangi_Kids_1

hartelijke bevolking

Meer informatie Meer informatie
Matangi_Ridge_Top_Hike_2

De mooiste uitzichten

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Vanua Levu

Naar verluidt was Abel Tasman in 1643 de eerste Europeaan die Vanua Levu te zien kreeg. Anderhalve eeuw later nam kapitein William Blight hier zijn toevlucht toen hij op de vlucht was na de muiterij op de Bounty. Vanua Levu, het op een na grootste eiland van Fiji, betekent ‘groots land van het volk'. De naam heeft een bijna voorspellende kracht. De grote charme van Vanua Levu is namelijk zijn authenticiteit. Op dit eiland krijg je een zuivere indruk van de oorspronkelijke leefwijze van de Fiji-eilanders.

Vanua Levu bestaat uit enkele, met elkaar versmolten kleinere eilandjes. Het hele eiland wordt omringd door koraalriffen. Ten noorden van het eiland ligt het Great Reef, het op drie na grootste rif ter wereld. Het eiland wordt door midden gedeeld door een bergketen. De hoogste piek meet 1111 meter. In het noorden en westen vind je vrij veel landbouw. Hier wordt voornamelijk rietsuiker verbouwd. Het binnenland is vrij ruig. Je kunt urenlang door de dichte regenwouden wandelen om vogels te spotten.

Vanua Levu - het zuiden

In het zuiden ligt Savusavu, een klein, maar mooi dorpje dat zich loom tussen de kopra plantages uitstrekt aan een prachtige baai. Tijdens het cyclonenseizoen biedt de baai beschutting aan zeewaardige jachten en dat heeft de dorpsgemeenschap geen windeieren gelegd. Ten westen van Savusavu ligt de Planter's Club. Deze club is opgericht door de eigenaren van kokosplantages en heeft nog altijd een belangrijke sociale functie. Op loopafstand van het centrum ligt een aantal warmwaterbronnen, waar veel dorpsvrouwen hun eten koken. Elders zie je stoom uit de grond komen. In de baai spuit bij vloed water omhoog uit onderwatergeisers.

Een wandeltocht door het regenwoud brengt je bij enkele watervallen. Langs de zuidkust strekt zich een koraalrif uit dat prachtige duiklocaties biedt. Ook kun je hiervandaan het Regenboogrif bezoeken dat zich tussen Vanua Levu en Taveuni bevindt.

DSC_0181

The Garden Island Taveuni

Ten oosten van Vanua Levu ligt Taveuni. Dit zeer groene eiland met witte stranden wordt ook wel the garden island genoemd. Een deel ervan is uitgeroepen tot Nationaal Park. Nergens op Fiji vind je zo'n grote variatie aan vogels als op Taveuni. Dat is te danken aan het feit dat hier geen roofvogels leven. Voor zover bekend leven er helemaal geen giftige of gevaarlijke dieren, zodat je met een gerust hart op blote voeten door het welige groen kunt lopen.

Tijdens prachtige wandelingen door oerbossen valt de tijd weg. Hier kun je door een dorpje lopen zonder je toerist te voelen. De bevolking leeft nog zoals decennia geleden: laid-back en zich nauwelijks bewust van het hectische westerse bestaan.

Taveuni - liefde voor de natuur

In 1998 hadden de bewoners van Waitabu genoeg van de overbevissing van de zee voor hun kust. Ze riepen het kustgebied uit tot reservaat en verzorgen excursies waar je een goede indruk krijgt van het dorpsleven op Taveuni, een kava-ceremonie, een Meke (een traditionele dans). Ook kan je snorkelen in het zeereservaat, waar het rijkdom aan koraal en vissoorten even indrukwekkend als adembenemend mooi is geworden. Als afsluiter neem je deel aan een tocht over de rivier op een Bilibili, een bamboevlot.

Mensen die aan het raften zijn door Raiwaqa village in Fiji.
Taveuni_Waterfalls_238

Bouma National Park op Taveuni - drie dagtochten voor wandelaars

Tavoro Falls voert je van waterval naar waterval. Onderweg kun je zwemmen in het bassin waar een waterval in leegstort. Verderop heb je een prachtig 360°-uitzicht over de kust, de eilanden Matangi, Qamea en Laucala en de hoge pieken van Taveuni's berglandschap.

Iets zuidelijker brengt de Lavena Coastal Walk je bij de schitterend witte zandstranden van Lavena. Tijdens deze dagtocht kun je de oostkust nader verkennen, te voet of per boot. Over land passeer je afgelegen dorpjes waar de bewoners het nog altijd stellen zonder stromend water en elektriciteit. Een hangbrug overspant een diepe rivierkloof en iets verderop kun je een frisse duik nemen in een rivierbassin waar twee watervallen in neerstorten.

Tijdens de Vidawa Rainforest Hike trek je diep de oerbossen in, langs oude dorpen vulkanische beekjes, bizarre rotsformaties en adembenemende uitzichten. Daarnaast is het een ontdekkingsreis naar de geschiedenis van Taveuni. De gids vertelt verhalen die van generatie op generatie worden overgeleverd.

Taveuni - de datumgrens

De westkustroute begint met een bezoek aan de zogeheten datumgrens. Doordat de 180°-meridiaan door Taveuni loopt, kun je hier met één voet op vandaag en met de andere voet op morgen staan! Een gegeven dat goed van pas komt als je je hebt aangepast aan ‘Fiji style'!

Ook de kerk en school van de katholieke missiepost Wairiki zijn interessant. De school dateert uit 1907 en heeft een bijzondere architectuur. Bij Waitavala kun je je van de glad geslepen rotsen in het water laten glijden.

Aan de westkust van Taveuni bevinden zich ook de beste duiklocaties ter wereld. Doordat twee oceaanstromingen hier samenkomen, is de voedselrijkdom hier enorm en heb je vaak meer dan 30 meter zicht op de kleurrijke koraalriffen en de vele soorten vis. Jacques Cousteau heeft veel van zijn documentaires op Taveuni opgenomen.

100131_-_sunday_at_Wairiki

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven