Het zuiden van Chili

Chili

Luxe rondreizen naar het zuiden van Chili waaronder het Patagonia nationaal park, Puerto Montt, de archipel van Chiloé, Carretera Austral en Torres del Paine. Als specialist helpen we je graag met een reisvoorstel op maat.

Autorondreis Patagonië over de Carretera Austral

De Carretera Austral is een eindeloze en schitterende route die bij Puerto Montt begint en door geheel Chileens Patagonië loopt. Deze voor een groot deel onverharde weg neemt je door het ruige landschap van Patagonië met zijn schitterende meren, fjorden, gletsjers en bergen. In het zuiden van Patagonië eindigt deze auto rondreis in het schitterende door UNESCO als werelderfgoed uitgeroepen Torres del Paine National Park. Je vindt hier een verscheidenheid aan flora en fauna en kunt er prachtige wandelingen maken.

Het Chileense merengebied is een prachtige landschappelijke omgeving in centraal Chili met eeuwenoude wouden, meren en besneeuwde vulkanen. Ten zuidoosten van Puerto Montt bevindt zich het op één na grootste eiland van Chili, Chiloé. Dit eiland staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege haar rijke mythologie, houten huizen op palen en de vele houten kerken.


Voorbeeldreizen naar Het zuiden van Chili

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Patagonia_2
Exclusieve rondreis en expeditie cruise naar de meest bijzondere juweeltjes
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis naar het beste van Chili & Argentinië

Crème de la Crème van Chili en Argentinië

23-daagse individuele rondreis vanaf € 18.700,- per persoon

CL_Patagonie_Torres_del_Paine_3_vct
Individuele avontuurlijke auorondreis door Patagonië
Bekijk voorbeeldreis

Fly drive Chili & Argentinië | Carretera Austral

Self-drive Carretera Austral door Chili en Argentinië

30-daagse autorondreis vanaf €10.000,- per persoon

Goos-Connectivity-1
Individuele rondreis door de Salta regio, de Atacama woestijn en het merengebied
Bekijk voorbeeldreis

Autorondreis noord Chili & Argentinië

Self-drive noord en centraal Chili en Argentinië

23-daagse autorondreis vanaf € 7.200,- per persoon

Socompa_Los_Coloraditos_-_Seabstián_del_Val
Voor de liefhebber van extreme natuurcontrasten
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis noord Argentinië en Chili

Privé rondreis door noord Argentinië en Chili

24-daagse rondreis vanaf € 9.500,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Het zuiden van Chili

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Villas_Exteriors_Awasi_Patagonia_(20)_-_copia
Sublieme lodge bij Torres del Paine
Bekijk accommodatie
Stella Australis cruiseschip vanaf land in het zuiden van Chili en Argentinië
Kleinschalig expeditieschip voor het verkennen van Chileens en Argentijns Patagonië
Bekijk accommodatie
The_Singular_Patagonia_5
Een historische accommodatie bij Puerto Natales
Bekijk accommodatie
11_Terrace_in_Morning_light
Zeer bijzonder hotel in de Lake District
Bekijk accommodatie
Panoramic
Culinair boutique hotel in het merengebied
Bekijk accommodatie
Qd10-053_Lodge
Een sfeervolle lodge midden in het Patagonia National Park
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Het zuiden van Chili

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Het zuiden van Chili zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
CL_Patagonie_TorresdelPaine1_vct

Het 'achtste wereldwonder'

Tijdens je reis naar Chili mag een bezoek aan het Torres del Paine National Park absoluut niet ontbreken.

Meer informatie Meer informatie
CL_Chiloé_Muelle_de_las_Almas_vct

Het magische Chiloé

Hier vind je diepgewortelde tradities, mythen en legendes, die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven

Meer informatie Meer informatie
CL_Patagonie_-_ParqueMarinoFranciscoColoaneFranciscoMartinez_vct

Spectaculaire excursies

Bezoek het ongerepte en majestueuze landschap van Patagonië

Meer informatie Meer informatie
CL_Merengebied_Parque_Nacional_Conguillio_vct

Merengebied

Eeuwenoude groene wouden, helderblauwe meren en besneeuwde vulkanen.

Meer informatie Meer informatie
CL_C._Austral_CatedralesdeMarmolLagogeneralCarrera_vct

De wonderlijke marmeren grotten in Patagonië

Maak een boottocht naar de 'Marble Caves', die zich bevinden in het gletsjermeer General Carrera.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Merengebied

Het Chileense merengebied is een wonderschoon gebied, dat zich uitstrekt over zo’n 300 kilometer tussen Temuco in het noorden en Puerto Montt in het zuiden. Het is een prachtige landschappelijke omgeving met eeuwenoude groene wouden, helderblauwe meren en besneeuwde vulkanen. Bijvoorbeeld Puerto Varas, aan het Llanquihue meer, met zijn prachtig uitzicht op de Osorno vulkaan. Hiervandaan kan je een schitterende wandeling ondernemen naar de Termas el Callao bronnen bij het Todos los Santos meer.

CL_Merengebied_Pucón_Vista_Volcán_Villarrica_vct
CL_ChiloéIglesiaTenaún_vct

Het magische Chiloé

Het op het UNESCO werelderfgoed geplaatste eiland Chiloé is het op één na grootste eiland van Chili en ligt ten zuidoosten van Puerto Montt. De archipel van Chiloé omvat vele kleine eilandjes die voor de oostkust liggen. Dit magische eiland is rijk aan mythologie, bossen en geïsoleerde stranden, beroemd om zijn unieke gastronomie en architectuur. Er leven met name boeren en vissers op dit eiland, die hun traditionele leven leiden in pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Chiloé was lange tijd grotendeels afgesneden van het vasteland, zodat diepgewortelde tradities, mythen en legendes tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Het embleem van het eiland zijn de houten huizen op palen en de vele houten kerken, die zijn gebouwd zonder het gebruik van een enkele spijker of schroef.

Carretera Austral - de mooiste route van Chileens Patagonië

De Carretera Austral is één van de mooiste routes in het noordelijke deel van Chileens Patagonië. Het is een eindeloze weg die begint bij Puerto Montt en ruim 1200 kilometer zuidelijker eindigt bij het plaatsje Villa O’Higgins. De Carretera Austral (officieel de Ruta 7) is voor een groot deel onverhard en brengt je door een ruig landschap van meren, bossen, bergen en gletsjers.

De aanleg van de Carretera Austral werd in 1976 gestart door de toenmalige dictator Augusto Pinochet, maar pas in 2003 werd de route helemaal voltooid. Hierdoor is het mogelijk geworden om sneller door het afgelegen zuidelijke deel van Chili te kunnen reizen, maar het is vooral een ideale manier om van het spectaculaire landschap te genieten.

Wanneer je over de Carretera Austral rijdt kun je diverse keren van de route afslaan om de adembenemende omgeving te bewonderen. Ga bijvoorbeeld naar de Paso Futaleufu; een bergpas om de Andes over te steken, of de Paso Roballo die je door de schitterende Chacabuco vallei voert.

CL_C._Austral_Bicicleta_vct
CL_C._Austral_Parque_Pumalin_vct
AV.VC24

Carretera Austral - het noorden

Het noordelijke deel van de route brengt je door het prachtige merengebied en zuidelijker langs mooie nationale parken. Zo ligt Caleta Gonzalo in het nationale park Pumalín, dat behoord tot het beschermfonds van Douglas Tompkins. Deze Amerikaanse avonturier, werd tijdens zijn eerste reis door Chileens Patagonië meteen verliefd op deze bijzondere, ongerepte regio. Ook het Corcovado National Park is een beschermd natuurgebied. Hier vind je de karakteristieke Corcovado vulkaan die wordt omgeven door prachtig regenwoud.

Carretera Austral - het zuiden

In het zuidelijke deel van de Carretera Austral vind je onder andere Lago General Carrera. Dit meer, dat gedeeld wordt met Argentinie onder de naam Buenos Aires meer, is onder andere bekend om zijn indrukwekkende marmergrotten.

Verder kan je in het zuiden kajakken, raften of vliegvissen op de Baker rivier. Ook Caleta Tortel, een pittoresk dorpje dat geheel op steigers is gebouwd, is een overnachting meer dan waard.

Catedral_de_mármol
Patagonia_-_52
Valle_Chacabuco_10

Spectaculair Patagonië

Patagonië beslaat het zuiden van Chili en Argentinië en bestaat uit een ongerept landschap van spectaculaire gletsjers, fjorden, wouden en bergen. Dit gebied werd circa 500 jaar geleden ontdekt en er is sindsdien maar weinig veranderd. Er zijn hier zelfs gebieden die nog niet zijn ontdekt door mensen. Het unieke landschap, de aanwezigheid van meer dan 2500 plantsoorten en ongeveer 500 diersoorten en de levendige cultuur maken dit een gewilde bestemming tijdens een reis door Chili en Argentinië.

Patagonië - de hoogtepunten

Maak mooie trektochten door één van de prachtige nationale parken zoals Yendegaia Park. Een walvissenexcursie vanuit het Francisco Coloane Marine Park is zeker ook iets wat je nooit meer zult vergeten!

Voor een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring maak je een boottocht langs de zuidkust van het Amerikaanse continent, waarbij je dicht bij dolfijnen, pinguïns en walvissen komt. Je vaart door kanalen en langs fjorden en je kunt imposante, eeuwenoude gletsjers bewonderen.

CL_Patagonie_Torres_del_Paine-Lago_Grey_vct
CL_Patagonie_Torres_del_Paine_3_vct

Torres del Paine

In het zuiden van Patagonië, op de grens met Argentinië, ligt het nationale park Torres del Paine. Dit ‘achtste wereldwonder’ staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en heeft zijn naam te danken aan drie opmerkelijke granieten torens, die uit de steppe omhoog reizen. Het is een uitgestrekt park met een ruig landschap van bergen, gletsjers meren en watervallen. Je kunt hier prachtige wandeltochten maken, waarvan de W-trekking misschien wel de bekendste is. Ook kun je een boottocht maken naar de “ijsmuur” van de ‘Grijze Gletsjer’ in het gelijknamige meer.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven