Beste reistijd Chili

Chili ligt op het zuidelijk halfrond, dus de seizoenen zijn omgekeerd aan die in Nederland. De beste reistijd voor Chili hangt af van je specifieke interesses en de regio die je wilt bezoeken.

Wat is de beste tijd om naar Chili te reizen?

De beste reistijd naar Chili hangt af van wat je wilt doen en welke delen van Chili je wilt verkennen. Het is handig om specifieke informatie over je reisplannen te hebben om het meest geschikte moment te bepalen. Wij helpen je graag op weg! Hieronder kun je meer informatie vinden over de beste reistijd, van periode tot periode. Verder hebben we een onderscheid gemaakt tussen het noorden van Chili en de centrale vallei: Santiago, Tacama woestijn, Altiplano, Valparaíso en de Paas- en Juan Fernandez eilanden. En het zuiden van Chili: Patagonië, Torres del Paine Park en The lake district.

Noord-Chili Zuid-Chili Weer FAQ
Noord-Chili Zuid-Chili Weer FAQ

Beste reistijd voor het noorden Chili, van periode tot periode

Chili ligt op het zuidelijk halfrond, dus de seizoenen zijn omgekeerd aan die in Nederland. De beste reistijd voor Chili hangt af van je specifieke interesses en de regio die je wilt bezoeken. Omdat de klimaten per halfrond verschillend zijn, is Chili voor het gemak opgesplitst tussen het noorden en het zuiden.

December – februari

December tot en met februari markeren de zomerperiode in Chili waarin de dagen warm en zonnig zijn. Dit is een uitstekende tijd voor het ontdekken van het noorden van Chili en de centrale vallei. De druivenoogst is op haar best waardoor er in de wijnregio tal van wijnproeverijen en rondleidingen worden georganiseerd. De Atacama woestijn komt tijdens deze maanden tot leven en heeft prachtige heldere zandvlaktes. Op de Paas- en Juan Fernandez eilanden is het rond deze tijd van het jaar het warmst en het daarom de meest bezochte periode.

EXPERIENCE1

Maart – mei

De overgang naar de herfst is begonnen van maart tot en met mei in Chili waardoor de temperaturen comfortabel zijn. Het is daarom de ideale tijd om een bezoek te brengen aan Noord-Chili waaronder Santiago en de Atacama woestijn. In de hoofdstad Santiago zijn de milde temperaturen uitstekend voor een wandeling door de chique wijken Providencia en Las Condes of een bezoek aan alle hippe restaurants, winkels en bars. De wijngebieden, zoals de beroemde Casablanca Valley, bevinden zich momenteel in de oogsttijd en zijn voorzien van de meest prachtige kleuren. Op de paaseilanden is het weer rond deze tijd zeer geschikt voor excursies over het eiland en het bewonderen van de Moai standbeelden.

pexels-luis-dalvan-1684166

Juni – augustus

De maanden juni tot en met augustus zijn de wintermaanden in het noorden van Chili. In de Atacama heersen er erg koele temperaturen, vooral in de nacht. De nachten zijn enorm helder door het gebrek aan kunstmatige lichtbronnen waardoor het ideaal is om de heldere sterrenhemel te bekijken met het blote oog. Op de Paas- en Juan Fernandez eilanden zijn de temperaturen mild en uitstekend voor het verkennen van het eiland, dat ook wel Rapa Nui wordt genoemd.

Moai standbeelden op Paaseiland in een rijtje tegen de groene heuvels.

September – november

Een reis naar Chili tussen september en november markeert het lenteseizoen en brengt aangename dagen met zich mee met koele temperaturen. De weersomstandigheden zijn ideaal voor het maken van een wandeling door de Andes of voor een bezoek aan steden zoals Santiago en Valparaíso. In de Casablanca Valley staan de wijngaarden in volle bloei en zijn ideaal voor het proeven van de lokale wijn.

Een bezoek aan de Paas- en Juan Fernandez eilanden is in deze maanden een bezoek waard. Dankzij de lente bloeit de natuur weer op waardoor wandelingen langs de Moai-beelden goed te ondernemen zijn.

pexels-fredson-silva-14772229

Beste reistijd voor het zuiden van Chili, van periode tot periode

Wil je meer weten over de beste reistijd naar het zuiden van Chili? Onze Zuid-Amerika specialist heeft alle punten op een rij gezet, rekening houdend met locatie, weer en activiteiten.

December - februari

In het zuiden van Chili zijn de temperaturen in de zomermaanden, december tot en met februari, uitstekend voor een bezoek dankzij de milde temperaturen. Dit is het hoogseizoen in het Torres del Paine Park en ideaal voor het maken van lange wandeltochten, zoals de populaire W-trekking, waarbij je langs ruige landschappen en gletsjers wandelt. Het Chileens Merengebied kent in deze tijd ook fijne temperaturen waardoor een wandeling naar het Todos los Santos meer een prachtig uitzicht biedt. Ook het eiland Chiloé is in deze periode ideaal voor een bezoek. Kortom, de zomer is zeer geschikt voor een reis naar het zuidelijke deel van Chili.

CL_Merengebied_Muelle_Frutillar_vct

Maart - mei

De maanden maart en mei zijn de herfstmaanden in het zuiden van Chili. Dit zorgt voor prachtige kleuren in het Torres del Paine National Park, Chileens Patagonië en Chiloé. Het zuiden van Chili is gedurende deze periode rustig en daarom uitstekend voor een bezoek aan de gletsjers en fjorden.

CL_ChiloéCastro_vct

Juni - augustus

Van juni tot en met augustus is het winter in het zuiden van Chili en daarmee breekt een koude periode aan. Veel gebieden zoals het Torres del Paine Park zijn gesloten vanwege hevige sneeuwval. Op het eiland Chiloé is de winter mild en valt er veel regen. Ski liefhebbers kunnen terecht in de nabijgelegen bergen van het Chileense Merengebied, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Las_torres_foto_vertical_por_lo_que_sea

September - november

De lente breekt aan in het zuiden van Chili en loopt van september tot en met november. De landschappen transformeren in groene levendige landschappen in het Merengebied dankzij de smeltende sneeuw. Dit maakt het ideaal om de omgeving te verkennen voordat de zomerdrukte van start gaat.

CL_Merengebied_Pucón_vct

Temperatuur en neerslag; klimaat Chili

JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Atacama
20°C
21mm
19°C
24mm
19°C
4mm
17°C
1mm
13°C
1mm
12°C
1mm
11°C
1mm
13°C
0mm
15°C
0mm
18°C
0mm
19°C
0mm
20°C
2mm
Valapraíso
22°C
0mm
22°C
1mm
22°C
1mm
20°C
1mm
18°C
13mm
16°C
22mm
15°C
10mm
16°C
8mm
17°C
7mm
18°C
4mm
20°C
1mm
21°C
0mm
Santiago
25°C
1mm
23°C
2mm
19°C
4mm
16°C
15mm
13°C
35mm
13°C
68mm
13°C
92mm
14°C
72mm
16°C
32mm
20°C
21mm
23°C
11mm
25°C
2mm
Puerto Varas
20°C
50mm
19°C
67mm
18°C
78mm
15°C
91mm
12°C
128mm
10°C
137mm
9°C
117mm
10°C
132mm
12°C
79mm
14°C
99mm
14°C
100mm
18°C
90mm
Punta Arenas
13°C
33mm
13°C
28mm
12°C
36mm
9°C
28mm
7°C
20mm
5°C
18mm
5°C
21mm
5°C
18mm
7°C
15mm
9°C
20mm
11°C
24mm
12°C
29mm
Torres del Paine National Park
8°C
142mm
9°C
117mm
8°C
125mm
5°C
168mm
3°C
132mm
1°C
150mm
1°C
122mm
1°C
116mm
3°C
112mm
5°C
115mm
6°C
133mm
7°C
145mm

Veelgestelde vragen over de beste reistijd Chili

Over het algemeen zijn december, januari en februari de warmste maanden in Chili, omdat het dan zomer is op het zuidelijk halfrond. In de hoofdstad Santiago, gelegen in het midden van Chili, kunnen de temperaturen in de zomer (december, januari, februari) variëren van gemiddeld 15 tot 30 graden Celsius. In het noorden van Chili, zoals in de Atacamawoestijn, kunnen temperaturen in de zomermaanden zelfs nog hoger zijn, met pieken tot boven de 35 graden Celsius.

Juni, juli en augustus zijn de koudste maanden in Chili, omdat het dan winter is op het zuidelijk halfrond. In Santiago kunnen de temperaturen in de winter variëren van gemiddeld 3 tot 15 graden Celsius. In het zuiden van Chili, vooral in Patagonië, kunnen de temperaturen veel lager zijn, met mogelijk vorst en sneeuwval. Wellicht een punt van aandacht bij het plannen van je vakantie en het bepalen van de beste reistijd naar Chili.

Over het algemeen is het tijdsverschil tussen Nederland en Chili 5 tot 6 uur. Chili ligt voor op Nederland. In de Chileense zomertijd kan het verschil een uur groter zijn.

Chili heeft zeer veel highlights, waaronder de Atacamawoestijn, het mysterieuze Paaseiland, de Chileense fjorden, het merengebied, Torres del Paine National Park in Patagonië, en de bruisende hoofdstad Santiago.

De vliegtijd van Amsterdam naar Chili varieert afhankelijk van de exacte bestemming in Chili. Een rechtstreekse vlucht naar Santiago kan ongeveer 14 tot 15 uur duren. Als er tussenstops zijn, kan de totale reistijd langer zijn.

Hoewel sommige grote toeristische gebieden mogelijk Euro's accepteren, wordt over het algemeen de Chileense Peso (CLP) gebruikt voor transacties. Het is raadzaam om wat lokale valuta bij je te hebben.

Nee, Chili ligt buiten de tropische zone, en orkanen komen over het algemeen niet voor in het land. Je hoeft je hier geen zorgen om te maken bij het bepalen van de beste reistijd naar Chili.

Waarom naar Chili met All Over Tours?

De combinatie van onze eigen reiservaring met de uitgebreide kennis van onze streng geselecteerde lokale vertegenwoordiging is je garantie voor een zorgeloze op maat samengestelde reis geheel a la All Over Tours stijl. Oftewel een volledige verzorgde individuele rondreis waarbij wij zorgen voor de beste gidsen en verblijf in de mooist gelegen accommodaties, elk met een eigen karakter. Naast de bekende toeristische trekpleisters laten we je ook graag de nog onbekende delen van het land zien.

Wij delen graag onze bijna 30 jaar ervaring met je bij het samenstellen van jouw droomreis op maat naar Chili, eventueel in combinatie met de andere regio's van Zuid-Amerika. Het is onze passie, wij doen niets anders, wij weten wat onze reizigers belangrijk vinden voor een onvergetelijke reis.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe jouw individuele rondreis naar Chili er uit kan zien? Vraag een reisvoorstel aan en we laten je graag de verschillende mogelijkheden zien. Vermoedelijk word je net zo enthousiast over Chili als wij!

  • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
  • Crowd avoidance: wij vermijden de massa zoveel mogelijk
  • De beste lokale gidsen: zij kennen de regio door en door
  • Flexibel reisprogramma: Bepaal zelf je reis
  • Klein of privé gezelschap: persoonlijke aandacht staat voorop
  • Persoonlijk advies: voor een reisvoorstel op maat
  • Unieke accommodaties: wij kennen de verborgen juweeltjes
  • Wij ontzorgen: en denken met je mee
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven