Het noorden van Oeganda

Oeganda

Naast Bwindi kent Oeganda veel verschillende regio's, elk met een eigen karakter. Als specialist adviseren wij je graag met een exclusief reisvoorstel op maat.

Oeganda heeft veel meer dan alleen berggorilla's

Naast Bwindi kent Oeganda veel meer regio's die een bezoek meer dan waard zijn. Denk aan Murchison Falls NP, dat doormidden gesneden wordt door de Nijl en het afgelegen Kidepo NP.

Voorbeeldreizen naar Het noorden van Oeganda

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

AA-HW2A9971_Mist_near_Bwindi
Gorilla trekking, safari's en boottochten
Bekijk voorbeeldreis

Groepsreis Oeganda in klein gezelschap

9 daagse rondreis vanaf € 4.400,- per persoon

AA-HW2A9689_Kibale_Chimps
Gorilla's, chimpansees en meer in de nationale parken van Uganda
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis Oeganda met privé gids

14 dagen vanaf € 7.000,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Het noorden van Oeganda

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Apoka_Overview_4
Exclusieve lodge in het afgelegen Kidepo Valley National Park
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Het noorden van Oeganda

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Het noorden van Oeganda zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Wildplaces_Semliki_Activities_5

Zwart-witte franjeaap

Semliki

Meer informatie Meer informatie
IMG_5607-_Land_crusier

overland safari

Meer informatie Meer informatie
Wildplaces_Kidepo_(12)

Kidepo National Park

Meer informatie Meer informatie
Semliki_Wildlife_Reserve_(1)

Wandelen in Semliki

Meer informatie Meer informatie
10Sitting_Kampala

Markt Kampala

Meer informatie Meer informatie
Wildplaces_NWRChimps

Chimpansees in Kibali NP

Meer informatie Meer informatie
Wildplaces_Bulago_Island_(3)

Victoriameer

Belago Island

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
103_Murchison_Falls

Onder de Murchison Falls

Het meest indrukwekkende dat de Nijl overkomt op haar lange tocht vanaf het Victoriameer tot aan de Middellandse zee, zijn de Murchison watervallen. 's Werelds langste rivier stort zich hier over een breedte van nog geen zes meter bulderend in een wolk van bruisend wit water 43 meter naar beneden, een adembenemende totaalervaring.

Murchison Falls National Park, het grootste park van Uganda, wordt doormidden gesneden door de Nijl. Het park biedt een grote landschappelijke variatie, met dicht regenwoud op de heuvels in het zuidwesten tot glooiend savannegebied in het noordwesten. De bossen bieden bescherming aan diverse primaten, terwijl de rivier antilopen, buffels, Rothschild-giraffen en olifanten aantrekt. Het hoogtepunt is een boottocht naar de onderkant van de watervallen. Tijdens deze boottocht krijg je volop wild en watervogels te zien. Ook zeer indrukwekkend is om vanaf de bovenkant van de watervallen over het pad naar beneden te lopen en het schuimende water van dichtbij te zien, én te horen.

Chimpansees en twaalf soorten primaten in Kibale

In het regenwoud van het Kibale Forest National Park (760 km2) wonen de verschillende primaten en chimpansees dichter op elkaar dan waar ook ter wereld. De bomen groeien hier hoger en breder dan in bergbossen waardoor het een uitdaging kan zijn om ze te spotten. Daarom is het aan te raden in het Bigodi Wetland Sanctuary de wandelroute te volgen. Vanaf de moerassen die aan het woud grenzen, heb je een veel betere kans om de vele primaten te zien.

Er leven maar liefst twaalf primatensoorten in Kibale Forest National Park, onder meer: Red Colobus (Rode franjeapen) en Black & White Colobus (Zwart-witte franjeapen), Grey-cheeked mangabey (grijs-koon manganen), Red-tailed (Rood pand apen) en L'Hoest's monkey (bergmeerkatten) en Galago's. De grootste attractie vormen echter de pakweg 500 chimpansees die zich onledig houden in de wilde vijgenbomen.

AA-HW2A9818_Kibale_Chimps

Faunarijkdom in Semliki Valley Wildlife Reserve

Semliki Valley Wildlife Reserve (558 km²) is het oudste reservaat in Uganda. Het park is mede bijzonder doordat het op de grens van Oost- en West-Afrika ligt. Lake Albert en de noordelijke uitlopers van de Rwenzoribergen vormen natuurlijke begrenzingen die verschillende wilde dieren een relatief veilige biotoop hebben verschaft. De savanne wordt op verschillende plaatsen doorkruist met riviervalleien. De Westelijke Riftvallei komt even abrupt als steil uit op Lake Albert.

Het rijk gevarieerde landschap met begroeide rivieroevers, bossen en savanne staat garant voor een grote rijkdom aan fauna, waaronder leeuwen, luipaarden, giraffen, zowel woud- als savanne-olifanten. Bovendien kunnen vogelaars hier hun ogen uitkijken: in Semliki Valley Wildlife Reserve zijn ruim 400 soorten vogels geobserveerd, waaronder de zeldzame schoensnavel ooievaar.

Kidepo is spectaculair

Kidepo Valley National park is zonder twijfel een van de meest spectaculaire parken van Oeganda. Dit heuvelachtige grensgebied met Sudan en Kenia is 1,442 km2 groot en herbergt landschappen die in heel oostelijk Afrika hun weerga niet kennen. Het park biedt zeer gevarieerde, adembenemend mooie savannelandschappen die zich uitstrekken tot aan de onregelmatige horizon. Sommige hoger gelegen gebieden zijn begroeid met bergwouden. De flora en fauna in dit park doen eigenlijk meer aan Kenia denken dan aan Oeganda.


MB457_Kidepo

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven