Luxe rondreis Oeganda met privé gids

14 dagen vanaf € 7.000,- per persoon

Verkort reisprogramma

Een 14 daagse bijzondere rondreis door safari Uganda met privé gids, waarbij je te voet op zoek gaat naar de berggorilla in het Bwindi Impenetrable Forest. Verder bezoek je het Lake Mburo National Park, het Queen Elizabeth National Park, Semliki Valley Wildlife Reserve, Kibale Forest National Park en het Murchison Falls National Park. Ook zul je een goede indruk kunnen opdoen hoe de vriendelijke bevolking van dit prachtige land leeft. Je verblijft in luxe hotels. Indien gewenst kun je deze reis op maat aanpassen.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo speciaal?

Meer informatie Meer informatie
Wildplaces_Nkuringo_school

Couleur locale

Onderweg maak je het leven op het platteland van dichtbij mee

Meer informatie Meer informatie
Oeganda | Ngamba Island | Chimpanzee Sanctuary

Chimpansees

Je gaat op zoek naar de chimpansees in Semliki

Meer informatie Meer informatie
Wildplaces_ShoeBill2

Op zoek naar de schoensnavel

Een zeer bijzondere vogel

Meer informatie Meer informatie
M_Gorilla_Habinyanja_mother_and_baby

Gorilla's

Breng een dagje door met de gorilla's in het Bwindi Impenetrable Forest

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Entebbe

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Entebbe.

Dag 1
pool___rooms

Even bijkomen van de vlucht in Kampala

Na aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en volgt een transfer naar het Enim Pasha Hotel, waar je de komende nacht verblijft. In de avond zal je een korte uitleg krijgen over het verloop van deze reis.

Ontbijt
Diner
Dag 2
Wildplaces_Equator_2

Geniet van het prachtige landschap bij Lake Mburo

Na het ontbijt ontmoet je jouw privé gids en rijd je in ongeveer vier uur naar het Lake Mburo National Park, waar je de komende nacht verblijft in de Mihingo Lodge. Onderweg steek je de evenaar over. In de namiddag maak je de eerste safari door het park. Lake Mburo National Park is het kleinste Nationale Park van Uganda, en biedt een spectaculair landschap.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 3+4
Bwindi Impenetrable Forest | gorilla | door Leslie Wolting

Op zoek naar de gorilla's in Bwindi Impenetrable Forest

Vandaag rijd je naar het Bwindi Impenetrable Forest, een werelderfgoed. Je verblijft twee nachten in het luxe Clouds Mountain Gorilla Lodge. De volgende dag ga je te voet op zoek naar berggorilla's. Je kunt zelfs tijd met deze gorilla's doorbrengen en iedereen is het erover eens dat dit een ervaring voor het leven is.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 5+6
AA-HW2A9267_QENP

Verken veelzijdig Queen Elizabeth National Park

De volgende bestemming is het Queen Elizabeth National Park, gelegen in het westen van de Great Rift Valley, waar je twee nachten verblijft in de Mweya Safari Lodge. Je brengt een bezoek aan de kraters, ten noorden van de Rwenzori Mountains, waarvan sommigen zijn omgevormd tot zoutmeren waar zich flamingo's bevinden. Tijdens een boottocht over het Kazinga kanaal, zult je veel nijlpaarden tegenkomen, maar ook krokodillen. Maar ook verken je het Queen Elizabeth National park door middel van safari's per auto.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 7+8
Wildplaces_ShoeBill4

Op zoek naar de schoensnavel in Semliki

Na het ontbijt rijd je in ongeveer zes uur naar het Semliki Valley Wildlife Reserve. Hier verblijf je de komende twee nachten in de Semliki Safari Lodge. In de namiddag maak je de eerste safari in dit reservaat, waarbij je op zoek gaat naar de verschillende nachtdieren en kans maakt om leeuwen, luipaarden en olifanten tegen te komen.

De volgende morgen trek je het regenwoud in om op zoek te gaan naar de chimpansees. Deze wandeling kan erg verschillen van duur. Tijdens deze wandeling kom je ook een grote diversiteit aan vogels tegen.
Het Semliki Wildlife Reserve is in het westen van Uganda gelegen. In dit wildreservaat komen veel verschillende landschappen bij elkaar zoals, het tropisch regenwoud, savanne, moerasgebieden, Lake Albert en de Rwenzori Mountains. Door deze verschillende landschappen is er ook een diversiteit aan wild.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 9+10
AA-HW2A9916_Kibale_Rode_franjeaap

Héél veel primaten in Kibale Forest

Je vervolgt de reis naar het Kibale Forest National Park, waar je twee nachten verblijft in de Kyaninga Lodge. Onderweg zul je Ugandese dorpjes passeren en heb je een prachtig uitzicht over de Western Rift Valley. Kibale National Park onderscheidt zich doordat het twaalf verschillende primaten huisvest; bovendien heeft het de dichtste primatenconcentratie ter wereld. Het prachtige park zul je middels een begeleide wandeling gaan verkennen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 11+12
071_Murchison_Falls._Uganda'08

Boottocht naar de Murchison watervallen

De rondreis sluit je af in het Murchison Falls National Park, waar je twee nachten verblijft in Paraa Safari Lodge. In dit park breng je een bezoek aan de Nijl, die zich op dat punt in zijn geheel door slechts een breed gat wringt, wat een prachtige denderende waterval tot gevolg heeft. Tijdens deze prachtige boottocht over de Nijl zie je krokodillen, nijlpaarden en exotische vogels passeren. Ook maak je een gamedrive bij zonsopgang waarbij je buffels, olifanten en ander wild kunt bewonderen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 13

Entebbe Blank Amsterdam

Na een laatste safari rijd je terug naar Entebbe, waar je nog heerlijk van de lunch kunt genieten. In de namiddag volgt een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 14

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op KLM economy class
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Engels sprekende privé gids/chauffeur met safari voertuig
 • Gorilla Permit (waarde van USD 500 per persoon)
 • Chimpansee permits
 • Parkentreegelden
 • Flying Doctor Service
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven