Clouds Mountain Gorilla Lodge

Bwindi Impenetrable Forest, Oeganda

Lodge in het oerwoud waar je wilde gorilla's ontmoet

Clouds Mountain Gorilla Lodge ligt in het Bwindi Impenetrable National Parkin het zuidwesten van Oeganda. De lodge ligt hoog in de bergen en aan de rand van het regenwoud op een voorheen moeilijk bereikbare locatie. Je bevindt zich hier in het leefgebied van de berggorilla's en de lodge is dan ook opgezet met als doel deze bijzondere dieren te beschermen. Tijdens je verblijf bezoek je een groep gorilla's in hun eigen groene koninkrijk - een sensationele ervaring. De lodge zelf biedt alle comfort en ruimte die je je maar kan wensen. Als de lodge niet door wolken omgeven is, heb je dankzij de hoge ligging bovendien een indrukwekkend uitzicht over de heuvels van het Bwindi Impenetrable Forest. Clouds Mountain Gorilla Lodge is een schitterende accommodatie voor eenieder die graag eens oog in oog staat met een wilde berggorilla.

Meer informatie Meer informatie
Clouds_Main_Lodge_Lounge_1

Lounge

Geniet van een goed boek in de comfortabele lounge

Meer informatie Meer informatie
Clouds_Tracking_1_(1)

Activiteiten

Maak een mooie wandeling door het oerwoud

Meer informatie Meer informatie
Clouds_Service_2

Ontbijten

Een heerlijk ontbijt met een prachtig uitzicht

Voorbeeldreis met deze accommodatie

AA-HW2A9689_Kibale_Chimps
Gorilla's, chimpansees en meer in de nationale parken van Uganda
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis Oeganda met privé gids

14 dagen vanaf € 7.000,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Clouds Mountain Gorilla Lodge

Ruime cottages

Clouds Mountain Gorilla Lodge beschikt over tien losstaande cottages. Ze zijn opgebouwd uit vulkanisch steen en bestaan uit een slaapkamer en een aparte lounge met open haard. Een hoog dak en lichte kleuren geven een heerlijk gevoel van ruimte. Het decor is elegant, met houten meubilair, vloerkleden en schilderijen van lokale kunstenaars die de ‘finishing touch' vormen. Je beschikt verder over een ruime ensuite badkamer en een terras vanwaar je geniet van de prachtige uitzichten op het regenwoud. Daarnaast beschikt de lodge nog over twee familie cottages, die zijn voorzien van twee slaapkamers.

Clouds_Bedroom_2

Faciliteiten en activiteiten van Clouds Mountain Gorilla Lodge, Oeganda

Restaurant

In het hoofdgebouw van Clouds Mountain Gorilla Lodge vind je maar liefst zes open haarden die de ruimtes 's avonds sfeervol verwarmen. Er is een eetkamer waar je heerlijke gerechten geserveerd worden. In de lounge staan uitnodigende sofa's en van hieruit bieden veel grote ramen een schitterend zicht op de omliggende groene heuvels. In de bar kun je een drankje bestellen en er is een kleine boetiek waar je leuke souvenirs kunt kopen.

Safari

Je verblijf bij Clouds Mountain Gorilla Lodge draait uiteraard om de gorilla's. Vanuit je cottage wandel je naar het begin van de ‘trail' waar je gorilla-safari begint. Onder begeleiding van ervaren gidsen maak je een lange wandeling door het dichte regenwoud op zoek naar de lokale groep wilde gorilla's. Wanneer je deze hebt gevonden, kun je een klein uur lang de machtige dieren aanschouwen in hun natuurlijke leefomgeving - een onvergetelijke ervaring.

Activiteiten

Behalve gorilla's opsporen, kun je rondom de lodge ook schitterende wandelingen maken door het oerwoud. Er leven in de omgeving talloze dieren zoals chimpanzees, Colobus aapjes en zo'n 350 soorten vogels.

Culturele excursies

Cultuurliefhebbers kunnen de lokale gemeenschap bezoeken.

Duurzaam

Clouds Mountain Gorilla Lodge is ontstaan uit een samenwerking tussen de lokale gemeenschap, de African Wildlife Foundation en het International Gorilla Conservation Program. De opbrengsten van de lodge komen direct ten goede aan de gemeenschap. Ook wordt een deel van het geld gebruikt om het leefgebied van de gorilla's te beschermen en wordt er geïnvesteerd in ontwikkelingsprojecten zoals het verbeteren van wegen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven