Authentieke safari Noord- en West Tanzania

16 daagse rondreis vanaf €17.800,- per persoon

Zeer diverse vliegsafari ver weg van de gebaande wegen

Deze 16-daagse individuele droomsafari door het noorden en westen van Tanzania brengt je naar reservaten die onderling erg van elkaar verschillen. Zo kun je de grote wildebeest migratie bekijken, varen op het diepste meer van Afrika, van heel dichtbij chimpansees bewonderen en een bezoek brengen aan één van de meest afgelegen en ruige wildreservaten van Tanzania. Naast safari's in open Landrovers zal je gaan flycampen en schitterende meerdaagse wandelingen ondernemen door het wild, desgewenst onder begeleiding van zeer ervaren Hadzabe gidsen. Hierbij leer je over de cultuur en leefwijze van deze jager-verzamelaars en overnacht je midden in de natuur. Tijdens deze volledig verzorgde reis word je begeleid door de beste gidsen, geniet je van heerlijke maaltijden en verblijf je in kleinschalige lodges en tentenkampen geheel weg van de massa.

De eerste twee nachten breng je door in een kleinschalige lodge nabij Arusha, zodat je goed uitgerust kunt beginnen aan dit prachtige avontuur. Vervolgens ga je naar de Serengeti, waar je gaat flycampen onder de sterrenhemel en meerdaagse wandelingen zult ondernemen. Daarnaast zal je vanuit een subliem mobiel tentenkamp de wildebeest migratie volgen en van dichtbij meemaken.

Na je spannende avonturen in de Serengeti vlieg je naar het op twee na grootste nationaal park van Tanzania, Katavi National Park, waar je de ruige natuur en grote biodiversiteit zult verkennen. Dit, vanwege zijn afgelegen ligging, nauwelijks bezochte wildreservaat kenmerkt zich door de enorme verschillen tussen de seizoenen, waar in het droge seizoen vaak alleen de sterke dieren overleven. Je ontdekt hier Afrika in zijn meest pure vorm waarbij je comfortabel in een authentiek en schitterend gelegen tentenkamp verblijft.

Voor een bijzondere afsluiting van je rondreis verblijf je in een zeer afgelegen, kleinschalige lodge met een bijzondere ligging in het Mahale Mountains National Park, aan een wit zandstrand van Lake Tanganyika. Er zijn geen wegen of voertuigen waardoor je, naast activiteiten op het water, te voet wandelsafari's op zoek naar chimpansees zult ondernemen - een onvergetelijke ervaring!

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze vliegsafari naar Noord en West Tanzania zo bijzonder?

De intense wijze waarop je de befaamde en wildrijke Serengeti bezoekt: enerzijds middels een meerdaagse wandelsafari waarbij je, desgewenst cultureel verrijkt onder begeleiding van Hadzabe jagers, slaapt onder de sterren in een fly-camp. Anderzijds vanuit een mobiel tentenkamp de wildebeest migratie van dichtbij ervaart. Daarnaast bezoek je het immense en afgelegen Katavi nationaalpark in het westen van Tanzania, bekend om zijn ongereptheid en contrasten tussen het regen- en droge seizoen. Tot slot bezoek je het aan het Tanganyika meer gelegen en autoloze Mahale nationaalpark, bekend om zijn chimpansees expedities en activiteiten op het meer. Gedurende deze reis verblijf je geheel weg van de massa in kleinschalige lodges en tentenkampen.

Meer informatie Meer informatie
Grote hoeveelheid nijlpaarden in poel in Katavi NP

Nijlpaarden op elkaar in Katavi

in het droge seizoen

Meer informatie Meer informatie
FlyCamping met Hadzabe Serian's Serengeti

Flycampen in de Serengeti

Meer informatie Meer informatie
Wild spotten vanuit je tent bij Chada Katavi | Olifant | Tanzania

Wild voor je deur

Meer informatie Meer informatie
Wandeling sochtends Serian's serengeti

Wandelsafari's

Meer informatie Meer informatie
GMVillage810x464-03_1074_648_80_s_c1_c_c

Bezoek de lokale bevolking

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

dag 1

Amsterdam Blank Kilimanjaro

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Kilimanjaro

Dag 1-3
patio

Acclimatiseren in een fijne omgeving bij Arusha

Bij aankomst bij Kilimanjaro word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en word je met een transfer naar Arusha gebracht. Je zult hier twee nachten verblijven bij Rivertrees Country Inn, een charmante lodge waar je kunt acclimatiseren na de lange vlucht zodat je geheel uitgerust kunt beginnen aan de safari. Je kunt hier genieten van de sereniteit van de tropische tuin, met het geluid van de kabbelende rivier op de achtergrond tijdens een ontspannende massage. Ben je meer actief ingesteld, dan kun je de lokale omgeving verkennen met een begeleide fietstocht.

Ontbijt
Diner
Dag 3-8
137474_Serian_Serengeti_North_Activities_Fly_Camping_Hot_Water_for_Showers

Wandelen en jeepsafari's in de Serengeti

Na het ontbijt vlieg je naar de Serengeti waar je de volgende vijf nachten op unieke wijze zult verblijven bij Serian's Serengeti. De eerste drie nachten ga je flycampen waarbij je in het wild kampeert, terwijl je wel voorzien bent van alle basis comfort. Terwijl dragers de kampuitrusting en je bagage mee nemen vul jij je dagen wandelend door de meest afgelegen regio's van de Serengeti onder leiding van de beste gidsen. De twee daaropvolgende nachten verblijf je in één van de sublieme tentenkampen van Serian: gelegen in de omgeving van de wildebeestmigratie.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 3-6
Wandeling sochtends Serian's serengeti

Meerdaagse wandelsafari Serengeti

Vandaag vlieg je naar het zuiden van de Serengeti waar je een unieke ervaring zult mee maken die je voor altijd bij zal blijven. De komende dagen zal je namelijk, onder begeleiding van de beste gidsen, door het schitterende natuurgebied van zeker 4.200 km2 wandelen waarbij je zelf het wandeltempo kunt bepalen. Tijdens deze indrukwekkende wandelsafari ga je drie nachten flycampen, wat betekent dat je 's nachts midden in de wildernis zult overnachten. Na een heerlijke maaltijd in de bush val je in slaap onder de sterrenhemel. De volgende ochtend vervolg je de wandelsafari waarbij je zeer dichtbij verschillende wildsoorten kunt komen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag3-6
Hadzabe speerwerpen, Serian's Serengeti South

Optioneel: Kennismaken met de tradities van de Hadzabe

Ben je geïnteresseerd in eeuwenoude tradities en culturen? Onderneem dan deze wandelsafari onder begeleiding van de met uitsterven bedreigde Hadzabe. Terwijl je geniet van dezelfde comfort als bij de reguliere wandelsafari word je begeleid door Hadzabe krijgers, waardoor je aanvullend aan de wandelsafari kennis maakt met de gebruiken en leefwijze van deze authentieke gemeenschap. Bovendien leren ze je onder andere hoe je gemakkelijk wild op kunt sporen en hoe je zelf vuur maakt. Je leert de natuur zien door de ogen van de Hadzabe.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 6-8
gnoes bij Serian's Serengeti in Tanzania

Volg de wildebeesten vanaf subliem mobiel tentenkamp

De komende twee dagen ga je de wildebeesten van dichtbij meemaken vanaf Serian's Serengeti, een intiem mobiel tentenkamp dat de migratie van de wildebeesten van dichtbij volgt. Afhangend van het seizoen en waar de wildebeesten zich bevinden verblijf je in het noorden of het zuiden van de Serengeti zodat je optimaal kunt genieten van het migratie spektakel. Zo kun je in het noorden de oversteek van de Mara rivier aanschouwen en in het zuiden een glimp opvangen van jonge dieren in het geboorte seizoen. Verder onderneem je gedurende je verblijf verschillende safari's per 4x4-voertuig, waarbij je naast de wildebeesten ook veel ander wild kunt zien waaronder roofdieren.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 8-12
Krokodillen proberen schuilplaats tegen droogte te vinden in Katavi NP

Authentiek genieten in het ruigste park van Afrika

Na het ontbijt vlieg je naar het ongerepte Katavi National Park in het westen van Tanzania, waar je vier nachten verblijft bij Chada Katavi, een kleinschalig ouderwets tentenkamp met een prachtig uitzicht. Het ruim 5.000 km2 tellende Katavi staat bekend als één van de ruigste en meest afgelegen parken van Oost Afrika. Hier ervaar je met nauwelijks of geen andere bezoekers hoe fraai en voedzaam de natuur in het regenseizoen is, maar ook hoe hard het voor het wild is om te overleven in het droge seizoen. Ongetwijfeld een must voor de ervaren safariganger!

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 12-15
3

Chimpansees zoeken bij het meer van Tanganyika

Vandaag vlieg je naar het afgelegen Mahale Mountains National Park, waar je drie nachten verblijft bij Greystoke Mahale. Dit zeer bijzondere tentenkamp is gelegen aan een idyllisch wit zandstrand aan de voet van de dichtbeboste Mahale bergen en is alleen bereikbaar met een dhow (traditionele zeilboot). Omdat er hier in een straal van 150 kilometer geen wegen en voertuigen zijn zal je de komende dagen te voet de bergen in gaan, op zoek naar chimpansees welke je van zeer dichtbij kunt aanschouwen. Naast de safari's in de wouden is er volop gelegenheid om Lake Tanganyika te verkennen, één van 's werelds schoonste en diepste zoetwatermeren. Zo kun je een vaartocht maken op een dhow of een snorkelexcursie ondernemen waarbij je de kleurrijke visjes kunt bewonderen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 15-16

Kilimanjaro Blank Amsterdam

Deze bijzondere reis vol geweldige indrukken loopt helaas ten einde. Vandaag vlieg je terug naar Kilimanjaro, waarvandaan je met KLM terug vliegt naar Amsterdam.

Dag 16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op de economy class
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde transfers en excursies
 • Parkentreegelden (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten Tanzania

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op

Gerelateerde voorbeeldreizen

Kwando_Kwara_wild_dogs_close_to_vehicle
Luxe safari door Kwando, Okavango Delta en het Kalahari wildreservaat
Bekijk voorbeeldreis

Contrastrijke safari door minder bekend Botswana

Contrastrijke safari door minder bekend Botswana

12-daagse vliegsafari vanaf €6.800,- per persoon

Jabali-Scenic-4
Afwisselende combinatie van Nyerere en Ruaha met idyllische strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Luxe safari Zuid Tanzania en Songo Songo

Vliegsafari Zuid-Tanzania en Songo Songo archipel

13 dagen vanaf € 9.400,- per persoon

tropilla
Rondreis naar Valdés, zuid Patagonië, een estancia en de wijnregio
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis midden en zuiden van Argentinie

Individuele rondreis naar het midden en zuiden van Argentinië

24-daagse rondreis vanaf € 11.200,- per persoon

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven