Serian Serengeti

Serengeti, Tanzania

Intieme tentenkampen met de beste privé gidsen

Serian Serengeti is een verzameling van exclusieve kleinschalige tentenkampen verspreid over verschillende locaties in het wildrijke Serengeti National Park in Tanzania. De locaties wisselen na gelang de regio waar de wildebeest migratie zich bevindt. Tijdens je verblijf in één van de Serian Serengeti tentenkampen heb je de beschikking over een ervaren privé gids en spoorzoeker met eigen Landrover waarmee je onbeperkt op safari gaat op de momenten dat jij dat wenst. Afhangend van de locatie kunnen ook korte wandelingen ondernomen worden. De tentenkampen beschikken over maximaal zes ruime, comfortabele canvas tenten en kennen een ongedwongen sfeer, waarbij je geniet van gepersonaliseerde dienstverlening, familie-stijl diners en sfeervolle avonden bij het kampvuur. Voor de liefhebber van meerdaagse wandelingen waar geen voertuig aan te pas komt bestaat de mogelijkheid om te fly-campen waarbij je iedere dag op een andere locatie overnacht.

Gedurende de periode juni t/m november kan je in het noorden van de Serengeti verblijven in Serian's Serengeti North aan de zuidzijde van de Mara rivier en het op een open vlakte zeer pittoresk gelegen Serian's Serengeti Mobile Lamai aan de noordzijde van de Mara rivier. Beide tentenkampen dienen uitstekend als basis om het befaamde spektakel waarbij duizenden wildebeesten de Mara rivier heen en weer oversteken van dichtbij mee te maken. Combinaties zijn uiteraard mogelijk, ook met bijvoorbeeld Serian's Nkorombo in de Masai Mara in Kenia.

Gedurende de periode december t/m grofweg april kan je de geboorte van duizenden wildebeesten meemaken die zich dan in het zuiden van de Serengeti bevinden. Om dit spektakel mee te maken kan je verblijven in Serian's Mobile Kusini in het zuiden van het nationaalpark of in het meer afgelegen Serian's Serengeti South in het aangrenzende Mwiba Wildlife Reserve, waar je ook kennis maakt met de leefwijze van de van uitsterven bedreigde Hadzabe stam en bovendien avondsafari's kunt ondernemen.


Meer informatie Meer informatie
gnoes bij Serian's Serengeti in Tanzania

Beleef de geboorte

In het zuiden van de Serengeti

Meer informatie Meer informatie
Wildebeest migratie oversteekplaats bij Serian's Serengeti in Tanzania

Ervaar de oversteek

in het noorden van de Serengeti

Meer informatie Meer informatie
Safari bij Serian's Serengeti in Tanzania

Onvergetelijke safari momenten

Meer informatie Meer informatie
hoofdtent bij Serian's Serengeti in Tanzania

Comfortabele tentenkampen

Meer informatie Meer informatie
bad bij Serian's Serengeti in Tanzania

Authentieke safari belevenis

Meer informatie Meer informatie
FlyCamping Tent Serian's Serengeti
Meer informatie Meer informatie
suite bij Serian's Serengeti in Tanzania

Subtiele luxe gedurende de reis

Meer informatie Meer informatie
JAGENM_1

Jagen met de Hadzabe

Voorbeeldreis met deze accommodatie

chimpansee bij Greystoke Mahale in Tanzania
Zeer afwisselende rondreis naar het hart van Afrika
Bekijk voorbeeldreis

Sublieme tenten rondreis West en Noord Tanzania

Authentieke safari Noord- en West Tanzania

16 daagse rondreis vanaf €17.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Serian Serengeti

Comfortabele Tenten

Alle kampen van Serian Serengeti beschikken over vier ruime canvastenten en twee familie suites. De rustieke tenten met een klassieke safari uitstraling zijn zeer comfortabel ingericht met lichte en kakikleurtonen. De gazen ramen zorgen voor veel natuurlijk licht. De tenten beschikken over een ensuite badkamer met een fijne emmerdouche. Buiten de tent staan twee stoeltjes, vanuit waar je kan genieten van de omgeving. De familie suites bestaan uit twee tenten die aan elkaar gekoppeld zijn door een gezamenlijke lounge.

tent bij Serian's Serengeti in Tanzania
tent inrichting bij Serian's Serengeti in Tanzania
Wandeling_ mara_river_walk
FlyCamping Tent Serian's Serengeti

Adventure Fly Camping voor de wandelliefhebber

Ben je een liefhebber van langere wandelingen en wil je nog verder weg van de gebaande wegen en voertuigen? Dan is een aantal nachten avontuurlijk in het wild slapen wellicht een goede optie voor je! Fly-campen dankt zijn naam aan een klamboe tegen vliegen, waarbij je kampeert zoals het vroeger was, voordat de luxe Hemingway tenten hun intrede maakten. Je wandelt van locatie naar locatie waarbij de lichtgewicht tenten steeds op een andere locatie worden opgezet.

Faciliteiten en activiteiten van Serian Serengeti, Tanzania

Safari

Tijdens je verblijf heb je bij Serian de beschikking over een privé gids met eigen Landrover. De safari's zullen dan ook geheel op jou wensen worden afgestemd waarbij jij bepaalt wanneer en hoe lang je op safari wilt gaan.

Avondsafari

In Serian's Serengeti South kan je naast safari's overdag deelnemen aan avondsafari's. Tijdens de ondergaande zon en wanneer het net donker is zal je onder begeleiding van een uitstekende gids, spoorzoeker en grote lampen, opzoek gaan het nachtleven van de bush.

Begeleide wandelingen

De meeste kampen bieden de mogelijkheid voor korte wandelingen. Langere, meerdaagse wandelingen kunnen ondernomen tijdens het fly campen, waarbij je geheel in het wild slaapt.

Restaurant

Gedurende je verblijf zal je verwent worden met vers bereide maaltijden. Samen met je mede reizigers kan je als een grote familie dineren aan een grote tafel in het sfeervolle eetgedeelte.

Lounge

Na een dag vol avontuur kan je tot rust komen in de sfeervolle lounge en kan je de dag afsluiten met een drankje bij het kampvuur.

Familiekamers

Alle kampen van Serian's Serengeti beschikken over familie tenten, bestaande uit twee tenten die aan elkaar gekoppeld worden door een gemeenschappelijk lounge tent.

Duurzaam

Alle Serian tentenkampen hanteren een hoog duurzaamheid protocol waarbij de lokale bevolking zoveel mogelijk wordt ingezet om zo duurzaam mogelijk met de fauna en flora om te gaan.

Culturele excursies

Serian's Serengeti South bevind zich in het Mwiba Wildlife Reserve, waar de van uitsterven bedreigde Hadzabe stam volgens traditionele leefwijze leeft. Hier krijg je dan ook een niet kunstmatige mogelijkheid om een authentieke culturele ervaring mee te maken.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven