Ngorongoro Crater Lodge

Ngorongoro Conservation Area, Tanzania

Unieke safari lodge aan de rand van de krater

Ngorongoro Crater Lodge is gelegen in de Ngorongoro Conservation Area aan de rand van de Ngorongoro krater, in het noorden van Tanzania. Omdat de lodge hoog ligt, biedt het geweldige uitzichten over de machtige, miljoenen jaren oude krater, ook wel het Eden van Afrika genoemd. Ngorongoro Crater Lodge is architectonisch zonder twijfel een van de meest spectaculaire lodges die Afrika te bieden heeft. De lodge is gebouwd als een traditioneel Masai dorp en smelt samen met de omgeving.

Vanuit de lodge worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je fantastische safari's door de omgeving maken en heb je de mogelijkheid een begeleide wandeling te ondernemen om de omgeving te verkennen. Uiteraard gaat er een gids met je mee die je tijdens deze avonturen begeleid en je van alles leert over de flora en fauna. Tevens kun je een Masai dorp bezoeken om de lokale cultuur te leren kennen; bekijk het handgemaakte werk of woon een optreden met culturele dans bij. Ngorongoro Crater Lodge stelt voor iedere suite een persoonlijke butler beschikbaar en staat voor sublieme service met een scherp oog voor detail. De lodge is dan ook bekroond met diverse prijzen.

Meer informatie Meer informatie
Verblijf van Ngorongoro crater lodge in Tanzania

Jouw authentieke suite

Meer informatie Meer informatie
lodge_(5)

Sundowners op de veranda

Meer informatie Meer informatie
restaurant_(4)

Sfeervol restaurant

Meer informatie Meer informatie
kamer_(3)

Warm ingerichte suites

Meer informatie Meer informatie
safari vanaf Ngorongoro crater lodge in Tanzania (2)

Onderneem prachtige safari's

Meer informatie Meer informatie
krater bij Ngorongoro crater lodge in Tanzania (2)

Romantisch genieten op de kraterrand

Meer informatie Meer informatie
lounge

Klassieke comfortabele lounge

Meer informatie Meer informatie
lodge_(3)

Uitgebreid ontbijt op prachtige locatie

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Lunch bij Ngorongoro crater lodge in Tanzania
Luxe rondreis door Tanzania, Zanzibar en Mnemba Island
Bekijk voorbeeldreis

Crème de la crème vliegsafari Tanzania

Crème de la crème safari Tanzania

15 daagse rondreis vanaf €24.900,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Ngorongoro Crater Lodge

Ngorongoro Crater Lodge beschikt in totaal over 30 suites verdeeld over drie kampen: het North Camp met 12 suites, het South Camp met eveneens 12 suites en het zeer exclusieve Tree Camp met zes suites. Alle suites zijn geïnspireerd op manyatta's, traditionele hutten van de Masai, en zijn gebouwd op palen. De suites zijn gesitueerd in een halve cirkel zodat je vanuit iedere suite uitkijkt op de vallei van de Ngorongoro krater.

Suites

De inrichting van de ruime suites is zeer karakteristiek en vormt een combinatie van koloniale stijl en Afrikaanse materialen. Daarnaast beschikken de suites over Victoriaanse details in de vorm van kristallen kroonluchters, zijden gordijnen, een bad op pootjes en een prachtige douche. Iedere suite is voorzien van een loungegedeelte, openhaard en een eigen dek met schitterend uitzicht. Daarnaast komen de suites met een persoonlijke butler en kun je sublieme service verwachten.

kamer_(4)
bad

Faciliteiten en activiteiten van Ngorongoro Crater Lodge, Tanzania

Big Five

Tijdens safari's heb je de kans om de Big Five te spotten!

Safari

Ngorongoro Crater Lodge organiseert verschillende safari's waarbij je veel wild kunt spotten. Zo kunnen gidsen je mee nemen op een game drive in de krater waar je grazend wild kunt spotten. Onderweg kom je door een groen woud wat vol zit met prachtige vogels. In het juiste jaargetijde heb je kans op het zien van grote flamingo kolonies bij Lake Magadi, het meer in de krater.

Begeleide wandelingen

Je kunt prachtige wandelingen ondernemen over de rand van de Ngorongoro krater of in de Empakaai krater. Een ervaren gids gaat met je mee om je tijdens deze tocht te begeleiden.

Een andere optie is de culturele wandeling naar het Eyasi meer, onderweg zul je verschillende unieke gemeenschappen tegen komen en prachtige uitzichten hebben, onder andere op het Eyasi meer waar je pelikanen en flamingo's kunt bewonderen.

Culturele excursies

Om de lokale cultuur beter te leren kennen kun je een bezoek brengen aan een Masai dorp. In het dorp kun je mooie handwerken bewonderen of een culturele dans van de Masai bijwonen.

Activiteiten

Je kunt een bezoek brengen aan KopeLion, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de leeuwen in de Ngorongoro Conservation Area. Of ga op excursie naar de Olduvai Gorge, een archeologische bezienswaardigheid, en een bijzondere duin van vulkanisch as met de naam Shifting Sands.

Het is ook mogelijk om privé brunches en lunches in de bush te laten verzorgen door de lodge.

Voor de momenten dat je niet op pad bent beschikt Ngorongoro Crater Lodge over bordspellen, jeu de boules en een uitgebreide collectie boeken over onder meer het Afrikaanse wild.

Restaurant

In het restaurant van Ngorongoro Crater Lodge kun je genieten van de pan-Afrikaanse cuisine, een specifieke manier van koken met uitsluitend lokale en Afrikaanse specerijen. Het restaurant is architectonisch erg bijzonder; de eetruimte heeft een koepeldak en je vindt hier veel kristal, zilver en hout. Een open haard zorgt voor een warme sfeer. Je kunt ook op het dek van het restaurant of je eigen dek dineren, onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Lounge

De lodge beschikt over een comfortabele lounge die in dezelfde stijl is ingericht als de suites; koloniaal, Afrikaans en met Victoriaanse details. De ruimte is gevuld met handgemaakte kroonluchters en Perzische tapijten.

Spa / wellness

Tegen een meerprijs kun je een heerlijke massage krijgen in de privacy van je eigen suite.

Familiekamers

Ngorongoro Crater Lodge beschikt over één familiesuite welke geschikt is voor twee volwassenen en twee tot drie kinderen.

Kindvriendelijk

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij Ngorongoro Crater Lodge.

Voor kinderen heeft Ngorongoro Crater Lodge het WILDchild programma, waarbij kinderen met leuke interactieve excursies leren over de natuur en cultuur.

Wi-fi

In je suite heb je beschikking over Wi-fi.

Duurzaam

Ngorongoro Crater Lodge houdt rekening met de impact op de natuur en het welzijn van de lokale bevolking. Zo bestaat het grootste gedeelte van de werknemers uit de lokale bevolking. Verder wordt het afval van de lodge gerecycled, wordt water gebruik geminimaliseerd en worden er, in plaats van plastic, glazen flessen gebruikt.

Onder het motto 'Care of the Land, Care of de Wildlife, Care of the People' wordt de lokale bevolking gesteund, met de gedachte dat daardoor indirect de natuur wordt beschermd. Zo worden er bijdrages geleverd aan de bouw van scholen en klinieken en het uitreiken van studiebeurzen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven