Ngorongoro Crater Lodge

Ngorongoro Conservation Area, Tanzania

Unieke safari lodge aan de rand van de krater

Ngorongoro Crater Lodge is gelegen in de Ngorongoro Conservation Area aan de rand van de Ngorongoro krater, in het noorden van Tanzania. Ngorongoro Crater Lodge is architectonisch zonder twijfel een van de meest spectaculaire lodges die Afrika te bieden heeft. Omdat de lodge hoog ligt, biedt het geweldige uitzichten over de machtige, miljoenen jaren oude Ngorongoro krater, ook wel het Eden van Afrika genoemd. De lodge is gebouwd als een traditioneel Masaai dorp en smelt samen met de omgeving.

Vanuit de lodge worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je fantastische safari's door de omgeving maken. Naast safari's heb je de mogelijkheid een begeleide wandeling te ondernemen om de omgeving te verkennen. Uiteraard gaat er een gids met je mee die je tijdens deze avonturen begeleid en van alles leert over de flora en fauna. Daarnaast kun je een Maasai dorp bezoeken om de lokale cultuur te leren kennen: bekijk het handgemaakte werk of zie de Maasai dansen. Ngorongoro Crater Lodge staat tot slot voor sublieme service met een scherp oog voor detail en is dan ook bekroond met diverse prijzen.

Meer informatie Meer informatie
safari_(2)

Safari's

Twee keer per dag worden er safaritochten georganiseerd door de Ngorongoro Conservation Area

Meer informatie Meer informatie
lodge_(5)

Sundowners op de veranda

Geniet van een prachtige zonsondergang onder het genot van een heerlijke sundowner op de veranda

Meer informatie Meer informatie
lounge

Stijlvolle lounge

In de prachtig ingerichte lounge kun je heerlijk ontspannen

Meer informatie Meer informatie
lodge_(3)

Bijzonder ontbijten

Geniet van een bijzonder ontbijtje op de veranda voordat je de dag begint

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Serengeti_National_Park__Tanzania__zonsondergang
Met de beste gidsen op safari naar de hoogtepunten van Tanzania
Bekijk voorbeeldreis

Individuele luxe safari Noord-Tanzania en Zanzibar

17-daagse safari vanaf €12.100,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Ngorongoro Crater Lodge

Ngorongoro Crater Lodge

Ngorongoro Crater Lodge beschikt in totaal over 30 suites verdeeld over drie kampen: het North Camp met 12 suites, het South Camp met eveneens 12 suites en het zeer exclusieve Tree Camp met zes suites.

lodge_(4)
kamer_(4)
bad

Suites

De ruime suites zijn gebouwd op palen en zijn geïnspireerd op manyatta's; traditionele hutten van de Masaai. De suites zijn gesitueerd in een halve cirkel zodat je vanuit iedere suite uitkijkt op de vallei van de machtige Ngorongoro krater. De inrichting is zeer karakteristiek en vormt een combinatie van koloniale stijl, Afrikaanse materialen en Victoriaanse details in de vorm van kristallen kroonluchters, zijden gordijnen, een bad op pootjes en een prachtige douche.

Je beschikt over een loungegedeelte en een eigen dek waar je schitterend uitzicht hebt. Jouw open haard wordt iedere dag door een persoonlijke butler aangestoken. Deze discrete butler brengt je 's ochtends thee op bed en laat het bad voor je vol lopen, waarna hij er een paar rozenblaadjes in laat dwarrelen.

Faciliteiten en activiteiten van Ngorongoro Crater Lodge, Tanzania

Safari

Ngorongoro Crater Lodge organiseert tweemaal per dag een safari van een halve dag nabij de Ngorongoro krater. De ervaren gidsen van de lodge nemen u mee naar de Olduvai Gorge en een bijzondere duin met de naam Shifting Sands.

Begeleide wandelingen

De lodge organiseert naast safari's begeleide wandelingen over de rand van de Ngorongoro krater, of in de Empakaai krater. Een ervaren gids gaat met je mee om je tijdens deze tocht te begeleiden.

Ook kun je een dorpje van de Masaï bezoeken. Verder zijn er excursies mogelijk naar het Eyasi meer en het Ndutu meer en kun je privé brunches en lunches laten organiseren in de bush.

Culturele excursies

Om de lokale cultuur beter te leren kennen kun je een bezoek brengen aan een Maasai dorp. In het dorp kun je het lokale handwerk bewonderen en de Maasai zien dansen.

Activiteiten

Je kunt een bezoek brengen aan de prachtige meren Ndutu en Eyasi. Daarnaast kun je de Empakaai-krater bezoeken of genieten van de zonsondergang met uitzonderlijk uitzicht.

Ngorongoro Crater Lodge beschikt verder over bordspellen, jeu de boules, en een uitgebreide collectie boeken over onder meer het Afrikaanse wild.

Restaurant

Het restaurant van Ngorongoro Crater Lodge is architectonisch erg bijzonder. De eetruimte heeft een koepeldak en je vindt hier veel kristal, zilver en hout. Te midden van deze koninklijke setting kun je genieten van de pan-Afrikaanse cuisine met lokale specerijen, terwijl de open haard voor een warme sfeer zorgt. Je kunt ook op het dek van het restaurant dineren, of op jouw eigen dek onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Lounge

De lodge heeft een eigen lounge die in dezelfde stijl is ingericht als de suites; koloniaal, Afrikaans en met een Victoriaanse 'touch'. De ruimte is gevuld met handgemaakte kroonluchters en perzische tapijten.

Kindvriendelijk

Kinderen van elke leeftijd zijn welkom bij Ngorongoro Crater Lodge.

Familiekamers

Ngorongoro Crater Lodge beschikt over familiesuites welke geschikt is voor maximaal vier personen.

Duurzaam

Ngorongoro Crater Lodge houdt, net als alle andere accommodaties van CC Africa, rekening met de impact op de natuur en het welzijn van de lokale bevolking. Zo zorgt de lodge dat de bevolking direct voordeel heeft aan haar aanwezigheid. Onder het motto 'Care of the Land, Care of the Wildlife, Care of the People' steunt CC Africa Foundation de lokale bevolking op allerlei manieren. Zo bouwt de stichting scholen, klinieken en reikt studiebeurzen uit. Dit alles vanuit de gedachte dat men door de bevolking te steunen tegelijkertijd indirect de natuur beschermt.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven