Ngorongoro krater & Lake Natron

Tanzania

De Ngorongoro krater en de vulkaanregio van Lake Natron zijn zeker een bezoek waard tijdens jouw reis door Tanzania. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Twee unieke safari fenomenen om te bezoeken

De Ngorongoro Conservation Area en Lake Natron zijn gelegen in het noorden van Tanzania, in de omgeving van Arusha. Met een oppervlakte van bijna 810.000 hectare herbergt de Ngorongoro Conservation Area meer dan 25.000 dieren. Met de schitterende uitzichten, overweldigende natuur, archeologische vondsten en de kleurrijke Masai gemeenschap is het een stukje hemel op aarde. Bovendien bevindt 's werelds grootste nog intacte krater zich hier, de Ngorongoro krater. De kratervloer met prachtig meer herbergt een zeer grote wildconcentratie.

Meer richting het noorden, tegen de grens met Kenia, is de vulkaanregio van Lake Natron gelegen. Deze spectaculaire omgeving is schitterend om te verkennen, met talloze watervallen, schitterende beken en vele wildsoorten. Met als stralend middelpunt het bijzondere Natron meer, met zijn door blauwalgen veroorzaakte bijzondere kleuren, is deze omgeving een bezoek meer dan waard. De regio is zeer geschikt voor een luxe individuele Afrika safari.

Voorbeeldreizen naar Ngorongoro krater & Lake Natron

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Wandel safari Serengeti National Park bij Nyasi Migrational Camp
Met de beste gidsen op safari naar de hoogtepunten van Tanzania
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele safari noord Tanzania

Luxe Individuele safari Noord-Tanzania en Zanzibar

15-daagse safari vanaf €13.300,- per persoon

Lake_Natron__uitzicht_berg
Individuele safari door noordelijk Tanzania met strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Betaalbare Rondreis Tanzania

Betaalbare rondreis Noord-Tanzania en Mafia Island

14 daagse rondreis vanaf €6.300,- per persoon

Lunch bij Ngorongoro crater lodge in Tanzania
Luxe rondreis door Tanzania, Zanzibar en Mnemba Island
Bekijk voorbeeldreis

Crème de la crème vliegsafari Tanzania

Crème de la crème safari Tanzania

15 daagse rondreis vanaf €24.900,- per persoon

Uitgestrekte vlaktes in Kenia
Nairobi | Masai Mara | Serengeti | Ngorongoro | Lake Manyara | Zanzibar
Bekijk voorbeeldreis

Safari Kenia en Tanzania in klein gezelschap

Safari Kenia en Tanzania in klein gezelschap

16 daagse rondreis vanaf €6.500,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Ngorongoro krater & Lake Natron

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

crater_forest_TC_3
Eco tentenkamp nabij de Ngorongoro krater
Bekijk accommodatie
Lake_Natron__uitzicht_berg
Ecologisch tentenkamp in een ongerepte omgeving
Bekijk accommodatie
Verblijf van Ngorongoro crater lodge in Tanzania
Meest exclusieve lodge bij de krater
Bekijk accommodatie
tuin4
Mooi gelegen lodge bij de Ngorongoro krater
Bekijk accommodatie
gibb's_Farm__view
Heerlijke lodge bij Ngorongoro krater
Bekijk accommodatie
Elegant landhuis bij The Manor in Tanzania
Ouderwetse charme bij de krater
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Ngorongoro krater & Lake Natron

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Ngorongoro krater & Lake Natron zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Landschapsfoto van omgeving Lake Natron

De omgeving van Lake Natron verkennen

Meer informatie Meer informatie
Uitkijkpunt over Ngorongoro krater

Bewonder de krater vanaf de rand

voordat je de afdaling maakt

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Safaritochten rond de Ngorongoro krater

Ngorongoro Conservation Area: een UNESCO Werelderfgoed

Ongeveer 180 kilometer ten westen van Arusha National Park ligt het natuurgebied Ngorongoro Conservation Area dat ongeveer even groot is als Kreta. Deze prachtige regio wordt wel het achtste wereldwonder genoemd, omwille van de variatie aan landschappen, volken en archeologische vondsten, bij de Olduvai Gorge, die in Afrika zijn weerga niet kent. Niet voor niets heeft UNESCO het gebied uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Ontmoet de Masai tussen het wild

Te midden van de talrijke vulkanen, grasvlakten, bergwouden en watervallen vind je niet alleen een grote variatie aan wild, maar ook de Masai gemeenschap. Ngorongoro Conservation Area is namelijk het enige reservaat in Tanzania waar de Masai tussen het wild wonen. Zo leer je tijdens deze unieke Tanzania safari niet alleen de natuur met de krater, de roze flamingo-deken over het kratermeer en de zes altijd zichtbare bergpieken kennen, maar ook de leefwijze van de Masai.

Masai culturele dans rond kampvuur
Klein-krater bos in Ngorongoro Conservation Area
Uitzicht over de Ngorongoro krater

Op safari in de Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater is met een doorsnee van 16 kilometer en een diepte van 600 meter de grootste caldera ter wereld. Door de steile hellingen biedt de krater (260 km2) een natuurlijke veilige haven voor naar schatting 25.000 wilde dieren, waaronder de Big Five. Ook vind je er zebra's, gazellen, wildebeesten en alle andere wilde dieren die in oostelijk Afrika voorkomen. Alleen de giraffe kan de afdaling naar de groene kratervloer niet maken. Het kratermeer, Lake Makat, vormt de habitat van duizenden flamingo's die het meer als een roze deken bedekken.

Als de zon eenmaal boven de rand van de krater uitkomt, kan het warm worden. Dan is het heerlijk om alle indrukken te verwerken tijdens een picknick onder een boom bij de nijlpaardenvijver. Tegen de avond is het de moeite waard een wandeling te maken langs de kraterrand. Het is een onthutsende ervaring om aan de ene kant uit te kijken over de Serengeti en aan de andere kant een uitgedoofde vulkaan in te kijken, om daarna onder het genot van een drankje de zonsondergang te bewonderen.

Bijzondere kleuren van Lake Natron

Aan de grens tussen Tanzania en Kenia ligt Lake Natron, een kleurrijk meer omgeven door een vulkanisch maanlandschap in de Rift valley. Hier bevindt zich de enige actieve vulkaan van Afrika. De bijzondere kleuren van Lake Natron zijn te danken aan de blauwalgen die gedijen in het zoute water. Wandelingen om het meer en naar de beken en watervallen over de nabijgelegen steile helling leveren een unieke ervaring op. In het noorden van het meer kunnen zich zinsbegoochelende luchtspiegelingen voordoen.

In de droge tijd verdampt er veel water uit het meer en wordt het resterende water zouter. In dit milieu gedijen onder anderen blauwalgen, welke de dieprode kleur in de diepere gedeelten en het oranje in de ondiepere gedeelten van het meer veroorzaken. Maar daarmee is het met de kleuren nog niet gedaan: Lake Natron is de enige broedplaats van de dwergflamingo. Elk jaar strijken hier een slordige 2 miljoen dwergflamingo's neer om een ei te leggen en uit te broeden. Zij eten spirulina, een blauwgroene alge met rode pigmenten en nemen het pigment over.

Bezoek aan het alkalische meer, Lake Natron

Hoogtepunten volgens onze Tanzania reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Ngorongoro krater & Lake Natron, Tanzania

Één van onze mooiste herinneringen was tijdens de safari door de ngorongoro krater en ontbijten op de motorkap van de jeep nabij een nijlpaardenmeer. Dat was romantisch, mooi en spannend!

Anouk van den Broek, 2010

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven