Duurzame safari door minder bekend Tanzania en Kenia

15 dagen vanaf € 8.400,- per persoon

Individuele authentieke rondreis geheel weg van de massa

Tijdens deze duurzame en zeer afwisselende slow safari voor de ervaren safari-ganger ga je naar nauwelijks bezochte en ongerepte regio’s van Oost Afrika. Hierbij maak je in Tanzania en Kenia op een ontspannen wijze kennis met de verschillende biotopen rondom het Kilimanjaro ecosysteem en ga je ouderwets op safari in een duurzame privé concessie op het Laikipia Plateau, in het afgelegen noorden van Kenia. Als afsluiter verblijf je een aantal nachten op het authentieke Lamu eiland aan de kust van Kenia. Tijdens deze individuele rondreis wijk je enigszins af van het traditionele safari ritme; je zult naast het opzoek gaan naar wilde dieren de fraaie bezienswaardigheden van de verschillende locaties in een prachtige omgeving gaan verkennen. Zo maak je kennis met lokale initiatieven ter bevordering van het in harmonie samenleven van het wild en de lokale bevolking. Je komt in contact met diverse lokale stammen, waarbij je van dichtbij kennismaakt met de leefwijze en gebruiken middels onder andere verhalen. Je wordt begeleid door ervaren gidsen en verblijft in uitstekende kleinschalige authentieke accommodaties op toplocaties, inclusief een spannende nacht fly-campen onder de sterren!

De eerste dagen van deze rondreis verblijf je in de omgeving van de Kilimanjaro, op verschillende locaties in het Arusha National Park in Tanzania en in Amboseli National Park in Kenia. Met de hoogste berg van Afrika continu op de achtergrond zul je ervaren hoe deze biotopen in het Kilimanjaro ecosysteem onderling van elkaar verschillen op het gebied van regenpatronen, watervoorziening door ondergrondse rivieren en migratie patronen van bijvoorbeeld olifanten. Duurzaam en weg van de gebaande wegen zul je kennismaken met de échte Masai cultuur, onaangetast door toerisme. Hier zul je, naast safari’s in open landrover, wandelen in kraterdalen en op hooggelegen plateaus met fraaie uitzichten op de berghelling van de Kilimanjaro. Je zult ervaren hoe olifanten in het Amboseli ecosysteem zich niets aantrekken van de landsgrenzen tussen Tanzania en Kenia en vrijelijk migreren op zoek naar water en voedsel.

Vervolgens vlieg je naar het in het drogere noorden van Kenia gelegen Laikipia Plateau, waar je het schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme zult steunen. Door scholing en bewustwording is er geen strijd meer tussen wilde dieren en lokale Samburu herders om vruchtbaar land, maar delen ze het land op een vreedzame wijze. Hier onderneem je naast spannende safari’s vanuit een schitterend gelegen safari lodge ook een nachtje fly-campen onder de sterren, op een afgelegen locatie in het wild. Te voet en op de rug van een kameel doorkruis je samen met een gids, een kok en een team van dragers een adembenemend mooie omgeving zonder voertuigen of wegen om vervolgens geheel in het wild een nachtje onder de sterren te slapen. Dichterbij de natuur bestaat niet!

Als afsluiter word je op Lamu eiland aan de kust van Kenia ondergedompeld in het Zanzibar van 100 jaar geleden. Hier lijkt het of de tijd heeft stilgestaan en kun je de Swahili-Arabische cultuur proeven in Lamu Town. Bovendien kun je genieten van het strand bij Shela op nog geen 15 minuten varen.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze individuele slow safari door Tanzania en Kenia zo bijzonder?

Het rustige tempo waarbij niet alleen het observeren van wild, maar ook de bezienswaardigheden in de omgeving bezocht worden. Zo verblijf je in verschillende biotopen rondom de Kilimanjaro en verken je het uitgestrekte en nauwelijks bezochte Laikipia Plateau in het noorden van Kenia op een ouderwetse wijze. Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende culturen van deze regio en verblijft in karaktervolle authentieke safari lodges waarbij je begeleid wordt door ervaren gidsen. Als afsluiter verblijf je in het historische Lamu Town aan de kust van Kenia waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Meer informatie Meer informatie
Kilimanjaro bij Hatari Lodge in Tanzania

Uitzicht op de Kilimanjaro

Bewonder de beroemde berg vanuit verschillende hoeken tijdens deze rondreis

Meer informatie Meer informatie
Samburu gemeenschap bij Sabuk Lodge in Kenia

Ontmoet de Samburu

Leer de cultuur van de lokale gemeenschap kennen

Meer informatie Meer informatie
Safari bij Shu'mata Camp in Tanzania

Beleef prachtige afwisselende safari's

Meer informatie Meer informatie
Sundowners bij Tawi Lodge in Kenia

Sundowners op geweldige locaties

Meer informatie Meer informatie
Kamelenrit bij Sabuk Lodge in Kenia

Unieke safari per kameel

Meer informatie Meer informatie
Zee vanaf kustlijn van Lamu, Lamu House in Kenia

Nagenieten aan de kust

Meer informatie Meer informatie
Wild in je tuin bij Hatari in Tanzania

Geniet van wild naast de deur

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Kilimanjaro

Vandaag vlieg je met KLM van Amsterdam naar Kilimanjaro.

Dag 1-3
Giraffe_Sightings_from_Hatari_Lodge

Verblijf op een toplocatie in het Arusha National Park

Na aankomst op de luchthaven word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt er een transfer naar het Arusha National Park. Je verblijft de komende twee nachten in Hatari Lodge, op de helling van Mount Meru, op basis van volpension met activiteiten. Hatari staat bekend om zijn nostalgische ambiance, duurzame gerechten, uitzicht op de Kilimanjaro en het voorbij wandelend wild dat vanaf je terras te bezichtigen is.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 2
fig_tree_drive__hike-20

Verken de omgeving van Mount Meru

Na een nacht heerlijk te zijn bijgekomen van de vlucht staat er vandaag een bezoek aan Mount Meru op het programma. Tijdens deze excursie zul je kennismaken met een zeer diverse omgeving, variërend van savanne tot tropisch regenwoud, en genieten van een fraai uitzicht op 2500 meter hoogte. Ook zul je een wandeling ondernemen in het, door een mistig woud bedekte, amfitheater van 's werelds grootste vulkanische wanden. 's Middags geniet je van een picknick bij een fraaie waterval.

Lunch
Dag 3-6
Sundowners op de heuvel bij Shu'mata Camp in Tanzania

Hooggelegen safaritenten met vrij uitzicht op Kilimanjaro

Vandaag rijd je in nog geen twee uur naar de Enduimet Wildlife Management Area, een privéconcessie in het westen van Arusha National Park, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt op zowel de Kilimanjaro als het Amboseli ecosysteem. Voor de lunch zul je arriveren in het Shu'mata Camp, waar je drie nachten zult verblijven op basis van volpension en activiteiten. Shumata betekent verhoogd, het kamp bevindt zich dan ook op een heuvel, waarvandaan je prachtige uitzichten hebt. In de middag onderneem je een mooie wandeling naar een heuvel waar je de dag zult afsluiten met geweldige vergezichten en sundowners.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 4
Masai cultuur bij Shu'mata Camp in Tanzania

Wandelen met de Masai

Vanochtend staat er een wandeling door de Sinya steppe op het programma. Een ervaren Masai gids neemt je mee door deze mooie omgeving en vertelt over hun eeuwen oude gebruiken, overlevingsmethoden en tradities.

Hoe je na de wandeling je middag besteed kun je zelf indelen, waarna je aan het einde van de middag opnieuw van een prachtige zonsondergang kunt genieten, onder het genot van een hapje en een drankje.

Dag 5
jg_kili_for_all_shira

Weidse uitzichten vanaf het Shira Plateau op Kilimanjaro

Vandaag onderneem je een dagexcursie naar het 3500 meter hoog gelegen Shira Plateau, op de helling van de Kilimanjaro. Je zult een fraaie wandeling ondernemen door het berglandschap waarbij je van de mooie uitzichten kunt genieten. In de omgeving van een lokale lodge zul je van een welverdiende picknick lunch kunnen genieten. Op de terugweg bezoek je het 'Beehive Fence Project', een lokaal initiatief wat er naar streeft om conflicten tussen mensen en olifanten, met oog op het leefgebied, zo veel mogelijk te voorkomen. Zo kunnen lokale boerderijen, hun gewassen en de olifanten worden beschermd. In de avond kun je, na een lesje speerwerpen, wederom genieten van een heerlijke sundowner in de natuur.

Lunch
Dag 6-8
MB_DSC_0028_Amboseli

Op safari aan de Keniaanse zijde van Kilimanjaro

Vandaag steek je de grens over naar een privéconcessie grenzend aan het Amboseli National Park in Kenia. Hoewel je nog steeds zicht op de Kilimanjaro hebt, zul je ervaren hoe dit wildrijke ecosysteem aan de andere zijde van de beroemde berg verschilt met dat van het in Tanzania gelegen Arusha National Park. Hier zul je de komende twee nachten verblijven in de Tawi Lodge, met wederom uitzicht op de Kilimanjaro.

Vanaf deze lodge kun je met een open landrover geweldige safaritochten ervaren door het wildrijke reservaat, waaronder avondsafari's. Je kunt ook een indrukwekkende wandeling ondernemen of het bijzondere natuurgebied ontdekken door middel van een safari tussen de bulten van een kameel.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 8-11
Sabuk_Laikipia_ontbijt_in_de_bush

Ouderwets op safari in het noorden van Kenia

Vandaag verlaat je de verschillende ecosystemen rondom de Kilimanjaro en vlieg je naar het ongerepte Laikipia Plateau in het noorden van Kenia. Hier verblijf je twee nachten in Sabuk, een schitterend gelegen authentieke safari lodge, en één nacht in het wild in een zogenoemd fly-camp op basis van volpension en een breed scala aan activiteiten. Onder deze activiteiten zijn safari's en wandelingen te verstaan, maar ook slapen in het wild en kamelentochten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 9
Fly camping bij Sabuk Lodge in Kenia

Een nacht wild kamperen in de rivierbedding

Vandaag wordt een spannende dag die je waarschijnlijk altijd bij zal blijven. Samen met je gids, een paar Samburu strijders en een groep kamelen ga je het volgende etmaal ouderwets op safari zoals dat vroeger ging: deels te voet en deels op de rug van een kameel. Onderweg zijn er geen wegen, geen voertuigen en geen andere bezoekers. Wel wild en sporen van wild, adembenemend mooie landschappen en de geluiden van de bush. Op een pracht locatie langs een rivier worden vandaag de tenten opgezet voor een nachtje fly-campen, waar je ’s avonds onder de sterren zult dineren – dichter bij de ongerepte natuur van Kenia is onmogelijk!

Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 10
No_5_-_Plunge_bath

Wederom genieten van prachtige uitzichten

Na de spannende nacht en een ontbijt in de bush keer je terug naar de Sabuk Lodge waar je de komende nacht doorbrengt en kunt deelnemen aan een breed scala van andere activiteiten die worden aangeboden, waarbij je uiteraard ook kunt genieten van de faciliteiten van de lodge.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 11-14
intiem eilandje lamu

Nagenieten op authentiek Lamu eiland

Na de actieve en culturele ervaringen van de afgelopen dagen vlieg je naar het authentieke Lamu eiland aan de kust van Kenia voor een ontspannen verlenging. De volgende drie nachten zul je verblijven in Lamu House in het oude Lamu Town. Tijdens je verblijf op het eiland kun je zelf je dagen indelen. Zo kun je de kleurrijke mix van de Arabische en Afrikaanse cultuur ontdekken, heerlijk ontspannen op het strand, een excursie op een traditionele zeilboot ondernemen of snorkelen in het heldere water.

Ontbijt
Dag 14-15

Lamu Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan deze geweldige reis, waarbij je op een duurzame wijze kennis hebt kunnen maken met minder bekende regio's van Tanzania en Kenia. Na het ontbijt vlieg je via Nairobi terug naar Amsterdam.

Dag 15

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten in de economy class
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde transfers en excursies
 • Parkentreegelden (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten Tanzania en Kenia

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op

Gerelateerde voorbeeldreizen

P2_04_HIVA_OA_00471
Combinatie van ruige natuur met idyllisch Rangiroa koraalatol
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Marquesas eilanden

Rondreis Marquesas en Tuamotu's op Frans-Polynesië & Bora Bora

20-daagse rondreis vanaf € 6.600,- per persoon

bijzondere safari in Namibië
Inclusief spannend wild kamperen met privé gids in de meest afgelegen regio's
Bekijk voorbeeldreis

Gezinsreis incl. wild kamperen in Namibië

Actieve gezinsvakantie Namibië

23 daagse rondreis vanaf € 9.800,- per persoon bij 4 personen

CO_PE_huaraz_omgeving_001_ME7A2778Huaraz_(2)
Incl. Cordillera Blanca regio en kennismaking met de Moche cultuur
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis onbekende noorden Peru

Rondreis onbekende noorden van Peru

21 daagse rondreis vanaf €9.800,- per persoon

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven