Rondreis Marquesas en Tuamotu's op Frans-Polynesië & Bora Bora

20-daagse rondreis vanaf € 6.600,- per persoon

Eilandhoppen tussen zeer markante eilanden

Tijdens deze 20-daagse individuele rondreis ontdek je de cultuur en ruige natuur van de verschillende onherbergzame Marquesas eilanden en sluit je af met een strandverlenging op het idyllische Rangiroa.

Je begint met een verblijf op Hiva Oa, waar je middels verschillende excursies ontdekt waarom Brel en Gauguin zo gecharmeerd waren van het natuurschoon op dit prachtige eiland. Je vliegt door naar het kleinere eiland Ua Huka, waar vele wilde paarden over de vlaktes galopperen en je met een stralende glimlach wordt verwelkomd in deze kleine gemeenschap. Vervolgens reis je verder naar Ua Pou, bekend om zijn indrukwekkende vulkanische bergtoppen. Op Nuku Hiva ontdek je torenhoge kliffen, eeuwenoude tiki’s en andere archeologische overblijfselen van een bijna uitgestorven cultuur. Je sluit deze bijzondere reis af in een heerlijk resort pal aan het strand van bij de azuurblauwe wateren van het atol Rangiroa, waar je fantastisch kunt snorkelen en duiken.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze reis naar Frans Polynesië zo bijzonder?

De markante en spectaculaire landschappen van de verschillende Marquesas eilanden. De diepgewortelde cultuur. De afsluiting in de totaal andere omgeving van de Tuamotu eilanden. Verlenging naar Bora Bora is mogelijk!

Meer informatie Meer informatie
Aranui_Hiva_Oa_cultural_centre

Tijdens deze reis bezoek je het Paul Gauguin museum

Paul Gauguin was een Franse kunstenaar. In het museum vind je onder andere replica's van zijn kunst.

Meer informatie Meer informatie
Aranui_Tahuata_church

Het kerkje op het eiland Tahuata

Meer informatie Meer informatie
P2_02_Hiva_Oa_750A2509_©_Tahiti_Tourisme

Bewonder het vliegtuigje van Jacques Brel

Hiermee is de Belgische zanger naar het eiland Hiva Oa gevlogen, waarop hij verliefd werd.

Meer informatie Meer informatie
Aranui_Hiva_Oa_graf_Gauguin

Het graf van Gauguin in Atuona

Hier vind je ook het graf van Brel

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Hiva Oa

Vandaag vlieg je in de economy class naar Hiva Oa .

Dag 2-5
P2_04_HIVA_OA_00044

Ontdek de geschiedenis van Brel en Gauguin op Hiva Oa

Na aankomst op de luchthaven van Hiva Oa word je verwelkomd met een ruige dans, tromgeroffel en gebrul van mannen in een traditionele outfit. Dit geeft je meteen een indruk van hoe het hier ooit moet zijn geweest. Er volgt een transfer per 4x4 voertuig naar Hanakee Lodge, waar je de komende vier nachten zult verblijven in een ‘Ocean View’ bungalow op basis van halfpension. Tijdens je verblijf maak je middels twee leuke excursies kennis met de prachtige flora en fauna en met de sporen van zanger Jacques Brel en kunstenaar Paul Gauguin op het eiland.

Activiteiten
Ontbijt
Diner
Dag 3
Aranui_Hiva_Oa_cultural_centre

Middagexcursie Atuona dorp

Deze middag maak je een korte excursie naar Atuona. Tijdens deze excursie bezoek je het Paul Gauguin museum, het nagebouwde huis “Maison du jouir” en de Calvary begraafplaats waar zowel Gauguin als Brel begraven liggen. Ook maak je een wandeling over het zwarte zandstrand van Atuona.

Ontbijt
Diner
Dag 4
P2_12_Nuku_Hiva_750A1766_©_Tahiti_Tourisme_(1)

Dagexcursie Puamau vallei

Vandaag maak je een dagexcursie naar Puamau. De route naar dit plaatsje is adembenemend, waarbij je langs een spectaculaire kustroute en prachtige groene valleien rijdt. Je doorkruist per 4x4 het eiland en maakt kennis met de schitterende flora en fauna. Je brengt tevens een bezoek aan Oipona. Bij deze heilige plek vind je prachtige stenen sculpturen en de grootste Tiki van Frans-Polynesië. Je gaat lunchen in een lokaal huis voordat je ’s middags de Lipona ruïnes bezoekt.

Lunch
Dag 5
Aranui_Tahuata_church

Dagexcursie naar Tahuata eiland

Vandaag maak je een dagexcursie naar het kleinste bewoonde eiland van de Marquesas groep: Tahuata. Je vaart over het Bordelais kanaal, waarbij met een beetje geluk dolfijnen en roggen met je meezwemmen. Je bezoekt de kerk, het museum en de lokale markt in het het dorpje Vaitahu. Ook bezoek je het dorpje Hapatoni, waar je lokale mannen aan het werk kunt zien tijdens het maken van sculpturen.

Je geniet van een barbecue lunch op het strand, waarna je de middag op eigen gelegenheid kunt doorbrengen en kunt zwemmen en ontspannen aan het strand. Op de terugweg heb je de kans wilde paarden te spotten.

Lunch
Dag 6+7
P2_11_HIVA_OA_00376

Ontdek het eiland Ua Huka te voet of te paard

Deze dag volgt er een transfer per 4x4 terug naar de luchthaven, vanwaar je naar één van de kleinste Marquesas eilanden vliegt. Ua Huka kenmerkt zich door de schildvulkaan in het centrum van het eiland. De komende twee nachten verblijf je in Pension Mana Tupuna Village in een bungalow op basis van halfpension. Een groot deel van het landschap bestaat uit steppe, bewoond door wilde geiten en meer dan 1500 wilde paarden en het eiland is dan ook uitstekend te paard te verkennen.

Ontbijt
Diner
Dag 8-10
Ua_Pou_1606x1080

De indrukwekkende vulkanische bergpieken van Ua Pou

Je vliegt vandaag naar het dichtstbevolkte eiland van de Marquesas, Ua Pou. Hier zal je de komende drie nachten verblijven in Pension Pukuee in een standaard kamer op basis van halfpension. Tijdens je verblijf kun je mooie wandelingen maken, waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de pieken en valleien van het eiland. Ook kun je een bezoek brengen aan de Hakanau vallei of aan de witte zandstranden van Anahoa.

Ontbijt
Diner
Dag 11-14
Aranui_Nuku_Hiva

Ervaar de kunst en cultuur op Nuku Hiva

Vandaag vlieg je naar het mysterieuze eiland Nuku Hiva , bekend om zijn imposante bergpieken, afgelegen groene valleien, fjordachtige baaien en oude marea’s. De komende vier nachten verblijf in je Le Nuku Hiva by Pearl Resorts in een ‘Bay View’ bungalow op basis van halfpension. Tijdens je verblijf maak je twee bijzondere excursies, waarbij je onder andere een archeologische vindplaats bezoekt en de schitterende natuur per 4x4 voertuig verkent.

Activiteiten
Ontbijt
Diner
Dag 12
P2_02_Nuku_Hiva_750A1817_©_Tahiti_Tourisme_(1)

Halve dagexcursie naar het Taiohae dorp en de archeologische vondsten van Koueva

In de namiddag word je opgehaald voor een excursie naar het lokale dorpje Taiohae. Je vertrekt per 4x4 voertuig onder begeleiding van een gids naar het dorp, vanwaar je te voet de rotstekeningen zult bekijken, die zijn geïnspireerd op lokale legendes. Vervolgens breng je een bezoek aan de Notre Dame kathedraal, waar je vele religieuze houten kunstwerken vindt van lokale kunstenaars. Je sluit af met een wandeling naar de archeologische vindplaats Koueva, een plek die typerend is voor de natuur en cultuur van de Marquesas eilanden.

Dag 13
Aranui_Nuku_Hiva_Hatiheu

Dagexcursie naar de Hatiheu vallei

Vandaag maak je een excursie naar de Hatiheu vallei. Per 4x4 voertuig vertrek je richting het noordoosten waar je eerst de schitterende Taipivai vallei aandoet. Je vervolgt de excursie via een steeds ruiger wordende weg naar Hatiheu. Het landschap is hier prachtig met watervallen die zich aftekenen tegen de ruige vulkaanpieken. Wanneer je aankomt bij de Hatiheu vallei vormen het zwarte strand, de vulkaanpieken en de blauwe baai een scherp contrast. Eenmaal beneden aangekomen kun je het water ingaan, waarvandaan je een nog beter beeld hebt op de schoonheid van deze vallei. Voordat je afreist naar de Tuamotu eilanden breng je nog een bezoek aan de archeologische vondsten van Hikokua.

Lunch
Dag 14
P2_08_Nuku_Hiva_750A4038_©_Tahiti_Tourisme

Dagexcursie naar de Hakaui vallei

Vandaag maak je een excursie naar de Hakaui vallei. De excursie begint met een boottocht naar de Hakaui baai. Vanaf hier volgt er een wandeling (niveau: gemiddeld) door het ruige woud. De wandeling leid je langs archeologische vindplaatsen en hoge kliffen naar de Hakaui waterval. Het is goed mogelijk dat je de enige bezoeker bent van dit natuurwonder, iets dat bij een meer toeristische bestemming onmogelijk is. Na de picknicklunch neem je dezelfde weg terug en heb je tijd om te ontspannen op het strand en te zwemmen.

Lunch
Dag 15-17
lagoon

Rangiroa is de plek waar je van droomt

Na deze enerverende dagen vol bijzondere ervaringen op de Marquesas eilanden vlieg je door naar Rangiroa, behorend tot de Tuamotu eilanden. Vanuit de lucht lijkt Rangiroa één geheel, maar in werkelijkheid bestaat het uit 240 kleine eilandjes. Duik- en snorkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met talloze locaties waar de schitterende onderwaterwereld verkent kan worden. De komende drie nachten verblijf je in het mooie Kia Ora Resort & Spa in een bungalow met jacuzzi op basis van logies en ontbijt.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 16
snorkelen_fakarava

Dagexcursie naar de schitterende Blue Lagoon

Deze ochtend vertrek je vanuit Rangiroa voor een één uur durende boottocht naar de Blue Lagoon. Een geweldige plek wat eigenlijk een lagune in een lagune is. Hier kun je de prachtige koraalformaties bewonderen tijdens het snorkelen en ontspannen op de mooie zandstranden. Ook kun je een wandeling maken op het nabijgelegen ‘Bird Island’ en een weefdemonstratie bijwonen. ’s Middags geniet je van een heerlijke barbecue lunch, waarbij de drankjes tevens zijn inbegrepen. Op de weg terug wordt er nog een stop gemaakt bij de Avaturo pass, waar je zult snorkelen tussen de zwarte punthaaien, die uiteraard niet gevaarlijk zijn.

Lunch
Dag 18

Rangiroa Blank Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan deze mooie reis naar de Marquesas- en Tuamotu eilanden. Er volgt een transfer naar de luchthaven, vanwaar je in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 20

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class met Air Tahiti Nui
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting en toeslagen ( onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde excursies
 • Genoemde transfers
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

Een helderblauwe zee met palmbonen en een wit strandpad met een ligbed bij Koro Sun Resort in Fiji.
Verken de noordelijke eilanden Vanua Levu & Taveuni
Bekijk voorbeeldreis

Eilandhoppen Fiji | Noordelijke Fiji eilanden

Eilandhoppen Fiji eilanden

13-daagse vakantie vanaf €4.600,- per persoon

Alle Moai standbeelden op Paaseiland met alleen een heel groot gezicht en zonder benen.
Voor de liefhebber van Island Hopping
Bekijk voorbeeldreis

Privé rondreis Polynesië & Bora Bora

Rondreis Paaseiland (Chili) en Frans-Polynesië & Bora Bora

18-daagse vakantie vanaf €7.700,- per persoon

STB_3_Sunset_West_Coast_Mahe
Zeer afwisselende combinatie tussen compleet verschillende eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Combinatie rondreis Reunion en Seychellen

Eilandhoppen tussen Il de La Réunion en de Seychellen

15-daagse rondreis vanaf €3.500,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven