Eilandhoppen tussen de Cook eilanden en Frans-Polynesië & Bora Bora

26 daagse rondreis vanaf € 8.400,- per persoon

Individuele rondreis met mix van natuur en cultuur

Deze 26-daagse voorbeeldreis staat in het teken van eilandhoppen tussen de Cook eilanden en de Marquesas eilanden, welke behoren tot Frans-Polynesië. Tijdens deze diverse rondreis ontdek je de cultuur en natuur middels onvergetelijke excursies. Je verblijft in kleinschalige accommodaties op idyllische bestemmingen.

Je begint met een logistieke overnachting in Los Angeles, om vervolgens door te vliegen naar de Cook eilanden voor een verblijf op het vulkanische hoofdeiland Rarotonga. Hier heb je de mogelijkheid om, na een introducerende excursie, het weelderige eiland op eigen gelegenheid te verkennen met een huurauto. Je vliegt door naar Mangaia, een opgerezen atol omringd door witte koraalriffen. Vervolgens reis je verder naar Aitutaki, dat bekend staat om haar schitterende lagunes en parelwitte stranden, welke je tijdens een inbegrepen excursie zult ontdekken. Na deze kennismaking met de Cook eilanden vlieg je verder naar Frans-Polynesië waar je de Marquesas eilanden zult verkennen. Via een overnachting op Tahiti, vlieg je door naar het unieke Nuku Hiva. Hier zul je kennis maken met torenhoge kliffen, eeuwenoude tiki’s en andere archeologische overblijfselen van een bijna uitgestorven cultuur. Je sluit deze bijzondere rondreis af met een verblijf op Hiva Oa, waar je middels diverse excursies ontdekt waarom Brel en Gaugin zo gecharmeerd waren van het natuurschoon op dit prachtige eiland.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze rondreis naar Cook Eilanden en de Marquesas eilanden van Frans Polynesië zo bijzonder?

De fascinerende cultuur, geschiedenis en adembenemende landschappen welke je leert kennen middels avontuurlijke excursies.

Meer informatie Meer informatie
jungle_Hiva_Oa

Ontdek de geschiedenis van Hiva Oa

Op de Marquesas eilanden zijn vele tiki's te vinden

Meer informatie Meer informatie
Luchtfoto van Rarotonga

Het fascinerende hoofdeiland Rarotonga

Rarotonga bestaat uit spitse pieken en scherpe bergkammen, welke dicht zijn begroeid met tropische regenwouden

Meer informatie Meer informatie
Tamanu-Beach-Beach-views

Tijd voor eindeloze strandwandelingen

Na een enerverende dag het eiland te verkennen heb je alle ruimte om te ontspannen

Meer informatie Meer informatie
Aitutaki - One Foot Island - Vaka Cruise

Aanschouw de adembenemende lagunes van Aitutaki

Tijdens een inbegrepen dagexcursie zet je onder andere koers naar One Foot Island, een idyllisch eilandje in de vorm van een voet

Meer informatie Meer informatie
bike_renting_rarotonga

Verken het hoofdeiland Rarotonga per scooter

Op deze avontuurlijke manier ontdek je de mooiste plekken van het vulkanische eiland

Meer informatie Meer informatie
DH_CIT0D9A8341

Ervaar cultuur en historie op de Cook eilanden

Bijvoorbeeld door een kerkbezoek

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Los Angeles

Vandaag vlieg je met KLM en Air Tahiti Nui in de economy class naar Los Angeles.

Dag 1
hollywood

Logistieke overnachting in Los Angeles

In de middag kom je aan op de luchthaven van Los Angeles. Eenmaal aangekomen wordt je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en ontvang je een transfer naar het Loews Hollywood Hotel. Hier zul je de komende nacht verblijven in een standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. De rest van de avond en de volgende dag heb je de gelegenheid om in het hotel of buiten het hotel te eten en een gedeelte van de stad te verkennen. De volgende avond ontvang je een transfer terug naar de luchthaven van Los Angeles. Hiervandaag vlieg je met Ait Tahiti Nui en Air Tahiti in de economy class naar Rarotonga.

Ontbijt
Dag 3-10
Rarotonga

Het weelderig begroeide Rarotonga

Na aankomst op de luchthaven van Rarotonga wordt je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en ontvang je een transfer naar Manuia Beach Resort. Hier zul je de komende zeven nachten verblijven in een 'Premium Garden' bungalow op basis van logies en ontbijt, inclusief een halve dagexcursie en twee dagen autohuur om het eiland ook op eigen gelegenheid te kunnen verkennen. Hiermee kun je routes volgen langs papajaplantages of lokale markten bezoeken met levendige muziek en verse vis. Tevens zijn de spitse pieken en scherpe bergkammen, welke dichtbegroeid zijn met tropische regenwouden, zeker een aanrader om te aanschouwen.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 4
Een lokale bewoner van de Cook Eilanden in een groen veld met een bos met bladeren op zijn nek.

Excursie over het eiland

Vandaag neem je deel aan een drieënhalf uur durende excursie om het eiland te verkennen. Vanuit het comfort van een busje is dit een perfecte introductie om onder begeleiding van een ervaren, lokale gids meer te weten te komen over de cultuur, legendes en geschiedenis van het eiland. Tijdens de excursie heb je onder andere de mogelijkheid om een oude kerk te bezoeken en zal de gids je een demonstratie geven over de kokospalm en de velen gebruiken hiervan. Daarnaast zul je ‘Black Rock’, een vulkanische rots aan de rand van de lagune bezoeken en kun je onderweg vele plantages aanschouwen van onder andere citrusvruchten, bananen en papaja’s. Aan het einde van de excursie word je weer afgezet bij je accommodatie.

Dag 10-14
'mangaia_2

Ontdek het mysterieuze Mangaia

Vandaag vlieg je naar Mangaia, het oudste en meest zuidelijk gelegen eiland van de Cook eilanden. Eenmaal aangekomen ontvang je een transfer naar Mangaia Villas waar je de komende vier nachten zult verblijven in een 'Oceanfront' villa op basis van volpension, inclusief twee leuke excursies waardoor je het eiland op een unieke manier zult ontdekken. Onder andere zul je spectaculaire druipsteengrotten bezoeken. Door de werking van de aarde is het eiland omhoog gestegen boven zeeniveau, waardoor het een opgerezen atol is geworden en omringd wordt door witte koraalriffen. In de periode juli/september kun je hier walvissen spotten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 11
caves_mangaia_new

Excursie naar de Toru A Puru grot

Vandaag word je opgehaald door een lokale, ervaren gids voor een tweeënhalf uur durende excursie naar de kalkstenengrotten. Per transfer vertrek je in een klein gezelschap diep de vallei in, naar de voet van een klif. Na een korte wandeling kom je aan bij de ingang van de Toru A Puru grot. De gids neemt je mee door de grotten en verteld bij fakkellicht de geschiedenis achter deze bijzondere plek. Door het vulkanische plateau van Mangaia, is het eiland omgeven door hoge kliffen van versteend koraal dat ‘Makatea’ genoemd wordt. De grotten zijn bezaaid met stalactieten en stalagmieten welke een buitengewone uitstraling hebben. De echte grotliefhebbers kunnen ervoor kiezen om het uitdagende stuk omhoog te beklimmen om een nog spectaculairder beeld van de grotten te krijgen.

Dag 12
mangaia-tours

Rondleiding door de tuinen van Lynn

Vandaag zul je deelnemen aan een tweeënhalf uur durende excursie door verschillende tuinen om zo een goed beeld te krijgen van het leven van de lokale bevolking. Vele bewoners van het eiland zijn afhankelijk van het verbouwen van hun eigen voedsel, omdat de aanlevering van goederen erg beperkt is. De excursie begint met een wandeling landinwaarts waar je het huis van Lynn zal treffen, aan de rand van een verhoogd koraalrif. Lynn zal je vertellen over de verschillende flora en groente- en fruitsoorten in de tuin. Vanaf hier heb je tevens een prachtig, panoramisch zicht op de heuvels in de verte en de vallei beneden je. Aan het einde van de rondleiding kun je genieten van een heerlijke, inbegrepen, lichte lunch, bereid met de beste ingrediënten uit de tuin. Aan het einde van de excursie word je teruggebracht naar je accommodatie.

Lunch
Dag 14-17
aitutaki_lagoon

Adembenemend Aitutaki

Na het ontbijt vlieg je naar Aitutaki, een idyllisch eiland dat bekend staat om haar heldere, turquoise lagunes en afgelegen parelwitte stranden. Bij aankomst ontvang je een transfer naar Tamanu Beach, waar je de komende drie nachten zult verblijven in een 'Garden' bungalow op basis van logies en ontbijt, inclusief een excursie over de lagunes. Tijdens je verblijf heb je de mogelijkheid om de schitterende lagunes te verkennen van zowel boven als onder het water. Daarnaast staat het eiland bekend om de getalenteerde (vuur)dansers. Het bezoeken van een opzwepende dansshow is daarom zeker een bezoek waard.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 15
Aitutaki Lagoon

Excursie per catamaran over de schitterende lagunes

Vandaag stap je aan boord van een catamaran. Een lokale gids neemt je mee naar drie prachtig afgelegen eilanden, Akaiami, Moturakau, en One Foot Island. Het idyllische One Foot Island is het kleinste eiland ter wereld dat een eigen postkantoor heeft. Tegen een kleine vergoeding kun je hier je paspoort laten stempelen. Ook ga je naar een snorkel gebied, waar je kunt snorkelen tussen de kleurrijke tropische vissen, ze uit de hand kunt voeren en reuzen schelpdieren kunt vinden. Tijdens de cruise kun je heerlijk ontspannen en genieten van het warme tropische water. Er wordt voor de lunch een barbecue georganiseerd, waar je onder genot van een drankje kunt genieten van vers gevangen vis.

Lunch
Dag 17
P2_12_TAHITI_150426_Papeete-074_©_Pierre-François_Grosjean

Logistieke overnachting op Tahiti

In de middag vlieg je met Air Tahiti in de economy class naar Papeete, aanvlieghaven van Frans-Polynesië. Eenmaal aangekomen wordt je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en ontvang je een transfer naar Hotel Tahiti Nui. Hier zul je de komende nacht verblijven in een standaard 'Mountain Side' kamer op basis van logies. In de avond heb je de gelegenheid om te dineren en te ontspannen voordat je de volgende ochtend verder reist.

Dag 18-21
Aranui_Nuku_Hiva

Imposante bergpieken en afgelegen valleien op Nuku Hiva

In de ochtend heb je een vroege vlucht naar Nuku Hiva, behorend tot de Marquesas eilanden. Na aankomst op de luchthaven ontvang je een transfer per 4WD naar Le Nuku Hiva by Pearl Resorts waar je de komende drie nachten zult verblijven in een ‘Garden' bungalow op basis van halfpension. Tijdens je verblijf maak je twee bijzondere excursies, waarbij je onder andere een archeologische vindplaats bezoekt en de schitterende natuur per 4x4 voertuig verkent.

Activiteiten
Ontbijt
Diner
Dag 19
P2_02_Nuku_Hiva_750A1817_©_Tahiti_Tourisme_(1)

Ontdek Taiohae en de archeologische vondsten van Koueva

In de namiddag word je opgehaald voor een excursie naar het lokale dorpje Taiohae. Je vertrekt per 4x4 voertuig onder begeleiding van een gids naar het dorp, vanwaar je te voet de rotstekeningen zult bekijken, die zijn geïnspireerd op lokale legendes. Vervolgens breng je een bezoek aan de Notre Dame kathedraal, waar je vele religieuze houten kunstwerken vindt van lokale kunstenaars. Je sluit af met een wandeling naar de archeologische vindplaats Koueva, een plek die typerend is voor de natuur en cultuur van de Marquesas eilanden.

Dag 20
Aranui_Nuku_Hiva_Hatiheu

Dagexcursie naar de Hatiheu vallei

Vandaag maak je een excursie naar de Hatiheu vallei. Per 4x4 voertuig vertrek je richting het noordoosten waar je eerst de schitterende Taipivai vallei aandoet. Je vervolgt de excursie via een steeds ruiger wordende weg naar Hatiheu. Het landschap is hier prachtig met watervallen die zich aftekenen tegen de ruige vulkaanpieken. Wanneer je aankomt bij de Hatiheu vallei vormen het zwarte strand, de vulkaanpieken en de blauwe baai een scherp contrast. Eenmaal beneden aangekomen kun je het water ingaan, waarvandaan je een nog beter beeld hebt op de schoonheid van deze vallei.

Lunch
Dag 21-24
P2_04_HIVA_OA_00456

Ontdek de geschiedenis van Brel en Gaugin op Hiva Oa

Vandaag heb je een vlucht naar Hiva Oa. Bij aankomst word je verwelkomd met een ruige dans, tromgeroffel en gebrul van mannen in een traditionele outfit. Dit geeft je meteen een indruk van hoe het hier ooit moet zijn geweest. Er volgt een transfer per 4WD naar Hanakee Lodge. Hier zul je de komende drie nachten verblijven in een ‘Mountain’ bungalow op basis van halfpension. Tijdens je verblijf maak je middels twee leuke excursies kennis met de prachtige flora en fauna en met de sporen van zanger Jacques Brel en kunstenaar Paul Gauguin op het eiland.

Activiteiten
Ontbijt
Diner
Dag 22
Aranui_Hiva_Oa_cultural_centre

Middagexcursie Atuona dorp

Deze middag maak je een korte excursie naar Atuona. Tijdens deze excursie bezoek je het Paul Gauguin museum, het nagebouwde huis “Maison du jouir” en de Calvary begraafplaats waar zowel Gauguin als Brel begraven liggen. Ook maak je een wandeling over het zwarte zandstrand van Atuona.

Dag 23
P2_12_HIVA_OA_00338

Dagexcursie Puamau vallei

Vandaag maak je een dagexcursie naar Puamau. De route naar dit plaatsje is adembenemend, waarbij je langs een spectaculaire kustroute en prachtige groene valleien rijdt. Je doorkruist per 4x4 het eiland en maakt kennis met de schitterende flora en fauna. Je brengt tevens een bezoek aan Oipona. Bij deze heilige plek vind je prachtige stenen sculpturen en de grootste Tiki van Frans-Polynesië. Je gaat lunchen in een lokaal huis voordat je ’s middags de Lipona ruïnes bezoekt.

Lunch
Dag 24

Hiva Oa Blank Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan deze bijzondere rondreis. Er volgt een transfer naar de luchthaven, vanwaar je met Air Tahiti Nui en KLM in de economy class terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 26

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class
 • Binnenlandse vluchten
 • Een stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde excursies en transfers
 • Huurauto Rarotonga
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Extra’s huurauto: zoals brandstof, tol, afleverkosten etc. Let op: de hoofdbestuurder dient in het bezit te zijn van een credit card op zijn/haar naam.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

Een helderblauwe zee met palmbonen en een wit strandpad met een ligbed bij Koro Sun Resort in Fiji.
Verken de noordelijke eilanden Vanua Levu & Taveuni
Bekijk voorbeeldreis

Eilandhoppen Fiji | Noordelijke Fiji eilanden

Eilandhoppen Fiji eilanden

13-daagse vakantie vanaf €4.600,- per persoon

montagne_mafate58_-_CREDIT_IRT_-_lionel_ghighi_dts_07_2021
Eerst actief en daarna verwend worden in een luxe spa-resort
Bekijk voorbeeldreis

Auto rondreis met trektocht La Réunion

Actieve autorondreis op Il de La Réunion

15 daagse auto rondreis vanaf €3.300,- per persoon

Ulagalla-1633-3
Exclusieve rondreis naar de meest bijzondere juweeltjes
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis door Sri Lanka & Malediven

Rondreis crème de la crème Sri Lanka en Malediven

22-daagse rondreis vanaf €13.200,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven